Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Αγαπημένες σειρές 2010

                                                                       
Μεγάλη επιτυχία θεωρώ το ότι βρίσκονται πέντε καινούριες σειρές στη λίστα μου!!
    
10. Psych


Σε αυτή τη θέση παραδοσιακά θα βρισκόταν το How I Met Your Mother αλλά ήταν απαράδεκτο το 2010! Αντίθετα το Psych χωρίς να βελτιώνεται ή να χειροτερεύει είναι τρομερά διασκεδαστικό, με πλήθος ποπ αναφορών, τραγελαφικές καταστάσεις και πολύ πολύ αγαπημένα πρόσωπα.
    
9. The Big Bang Theory


Νιώθω πως του χρόνου θα είναι ακόμη ψηλότερα αλλά ας μη το ματιάσω. Η τρίτη σαιζόν του ήταν και η καλύτερή του κι εγώ ακόμη δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω αναπολώντας στιγμές. Ξεχνιέται το ξεκαρδιστικό "Sheldon's escaped and is terrorizing the village"; Ή μήπως η επική σκηνή στον παιδότοπο δεν έμεινε αιώνια χαραγμένη στη μνήμη μας; Bazinga!
   
8. Fringe


Αντικειμενικά μπορεί να είναι καλύτερη από κάποια παραπάνω και προσωπικά το λατρεύω, απλά όχι τόσο όσο τα υπόλοιπα. Κι ενώ δεν με πωρώνει σχεδόν ποτέ, έχει υψηλό επίπεδο, ωραίες ιστορίες, μου θυμίζει τα καλά X-files και είναι από τις καλύτερες σειρές μυστηρίου. Στα συν το εξαιρετικό χιούμορ που είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

7. True Blood


Η αγαπημένη μου σαιζόν. Καφριλίκι, παρωδία, χιούμορ, ατέλειωτο gore, sex, ανεπανάληπτα γραφικοί χαρακτήρες. Είχε όμως πολλές αδυναμίες και ώρες ώρες γινόταν βαρετό. Γι΄αυτό βρίσκεται εδώ κι όχι μια θέση παραπάνω. Πραγματικά γέλασα πολύ(περισσότερο πχ απ΄ότι με το How I Met Your Mother), χάρηκα για την εξυπνάδα του δημιουργού που είναι διάχυτη κι εύχομαι να καταλάβουν πως ο Σαμ και (κυρίως) η Αρλίν δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αν και αμφιβάλλω.
      
6. Spartacus: Blood and Sand


Καλογυμνασμένοι άντρες και αιθέριες γυναίκες(εκ των οποίων η μία είναι η Lucy Lawless) που φοράνε τα απολύτως απαραίτητα. Μεγάλα σπαθιά, αποκεφαλισμοί, γαμιστερή μουσική. Σεξ και βία και άπειρο αίμα!!! Ναι, δεν έχεις δει κάτι διασκεδαστικότερο από αυτό. Στο Spartacus δεν υπάρχουν τηλεοπτικά ταμπού. Είναι μεγάλο επίτευγμα το ότι μετατρέπεται το σαλόνι σου σε εξέδρα αρένας και πιάνεις τον εαυτό σου να ουρλιάζει παθιασμένα προς την οθόνη!
     
5. Louie


ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ. Κι επιπλέον έξυπνο. Και κυνικό και σαρκαστικό και ειρωνικό! Ναι έχει όλα όσα μπορούν να με κάνουν να γουστάρω τρελά. Πάντα to the point, θα πιάσει τα πάντα και δεν θα σταματήσει πουθενά. Ο Louie δεν είναι ιδέα. Δεν θέλεις να του μοιάσεις. Όμως δεν γίνεται να μη του αναγνωρίσεις το πολύ καλό χιούμορ και την απίστευτη ευστροφία του.
    
4. Boardwalk Empire


Περιμένω να γίνει πολύ καλό. Η πρώτη σαιζόν ήταν μια εξαιρετική εισαγωγή για μερικούς υποδειγματικούς χαρακτήρες. Όλοι έχουν κρυφές πτυχές, που ευτυχώς σοφά οι δημιουργοί δεν βιάζονται να αποκαλύψουν, η πλοκή αργά μεν αλλά εξελίσσεται άψογα, η σκηνοθεσία...ναι ok δύο ονόματα θα σου πω: Timothy Van Patten και Allen Coulter (και Scorsese στον πιλότο προφανώς)... Αν βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα ξεχνάς κάτι βασικό: "It's not TV, it's HBO"
  
3. Treme


Ο καλύτερος πιλότος που έχω δει στη ζωή μου! Κινηματογραφικό επίπεδο. Οι χαρακτήρες βρίσκουν καταφύγιο στο πιο ζεστό σημείο της καρδιάς σου. Η μουσική είναι αναπόσπαστο μέρος της πλοκής. Αν θες να χαλαρώσεις, να συγκινηθείς, να χαμογελάσεις, να νιώσεις μια οικεία ζεστασιά, βάλε ένα δυνατό ποτό και το Treme. Το οποίο αξίζει και μόνο για τη μουσική!
   
2. Dexter


Μέχρι πέρυσι ήταν η αγαπημένη μου σειρά και αυτή εδώ είναι η αγαπημένη μου σαιζόν. Ο Dexter προόδευσε όσο ποτέ, εξαιρετική η ιδέα του επαναλαμβανόμενου σεναρίου, όμορφη προσθήκη η Λούμιν(και με πολύ πετυχημένο όνομα). Αν δεν ήταν και τόσο μπουκωμένο με κυνηγητά και στο παρατσάκ αποδράσεις του Dexter, θα ήταν ακόμη καλύτερη. Δεν ήταν άριστη όπως η προηγούμενη(ή η δεύτερη ή η πρώτη) αλλά η εξέλιξη του Dexter μέσα σε 12 επεισόδια ήταν εκπληκτική και γι΄αυτό δεν μπορώ παρά να την θεωρώ την καλύτερη σαιζόν του!
     
1. Terriers


Ασυζητητί! Η αγαπημένη μου σειρά ever. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τόσο εύκολα παρακολουθίσιμο, να με επηρεάζει τόσο πολύ. Και με 13 μόλις επεισόδια! Σε μια σαιζόν ένιωσα τόσο έντονα συναισθήματα την ώρα που το Six Feet Under ήθελε πέντε και το The Shield εφτά. Δεν θα ήθελα τίποτα διαφορετικό, τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Το Terriers είναι ότι τελειότερο έχω δει.
                                                                                          
ΥΓ: Μεγάλη απογοήτευση προφανώς το Walking Dead αλλά και το How I Met Your Mother
                                                                       

14 σχόλια:

  1. Απ'ό,τι φαίνεται Annie για λίγους (αλλά καλούς :p)το "Walking Dead" ήταν απογοήτευση. Στα φόρουμς, βλέπω πως λατρεύθηκε. Να μου πεις εδώ λατρεύθηκαν τα "Flashforward" και "Event" και άλλα σαφώς χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα για το Walking Dead, πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τί έπαθαν όλοι!!

    Μια ερώτηση, τα Sons of Anarchy και Mad Men συνειδητά λείπουν απ'τη λίστα ή δεν τα'χεις δει(νομίζω τώρα βλέπεις το 1ο).

    Εγώ απ'τα παραπάνω δεν έχω δει Louie και Psych(πρώτη φορά τα ακούω και τα 2) και θέλω να δω treme.
    Για να'ναι στη λίστα της Annie δε ρωτάω καν, το ξεκινάω αύριο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, και το Terriers το λάτρεψα, σε μιάμιση μέρα το είδα! Καιρό έχω να το πάθω αυτό με σειρά. Κόπηκε έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδή έχω να δω Terriers-Treme-Louie-Spartacus από τα καινούργια? πολλά είναι ρε γαμώτο! το terriers σίγουρα θα το δω πάντως. αφού είναι και τόσο σούπερ ντούπερ γαμάτη σειρά:)

    και για το TWD συμφωνούμε ολοι φαντάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Moody, Flashforward και Event τα σταμάτησα. Το Walking Dead θα το συνεχίσω αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη.

    Νίκο το Louie είναι η πιο έξυπνη κωμωδία που έχω δει αν και δεν έχω δει πολλές. Να το τσεκάρεις οπωσδήποτε. Το Psych είναι πιο παιδικό και δεν εγγυόμαι ότι θα σου αρέσει. Προσωπικά το λατρεύω.

    Την τρίτη του Sons of Anarchy τώρα την άρχισα ενώ Mad Men δεν έχω δει, όπως και Community και Breaking Bad που νομίζω θα ήταν στη λίστα μου αν το είχα κάνει

    Aldo το Terriers είναι υπέροχο ενώ και το Spartacus θα σου αρέσει οπωσδήποτε. Τα άλλα δύο δεν ξέρω κατά πόσο είναι του στυλ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά για Breaking Bad δε το συζητώ, είναι πραγματικά απίστευτη σειρά, τη λατρεύω.
    Το community δε ξέρω αν θα σ'αρέσει, δε βλέπεις και κωμωδίες λες. Πχ το θεωρώ χειρότερο από himym το οποίο δε σ'άρεσε :P

    @lt.aldo raine το Spartacus ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα. Δε μ'αρέσουν τέτοιες σειρές και ταινίες γενικά. Έχω ένα φίλο που τα λατρεύει αυτά και με παρασέρνει: Μαζεύομαστε πάντα και βλέπουμε σειρές του στυλ supernatural, merlin, legend of the seeker,the walking dead(γκρρ), Assassin's Creed.. ακόμα και fringe δε ξέρω αν θα'βλεπα μόνος. Και(καταλήγω) το Spartacus αξίζει σίγουρα, ειδικά η εικόνα με τρελαίνει-πολύ καλή επεξεργασία.

    @Annie ξεκινάω σήμερα treme ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (το Louie μόνο αγγλικούς υπότιτλους έχει ε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πήρα χαρτί και μολύβι, σημείωσα και θα τα αναζητήσω. Και πρώτα απ' όλα τα χιουμοριτικά - μια καλή κωμωδία πάντα χρειάζεται... Ελπίζω να βρω και χρόνο να τα δω, γιατί στον σκληρό μου δίσκο έχουν συσσωρευτεί απίστευτα πολλές ταινίες και σήριαλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι, όχι το How I Met Your Mother το αγαπάω πολύ. Γι΄αυτό το αναφέρω και τόσο, λόγω της απογοητευτικής του περσινής σαιζόν που με στεναχώρησε.

    Ναι το Louie μόνο αγγλικούς. Καλή αρχή με το Treme! Ο πιλότος είναι κινηματογραφικού επιπέδου.

    Φώτη εσύ δες το Psych. Είναι ανάλαφρη κωμωδία και νομίζω κάτι τέτοιο ψάχνεις. Και το Louie θα σου αρέσει αλλά κουβαλάει και τη μελαγχολία της καλής κωμωδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mia kai anefere o nikos. to fringe miazei katholou me to supernatural?? thelw mia pou na miazei me auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι δε μοιάζουν, μόνο ό,τι είναι φαντασίας και οι 2. Θες κάποια σαν το Supernatural? Δηλαδή φαντάσματα ή αστικούς μύθους κτλ? Δε μου έρχεται κάτι :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. den exw dei Supernatural:) den xriazete na kai akrivos to idio...kati paromio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τίποτα του στυλ The Mentalist, Buffy the Vampire Slayer, Angel? Ίσως True Blood, όπως το πάρεις. Εκτός το ΤΒ τα άλλα δε τα βλέπω για να σου πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aldo το αγγλικό Demons είναι τύπου Supernatural νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή