Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

If this movie doesn't make your skin crawl... It's On Too Tight!

                                                                
Πρώτα ας πούμε δυο πραγματάκια για τα slasher films. Το καλό slasher θέλει αγωνία, σφαξίματα, γκόμενες να τρέχουν, σεξουαλικά υπονοούμενα. Και αυτό εδώ είναι ένα από τα πρώτα slasher films. Δεν είναι βέβαια τέτοιο έπος όπως το The Texas Chain Saw Massacre που βγήκε την ίδια χρονιά αλλά είναι πολύ πολύ καλό και κυρίως...Χριστουγεννιάτικο. Ένας δολοφόνος χτυπάει τη νύχτα των Χριστουγέννων σε φοιτητική εστία εξαφανίζοντας κόσμο και κάνοντας ενοχλητικά, παρανοϊκά τηλεφωνήματα. Ναι, αυτό ακριβώς που στην εφηβεία σου το έλεγες Scream και το έβλεπες με ενθουσιασμό, δυνατά σχόλια και πολλά ποπ κορν. Απλά εδώ είναι σε πιο πρώιμη μορφή.    


Επίσης εδώ υπάρχει πραγματικός τρόμος. Όχι ότι ταράχτηκα αλλά εγώ είμαι δύσκολη. Πάντως η ατμόσφαιρα χτίζεται δεξιοτεχνικά. Ο φωτισμός, ο ήχος, όλα στην εντέλεια. Η απειλή πάντα εκεί κι ας μη τη βλέπουμε ποτέ. Βλέπουμε όμως μέσα από το τα μάτια της. Ακούμε την ανάσα του δολοφόνου, τις σπαρακτικές κραυγές του. Και ακόμη κι αν δεν ξέρουμε τίποτα γι΄αυτόν, νιώθει ο θεατής έναν οίκτο να συνοδεύει τον φόβο του. Το ότι ο Bob Clark κατάφερε κάτι τέτοιο χωρίς να έχουμε το παραμικρό στοιχείο για τον δολοφόνο το βρίσκω αριστοτεχνικό. Ιδανική πρόταση γι΄αυτές τις ημέρες. Εγώ δεν λέω τίποτα παραπάνω, άλλωστε τα έχει πει κι ο Αργύρης εξαιρετικά εδώ!


8 σχόλια:

  1. Για μένα το δεύτερο καλύτερο slasher μετά από το ανεπανάληπτο "Profondo rosso" του Argento (το Suspiria δεν το θεωρώ καθαρό slasher γιατί έχει και μεταφυσικά στοιχεία). Πάντως το "Black Christmas" το θεωρώ μία σκάλα ανώτερο από το "The Texas Chain Saw Massacre" το οποίο μπορεί να είναι πιο ωμό και πιο ενστικτώδης ως προς την βία αλλά το "Black Christmas" είναι αριστουργηματικά σκηνοθετημένο και προσεγμένο έως και την πραγματική λεπτομέρειά του. Thanks για την αναφορά σου. :)

    5: Αριστούργημα

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήγαινε σε αυτήν εδώ την διεύθυνση: http://cinema-paradis143.blogspot.com/2011/06/blog-post_21.html

    Μην με ρωτάς τι γίνεται, που είσαι, που χάθηκες κτλ. Απλά πήγαινε σε αυτήν την διεύθυνση που σου είπα και διάβασε όλα τα σχόλια. Πίστεψέ με, πιστεύω ότι αξίζει λίγο από τον χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αργύρη θυμάμαι παλιά που έγραφε κάτι που κάτι μου θύμιζε... Εντωμεταξύ το έγραφε χωρίς τόνους και δεν το εμφάνιζε το google σε άλλες σελίδες οπότε λέω ιδέα μου θα΄ναι. Μπαίνω συχνά στο Αθηνόραμα και τελικά μια μέρα έτυχε να αντιγράψει κάτι που είχα διαβάσει λίγες ώρες πριν. Μετά τσέκαρα τα υπόλοιπα... Του την είχα πει δύο ή τρεις φορές και στα σχόλιά του εδώ σταμάτησε να το κάνει(εμφανώς τουλάχιστον). Είχε περάσει και από το Ταριντομπλόγκ αλλά του την πέσαμε άσχημα κι έσβησε τα σχόλιά του τελικά. Από τότε περίπου σταμάτησα να ασχολούμαι και σοβαρά μαζί του.

    Πάντως προσωπικά νιώθω ότι απάντησε ειλικρινά και μάλιστα όσα λέει φαίνονται αν παρακολουθήσεις την πορεία του. Ότι δηλαδή σιγά σιγά αλλάζει στάση και ωριμάζει. Η προσωπική μου άποψη είναι να μην τον αποθαρρύνετε.

    Εσύ με το δίκιο σου θίχτηκες, πολύ καλά έκανες και έγραψες αυτά τα σχόλια και πλέον μπορείς να πάψεις να ασχολείσαι. Α και να μας περνάς συχνότερα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που είχες ανακαλύψει κι εσύ τις βρομιές του.

    Η δικιά του ειλικρίνειά είναι να λέει ψέματα. Πια πορεία του, πια αλλαγή στάσης και πια ωρίμανση μου λες! Ρε Annie θα κοροϊδευόμαστε τώρα μεταξύ μας! Λες και δεν τον ξέρουμε εμείς. Και μόνο ο ισχυρισμός του ότι και καλά έφτιαξε αυτό το μπλογκ ώστε να αφήσει το παρελθόν πίσω του και να κάνει μια καινούργια αρχή είναι ΜΕΓΑ ψέμα διότι όλο το μπλογκ του είναι βουτηγμένο στα ψέματα, στην υποκρισία, την κλεψιά και ποιος ξέρει τι άλλο. Και δεν υπάρχει πιο τρανταχτό παράδειγμα από αυτό εδώ το περιστατικό όπου ακόμη και τώρα κι αφού έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε που ξεκίνησε το μπλογκ του, συνέχιζε το βιολί του. Απλά το μπλογκ του ήταν η βιτρίνα για τις βρομιές του. Ρε Annie μήπως σε τούμπαρε κι εσένα με το μελόδραμά του;;;

    Αυτό το άτομο, πίστεψέ με δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ του, μα ποτέ του. Πραγματικά με αηδιάζει!

    Απλά κάνω ένα μεγάλο διάλλειμα από τα μπλογκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας παρακολουθώ. ;)
    Από μέσα Σεπτεμβρίου έχω σκοπό να αρχίσω να ξαναγράφω σε μπλογκ. Τώρα (και για όλο το καλοκαίρι) απολαμβάνω τις διακοπές στο εξοχικό μου. :)

    Καλά να περνάς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή τον είχα πάρει πρέφα από πολύ νωρίς δεν τον έπαιρνα ούτε τον παίρνω στα σοβαρά. Η άποψή μου είναι πως πρόκειται για πιτσιρίκι που θέλει να πουλήσει μούρη.

    Δεν είναι ότι με τούμπαρε αλλά δεν αξίζει να κάνουμε θέμα για ένα πιτσιρίκι που στην τελική αναγκάζεται να δει και πέντε αξιόλογες ταινίες για να υποστηρίξει την περσόνα που έχει χτίσει. Εγώ κάτι τέτοιο δεν θα το αποθαρρύνω. Όπως θα έχεις δει απέχω από το μπλογκ του καθώς ποτέ δεν με εξέφρασε ο τρόπος που γράφει ή τα κινηματογραφικά του γούστα(το οποίο σήμερα μου βγάζει ότι δεν υπάρχει).

    Από εκεί πέρα όμως τα ψέμματα, η υποκρισία, η κλεψιά και λοιπά και λοιπά είναι συνυφασμένα με το ίντερνετ και προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Θεωρώ πως πως ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του και πως στο τέλος πάντα φαίνεται ο πραγματικός μας εαυτός. Αν σου βούτηξε και κάτι σημαίνει ότι τα λες καλά. Εγώ τι να πω που δεν με έχουν κλέψει ποτέ;

    Νόμιζα τα παράτησες γι΄αυτό έβγαλα και το λινκ σου. Θα το ξαναβάλω πάραυτα :) Καλές διακοπές σου εύχομαι και δυναμική επιστροφή από Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι όπως τα λες είναι. Καλά κάνεις που απέχεις από το μπλογκ του γιατί εκτός από όλα τα άλλα είναι κι εριστικός.

    "Αν σου βούτηξε και κάτι σημαίνει ότι τα λες καλά. Εγώ τι να πω που δεν με έχουν κλέψει ποτέ;"

    Χαχα μου άρεσε πολύ αυτό! Καλά άμα είναι θα κλέψω κι εγώ ένα σχόλιό σου, ώστε να μην έχεις παράπονο! Μόνο σε παρακαλώ μην με ξεσκεπάσεις! :)

    Ευχαριστώ πολύ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ ελεύθερα ότι θέλεις κλέψε!! Δεν πρόκειται να σε ξεσκεπάσω, ωστόσο αν το παρακάνεις μπορεί να τρολλάρω ελαφρά. Είναι και πιο διασκεδαστικό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν Αργύρη, εδώ Υλώ ένα μόνο έχω να σου πω πάνω στο θέμα και σταματάω:

    Θες να πάμε βόλτα για κανα καφέ;;;

    Στείλε τηλ. σου και τα λέμε. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή