Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

He doesn't care if you're naughty or nice...

                       
Αυτή είναι μια ταινία που δεν βλέπω κάθε χρόνο. Αλλά όταν μου δίνεται η ευκαιρία την απολαμβάνω πάντα. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου κινηματογραφικό ψευτο-Αη Βασίλη. Πίνει πολύ, καπνίζει περισσότερο, βρίζει ακατάσχετα και ώρες ώρες είναι διαολεμένα sexy. Και δεν νομίζω πως υπήρχε πιο κατάλληλος για να τον υποδυθεί από τον τέλειο τον Billy Bob Thornton. Τον ψευτοάη τον λένε Willie και κάθε χρόνο δουλεύει σε πολυκαταστήματα ως Άη Βασίλης προκειμένου με τον βοηθό του να καταφέρουν να το ληστέψουν. Βέβαια δεν το νοιάζει να είναι στο παραμικρό διακριτικός με αποτέλεσμα ως Άη Βασίλης να είναι μια οδυνηρή εμπειρία για τα άτυχα παιδάκια που θα θελήσουν να κάτσουν στα πόδια του.


Χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, κατεστραμμένος, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για τους γύρω του. Πραγματικά δεν ξέρεις αν πρέπει να νιώσεις αηδία ή συμπόνια γι΄αυτόν τον τύπο. Μέχρι που ένα πιτσιρίκι, βλαμμένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει θα του αλλάξει τα μυαλά. Θα πάρει πάνω από μια ώρα ταινία και απεριόριστα fuck αλλά τελικά θα δείξει την ευαίσθητη, ανθρώπινη πλευρά του. Μέχρι τότε θα έχει αντιμετωπίσει την εκμετάλλευση, την προδοσία και κυρίως πολλά ενοχλητικά παιδάκια. Επίσης θα γνωρίσει τη Sue που έχει ένα θέμα με τον Άη Βασίλη και θα γίνουν κάτι σαν ζευγάρι. Ή ,μάλλον κάτι σαν λοξή οικογένεια αν συνυπολογίσεις και το βλαμμένο μικρό. Και ναι, ο Billy Bob Thornton είναι πολύ cool για όλα αυτά, γι΄αυτό και τα κάνει με το δικό του ακαταμάχητο στιλ.



Η ταινία μου αρέσει γιατί μπορεί να είναι κάφρικη αλλά στο τέλος βγάζει όλη τη ζεστασιά και τη μελαγχολία που κουβαλάνε αυτές οι μέρες. Και τελικά είναι και μια διαφορετική πρόταση και το σημαντικότερο δεν είναι μια ακόμη παραλλαγή της ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρούτζ! Δεν πρόκειται για ένα ακόμη χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Κρύβει ρεαλισμό και μια πικρία και απογοήτευση για τα χριστουγεννιάτικα ήθη της σύγχρονης εποχής. Επίσης όλοι οι ήρωές της είναι αποτυχημένοι. Δεν υπάρχει ούτε ένας αγγελικά πλασμένος χαρακτήρας και αυτό πάντα είναι καλοδεχούμενο. Δεν είναι και η πιο χαρούμενη πρόταση για τα Χριστούγεννα αλλά την αγαπάω αυτή την ταινία.


6 σχόλια:

  1. billy bob thornton! tipota alllo. as ta xristougeniatika kai des tipota allo vre.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως μου εχει ξεφυγει αυτη η ταινια? τοσα Χριστουγεννα εχω ζησει στη ζωη μου! πφφ...
    τον παω αυτον τον τυπο! πρέπει να το δω οπωσδηποτε!!!^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αnnie,ειναι η καλυτερη Χριστουγεννιατικη προταση οντως (μετα το love actually,xaxaxaxa!)
    Oπως τη περιγραφεις,στην αρχη απολαυστικα κυνικη και καταμαυρη και στο τελος,σε πλξμμυριζει ενα κυμα ζεστασιας κ ανθρωπιας.

    Kαλα Χριστουγεννα annie και σε ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Aldo αν δεν δω τώρα τα Χριστουγεννιάτικα, πότε θα τα δω;

    Δήμητρα περίεργο μου φαίνεται που δεν το έχεις πετύχει έστω και καταλάθος στην τηλεόραση.

    Celin παίζει να είμαι ο μόνος άνθρωπος(ή έστω από τους λίγους) που δεν του αρέσει το Love Actually

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα μια εναλλακτική κι ενδιαφέρουσα πρόταση για τα Χριστούγεννα, που όμως δεν μου είχε κάνει αίσθηση όταν την είχα δει. Πάντως είναι αρκετά συμπαθητική.

    "love actually" για πάντα! :p

    2,5: Απλώς ενδιαφέρον (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αργύρη την αγαπάω πολύ αν και συμφωνώ ότι δεν είναι κάτι πραγματικά σπουδαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή