Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Despicable Me

                                                                      
Είδα κι εγώ τον Απαισιότατο και δεν μπορώ να πω πως δεν διασκέδασα. Βέβαια δεν ξετρελάθηκα κιόλας αλλά ήταν αρκούντως ευχάριστο. Ο Γκρου(δεν έχει τέλειο όνομα;) είναι ο νούμερο ένα villain του κόσμου και χάνει αυτή την πρωτιά όταν ένας nerdy κακοποιός κλέβει την πυραμίδα της Γκίζας!!!Πρέπει λοιπόν να καταστρώσει ένα μεγαλύτερο κι απαισιότερο κόλπο ώστε να ξανακερδίσει τη χαμένη του δόξα. Να πω την αλήθεια δεν είχα διαβάσει τίποτα για την ταινία και νόμιζα ότι πρόκειται για ξεκαρδιστικές αναμετρήσεις ανάμεσα σε δύο κακούς. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.


Ο Γκρου(πες το δυνατά να δεις πόσο γαμάτα ακούγεται) πρέπει να βρει τρόπο να μπει στο σπίτι του Βέκτορ(πρώην Βίκτορ και νυν νούμερο ένα εγκληματίας στον κόσμο) αλλά αν έχεις δει το trailer ξέρεις ότι αυτό είναι αδύνατο. Όταν παρατηρεί ότι ο Βέκτορ ανοίγει σε ορφανά κοριτσάκια για να αγοράσει μπισκότα βρίσκει τη λύση. Υιοθετεί τα τρία κοριτσάκια ώστε να γίνουν ο Δούρειος Ίππος του. Προφανώς κάπου εδώ έχεις καταλάβει τι γίνεται στo υπόλοιπo, ειδικά αν έχεις δει δυο τρεις παιδικές ταινίες. Και με τον τρόπο ακριβώς που φαντάζεσαι, ένα ένα τα κλισέ οδηγούν το φίλο μας στο πολυφορεμένο και προβλέψιμο φινάλε. Αν μη τι άλλο είναι ένα όμορφο μήνυμα για τους μικρούς θεατές.


Οι πιο μεγάλοι όμως κερδίζουμε τίποτα από την ταινία; Έχει κάποια αστεία σκηνικά. Έχει επίσης ένα υπέροχο μικρό κοριτσάκι με μια τέλεια φατσούλα και τα πιο τέλεια καρτουνίστικα μάτια. Είναι ευχάριστο, χαλαρωτικό και ότι πρέπει για αυτές τις ημέρες. Δεν συγκινήθηκα, δεν ξελιγώθηκα στα γέλια, αλλά δεν βαρέθηκα κιόλας. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ ωραία φάση. Κουβαλάει και έναν αέρα από τα παλιά. Πραγματικά μου θύμισε animation ταινίες που έβλεπα μικρή και αυτό το έκανε ιδιαίτερο. Και στο τέλος με άφησε να χαμογελάω... Όλοι οι χαρακτήρες είναι πολύ πετυχημένα σχεδιασμένοι και όσοι πρέπει να γίνουν συμπαθείς γίνονται και με το παραπάνω.


Ο Γκρου(πωπω θέλω να το λέω συνέχεια αυτό το όνομα) παρά τον αστείο σωματότυπο και το απωθητικό παρουσιαστικό είναι γλυκύτατος. Και όχι γιατί το σχέδιό του τον βοηθάει αλλά με έναν παράξενο ανορθόδοξο τρόπο. Ακόμη κι όταν προσφέρει ένα μπαλόνι σ΄ένα παιδάκι για να το σκάσει αμέσως μετά. Αποκορύφωμα όμως είναι τα minions! Αξιολάτρευτα πλάσματα, αστεία, καλοσυνάτα. Μπορώ να τα δω να στέκονται πρωταγωνιστές σε κάποιο animation. Είναι πολύ ευχάριστη προσθήκη και κυρίως στη σωστή ποσότητα. Πραγματικά ξεκαρδιστικά και με ανεπανάληπτες φάτσες. Δείτε την ταινία απλά μην περιμένετε το επίπεδο στο οποίο μας συνήθισε η Pixar. Σίγουρα όμως βαδίζει στα χνάρια της...


8 σχόλια:

  1. mia xara gamatoutsiko itan. siga dld poso kalutero einai to toy storoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι καλύτερο το "Toy story 3", αλλά μην ξεχνάμε ότι το "Despicable me" είναι η μόλις πρώτη animation της Universal και πρώτη των δημιουργών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν παιζω...ο groo(γκρου) ειναι ηρωας του oμωνυμου κομικ του Sergio Aragones!!...και το μονο ονομα που δεν χρησιμοποιουταν οταν εψαχνα user name στο google...δεν σε ειδα να επαινεις ποτε το e-mail μου :)

    http://groo.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άπειρα καλύτερο είναι το Toy Story, μη λέμε κι ότι θέλουμε τώρα. Πάντως καλά τα λέει ο Moody: ως πρώτο animation είναι πολύ καλό.

    horny sloth δεν είχα προσέξει ποτέ το mail σου μέχρι τώρα. Είναι τέλειο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετριότατο animation που απευθύνεται κυρίως (για να μην πω μόνο) σε μικρά παιδιά, με αφελέστατο σενάριο και κλισέ καταστάσεις που με έκαναν να βαρεθώ. Αυτά που σώζουν την κατάσταση είναι τα αξιολάτρευτα minions. Απορώ γιατί έκανε τόσο ντόρο.

    1,5: Μετριότατη (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ ευχαριστο, αλλα και πολυ παιδικο.

    2,5/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αργύρη πάλι μου είσαι πολύ αυστηρός. Απευθύνεται σε παιδιά, μην το ξεχνάς αυτό. Όπως λέει κι ο cinefil πολύ ευχάριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι έχεις δίκιο. Ίσως είμαι πολύ αυστηρώς για μια ταινία που απευθύνεται σε παιδιά.
    Αλλά τρελαίνομαι όταν παρουσιάζουν μια ταινία κάτι το εξαιρετικό ενώ στην ουσία είναι κάτι το αφελές και απλά συμπαθητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή