Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

True Blood: Season 3

Κρίμα, κρίμα, κρίμα... Για το True Blood προφανώς τα κρίματα. Ξεκινάς μια σαιζόν και μου συστήνεις καινούριους γαμάτους χαρακτήρες. Το υφάκι σου γίνεται ιδιαίτερα ειρωνικό. Κάπου κάπου αυτοσαρκάζεσαι κιόλας. Camp αισθητική στα ύψη, b-movie μυρωδιά, sex, αίμα και εκεί που λέω πως είναι ότι πιο γαμάτο έχεις δείξει ως σειρά, εκεί που σε ευχαριστώ για την καλτ τηλεόραση που προσφέρεις, ε εκεί μου ασχολείσαι με τις γκαστριές της Αρλίν και το σκυλολόι του Σαμ. Ας τα πάρω από την αρχή όμως:


Όλοι οι περιφερειακοί φέτος ήταν για ξύλο. Ειδικά αυτή η Τάρα που μου άρεσε κι ερμηνευτικά, φέτος έπαιξε καλά σε τρία(3) επεισόδια! Στα υπόλοιπα έκλαιγε... Και μετά γνώρισε τον Φράνκλιν! Τον πιο γαμιστερό χαρακτήρα που πέρασε από τη σειρά. Και αντί να σκοτώσουν αυτή(ορκίζομαι εχθές όταν έπιασε το ψαλίδι νόμιζα ότι εισακούστηκαν οι προσευχές μου αλλά φευ όπως τότε στο Lost με το ζώο και το δυναμίτη) μου κάνουν το πιο διεστραμμένο, ψυχάκι που πέρασε από εκεί ντοματοχυμό. Εύγε... Δεν ξέρω τι υπάρχει στα βιβλία και δε με νοιάζει. Ήδη από ότι μαθαίνω όλα αυτά τα πλάσματα από εκεί προέρχονται. Κράτα τα πιασάρικα stories και μην ασχολείσαι με το δράμα της Τάρα. Ok λογικό να της στρίψει με όσα τράβηξε, ας τα κρατήσει για τον εαυτό της όμως.

Hey, Tara, see how fast I type "motherfucker." Cool, right?

Πάμε στον brotha τώρα. Στην αρχή που την είδε μπάτσος γέλασα απίστευτα. Ευχάριστα διαλείμματα και μερικές σκηνές που θα τις θυμόμαστε(ξεμπλούζωτος με γυαλί ηλίου να παριστάνει τον αστυνομικό, αυτά είναι κλασσικά πράγματα). Όμως γιατί; Γιατί ρε Alan μου ξετεντώνεις το στόρι του μέχρι να θέλω να βγάλω τα μάτια μου με συνδετήρες; Γιατί να τη βλέπει ξαφνικά σωτήρας της πόλης; Στη δεύτερη σαιζόν το έκανε πετυχημένα ας πάει στην ευχή του Λαφαγιέτ. Και πες του βρήκαμε γκόμενα έστω και μεταλλαγμένη. Είναι ανάγκη να μπλέξουμε τόσο πολύ με το Retardedville στο οποίο μένει; Εδώ θα σημειώσω την πετυχημένη επιλογή ΟΛΩΝ των κομπάρσων του πανθηροσυρφετού!

You got no right being in my head. That's... trespassing

Σαμ... Σαμ, Σαμ, Σαμ you're soooooo boring! Αντίθετα με τους περισσότερους στα δύο τελευταία επεισόδια τον χάρηκα. Επιτέλους ακούστηκε αυτό το κρακ που θα τον κάνει να περάσει στην άλλη πλευρά. Και όσο κι αν γκρινιάζω, τον αγαπάω τον κατεργάρη και δεν θα ήθελα να μην τον ξαναδώ, όπως κάποιους άλλους. Από αυτούς τους άλλους πρώτη και καλύτερη είναι η Αρλίν. Μίρλα, γκρίνια, παράνοια... Ok το ξέρουμε ότι κακοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τις χαζούλες βλαχοπούλες, το ξέρουμε ότι γίνονται εύκολα θύματα χειραγώγησης και ότι πιστεύουν ότι μπαρούφα τους λένε... Γι΄αυτό πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να εκτελούνται. Με συγχωρείτε τώρα αλλά ποιο το νόημα ύπαρξης ενός χαρακτήρα που δεν προσφέρει πουθενά και το μόνο που κάνει είναι να ενοχλεί; Όπως είπε και η Jessica: I don't like narrow minded skinny bitches with bad dye jobs!


Don't say that. Women say that, everything goes black, and I wake up surrounded by body parts.

Και φυσικά κάπου εδώ πρέπει να αναφέρω το Λαφαγιέτ. Κλασσικό παράδειγμα του "παίρνω γαμώ χαρακτήρα που πετούσε την ατάκα του επεισοδίου και του δίνω δικό του story καταστρέφοντάς τον"! Πως να μη γίνει βαρετός; Η δουλειά του ήταν να τα χώνει και να λέει αλήθειες σε στενόμυαλους βλάχους και θρησκόληπτες γριές, όχι να γκομενίζει με μάγους... Don't get me wrong αλλά ήταν να πεθάνει στον πρώτο κύκλο. Είχαν το μυαλό να τον κρατήσουν(μόνο και για εκείνο το worship him, bitches στο φινάλε της δεύτερης σαιζόν άξιζε) γιατί βρε καλό μου παιδί δεν τον κράτησες εντελούτατα κομπάρσο; Και στην τελική ο ίδιος ο ηθοποιός δεν μπορεί να στηρίξει τα καινούρια τερτίπια.

You're a witch, who's a nurse, and a dude?

Τέλειωσα με τη γκρίνια; Νομίζω... Ναι! Η Σσσσούκι μου άρεσε αυτή τη σαιζόν! Έζησα να το γράψω κι αυτό. Το όλο στόρι με το νεραϊδόκοσμο και τα αλαφροΐσκιωτα με το αγγελικό φως το βλέπω σαν ειρωνικό σχόλιο απέναντι στο φινάλε του Lost. Δυστυχώς θεωρώ ότι του χρόνου θα αλλάξουν τον αδόξαστο σε αυτή την ιστορία. Πάντως ο Σσσουκοτσαμπουκάς μου άρεσε, όπως και το ότι ξαπόστειλε και τους δύο στο τέλος. Έχει μια ευκαιρία να ηρεμήσει. Για να δούμε! Εκτίμησα απεριόριστα και την εξέλιξη του Έρικ! Έξυπνος, εύστροφος λογικό να γίνει ο puppet master της σειράς. Αλλά και ο Bill δεν πάει πίσω. Και μεγάλη εξέλιξη έχει σαν χαρακτήρας και απόλυτα λογική.

I keep expecting him to come through the door and say Sssssookie

Πάντα ευχάριστο διάλειμμα όλα τα σκηνικά με Jassica και Hoyt. Όταν δε εμφανίστηκε η μάνα του δεύτερου πανηγύρισα έξαλλα. Γλυκό ζευγάρι, αστεία σκηνικά, ατάκες από τις λίγες... Να ένα side story που δεν με ενόχλησε. Ίσως γιατί το έδιναν στην κατάλληλη ποσότητα!

Excited? Franklin's brains won't wash off the guest linens; I had to bury werewolves under the gazebo, and that Sookie bitch staked Lorena. I've had enough excitement, thank you.

Και περνάω στο Win της σαιζόν. Έρικ-Παμ-Bill-Σσσσούκι-Λορένα-Βασίλισσα-Τάλμποτ-Λύκοι-Φράνκλιν-Υπεροχότατος! Ότι πέρασε από εκείνη τη σπιταρόνα συν την Παμ ήταν αυθεντική καλτ τηλεόραση! True Blood και Alan Ball όπως τα ξέρουμε. Σκηνικά που μας έμειναν. Γιατί true blood κανείς δεν βλέπει για την ιστορία. Βλέπει για το χιούμορ, τη σαρκαστική διάθεση, τα μικρά κλεισίματα ματιού, το έμμεσο και έντεχνο κράξιμο, το sex,το αίμα, τα γκομενάκια! Και φέτος είδα τόσους χαρακτήρες που προσέφεραν ακριβώς αυτό που δεν το πίστευα. Και κατάφεραν να το πηδήξουν. Γιατί; Γιατί ασχολήθηκαν με την πλοκή και μάλιστα ιστοριών για τις οποίες δεν δίνουμε δεκάρα!

Blah, blah, vampire emergency, blah.

Για όλα αυτά όμως θα κρατήσω την τρίτη σαιζόν όχι ως την καλύτερη αλλά ως την αγαπημένη μου. Γιατί φέτος γέλασα πιο πολύ απ΄ότι σε κωμωδίες, γιατί το μαύρο χιούμορ του Ball είναι απόλυτα συμβατό με το δικό μου και για μερικές ανεκτίμητες στιγμές που έμειναν ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Κρατάω μεν τα καλά αλλά δεν μπορώ και να μη γκρινιάξω. Τη σειρά την αγαπάω και το fail της δεν ήταν τόσο μεγάλο ώστε να το πάρω στην πλάκα. Ρεμάλια το νου σας...

Now, Time for the Weather. Tiffany?

19 σχόλια:

  1. εμενα με άρεσε και λέτε ότι θέλετε!!! ρε o άνθρωπος είπε ""If you two have finished eye-fucking each other, can we go?""!!! τι να λέμε τώρα.
    θεούλης ο τσιμεντένιος eric. πάντως τον περίμενα πιο θυμωμένο.

    άρε jason κακόμοιρε τι σου φορτώσαν πάλι!!! epic και η συγκέντρωση της οικογενειας Fortenberry.

    γενικά άνοιξε αρκετά μέτωπα και ελπίζω στον τέταρτο να τα εκμεταλλευτούν.

    η season συνολικά μπορεί να πρόσφερε cult στιγμές που θα γραφτούν στην ιστορία της tv και αλλα τέτοια...αλλα είχε και κάτι μαλακίες! πέθανε ρε τάρα πέθανε!

    συνολικά πάνω κάτω το ίδιο με άρεσαν όλες οι season. νομίζω όμως ότι προτιμώ την πρώτη για τους προφανείς λόγους:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Έρικ είναι τέλειος... Από όλες τις απόψεις!

    "πέθανε ρε τάρα πέθανε!"

    Αυτό θα το κάνω πανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα θα δω το τρίτο! Τι ωραίο τραγούδι στην αρχή και τι γαμάτοι διάλογοι! Ακόμη δε μου λέει κάτι βέβαια αλλά έχει ενδιαφέρον...

    Ξανακατεβάζω Sopranos και πάει πιο αργά κι απ΄το replay :( Έβαλα τρεις σαιζόν μαζεμένες ο βλάκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. διάλογοι και χαρακτήρες είναι η σειρά! βεβαια έχει και τους πιο γαματους κακούς ever αλλα δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν.

    καλύτερα για να δεις firefly:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με λίγα λόγια: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!! Μιλάμε για μαλακία όχι αστεία (μόνο ο καρβουνιασμένος άξιζε)... Όχι πως περίμενα και κάτι πολύ καλύτερο, αλλά έκανε το περσινό φινάλε να μοιάζει τέλειο (αντί για μπλιαχ που ήταν κι αυτό)!!! Το True Blood δεν είναι μια πραγματικά γαμάτη σειρά (ακόμα και το φινάλε με επιβεβαίωσε:p), αλλά μια πραγματικά υπερτιμημένη σειρά με μερικά γαμάτα σκηνικά. Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να βλέπω τη σειρά (είχες δίκιο)... Ακόμα κι αν δεν είχα δει την 3η σεζόν κι έβλεπα μόνο το αφιέρωμα του io9, δεν θα είχα χάσει και τίποτα ουσιαστικό (αντιθέτως θα κέρδιζα χρόνο)... Ίσως του χρόνου να δω μόνο το αντίστοιχο αφιέρωμα (σίγουρα θα κλαίει τώρα ο Ball:p)...

    ΥΓ1: Πόσο πιο γαμάτο θα ήταν αν τελείωνε με το πιο γαμάτο σκηνικό της σεζόν (και ολόκληρης της σειράς);;; (ρητορική ερώτηση) Αυτά. Β) :p :)

    ΥΓ2: "η season συνολικά μπορεί να πρόσφερε cult στιγμές που θα γραφτούν στην ιστορία της tv και αλλα τέτοια": Ασχολίαστο (σε 5 χρόνια οι περισσότεροι δεν θα θυμούνται τη σειρά)... :/ :/ :/ "βεβαια έχει και τους πιο γαματους κακούς ever": Είπε κάποιος που δεν έχει δει ΠΟΤΕ 24... Β) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είσαι τελείως άκυρος όμως...μα τελείως!!! τώρα σοβαρά πας να συγκρίνεις τον κάθε αμερικανοαφγανοπακιστανοβουλγαροαραβοκινεζορωσοπόντιο τρομοκρατοπροεδρουπουργονταβατζομαφιοζογερουσιαστή ανθρωπάκο με τους κακούς του firefly??? αντε μάθε μπαλίτσα αγόρι μου....άντε μάθε μπαλίτσα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχαχαχαχαχαχαχα... ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ!!! xD :)) Β)

    ΥΓ: Μέσα στον επόμενο μήνα θα αρχίσω τη μαλακία και να (φάιρ)φλάει ο θεός... Β) και θα σου τα πω καλά για τους "πιο γαμάτους κακούς" που δεν πρόλαβαν να αναπτυχθούν (πως γίνεται να μην είναι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και να είναι "οι πιο γαμάτοι κακοί" μόνο εσύ το ξέρεις)... :p ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε θα τους δεις και θα σε μπει η κάλτσα στο σκατό!!!:p ακόμα και συ ο βλάκας θα παραδεχτείς ότι είναι οι πιο τρομαχτικά γαμάτοι κακοί ever!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επαναλαμβάνω: "Χαχαχαχαχαχαχαχα... ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ!!! xD :)) Β)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε Annie, με τι αηδιάζεις; Με την κάλτσα ή με το σκατό;!;!; :p :)) Καλά ρε (πρώτα έγραψα "μαρή", αλλά το άλλαξα ;) :p) έχεις δει ολόκληρο SALO και αηδιάζεις με λεξούλες;!;!; Υποκριτικό μου φαίνεται... :/ Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο συνδυασμός με χαλάει και μου ήρθε και απότομα! Και στο Salo αηδίασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ είχα αφήσει κι άλλο σχόλιο...!!! :( Κοίταξε λίγο μήπως το πήγε στα ανεπιθύμητα... :/ :/ :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χα το βρήκα... Το είχα δει στα mail αλλά φαντάστηκα ότι το είχες σβήσει!

    http://uk.tv.ign.com/articles/112/1122071p1.html Αυτό το λινκ που βαθμολογεί τη σαιζόν με 7/10 και ότι εσύ του βάζεις 6.5-7 δεν ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή