Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Still...

              

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Me and The Devil

                                        
 True Blood: Season 4 Episode 5

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πλάνα αρχείου: Ο...νεκρός της διπλανής πόρτας!

                                   
Χωρίς περιστροφές και πολλά πολλά τα ζόμπι κάνουν την εμφάνιση τους από την πρώτη σκηνή! Στην δεύτερη τα βλέπουμε στο video club να νοικιάζουν το dawn of the dead και άλλα ανάλογα ταινιάκια πριν κατασπαράξουν τον υπάλληλο και τρομοκρατήσουν τους πελάτες... Μετά τους τίτλους αρχής μεταφερόμαστε πέντε χρόνια αργότερα... Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει την zombie squad, πρόκειται για ομάδα ειδικών δυνάμεων (μερικοί επαρχιώτες μπάτσοι με καραμπίνες και καχύποπτο ύφος) που ειδικεύεται στα ζόμπι! Μαθαίνουμε επίσης την ύπαρξη θρησκευτικής οργάνωσης(!) που μάχεται για την ...σωτηρία των ζόμπι καθώς τα θεωρούν δημιούργημα του Θεού και μελλοντική εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους!!!
 

Ζόμπι σκοτώνουν ανθρώπους, μπάτσοι προσπαθούν να σκοτώσουν ζόμπι αν και αυτό δεν γίνεται καθώς άλλη μια καινοτομία της ταινίας είναι το ότι δεν πεθαίνουν αν τα χτυπήσεις στο κεφάλι!!! Το αποτέλεσμα είναι κομμάτια από ζόμπι να μένουν ζωντανά (μέχρι και μια γλώσσα!), ένα κεφάλι να δαγκώνει και να κόβει τα δάχτυλα ενός αστυνομικού και άλλα κουλά! Λίγο αργότερα μαθαίνουμε τον λόγο ύπαρξης των ζόμπι... Την αποκάλυψη κάνει επιστήμονας ο οποίος με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει κάνει κάποια ζόμπι να μιλάνε!!! Βέβαια δεν του το αποκάλυψαν αυτά καθώς το μόνο που λένε μετά το πείραμα είναι:πεινάω, αλλά συνδυάζοντας πληροφορίες και γεγονότα το κατάλαβε!

Διαδήλωση διαμαρτυρίας(!) υπέρ των ζόμπι!

Έχει μάλιστα και σχέδιο για αντίδοτο... Έτσι η γνωστή ομάδα βλαχόμπατσων μεταβαίνει στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η ιστορία για να βρουν αυτό που θα αποτελέσει το αντίδοτο. Οι πιστοί της περιοχής είναι κι αυτοί με το μέρος των ζόμπι και αντί να τα σκοτώνουν τους φοράνε...φίμωτρα! Έχουν μαζέψει μάλιστα μερικά σε ένα υπόγειο και σε ένα κλουβί που θυμίζει κοτέτσι με σκοπό να τα ξαμολήσουν όταν αυτό χρειαστεί! Αρχηγός τους είναι ανεκδιήγητος τύπος που κυκλοφορεί με γυαλί ηλίου παντού και πρέπει να είναι ο χειρότερος ηθοποιός του κόσμου!!! Μάλλον όχι, ο χειρότερος ηθοποιός του κόσμου είναι ο επιστήμονας...το αποδεικνύει όταν χρειαστεί να ουρλιάξει από τρόμο!

Ζόμπι με το φιμωτράκι του!

Το κυνηγητό αρχίζει: Οι αστυνομικοί κυνηγάνε τα ζόμπι και τους αστυνομικούς η θρησκευτική οργάνωση! Τα εφέ δεν είναι της πλάκας παρά σε κάποια μόνο σημεία και αυτό κάνει ακόμη πιο γαμάτη την ταινία! Σε εκείνα τα σημεία που τα εφέ θυμίζουν εφηβική φάρσα το αίμα πετάγεται σαν να το έχει βάλει κάποιος σε σωληνάριο οδοντόκρεμας και να πιτσιλάει παντού(δεν χρειάζεται το αίμα να βγαίνει από το θύμα). Ένα επίσης στοιχείο που με ενθουσίασε είναι ο τρόπος που πολλές φορές τα ζόμπι κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι σκυμμένα εκτός πλάνου και ξαφνικά...τζααα πετιούνται! Είναι ξεκαρδιστικό!


Το τέλος είναι υπέροχο και άκρως αναμενόμενο... Τους τίτλους τέλους μόνο ως αυτοσαρκασμό μπορώ να τους εκλάβω καθώς πριν δούμε έναν έναν τους ηθοποιούς διαβάζουμε: YOU HAVE JUST WITNESSED THE INCREDIBLE TALENTS OF!!! Γενικά το χιούμορ υπάρχει άφθονο αν και τα ζόμπι, οι ερμηνείες, το σενάριο και κυρίως τα εφέ βγάζουν τρελό γέλιο! Κοινώς είναι μία καλή και κυρίως σωστή ταινία με ζόμπι και το καταδιασκέδασα!

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

A Message From Dexter

      
Τα πρώτα teasers έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν. Τα νέα για το καστ της καινούριας σαιζόν είναι παραπάνω από θετικά. Ξεχωρίζουν η Mariana Klaveno(a.k.a. Lorena απ΄το True Blood) και φυσικά ο "Adama" Edward James Olmos!!! Φοβερό win η προσθήκη του.

A Message From Dexter:


Κι ένα πολύ ωραίο teaser που όμως με φοβίζει απίστευτα. Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία αλλά έχω μάθει ότι από ένα σημείο και μετά γίνονται απίστευτες μπούρδες και το παρακάτω τρέιλερ με κάνει να βγάζω κακά συμπεράσματα.... Ίδωμεν!


Και μπόνους! Ένα απίθανο fan made trailer:


Enjoy!

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Robot Monster

                                                      
Για πέντε λεπτά θεωρούσα αυτή την ταινία σοβαρή προσπάθεια ατάλαντων ανθρώπων και ήμουν έτοιμη να τη σταματήσω,  μέχρι που αστράφτει ο ουρανός και πέφτει κάτι σαν κροκόδειλος που αρχίζει να παλεύει με κάτι σαν δεινόσαυρο... Όταν λέω παλεύει εννοώ κάποιος τα γυρνάει γύρω γύρω... Δεν ξέρω τι σχέση έχει αυτή η σκηνή αλλά στην αμέσως επόμενη από μια σπηλιά βγαίνει το Robot Monster που θέτει σε λειτουργία κάτι σαν τηλεόραση για να μιλήσει με κάποιο άλλο Robot Monster από τον πλανήτη του. Να πω εδώ πως το Robot Monster είναι κάποιος ντυμένος γορίλλας με ένα σκάφανδρο στο κεφάλι. Άλλο να στο λέω και άλλο να το βλέπεις!!! Anyway μαθαίνουμε πως σκοπός του είναι να σκοτώσει κάθε άνθρωπο στη γη και μάλιστα κοντεύει να τον πετύχει αφού έχει ήδη δολοφονήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μιας και τα αμυντικά συστήματα του πλανήτη απλά δεν κατάφεραν να σκοτώσουν ένα γορίλα με σκάφανδρο...

Είχε βγει και σε 3D!!!

Ο Space Kong σκοτώνει με μια ακτίνα στην οποία τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί. Όμως του έχουν ξεφύγει έξι άνθρωποι οι οποίοι μένουν στη μέση του πουθενά(αν και παράδοξα κοντά στη σπηλιά του γορίλα) και ετοιμάζονται για αντεπίθεση. Αυτοί έχουν ανοσία στη θανατηφόρα ακτίνα. Και έχουν ανοσία γιατί ένας από αυτούς είναι επιστήμονας που έφτιαξε ένα πανίσχυρο αντιβιοτικό που σε κάνει άτρωτο σε σοβαρές αρρώστιες, κοινό κρυολόγημα και όπως φαίνεται την τρομερή αυτή ακτίνα. Επιστημονικά παράλογο; Κάνε μας τη χάρη παλικάρι μου που θα αμφισβητήσεις εσύ το αντιβιοτικό του προφέσορα. Το σχέδιο τώρα είναι να βρουν τρόπο και να πεταχτούν σε κάποιο διαστημικό σταθμό όπου υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και τελοσπάντον να καταφέρουν να επιβιώσουν. Ευτυχώς υπάρχουν κι άλλοι γιατί φοβήθηκα πως θα επιζήσουν μόνο αυτοί που εκτός από βλαμμένοι είναι και συγγενείς στην πλειοψηφία τους και άντε να διαιωνίσεις το είδος σωστά. Πάντως μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν προστατεύονται καλά μέσα στη μίζερη αυλή τους(τέσσερις τοίχοι στη μέση του πουθενά χωρίς σκεπή).

Επίσης μπορούν να μιλάνε μέσω μιας οθόνης με τον γοριλάκο. Αυτός λέει πως η μόνη τους ελπίδα είναι να συναντηθεί με τη νεαρή όμορφη της παρέας. Εκείνη θέλει να πάει για να σώσει την ανθρωπότητα(σημ. τους έξι στην αυλή) και οι άλλοι δεν την αφήνουν. Μέσα στο μπάχαλο ο μικρός Johnny το σκάει και βγαίνει έξω... Πολύ μυαλό ο μικρός! Βρίσκει τον γορίλα και τον ρωτάει τι έχει ενάντια στο ανθρώπινο γένος. "Γίνεστε όλο κι εξυπνότεροι. Για να μη μας επιτεθείτε, σας επιτεθήκαμε πρώτοι". Εύγλωττα ο μικρός του απαντάει "I think you're just a big bully, picking on people smaller than you"! Τη μούρη κρέας, δεν μπορείς να πεις. Μεταξύ μας του σκασμένου του αξίζει μια κεραυνοβόληση αλλά δεν τον πιάνει η ακτίνα γαμώτο.


Ο μικρός γυρνάει όμως το ζευγάρι που βγήκε να τον βρει δεν επιστρέφει. Το ζευγάρι είναι η όμορφη νεαρά της προηγούμενης παραγράφου κι ένας βλάκας που τριγυρνάει μονίμως ημίγυμνος και προσπαθεί αν την κουτουπώσει. Όσο κρύβονται από το γορίλα ζουν μερικές ρομαντικές σκηνές υπό τους ήχους σκερτσόζας ρομαντικής μουσικής ελληνικής ταινίας... Όσο χαμουρεύονται μέσα στα χορτάρια βλέπουμε εμβόλιμα πλάνα του γορίλα να περπατάει και να επιστρέφει στη σπηλιά του. Η ταινία κρατάει μία ώρα και δύο λεπτά αλλά πραγματικά αν αφαιρέσεις όλες τις άχρηστες σκηνές θα ήταν μικρού μήκους στο άνετο... Παρακάτω βλέπουμε διάφορα πράγματα όπως συνομιλία ανάμεσα στον γορίλα και τον αρχηγό γορίλα που του λέει να σκοτώσει επιτέλους τους γήινους, το ζευγαράκι να παντρεύεται και να βγαίνει βόλτα στα λιβάδια, το γορίλα να αρπάζει και σκοτώνει τη μικρή αδερφή του Johnny που κι αυτή έκοβε βόλτες!!! Ένας γορίλλας με σκάφανδρο έχει καθαρίσει όλο τον πλανήτη κι αυτοί παίζουν μικρό σπίτι στο λιβάδι. Λογικό δε λέω...


O Space Kong βρίσκει και το ζευγαράκι που συνέχιζε να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και να ερωτοτροπεί και αφού ρίξει μερικές στον ημίγυμνο βλαμμένο αρπάζει την κοπελιά που την καλοβλέπει απ΄ότι φαίνεται και την πάει στη σπηλιά του. Όπου της την πέφτει ελαφρά αλλά τον διακόπτει το υπόλοιπο σόι για να του πει πως είναι έτοιμο να παραδοθεί. Φυσικά έχουν σχέδιο το οποίο μάλιστα έχει σκαρφιστεί ο μικρός Johnny. Μέχρι να φτάσουν στη σπηλιά ο γορίλλας έχει αρχίσει να έχει αμφιβολίες για το σχέδιο, να θέλει να νιώσει ανθρώπινα συναισθήματα, να γελάσει... Βρε πουλάκι μου, έπρεπε πρώτα να καθαρίσεις όλη την ανθρωπότητα; Κι επειδή ο μεγάλος γοριλοαρχηγός δεν μασάει από τέτοια, σκοτώνει τον Space Kong και προχωράει σε πιο δραστικές λύσεις. Εδώ κολλάει η κουλή σκηνή με τον κροκόδειλο και το δεινόσαυρο. Ακολουθούν πλάνα με επικά ειδικά εφέ που θα ζήλευε η εταιρεία που έφτιαχνε εκείνους τους πλαστικού δεινόσαυρους που παίζαμε μικρά κι ένα τραγικά συνηθισμένο φινάλε.



Ορίστε έγραψα όλη την ταινία αναλυτικά για να μη χρειαστεί αν τη δεις. Γιατί έτσι είμαι εγώ. Καλή και θέλω να σώζω κόσμο από το να σπαταλάει το χρόνο του. Αν θέλεις να γελάσεις υπάρχουν και πιο καλές επιλογές, οι ερμηνείες είναι τόσο κακές που αναπολείς καθημερινά σήριαλ, το σενάριο...είπα πως ο εξωγήινος είναι ένας γορίλας με σκάφανδρο που μιλάει; Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας λοιπόν και μη τη δείτε. Από την άλλη...κρατάει μόνο μία ώρα ;)

                      

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Badlands

                                                                         
Είχα αρχίσει να γράφω για το Tree of Life αλλά δεν την πάλεψα. Βασικά γιατί ακόμη δεν έχω σχηματίσει άποψη και γιατί με άφησε κάπως μουδιασμένη η ταινία(όχι με την καλή έννοια). Οπότε είπα να ποστάρω κάτι για το Badlands, που ήθελα και καιρό να το κάνω. Την πρώτη ταινία του Terrence Malick την οποία αγαπάω ιδιαίτερα. Την αγαπάω για διάφορους λόγους. Για το "δύο εναντίον όλων" μοτίβο, γιατί οι ήρωες παλεύουν επειδή απλά είναι διαφορετικοί, γιατί χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε το True Romance, για την υπέροχη Sissy Spacek με το αλλόκοτο πρόσωπο, για τη λατρεμένη μέχρι αισχάτων επαναλαμβανόμενη μουσική(μεταξύ μας στο True Romance μου ακούγεται ακόμη καλύτερη)...


Ο Kit είναι σκουπιδιάρης. Γνωρίζει τη δεκαπεντάχρονη Holly και γίνονται ζευγάρι. Λόγω του επαγγέλματός του αλλά και του νεαρού της ηλικίας της ξέρουν πως ο πατέρας της δεν θα συνεναίσει σ΄αυτή τη σχέση. Έτσι αποφασίζουν να φύγουν μαζί. Το ταξίδι ξεκινάει στραβά, με έναν (όχι και τόσο) αναγκαίο φόνο. Έτσι συνεχίζουν το δρόμο τους, καταζητούμενοι και ξεκινάει μια νέα ζωή που χωράει μόνο τους δυο τους. Κανέναν άλλο και κυρίως κανένα μάρτυρα. Είπα προηγουμένως πως αγαπάω αυτή την ταινία για πολλούς λόγους, αλλά αυτό για το οποίο την αγαπάω περισσότερο είναι η απλότητά της. Λέει απλά μια ιστορία. Γυρίζει γύρω από δύο ήρωες και οτιδήποτε άλλο απλά δεν μας αφορά. Ούτε ο αντίκτυπος των πράξεών τους στην κοινωνία, ούτε το πως τους βλέπουν οι έξω, τίποτα τέτοιο. Μου αρέσει αυτό σε μια ταινία. Με κάνει να νιώθω πιο κοντά στους ήρωες.


Οι οποίοι με ιντριγκάρουν αμφότεροι σαν χαρακτήρες. Ο Kit ποζάρει τόσο σε μας όσο και στη Holly. Πιστεύει βαθιά πως είναι ξεχωριστός και θέλει να μείνει στην ιστορία. Φαίνεται ιδιαίτερα αυθόρμητος όμως προσωπικά ποτέ δεν με έπεισε. Νιώθω πως κάθε κίνησή του είναι προσχεδιασμένη. Σαν να έχει προβάρει κάθε πράξη που θα εντυπωσιάσει τη Holly. Αυτό που είναι φανερό, είναι πως κρύβει μέσα του πολύ σκοτάδι. Η ευκολία με την οποία διαπράττει ένα φόνο σοκάρει. Και ακόμη περισσότερο σοκάρει πως όλη αυτή βία βγαίνει ήσυχα και απρόβλεπτα. Από αυτόν τον άνθρωπο μπορώ να περιμένω τα πάντα. Δίπλα του η Holly, ήσυχη και αυτή και ταυτόχρονα άβουλη. Τον ακολουθεί τυφλά, παραδέχεται πως δεν τον ξέρει πραγματικά αλλά επιμένει να βρίσκεται εκεί(ως ένα σημείο).


Δύο άνθρωποι που μέσα σε λίγο καιρό περνάνε τόσα πράγματα που άλλα ζευγάρια θα ήθελαν ζωές κι όμως ο ένας δεν ξέρει τι κρύβει μέσα του ο άλλος. Ίσως γιατί ακόμη δεν γνωρίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Είναι μαζί επειδή έτυχε, επειδή το θέλουν, από ανάγκη ή επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή; Και μην περιμένεις την απάντηση να βρεις στο φιλμ...ψάξε μέσα σου.


Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

You Smell Like Dinner

                                                  
True Blood: Season 4 Episode 2