Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

My Bad

                      
Dexter: Season 5 Episode 1
                           
Επιτέλους άρχισε! Και άρχισε δυνατά και συγκινητικά. Ιδανική πρεμιέρα. Δεν μπαίνει στην επόμενη ιστορία αν δεν κλείσει πρώτα την προηγούμενη! Ρίτα, Ριτάκι τα κατάφερες και σε συμπάθησα... Έστω και με το θάνατό σου! Είναι πλέον ολοφάνερο ότι μόνο καλό έκανε στον Dexter. Του προσέφερε τη σταθερότητα που τόσο είχε ανάγκη. Και τώρα; Και τώρα hide your kids, hide your wives γιατί το τέρας είναι...unleashed! Τα ελάχιστα ψήγματα ανθρωπιάς που η Ρίτα είχε δημιουργήσει στον Dex, ο Trinity τα σκόρπισε εν μία νυκτί... Η καλύτερη ερμηνεία του Michel C. Hall σε όλη τη σειρά. Προσπαθεί να προσδιορίσει τι νιώθει, να μάθει πως να χειρίζεται τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις και είναι χαμένος. Damn you Dexter Morgan, μου πόνεσες την καρδιά.
                           
Από την άλλη η Ντέμπρα έχει όλο το βάρος πάνω της. Πάντα ήταν δυνατή κι ας μην το καταλάβαινε. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει έναν Dexter που φέρεται αλλόκοτα και ένα τμήμα που σιγά σιγά τον υποψιάζεται. Προβλέπονται πολλά fuck! Μαλάκα Κουίν πάνε ψόφα!!! Γελοίε... Άστοχο βρήκα το αστειάκι του Μασούκα. Είπαμε είναι αναίσθητος καραγκιόζης αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο. Άνχελ-Λαγκουέρτα εξαιρετικοί ως προς τις αντιδράσεις τους. Το ίδιο και η Άστορ. Το καλό μου ήταν πανέμορφο και διαλυμένο... Αχ βρε Dexter όταν έχεις να εξηγήσεις τα ανεξήγητα σε αυτό το μουτράκι πως να μην νιώθεις χαμένος!
                      
Μου άρεσε απίστευτα η σκηνή που ανακοινώνει σε παιδιά και πεθερικά τη δολοφονία της Ρίτα, φορώντας το καπέλο με τα αυτιά και επαναλαμβάνοντας φράσεις από το γραφείο κηδειών. Και μια και το ανέφερα, πόση ανατριχίλα να βλέπεις πάλι εκεί μέσα τον Michel C. Hall; Κι όμως έμοιαζε τόσο παράταιρος. Ηθοποιάρα! Περιττό να πω ότι για δύο δευτερόλεπτα, μη φορώντας τα γυαλιά μου νόμιζα ότι ο τύπος του γραφείου ήταν ο Νέιτ... Γενικά το επεισόδιο και με κράτησε και το αγάπησα και με συγκίνησε. Μόνη αστοχία το ότι τους φαίνεται παράξενη η αντίδραση του Dexter. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος σε κατάσταση σοκ κάπως έτσι δεν θα ήταν;

18 σχόλια:

  1. " Περιττό να πω ότι για δύο δευτερόλεπτα, μη φορώντας τα γυαλιά μου νόμιζα ότι ο τύπος του γραφείου ήταν ο Νέιτ"

    Κι εγώ την ίδια αίσθηση είχα..και μεμιάς ξύπνησαν μέσα μου όλα τα συναισθήματα που είχα αποκομίσει από το SFU..και σε συνδυασμό με την αμήχανη στάση του Ντέξτερ -μια στάση που κρατούσε και στο SFU-με έκαναν να σκέφτομαι ότι από κάποια γωνιά θα ξεπηδήσει ο Νέιτ,η μαμά Ρούθ και στην άκρη της σκάλας η μικρή Κλαίρ..

    Στα του επεισοδίου τώρα,συμφωνώ με τα σχόλιά σου,ξεκίνησε τόσο δυνατά η σαιζόν,ο Ντέξ έδωσε μαθήματα υποκριτικής,υπερέβαλλε εαυτόν!Καθηλωτικός σε όλη τη διάρκεια,λυρικά συγκλονιστικός την ώρα που ανακοίνωνε το θάνατο της Ρίτας στα παιδιά με το καπελάκι του Μίκι..όπως και στη σκηνή της εξομολόγησης πάνω από το φέρετρο της Ρίτας!Η ταραχή του Ντέξτερ και η αταραξία της Ρίτας..τι υπέροχα που ταιριάζει αυτή η σειρά τις όποιες αντιφάσεις!
    Περιμένω τη στιγμή που ο Μπατίστα θα θυμηθεί ότι είδε τον Μίτσελ στο τμήμα να συνομιλεί με τον Ντέξτερ.Η σαιζόν θα προχωρήσει δυνατά.Με τσαμπουκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμήχανος μέσα στο Γραφείο Κηδειών δεν ήταν ποτέ. Προέκταση του εαυτού του ήταν αυτός ο χώρος. Αντίθετα τώρα... :(

    Όταν σκότωσε τον καημένο στην τουαλέτα σοκαρίστηκα. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο με τίποτα. Βέβαια όταν το δεις από μια απόσταση είναι απόλυτα λογική αντίδραση!

    Και η Carpenter έπαιξε πολύ καλά και δεν την ανέφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "άρχισε δυνατά και συγκινητικά. Ιδανική πρεμιέρα", "Η καλύτερη ερμηνεία του Michel C. Hall σε όλη τη σειρά"

    xD :)) :p ;) ΓΑΜΑΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ...!!! Β)

    ΥΓ1: Κάπου διάβασα πως αυτό το επεισόδιο το έγραψε ο νέος showrunner της σειράς που προηγουμένως ήταν στο 24... Προφανώς ήταν νερουλάς στο 24 γιατί ειλικρινά δεν μου λέει κάτι το όνομά του και σε διαβεβαιώ πως τα ξέρω όλα τα ονόματα των ΒΑΣΙΚΩΝ συντελεστών (βλ. παραγωγούς-δημιουργούς-σεναριογράφους) της Απόλυτης Υπερσειράς...

    ΥΓ2: tweet! Β) :p :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ σε λίγες μέρες θα ξεκινήσω τον τρίτο κύκλο. Που θα πάει... θα σας φτάσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω να μη διάβασες τίποτα από το ποστ! Μη τριγυρνάς εκεί που υπάρχουν σπόιλερς θα την πατήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα λόγια είναι περιττά για απόψε που ξανανταμώσαμε και έτσ:p

    τελικά με είχε λείψει περισσότερο από τι πίστευα. συγκλονιστική αρχή για μια ακόμη πιο συγκλονιστική σεζόν! αυτοί που λένε ότι θα είναι χειρότερη σεζόν και άλλες τέτοιες πίπες...θα ήταν καλύτερα να μείνουν μακριά από κώνους γιατί στο τέλος μπορεί να συμβούν άσχημα πράματα.

    ο hall συγκλονιστικός! έχω πολύ καιρό να δω τόση εκφραστική απάθεια. νομίζω ότι φέτος θα είναι καλύτερος και από τι ήταν στο sfu. και η dep καταπληκτική! έχει κάνει τρομερή πρόοδο από την πρώτη σεζόν.

    αυτός ο κουίν τι θέλει και ανακατεύεται?? γλιτώσαμε από ολόκληρο τρίνιτι για να μας την πέφτει ο καναβάρο??

    βλέπω όλοι το ίδιο νιώσαμε στο τελετάδικο. πανέμορφες σκηνές.

    και τώρα ποιος περιμένει μέχρι την άλλη εβδομάδα???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    xD xD xD :)) :)) :)) Β)

    ΥΓ: Quinn για πάντα λέμε. xD :)) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Na ενημερωσω οτι εδωσα εντολη σε φιλο μου να μου γραψει τους πρωτους κυκλους του ντεξτερ αλλα και το battlestar galactica!!!!αντε να δουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έτσι είναι jack...κάποιοι άνθρωποι οδηγούν....και κάποιοι άλλοι ακολουθούν:p πάντα έτσι ήταν.

    γουφ γουφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aldo σε παρακαλώ να ανακαλέσεις γιατί δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα! Ο Fabio ουδεμία σχέση με τον ηλίθιο τον Κουίν.

    "έτσι είναι jack...κάποιοι άνθρωποι οδηγούν....και κάποιοι άλλοι ακολουθούν:p πάντα έτσι ήταν.

    γουφ γουφ"

    :)

    celin παλικάρι μου κρατήσου μακριά από αυτά τα ποστ σε παρακαλώ αν είναι να δεις. Και δες πρώτα Dex και μετά BSG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "έτσι είναι jack...κάποιοι άνθρωποι οδηγούν....και κάποιοι άλλοι ακολουθούν:p πάντα έτσι ήταν."

    Ναι και κάποιοι γουστάρουν τις μλκς του Ρούλη... Β)

    Μουουουουουουουουουουουουουουουουουουουουουουου

    ΥΓ1: Ρε Annie πρώτη-πρώτη το είδες το Event!!! Εγώ χωρίς ελληνικούς υπότιτλους δεν βλέπω σειρές. Άντε και το είδες... σε κάνει κέφι να το συζητήσεις; Εγώ πρέπει να ξετρελαθώ με ένα επεισόδιο για να έχω όρεξη να πω πράγματα...

    ΥΓ2: Ρε Celin γιατί με στεναχωράς συνέχεια τώρα τελευταία;!;!; Δεν λέω να μην τις δει ποτέ αυτές τις σειρές, αλλά τουλάχιστον δες πρώτα το Breaking Bad... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ma vre annie miazoune:)

    jack http://www.haska.com/content/images/urunler/b/pbahce_ant_surahi_80117.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. annie μονο τους τιτλους διαβαζω οταν προκειται για σειρες που θελω να δω!!
    επισης αυτος ο φιλος μου θα μου γραψει κ το how i met your mother,ολους πλην του πρωτου τον οποιον εχω δει
    (...legendary!!!!......)

    τζακ,δε πιστευω να εχεις παραπονο,επι ενα 3 μηνο κ παραπανω,μονο τις σειρες σου εβλεπα κ σχεδον τιποτα αλλο!shield k 24!!
    θα μου το γραψει κ το breaking bad!!aπλα δε θελω να τον φορτωσω κ πολλα,εχει να μου γραψει ολα τα προαναφερθεντα συν καποια επεισοδια του in treatment!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο για το How I Met Your Mother αν και ο πέμπτος κύκλος και όπως φαίνεται ο έκτος είναι ανόητοι. Στον πέμπτο βέβαια έχει μερικά από τα καλύτερα επεισόδια όλης της σειράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Άλδο:

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/Cucumber.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://www.boukitsa.gr/images/ntomata.jpg

    http://www.mediterraneandiet.com/Images/feta-cheese.jpg

    http://4.bp.blogspot.com/_RRN9WL0hlao/SNKFOvbh12I/AAAAAAAACqU/tmTp5N0yuBY/s400/ladi.jpg

    http://www.cannedspices.com/images/oregano.JPG

    etimos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το αγγούρι δεν στο έδειξα για να το βάλεις σε χωριάτικη... ΒΛΑΚΑ!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή