Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Don't get him wet, keep him out of bright light, and never feed him after midnight...

                                                                   
Στόλισα, αγόρασα χριστουγεννιάτικες κάλτσες και για να μπω εντελώς στο κλίμα είδα τα Gremlins. Must ταινία κάθε χρονιά. Ένας πολύ συμπαθητικός μπαμπάς εφευρέτης παίρνει δώρο στο γιο του ένα γλυκύτατο πλασματάκι. Ένα Mogwai, τον Gizmo που κλέβει την καρδιά σου με την πρώτη ματιά. Όμως αυτά τα πλάσματα είναι λίγο παράξενα. Ο κάτοχός τους πρέπει να ακολουθεί τρεις κανόνες: Να μην τα εκθέτει σε δυνατό φως, να μη τα αφήνει να έρθουν σε επαφή με το νερό και κυρίως να μην τα ταΐζει μετά τα μεσάνυχτα. Και όπως είναι γνωστό ο φίλος μας θα παραβιάσει και τους τρεις κανόνες και θα γίνει χαμός!



Και ας είναι. Το φως απλά τα ενοχλεί. Όμως ο Billy ανακαλύπτει εξ εμπειρίας ότι ο μικρούλης Gizmo αναπαράγεται με...νερό. Γεμίζει λοιπόν περισσότερα γλυκά, χνουδωτά πλασματάκια που όμως φαίνονται ύπουλα και πρέπει να τα νταντέψει κι αυτά. Και θα μου πεις σιγά το πράγμα. Ούτε δέκα ζωντανά λούτρινα. Ε και; Ε όταν καταλάθος τα ταΐζει μετά τα μεσάνυχτα μεταμορφώνονται σε μικρά τερατάκια ικανά να καταστρέψουν όλη την πόλη. Με αρχηγό τον πανκ Stripes, γίνονται πολλά, ντύνονται cool και τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Μία συμμορία λιλιπούτειων διαστάσεων που είναι τόσο στη σπίντα και που έχουν τόση όρεξη για χαμό που δεν τα σταματάει τίποτα. Πραγματικά δεν ξέρεις αν τα μισείς ή τα συμπαθείς.


Όταν διασκεδάζουν έχουν φοβερή πλάκα. Χορεύουν, πίνουν, καπνίζουν. Η επίσκεψη στην ενοχλητική γειτόνισσα για τα κάλαντα είναι το κάτι άλλο. Όμως δεν περιορίζονται σε μικρές αταξίες. Μπορούν ακόμη και να σκοτώσουν. Κι επίσης δεν συμπαθούν τον Gizmo. Μεταξύ μας πάντως είναι και λίγο φλωράκι και σπασικλάκι. Τρελή επίσης σκηνή είναι στο σινεμά που γουστάρουν με τη Χιονάτη και τραγουδάνε όλα μαζί. Από τις πιο χαρωπές σκηνές σε ταινία αν και η συνέχειά τους όπου τα Gremlins σκίζουν με τα νύχια τους το πανί της οθόνης ,την μικρούλα Annie Hall την είχε ταράξει κάπως. Anyway, ο φιλαράκος μας βρίσκει τρόπο να ξεπαστρέψει τα πολλά κι ενώ η soon to be γκόμενα θυμάται να του εξιστορήσει τη δακρύβρεχτη ιστορία του γιατί μισεί τα Χριστούγεννα(χαλαρά η πιο fail και βαρετή σκηνή της ταινίας).


Ακολουθούν εκρήξεις, κυνηγητά και ο Gizmo τυλιγμένος σε κουβέρτα. Τι τέλειο πλασματάκι! Ο Stripes είναι πραγματικά badass και θα δυσκολέψει τους ήρωες όσο μπορεί. O Stripes με αλυσοπρίονo είναι τόσο έπος που δεν περιγράφεται. Τελοσπάντων δεν λέω άλλα. Απλά ότι πρόκειται για μία απίστευτα διασκεδαστική ταινία, διαφορετική από τις κλασσικές γλυκανάλατες Χριστουγεννιάτικες, ελαφρά αηδιαστική ανά στιγμές και κυρίως έχει σημαδέψει τα παιδικά μας χρόνια(τουλάχιστον εγώ την έβλεπα κάθε φορά στην τηλεόραση την περίοδο των γιορτών).

Well, that's the story. So if your air conditioner goes on the fritz or your washing machine blows up or your video recorder conks out; before you call the repairman turn on all the lights, check all the closets and cupboards, look under all the beds, 'cause you never can tell there just might be a gremlin in your house. 

ΥΓ: Η μάνα του Billy είναι χαλαρά παρανοϊκή
ΥΓ2: Χιόνισε για λίγο :)
ΥΓ3: Πεννούλα χρόνια πολλά!

8 σχόλια:

  1. Όντως Χριστούγεννα χωρίς τα "χαριτωμένα" Gremlins δεν γίνεται. Πιτσιρικάς όταν ερχόντουσαν οι γιορτές περίμενα πως και πως να το προβάλλουν τα κανάλια. Μια εναλλακτηκή πρόταση για τα Χριστούγεννα. Και το δεύτερο καλό ήταν.

    ΥΓ2: Κι εδώ χιόνισε για λίγο :)

    3,5: Καλή (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και γω στην tv το έβλεπα συχνά...στον ant1 νομίζω το έδειχνε. έχουν περάσει αρκετά χρονια από την τελευταία φορα. θυμάμαι μονο ότι ήταν διασκεδαστικότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αργύρη για το δεύτερο περίμενε ποστ εντός της εβδομάδας :) Βάλτου λίγο παραπάνω ρε συ, μην είσαι τσιγκούνης με ταινίες των παιδικών μας χρόνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τις ταινίες που βλέπω πάντα την περίοδο των γιορτών! Στον ΑΝΤ1 το είχα δει πρώτη φορά και αυτό και το δεύτερο. Αγαπημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκιο ρε Annie!
    Λοιπόν, για την περίοδο των χριστουγεννιάτικών εορτών του βάζω 4/5 αλλά για όλη την υπόλοιπη σεζόν ισχύει η προηγούμενη. Ελπίζω τώρα να είναι καλύτερα! :)

    Για το δεύτερο μέρος περιμένω πολύ χαβαλέ μιας και είναι αρκετά πιο τρελούτσικο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα ειναι πια ιεροτελεστια τα Χριστουγεννα το Γκρεμλινς,οπως ο Ζιβαγκο το Πασχα :P Λατρεμενη ταινια,λατρεμενα Γκρεμλινς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα αν και φέτος το είδα λίγο νωρίς :) Έφταιγε το πρόωρο(και λίγο) χιόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή