Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Νύχτες Πρεμιέρας 2010

     

                                  

Updated: 27/9/2010


When You're Strange:

Ποτέ τίποτα που έχει σχέση με Doors δεν θα μου φαίνεται αρκετά καλό. Τίποτα που δεν ξέραμε ήδη, ωστόσο ένα πολύ ευχάριστο και νοσταλγικό ντοκιμαντέρ. Υπέροχη η πρώτη σκηνή με έκανε να ανατριχιάσω και να μπω αμέσως στο κλίμα. Τα κείμενα αρκετά καλά και η φωνή του Johnny Depp τα έκανε ακόμη καλύτερα!



Io Sono L'Amore:

Δυνατό δράμα με μια καθηλωτική Tilda Swinton!  Ο Luca Guadagnino εκμεταλλεύεται υπέροχα το φως, δημιουργεί μια πανέμορφη ερωτική σκηνή ενώ και η μουσική είναι πολύ ωραία. Το τελευταίο εικοσάλεπτο είναι καταιγιστικό και μας έκανε να αφήσουμε τα σαγόνια μας στο πάτωμα της αίθουσας. Μας κατέστρεψε κανονικά και μας άφησε άναυδους!


The Loved Ones:

Ξεκαρδιστικό! Περίμενα περισσότερο gore αλλά ήταν τόσο διασκεδαστικό που δεν με ένοιαξε. Η πρωταγωνίστρια είναι η παράνοια η ίδια... Ψυχάκι από τα πολύ απολαυστικά! Χιούμορ, τρυπάνια και γκλίτερ! Ευχάριστη φάτσα το παλικαράκι, πολύ ωραία μουσική και πανέξυπνο μοντάζ. Το ότι ενώ είχα ξυπνήσει από τις 6 και πήγα στην ταινία στις 00:30 και δεν με πήρε ο ύπνος, λέει πάρα πολλά!


The Kids Are All Right: 

Εχμ, ναι, ok, ξέρω γω; Καλούλι με εξαιρετικούς διαλόγους αλλά επιφανειακό. Οι Julianne Moore και Annette Bening υπέροχες, ο Mark Ruffalo παλικάρι! Συμπαθητικές παρουσίες οι πιτσιρικάδες αλλά σε γενικές γραμμές δεν θα έλεγα ότι ενθουσιάστηκα κιόλας.





Splice: 

Πολύ διαφορετικό απ΄ότι περίμενα. Πολύ ωραίο ταινιάκι, σκοτεινό, πρωτότυπο. Εξαιρετικές μουσικές και διάλογοι. Οι ήχοι του πλασματακίου αγγίζουν ενοχλητική συχνότητα. Το φινάλε δεν με τρέλανε ούτε και το μαλλί του Brody αλλά οπωσδήποτε πρόκειται για ταινία που δεν πρέπει να χάσει όποιος γουστάρει sci fi και μεταλλαγμένα πράγματα!


Im Schatten:

Καλό φιλμάκι με μερικές σκηνές που μου άρεσαν ιδιαίτερα. Τίποτα συγκλονιστικό ωστόσο. Όμως και τίποτα τρανταχτά κακό. Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω αν μου άρεσε ή όχι. Μάλλον κάπου στη μέση. Κυρίως εκτίμησα το φινάλε του αλλά και μια δυο τροπές της ιστορίας.  Πάντως ο κυρ σκηνοθέτας μου φάνηκε κάπως χαζός αν και της αγαπημένης σχολής "ότι μπορεί να πάει στραβά στον ήρωα, θα πάει"!


The Killer Inside Me:

Σχεδόν ικανοποιητικό. Σε σημεία ψιλοβαρέθηκα. Καλούτσικες ερμηνείες, είχε και μια δυο ενδιαφέρουσες σκηνές αλλά ως εκεί. Όλη η ψυχολογία του "δολοφόνου" αποδίδεται κάπως περίεργα. Όχι ακριβώς επιδερμικά αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα. Πάντως κακό σε καμία περίπτωση δεν είναι. Είναι όμως σίγουρα λίγο! Α και η Alba έχει τεράστιο κεφάλι. True Story!
Armadillo:
Εννοείται θα προτιμούσα ένα ντοκιμαντέρ για το συγκεκριμένο ζωάκι(από τα πιο cool ζώα, μακράν) αλλά και αυτό ήταν πολύ καλό. Λιγότερο σκληρό απ΄ότι περίμενα(ευτυχώς δηλαδή), ωραία κινηματογραφημένο(αν και όχι σε όλη τη διάρκεια), απεικόνιζε εξαιρετικά την κατάσταση. Ούτε θέση πήρε, ούτε διδακτικό ήταν και αυτό το εκτιμώ ιδιαίτερα... Επίσης παρόλο που ήμουν απίστευτα κουρασμένη, πέρασε εύκολα και δεν βαρέθηκα, αυτό κι αν ήταν κατόρθωμα!


The Runaways:

Αυτό για το είδος του είναι καλό! Δείχνει όμορφα τον αντίκτυπο της ξαφνικής δημοσιότητας σε μη διαμορφωμένες καλά καλά προσωπικότητες αλλά και τον τρόπο που λειτουργούσε τότε η ροκ σκηνή. Ωραίες και αγαπημένες μουσικές, η σκηνή της εκτέλεσης του Cherry Bomb πανέμορφη! Αρκετά καλή η Στιούαρτ ενώ ανέτοιμη για τέτοιο ρόλο βρήκα τη Ντακότα. Συνεχίζει ωστόσο να με εκπλήσσει ευχάριστα και να έχει τέλεια χροιά.


Des Hommes et Des Dieux

Αυτή νομίζω πως ήταν η καλύτερη ταινία στις Νύχτες Πρεμιέρας! Πολύ καλά δοσμένη η ιστορία, πανέμορφες σκηνές, στιγμές γεμάτες ένταση... Οι ηθοποιοί έχουν απίστευτα εκφραστικά πρόσωπα. Υπάρχουν κάποιες σκηνές που θα αργήσουν να φύγουν από μέσα μου. Και η μουσική που τις συνόδευε τις έκανε ακόμη πιο δυνατές. Βέβαια κάθε φορά που έψελναν γελούσα γιατί τους σκεφτόμουν να χτυπάνε το κεφάλι τους τύπου Holy Grail!



Μέσα στο Δάσος

Όχι απλά η χειρότερη ταινία στις Νύχτες Πρεμιέρας αλλά η χειρότερη που είδα εδώ και καιρό! Χρόνια είχα να βαρεθώ τόσο. Pointless και δήθεν σε όλη τη διάρκειά της. Το μόνο θετικό είναι που δεν έχει πολλούς διαλόγους γιατί όταν μιλούσαν το μαρτύριο γινόταν αβάσταχτο. Ούτε να το κοροϊδέψω δεν μπορούσα(αν και με μερικά spin-off από γνωστές ταινίας θα γινόταν πρώτης τάξης κωμωδία).


The Last Exorcism

Από το πρώτο υπέροχο λεπτό φωνάζει ότι αυτή η ταινία και διαφορετική είναι, και γαμάτη! Τρελό γέλιο με τον άπιστο πάτερ και τους fake εξορκισμούς αλλά και όταν αρχίζει το νταβαντούρι η ατμόσφαιρα είναι άψογη. Προσωπικά δεν τρόμαξα αλλά είχε μερικές πραγματικά καλές σκηνές. Τα spam του Eli στο twitter ήταν 100% δίκαια..Απίθανη και πολύ creepy η μικρή και τρομερά cool ο πάτερ. Στο τέλος έπεσε λίγο αλλά και πάλι ήταν απόλυτα διασκεδαστικό!


Lemmy:

Η επιτομή του cool. Μάλλον για να μπορούμε να περιγράψουμε τον Lemmy πρέπει να δημιουργήθηκε η λέξη cool... Πίνει Jack, παίζει μανιωδώς κουλοχέρηδες, βλέπει Family Guy και είναι το ίδιο το Metal. Μπορεί να μην είναι το συγκρότημα που θα ακούσω φανατικά και πολύ ώρα και μπορεί η διαγωγή μου υπό κανονικές συνθήκες να μη μου επιτρέπει να εκφράζομαι έτσι αλλά βγαίνοντας από την αίθουσα μόνο μια λέξη σκεφτόμουν: καύλα!

Bitter Feast:

Αρχικά πέρασα μια βόλτα από το Amer αλλά την έκανα στη μέση γιατί δεν βλεπόταν. Το Bitter Feast από την άλλη παρακολουθείται εύκολα. Τίποτα σπουδαίο αν και βασίζεται σε ωραία ιδέα. Του έλειπε το χιούμορ και το αίμα. Παρ΄όλα αυτά μια χαρά ταινιάκι. Περνάει ευχάριστα η ώρα, έχουν και το χαβαλέ τους οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλεται ο πρωταγωνιστής, μεγάλη διάρκεια δεν έχει μια χαρά είναι!


Casa Muda

Ενδιαφέρουσα εμπειρία. Για αρχή να πω πως είχα πραγματικά πολύ καιρό να τρομάξω και αυτή η ταινία μου πρόσφερε μερικές πολύ καλές τρομάρες. Κινηματογραφημένη σε ένα μόνο πλάνο, το να δημιουργήσει πολύ καλή ατμόσφαιρα ήταν σχεδόν μονόδρομος. Μου άρεσε που δεν γνωρίζαμε τίποτα από το χώρο και μέσα στο μισοσκόταδο ανακάλυπτες κι εσύ τα πάντα μαζί με την πρωταγωνίστρια. Μέχρι ένα σημείο ήταν απίθανο λοιπόν , μετά είπαν να δώσουν ένα φριχτό, καθόλου πρωτότυπο τέλος και να καταστρέψουν τα πάντα!


You Will Meet a Tall Dark Stranger 

Και ναι μου άρεσε απίστευτα! Γέλασα, βρήκα καταστάσεις να ταυτιστώ, συμπάθησα τους χαρακτήρες! Γιατί αν έπρεπε να διαλέξω έναν δημιουργό που να μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις τόσο εύστοχα, αυτός θα ήταν ο Woody! Δεν ξέρω ακόμη αν είναι από τις δυνατές τελευταίες του ταινίες, πρέπει να την ξαναδώ. Σίγουρα όμως είχε μια νοσταλγική αύρα. Και πέρασε από το μυαλό μου και η Χάνα και οι αδερφές της και η Annie Hall. Στα συν μια απίθανη ατάκα που με έκανε να χάσω ένα δεκάλεπτο επειδή γελούσα...


Τέλος οι Νύχτες Πρεμιέρας κι ελπίζω σε ξεκούραση! Καλές δεν λέω αλλά μου έλειψε το κρεβατάκι μου! Καλύτερη ταινία για μένα ήταν το Des Hommes et Des Dieux, περισσότερο διασκέδασα στο Loved Ones(και το Last Exorcism), χειρότερη μακράν το Μέσα στο Δάσος! Μου άρεσε αρκετά και το Io Sono L'Amore(Tilda θεάρα!)

78 σχόλια:

  1. Πήγα είδα το μιξάρισμα Γιμού/Κοέν, στον Δαναό. Τρελόοοοοοοοοοοοοοοοοοοο γέλιο!!! Το πιο γαμάτο ήταν ότι παρόλο το σλάπστικ χιούμορ (που μάλλον μου αρέσει πολύ από ότι κατλαβαίνω), διατηρούσε στο ακέραιο την ατμόσφαιρα και το ύφος του πρωτότυπου. Τρομερό!! Να το δεις άμα σου αρέσουν πολύ οι Κοέν και αρκετά ο Γιμού (όπως εμένα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι στο Δαναό πήγαν εχθές... Αυτό σε λίγο καιρό θα βγει στους κινηματογράφους οπότε θα το δω κι εγώ :)

    Aldo ο Κίλμερ παραδόξως έκανε καλό Τζιμάκο. Κοίτα όμως κάτι παράξενα πράγματα προτιμώ τον πραγματικό :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, αυτό με τη Σουίντον μου κάνει πολύ κλικ... Θα πάρει κανονική διανομή (όχι πως το περιμένουμε εκεί κάτω, αλλά λέμε και τίποτα να περνάει η ώρα);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό το The Loved Ones φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! το άλλο δεν με λέει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σου αρέσει Aldo το Loved Ones.

    Costello λογικό να σου κάνει κλικ! Απλά δεν είναι για όλες τις ώρες. Χαλαρά μπορεί να σου γαμήσει τη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το The Kids Are All Right φαινόταν και από το trailer ότι θα είναι "ανάλαφρο" και επιφανειακό.

    kaboom είδες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γενικά το ανάλαφρο δεν με ενοχλεί!

    Kaboom δεν είδα γαμώτο αλλά άκουσα τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους μια ταινία που είδα και γω!!! Για το Splice μιλάω φυσικά... Το περίμενα και διαφορετικό και καλύτερο... Βασικά δεν υπήρχε πραγματική ένταση-κορύφωση... Εντάξει το τέλος, αλλά αυτό ήθελα να γίνει στη μέση της ταινίας και να κορυφωθεί ακόμα περισσότερο... Πάντως ο χαρακτήρας του Brody πολύ καραγκιόζης (αηδία η συγκεκριμένη σκηνή)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jack εγώ ακριβώς αυτό χάρηκα. Το ότι απλά εξελισσόταν χωρίς κάποια κορύφωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έλα ρε και εγώ στον δαναό το είδα το splice!!! ήμουν σχεδόν τέρμα κέντρο του θεού (όχι δεν μίλησα μαζί του... :-P)

    Μου άρεσε πολύ και όπως κάθε σόβαρη ταινία επιστημονικής φαντασίας και γάμαγε και είχε υπέροχες αλληγορίες. Και 3 υπέροχα αμφιλεγόμενους χαρακτήρες είχε και μια σκηνή ανθολογίας (ΤΟ βαλς). Και ναι με ενθουσίασε αυτή

    ****SPOILERS****
    η διεστραμμένη ανάγνωση του σύνδρομου της Ηλέκτρας
    ****SPOILERS****

    καθώς και η σχεδόν γονική συμπεριφορά των επιστημόνων απέναντι στο δημιούργημα τους.

    ****ΚΑΙ ΑΛΛΑ SPOILERS****
    ΑΝ η ταινία τελείωνε όταν πέθαινε η θηλυκή Ντρεν, θα μιλάγαμε για μικρό αριστούργημα (ο αλντο θα μίλαγε για κανονικό αριστούργημα :-P)
    Ακόμη όμως και με αυτην την επιβλημένη από τα στούντιο τελική σεκάνς, η τελευταία σκηνή πάλι ήταν υπέροχη. Σαν μια διεστραμμένη mother mary. :-)
    ****ΚΑΙ ΑΛΛΑ SPOILERS****

    Γενικά με συγκίνησε πολύ.

    Υ.Γ. Γιατί ρε άννι νόμιζε η μισή αίθουσα ότι ήταν σε κωμωδία;;
    Υ.Γ.2 Γιατί ρε αννι δεν άρεσε στους περισσότερους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @bauer


    Γιατί βρήκες καραγκιόζη τον χαρακτήρα του Brody;; Εμένα μου άρεσαν και οι 3 χαρακτήρες πολύ.

    Ποια ήταν η συγκεκριμένη σκηνή που ήταν αηδία;; Ελπίζω να μην μαντέυω σωστά γιατί θα σε περάσω για συντηρητικό-ακαδημαϊκό-οσκαρολάγνο αμερικανάκι... :-P :-S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα πρέπει να ομολογήσω ότι το συγκεκριμένο δεν το είδα στο σινεμά :(

    Bill συμφωνώ με όλα όσα γράφεις απλά με πιο συγκρατημένο ενθουσιασμό. Μου άρεσε πολύ αλλά δεν συγκινήθηκα. Συμφωνώ για το πότε έπρεπε να τελειώσει όπως και για την όμορφη σκηνή του χορού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. annie!! ta kalutera den vlepeis:) giati den ides auto to periergo iaponeziko?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Σάββατο δυστυχώς δεν μπορούσα να πάω! Και γενικά δεν προλαβαίνω να πάω σε όσες ταινίες θα ήθελα :( Μερικές τις βρήκα όμως, μουαχαχα bazinga!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    Για μένα ήταν λάθος που δεν υπήρχε κορύφωση μέχρι το τέλος της ταινίας...

    ΠΡΟΣ ΝΑΥΠ:

    (SPOILERS ΠΑΝΤΟΥ:p)

    1. Μα αφού καραγκιόζης ήταν μωρέ!!! Πήγε και μαμ... το πλάσμα (που θα μπορούσε να το έχει και σαν παιδί του... Μιλάμε πολύ ανώμαλος:p) και όταν τον έπιασε η άλλη η μαλάκω άρχισε τις δικαιολογίες και βγήκε και από πάνω στο τέλος (σε αυτό του βγάζω το καπέλο:p)!!! Και ναι, είμαι ένα συντηρητικό-ακαδημαϊκό-οσκαρολάγνο αμερικανάκι!!! Β) :)) :p

    2. Επίσης διαφωνώ και για το τέλος. Πάλι καλά που έγινε κι αυτό γιατί θα ήταν μλκ αν τελείωνε απλά με το θάνατο της Dren ("τι αυτό ήταν;":p)... Άλλωστε αυτή ήταν και η φυσική εξέλιξη αφού και η άλλη η μλκ που είχαν δημιουργήσει άλλαξε ξαφνικά φύλο... Και το βρήκα κάπως ειρωνικό και αρρωστημένο (με την καλή έννοια) που έμεινε έγκυος από το δημιούργημά της...

    (SPOILERS ΠΑΝΤΟΥ:p)

    3. Πάντως γενικά ήθελα να είναι πιο διασκεδαστικό και όχι τόσο μονότονο... :( :p

    ΥΓ: Αυτά! Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ το εκτίμησα που ήταν κάπως σκοτεινό και όχι διασκεδαστικό! Θέτει όμορφους προβληματισμούς αν και πολλούς για το λίγο που κρατάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε Annie, όταν λέω διασκεδαστικό ΔΕΝ σημαίνει χιουμοριστικό...!!! Η διασκέδαση έχει πολλές μορφές και δεν αναιρεί απαραίτητα το αν θα είναι σκοτεινή ή όχι μια ταινία!!! Και σιγά τους "όμορφους προβληματισμούς" που θέτει!!! Τα τετριμμένα όλα... Δεν είπε και κάτι καινούριο και το χειρότερο αυτά που είπε δεν τα είπε με διασκεδαστικό τρόπο (και πάλι δεν εννοώ χιουμοριστικό τρόπο... "μουαχαχα bazinga!":p). Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί είπα εγώ χιουμοριστικό; Μου άρεσε που δεν το έσκαγε το πλάσμα να ξεχυθεί στην πόλη ή που δεν είχε μεγάλους σαματάδες αλλά περιορίστηκε σε σκηνές δωματίου.

    Εχμ ναι δεν είναι για σένα που είσαι μπροστά και κατέχεις τη σοφία του κόσμου και θέλεις να βλέπεις μόνο καινούριες θεματικές και προβληματισμούς. Για εμάς τους χαζούς είναι που μας πετάς μια φιλοσοφική σάχλα(βλ. σύνδρομο της Ηλέκτρας που ανέφερε ο Bill) και δυο τρεις προβληματικές πάνω στα όρια της επιστήμης και την ηθική του επιστήμονα και ψαρώνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1. Έτσι όπως το έγραψες όμως δίνει την εντύπωση πως δεν θα μπορούσε να είναι και τα 2 ταυτόχρονα... Το ότι μας έδειχνε όλη την ώρα πάνω-κάτω το ίδιο σκηνικό, για μένα, το έκανε μονότονο.

    2. ΜΠΡΑΒΟ!!! 1000 ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΑΝΝΙΕ!!! Αν διάβαζες όμως πιο προσεχτικά τι έγραψα θα καταλάβαινες πως δεν εννοούσα κάτι τέτοιο... αλλά όπως πάντα καταφεύγεις στην εύκολη λύση, την αναίτια χαζοειρωνεία... Έγραψα: "Δεν είπε και κάτι καινούριο και το χειρότερο αυτά που είπε δεν τα είπε με διασκεδαστικό τρόπο"... ΑΡΑ-ΕΠΟΜΕΝΩΣ-ΣΥΝΕΠΩΣ αυτό που με πείραξε περισσότερο δεν ήταν η έλλειψη καινούριων νοημάτων-ιδεών, αλλά το ότι δεν είναι διασκεδαστική ταινία... Η μονοτονία με πείραξε πολύ περισσότερο από τα τετριμμένα νοήματα... Έτσι κι αλλιώς δεν περίμενα να ακούσω κάτι πρωτοποριακό, αλλά περίμενα να προβληματιστώ και να περάσω καλά... Ε δεν πέρασα ούτε ιδιαίτερα καλά, ούτε προβληματίστηκα με τον ανάλαφρο τρόπο που πέρασε τα μηνύματά της η ταινία. Θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δραματικό-άγριο-σκοτεινό...

    ΥΓ: "δυο τρεις προβληματικές πάνω στα όρια της επιστήμης και την ηθική του επιστήμονα και ψαρώνουμε!": ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ... Το έθεσες τέλεια!!! Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 2. Ας αφήσουμε αυτή την κουβέντα για την άλλη εβδομάδα που αρχίζει ο Dexter. Κι εκεί τα ίδια θα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άσε τις μπαζίνγκες γι΄αυτούς που ξέρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 2. Μα γιατί; Αφού συμφωνούμε πως η 4η του Ρούλη είναι η καλύτερή του σεζόν... Είναι όντως πάρα πολύ καλή (κι ας λένε πολλές μλκς:p)!!! Πάντως στην 5η... ότι παπαριές θα λένε, θα τις τουϊτάρω... Θα έχει πλάκα... ;) :D Β)

    ΥΓ: Άσε... Ξέρω δεν πρόκειται να το παραδεχτείς ΠΟΤΕ, αλλά η αλήθεια είναι πως κάνω πολύ καλύτερη χρήση των bazingων από σένα. Και για πρώτη φορά: μουαχαχα bazinga, ζατς! :)) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όχι, όχι, όχι! Με απογοητεύεις! Δεν βλέπεις Big Bang Theory? Το λέει ο Sheldon όταν κάνεις πλάκες :) Με κάτι φιλαράκια το έχουμε υιοθετήσει και το λέμε συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το αποπάνω πάει στον παραπάνω! Jack εσύ να βάλεις τη bazinga εκεί που ξέρεις, ζατς...

    ΥΓ: Ωωω τι του πε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν θες να σου πω που ξέρω όμως (Ούιιιιι μια bazingaaaaaa!!!xD)... :p :)

    ΥΓ: Ζίου-ΖΑΤΣου!!! xD :)) :p :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχω ένα θέμα με τα sitcom... Ούτε FRIENDS δεν έβλεπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Costello συγχωρείσαι λόγω προτέρου εντίμου βίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπράβο ρε W! ΜΠΡΑΒΟ!!! Μακριά από χαζοαμερικανιές με κονσερβοποιημένο χιούμορ... Β)

    ΥΓ: Βazingaaaaaa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κονσερβοποιημένες περιπετειούλες βλέπουμε όμως κύριε κιτρινιάρη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κι εσύ Άλδε βλέπεις κονσερβοποιημένες παπαριές :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρε βλακένδυτε δεν έχω ξετρελαθεί ΠΟΤΕ με ΚΑΜΙΑ κονσερβοποιημένη περιπετειούλα... Νταξ, βλέπω Bullshit Galactica (τώρα που το θυμήθηκα έχω να δω πάνω από 2 εβδομάδες), δεν χρειάζεται να μου το χτυπάς... Β) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΥΓ: Άλδε ξέχασα... Βazingaaaaaa και ΖΑΤΣ!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πέρι Splice:

    @Annie

    αχ ψευτρούλα που δεν ήρθες στο σινεμα (και τώρα θα μου μείνει η απορία για το τι ακριβώς περίμενε το κοινό από αυτήν την ταινία) :-P

    @bauer:

    ****ΣΠΟΙΛΕΡΣ****

    γιατί να υπάρχει ΝΤΕ και καλά κορύφωση σε μια ταινία; υπάρχουν ενα σωρό μεγάλες ταινίες χωρίς ιδιαίτερη κορύφωση

    1. Βασικά εγώ είδα το έργο από την πλευρά του πλάσματος και επομένως τα ζωώδη ένστικτα που είχε μέσα της καθώς και το διεστραμμένο σύνδρομο της ηλέκτρας που υπηρετούσε η ταινία δικαιολογούν τις ερωτικές της προτιμήσεις.
    όσον αφορά τον άλλον, ε προφανέστατα έβλεπε ένα (μεγάλο) κομμάτι της γυναίκας του στο πλάσμα και αυτό την έκανε ελκυστική (γοητεύτηκε δλδ οπως γοητεύτηκε από την γυναίκα του). Αλλά στο κάτω-κάτω, ΕΠΡΕΠΕ να την βλέπει ως παιδί του;; Ιδού το μεγάλο φιλοσοφικό ερώτημα της ταινίας.

    Και ναι, είσαι ένα συντηρητικό-ακαδημαϊκό-οσκαρολάγνο αμερικανάκι!!! :-PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 2. Διαφωνώ. Ας το τελείωνε, έστω και πιο δραματικά, όταν πέθανε η θυληκή Ντρεν. Θα απογείωνε την ταινία. Μετά προσγειώθηκε λίγο σε πιο μπλοκμπάστερ αεροδιαδρόμους (πω τι είπα πάλι! :-/) Συμφωνώ όμως ότι εκεί πήγαινε το πράγμα, αφού προϋπήρξε η σύγκρουση των άλλων πλασμάτων.
    Το ότι έμεινε έγκυος ήταν απλά γαμάτο (άραγε θα το αγαπήσει όπως και η Rosemary;;)

    3. Δεν το βρήκα καθόλου μονότονο, αλλά αρκετά διασκεδαστικό.

    4. Δεν είπε καθόλου τετριμένα πράγματα κατά την γνώμη μου, όπως και οι περισσότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Γενικότερα είναι πολύ εύκολο σε αυτο το κινηματογραφικό είδος να κάνεις φιλοσοφικές αλληγορίες και κοινωνικές αναγωγές οι οποίες σε άλλα είδη θα είχαν λογοκριθεί (π.χ. σύνδρομο ηλέκτρας)
    Γενικά συνεχίζει το πολύ καλό σερί ταινιών επιστημονικής φαντασίας τελευταία, μετά την σχεδόν αριστουργηματική Moonάρα και το πολύ καλό District 9. Αναμένουμε και το Monsters!! (αύριο το βλέπω αυτό)

    Υ.Γ. Καλά ΟΛΟΙ ξέρετε τι είναι το σύνδρομο της Ηλέκτρας; Μια φορά είπα να κάνω τον εξυπνάκια, αλλά όλοι μάλλον ξέρουν περι τίνος αυτός ο επιστημονικός όρος! :-O :-O :-O

    Υ.Γ.2 Ολίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγον σεντόνι αλλά με αγαπάτε μωρέ!! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αλδε είδα εγώ το ιαπωνέζικο!! Ίσως η καλύτερη ταινία του φεστιβάλ ως τώρα (μαζί με το splice)

    Πολύ γέλιο είχε ρε φίλε. Και πολυ κάψιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Bill Bill μήπως θέλεις ένα εισιτήριο για το Buried ρε συ; Έλα τώρα που γυρίζει :) (Βασικά τελικά δεν θα πάω και δεν έχω τι να το κάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για το Splice λες; Ναι ρε καλό είναι. Να το δεις. Και μη διαβάζεις τα σχόλια σε εκπλήσσει ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. gia to iaponezeko pou leei o naup. auto pou se eixa rotisi giati den to des?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Είδα αλλά ξενέρωσα... Hawaii?? Boardwalk Empire να δεις και Terriers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ontos. apla thelo na do ti einaai:p otan vgoun subs tha to do kai auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. SPRSKI FILM θα δει κανείς; Να τον προλάβω να μη βρίζει μετά!

    Άννι... Όντως, η καλύτερη κωμωδία της χρονιάς! http://www.youtube.com/watch#!v=D_a34yuIoW4&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εγώ λέω να το κατεβάσω. Στις Νύχτες δεν θα παίξει τελικά. Μαλακία μεγάλη ε;

    Εμ όταν τα έλεγα εγώ για την ταινιάρα! Cage ΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κοίτα... κάποιοι μπορεί να εκτιμήσουν την εφιαλτική του ατμόσφαιρα τύπου "δεν ξεφεύγεις" που έχει. Αλλά ενώ είναι καλά γυρισμένο (αυτό δεν το περίμενα) δεν έχει να πει τίποτα. Μόνο να σοκάρει για να σοκάρει. Μερικές δε στιγμές είναι πολύ ψεύτικες και τραβηγμένες από τα μαλλιά για να τις πάρεις στα σοβαρά κι έρχονται αναμνήσεις τύπου EVIL DEAD. Κυρίως όμως έχει πολλή αρρώστια και ντεκαντένς, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα. Ψυχοπλακώθηκα, αλλά χωρίς αντίκρυσμα! Κι έγραψα και χάλια κείμενο!

    Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ Νικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μμμμ λέω να το δω κι ας...μου βγει και σε κακό!

    Εντάξει νομίζω το παράκανες με τα Νικ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ξανασκέψου το όμως, έχει ακρότητες, όχι αστεία (ξαφνικά αισθάνομαι σαν δάσκαλος-συμβουλάτορας :Ρ)!

    Εγώ νομίζω ότι λίγα έγραψα! Προβλέπω μεγαλύτερο χαβαλέ κι από ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. η Στιούαρτ δεν ήταν απλά αρκετά καλή...ήταν παρα πολύ καλή. βάζω στοίχημα το δεξί μου...χέρι ότι έχεις άδικο για το μέσα στο δασος:P εδώ δεν σε άρεσε το the dreamers ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εσένα Aldo το Δάσος μπορεί να σου αρέσει τέτοιο αλλόκοτο πλάσμα που είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Να προσθέσω πως το τσιμπούσι είχε καταπληκτική μουσική επένδυση. Πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ - ήταν αυτό που σχολίαζα όλη την ώρα(μαζί με το ότι ο καημένος ο blogger ήταν ήδη πολύ "καημένος" για να περάσει τα πάνδεινα!!!).

    Κατά τ'άλλα κάπως έτσι το είδα κι εγώ, έχοντας την αίσθηση πως μέχρι τη μέση είχε κάπως περισσότερο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εγώ πάλι δεν την πρόσεξα τη μουσική. Εκτός από μια δυο σκηνές. Ξέρεις τι θα είχε ενδιαφέρον; Να έδειχνε μόνο την απαγωγή και τα βασανιστήρια και όχι τι γίνεται παραέξω. Να κράταγε όλη την ταινία στο σπίτι του Gray.

    Μου άρεσε και το φινάλε που μπορεί να ήταν εύκολο και συνηθισμένο αλλά έγινε με πολύ ειρωνικό τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Λοιπόν, το Buried σε μερικές στιγμές μου θύμισε Αμερικανιά και σε μερικά σημεία με κούρασε λίγο.

    Με κράτησε όμως όλη την ώρα εκεί και λάτρεψα και το φινάλε του που δέθηκε πολύ ωραία με την υπόλοιποη ταινία.

    Πολύ καλό λοιπόν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Χαίρομαι που σου άρεσε. Μάλλον είναι το ανάποδο από το Casa Muda που μέχρι ένα σημείο ήταν εξαιρετικό και με το φινάλε κατέστρεψε τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ Annie:

    Σορυ σορυ σορυ αλλά τώρα μπήκα στο μπλογκ σου μετά από μέρες!! Σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά του εισητηρίου στο burried αλλά ούτως ή άλλως είχα ήδη αγοράσει εδώ και μέρες εισητήρια για αυτήν την ταινία. ελπίζω μόνο να βρήκες κάποιον να δώσεις το εισητήριο. Πως και δεν ήρθες τελικά; προτίμησες το casa muda τελικά;

    btw πολύ καλό αποτέλεσμα στο burried, συγκινητικός ο reynolds (δεν περίμενα ποτέ να πω κάτι τέτοιο) και όση αγωνία δεν είχε το πρώτο μέρος είχε το 2ο μέρεος μαζεμένο. όπως τόνισε και ο νίκοσ-σπα, το φινάλε ήταν κορυφαίο και τελείωνε την ταινία ιδανικά. Στα συν και οι τίτλοι αρχής που θύμιζαν ψυχώ. Περαιτέρω δεν μπορώ να επεκταθώ γιατί θα πω πολλά σπόιλερς. Πάντως σε κάποια στιγμή ξενέρωσα γιατί φάνηκε να το γυρίζει στο μότιβο του καλού αμερικάνου που τον παγιδεύσανε διάφοροι κακοί άνθρωπο μπου-χου-χου αλλά τελικά σποφεύχτηκε αυτό ο σεναριακός σκόπελος!


    @ αλδο:

    εμένα μου άρεσε πολύ το σύμβολο και γενικά άκουσα μόνο θετικά λόγια +πολύ χειροκρότημα στο τέλος της ταινίας. μαλιστα θυμίζει παρωδία κάποιας πολυ γνωστής ταινίας αλλά η σάτιρα είναι και επιτυχημένη και απολαυστική! και χτυπάει στο δόξα-πατρί και άλλους θεσμούς όπως την θρησκεία (έτσι όπως το είδα εγώ τουλάχιστον)


    @ Γ.

    Ρε μια ταινία τον μήνα βλέπεις και διάλεξες αυτό το πράγμα; :-Ρ Για την σκηνή που άκουσα ότι υπάρχει, δεν πρόκειται να το δω ΠΟΤΕ.


    @Αννι ξανά

    Ευτυχώς δηλαδή που προτίμησα αντί για το δάσος να δω το βαθιά ανθρώπινο και εκπληκτικο (δεδομένου του ανύπαρκτου προυπολογισμού του) Μονστερς;; το κάτα-χάρηκα πάντως αυτό το έργο. Και το φιναλε από τα ομορφότερα στην ιστορία του σινεμά, ΤΕΛΟΣ. :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Don't worry δεν πήγε χαμένο το εισιτήριο!

    ΟΧΙ SPOILERS!!! Την περιμένω πως και πως αυτή την ταινία :)

    Κι εννοείται έκανες καλά που είδες το Monsters αντί για το Μέσα στο Δάσος. Βασικά και το φούρνο μικροκυμάτων να κοιτούσε δυο ώρες θα μπορούσες να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό άνθρωπο!

    Woody σήμερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. υπάρχει ταινία με τίτλο τσιμπούσι?:p

    ναυπ δεν αμφιβάλλω για το kaboom!άλλωστε ο δημιουργός του μονο ταινιάρες ξέρει να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Όπου τσιμπούσι, βάλε Πικρό Τσιμπούσι(a.k.a. Bitter Feast).

    Παρακαλώ δεν θέλω να ακούσω λέξη για το Kaboom. Έχω μετανιώσει άπειρα που δεν το είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @Annie:

    οκ τότε ας αφήσουμε το burried στην άκρη μέχρι να το δεις. Και προς θεού, ΜΗΝ κάνεις διάλειμμα όταν το δεις όπως έκανε το Αττικόν γιατί ψιλο-μαμάει την ατμόσφαιρα που έχει φτιαχτεί ως τότε.

    Για μένα το φεστιβάλ τελείωσε χτες με τον θαμμένο γιατί δίνω 2 μαθήματα αύριο! :-((( Τον Γούντι τον χειμώνα λοιπόν!

    Πάντως για κάποιο λόγο νομίζω δεν θα σου αρέσει το burried (μακάρι να διαψευστώ)

    Πάντως πολύ γερό ελληνικό ήταν το Χώρα προέλευσης! Ρε που θα αρχίσω να βλέπω ελληνικές ταινίες!! :-/

    @aldo:

    Ποιο ειναι το καμπούμ και ποιος είναι ο δημιουργός του;; εγώ για το ΣΥΜΒΟΛΟ (Shinobu νομίζω στα αγγλικά) μίλαγα (το γιαπωνέζικο σουρρεαλιστικό ντε)!! εκτός αν δεν σε κατάλαβα κάπου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Βασικά για μένα αφορμή για το φεστιβάλ ήταν ο Woody, οπότε δεν θα μπορούσα να λείπω! Καλή επιτυχία με τα μαθήματα ρε :)

    Εγώ το Burried το πιστεύω αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μακάρι να διαψευστείς, indeed.

    Πάει καλά το ελληνικό σινεμά τελευταία είναι γεγονός. Την περιμένω τη Χώρα Προέλευσης αν και όχι με μεγάλη ανυπομονησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. me fenete oti mperdeutikame ligo:) tespa kai to Shinobu thelo na to do.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 1. Το Armadillo τι υπόθεση έχει;

    2. Τόσο χάλια το Μέσα στο Δάσος;!;!; :(

    3. Αν δεν τρόμαξες με το The Last Exorcism τότε ΔΕΝ είναι καλό θρίλερ. Β)

    4. Casa Muda: Έχω την ίδια απορία με το 1… :)

    ΠΡΟΣ ΝΑΥΠ:

    Την είδα την απάντησή σου, αλλά βαριέμαι να απαντήσω (έγραψες πολλά ρε)... :p Ας πούμε απλά πως διαφωνούμε... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Όχι ρε Ναυπηγέ, βλέπω κι άλλα αλλά δε σας τα λέω όλα :Ρ

    Ποια σκηνή από όλες λες; Πάντως η πιο διαβόητη (δεν αναφέρω αλλά ελπίζω να με εννοείς) είναι αρκετά ψεύτικη και ολίγον κακοφτιαγμένη. Αλλά δεν αναιρεί το σκατόψυχο πνεύμα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Jack

    Armadillo

    Casa Muda

    Το Μέσα στο Δάσος δεν βλέπεται... Μόνο στον Aldo μπορεί να αρέσει! Στον Εξορκισμό οι άλλοι τρόμαξαν. Εγώ δεν το έχω πολύ εύκολο και στο Casa Muda τρόμαξα μετά από πολύ καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 1. Για το Armadillo δεν ξέρω, σίγουρα έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν πέρασα καλά στο στρατό και δεν έχω όρεξη να δω κάτι πολύ χειρότερο... :p

    2. Casa Muda: "Με οδηγό τον αληθινό φόβο σε αληθινό χρόνο, ο Γκουστάβο Ερνάντεζ με την κάμερα στο χέρι και έχοντας στη διάθεσή περιορισμένο budget δημιουργεί ένα φιλμ που με τη βοήθεια του επιθετικού ηχητικού σχεδιασμού εκμαυλίζει τις αισθήσεις."

    Αυτή η 24άρα τους έχει επηρεάσει ΟΛΟΥΣ!!! Β) Πάντως καλό ακούγεται (αν και καθόλου πρωτότυπο)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Βασίλης Ραφαηλίδης είπε... "(Shinobu νομίζω στα αγγλικά)"

    Κατευθείαν από το Λονδίνο. Λίγο slang όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ρε Πάνο σαν τις διαφημίσεις conn-x κι αυτό. Δεν ξέρω αν τελικά είναι τόσο έξυπνο που φαίνεται ηλίθιο ή τόσο ηλίθιο που φαίνεται έξυπνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @Βασίλη

    Τίτλοι αρχής, μα πώς το ξέχασα! Όντως εξαιρετικοί!!!

    @Annie

    Thanks, και στην αρχή αναρωτιώμουν γιατί να άλλαξες ταινία. Ευτυχώς για μένα δεν διακαιώθηκες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Βασικά από την αρχή ήθελα Casa Muda γιατί δεν περιμένω να βρει διανομή(αντίθετα με το Buried) αλλά παρασυρθήκαμε. Τελικά αλλάξαμε γνώμη και πήραμε εισιτήτρια για εκεί... Και να σου πω δεν το μετάνιωσα, αφού και το Buried θα το δω. Οπότε όλοι ευχαριστημένοι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @Μπαουερ:

    Δεν σου ξαναμιλάω.... :-(

    @W. (που πηγε το costello?? τωρα το παρατήρησα...:-P)

    ΟΚ ρε τις υπόλοιπες που βλέπεις να κάθεσαι να τις συζητάς μόνος σου. :-P
    Ρε με λίγα πράγματα έχω ταμπού αλλά αυτό που δείχνει η διαβόητη σκηνή είναι ενα από αυτά. Και ας είναι κακοφταγμένη όπως λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @Πανος

    "Κατευθείαν από το Λονδίνο. Λίγο slang όμως."

    Δεν σε έπιασα.


    @ Annie:

    Ευχαριστώ για τις ευχές σου, στο ένα από τα 2 έπιασαν τόπο. :-)

    Εγώ την Χώρα Προέλευσης την είδα στο Φεστιβάλ -ήταν η ταινία-εκπληξη! Μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ!!

    "Ρε Πάνο σαν τις διαφημίσεις conn-x κι αυτό. Δεν ξέρω αν τελικά είναι τόσο έξυπνο που φαίνεται ηλίθιο ή τόσο ηλίθιο που φαίνεται έξυπνο... "
    Ούτε αυτό το κατάλαβα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Bill χαίρομαι που κατά το ήμισυ τουλάχιστον έπιασε η ευχή μου! Τι καλά για τη Χώρα Προέλευσης :)

    Όσο για αυτά που δεν έπιασες ο Πάνος προσπαθεί να κάνει χιούμορ κι εγώ να καταλάβω αν τα καταφέρνει :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή