Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πλάνα αρχείου: Kill (Άη) Bill...

                                                                                      
Μικρό παιδάκι βλέπει τον Άη Βασίλη να το κάνει με τη μαμά του και το σοκ είναι αναπόφευκτο! Λογικό εφόσον είναι πολύ μικρό! Το ότι όταν μεγάλωσε λίγο, δεν κατάλαβε ότι ο κύριος με την κόκκινη στολή και την άσπρη γενειάδα ήταν ο πατέρας του, δείχνει πως το περιστατικό ήταν απλά η αφορμή για αυτή την ανεκδιήγητη ταινία! Ο πιτσιρίκος όταν μεγαλώνει δουλεύει σε εργοστάσιο παιχνιδιών ενώ το χόμπι του είναι να παρακολουθεί τα παιδάκια της γειτονιάς. Για ποιο λόγο; He's making a list, he's checking it twice. He's gonna find out who's naughty or nice...



Σπίτι του κυκλοφορεί με στολή Άη Βασίλη, στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και shake his belly like a bowl full of jelly κάνοντας "χο, χο, χο", σιγομουρμουρίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ετοιμάζει το...έλκηθρο του που δεν είναι άλλο από ένα βαν με γελοία, κιτς χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Μιλάει με τα παιδιά της γειτονιάς και όλα δείχνουν πως η τραυματική εμπειρία που είχε μικρός τον έκαναν να πάρει τη θέση του Άη και να σκορπίσει χαρά και χαμόγελα στα παιδιά! Όταν μάλιστα κλέβει παιχνίδια από το εργοστάσιο, φοράει τη στολή και αφήνει έναν τόνο δώρα κάτω από το δέντρο, αρχίζεις να απορείς γιατί η ταινία λέγεται Christmas Evil! Ωπ, γιατί είναι αποκεφαλισμένες οι κούκλες; Ωπ, να σου κι ένα τσουβάλι χώμα σεταρισμένο με κακιασμένο γράμμα για το αλητόπαιδο της γειτονιάς!


Θα πάει όμως και σε ένα νοσοκομείο όπου τα παιδάκια ήταν καλά και θα τα γεμίσει δώρα!!! Τελικά δεν είναι κακός. Μάλλον μπούρδα ταινία βλέπω! Το πολλά υποσχόμενο πόστερ και η υπόθεση με ξεγέλασαν! Έλα όμως που καρφώνει ένα μολυβένιο στρατιώτη στο μάτι ενός τύπου που τον κορόιδεψε και τσεκουρώνει μερικούς άλλους! Στο καπάκι και σαν να μη συμβαίνει τίποτα θα πάει σε γιορτή, θα μοιράσει δώρα και θα χορέψει με μαμάδες και παιδάκια! Πάντως έπρεπε να καταλάβουν ότι είναι μούφα Άης γιατί αντί για "χο, χο, χο" κάνει "χα, χα, χα"! Ο τύπος είναι επισήμως του γιατρού καθώς στο επόμενο σπίτι επιχειρεί να μπει από την καμινάδα! Το ζώο κόλλησε και ρουφιέται για να χωρέσει! Τελικά βγαίνει και μπαίνει με πιο νορμάλ τρόπο. Αυτή η απίστευτα βαρετή ταινία αξίζει μόνο γι' αυτή τη σκηνή! Αλλά και γι' αυτή που σκοτώνει έναν τύπο πνίγοντάς τον όχι με μαξιλάρι αλλά με τον σάκο του...


Σιγά σιγά η ταινία γίνεται επική! Ένα τσούρμο Άη Βασίληδες πίσω από το χαρακτηριστικό τζάμι να επαναλαμβάνουν "Merry Christmas" και οι μάρτυρες να προσπαθούν να αναγνωρίσουν τον κακό... Όταν ένας τρομαγμένος γονιός (οι Άη Βασίληδες έχουν γίνει πλέον η νούμερο ένα απειλή για τον πατέρα) τον απειλεί με σουγιά η κορούλα του θα πάρει το μέρος του Άη, δίνοντας του τον σουγιά επιτρέποντάς του έτσι να σκοτώσει τον πατέρα της! Βέβαια πέρα από κάποιες γελοίες, ξεκαρδιστικές σκηνές η ταινία είναι απίστευτα βαρετή! Όποιος δεν έχει κάτι καλύτερο ας τη δει. Στην τελική που αλλού θα δεις οργισμένο πλήθος με δαυλούς να κυνηγάει τον Άι Βασίλη!

10 σχόλια:

  1. επιτέλους έπιασες την πραγματική ζεστασιά των ημερών.
    και μονο που άρεσε τόσο στον waters φτάνει για να καταλάβω περί τίνος πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα από το ότι ο τίτλος της ανάρτησης είναι γαμάτος, η ταινιούλα φαίνεται πως είναι ό,τι πρέπει για Χριστούγεννα!
    Black Christmas έχεις δει;

    Aldo, ο Waters είναι respect και αφού του άρεσε το Christmas Evil πάει να πει πως πρόκειται για σιχαμερή καλτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kill Άη Bill λεει αχχααχααχαχχαχααχχα εγραψες!Δεν την εχω δει,θα το κανω στις γιορτες στανταρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά πάντως σας προειδοποιώ ότι είναι κομματάκι βαρετή η ταινία. Τις επόμενες μέρες θα σας έχω και καλύτερες(και το Black Christmas φυσικά θα είναι μία από αυτές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Silent night deadly night (1984)...the jolliest!

    to Rare Exports θα ρθει αραγε Ελλαδα...?
    http://www.imdb.com/title/tt1401143/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακράν καλύτερο και απολαυστικότερο το Silent Night, Deadly Night. Απλά θα το κρατήσω για του χρόνου :) Πάντως αν κάποιοι δεν το έχετε δει, κάντε το.

    Το Rare Exports πρώτη φορά το βλέπω. Μακάρι να έρθει αν και δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιας και αναφέρεστε σε Χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου να δείτε οπωσδήποτε τo "Silent Night, Bloody Night (1974)" όπου για μένα είναι ο προπομπός των Αμερικανικών slasher ταινιών τρόμου. Ένα άγνωστο cult διαμάντι του σινεμά τρόμου που η βαθμολογία του imdb σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική του αξία.

    Tα “Black Christmas” και το “Silent Night, Deadly Night” δεν τα έχω δει, αλλά έχω σκοπό να τα δω εντός των ημερών (περίμενα να έρθουν οι γιορτές για να είμαι μέσα στο κλίμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωπ Αργύρη το "Silent Night, Bloody Night" δεν το έχω δει. Σ΄ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mercy!
    Είδα και το “Silent Night, Deadly Night” και μου φάνηκε μετριότατο και βουτηγμένο στην βίντεο-αισθητική των '80ς με μια δήθεν ευρηματική (εκνευριστική θα την έλεγα εγώ) σκηνοθεσία. Βέβαια γούστα είναι αυτά.
    Άσε που σχεδόν αντέγραψε τον τίτλο της cult ταινίας που ανέφερα παραπάνω.

    Silent Night, Bloody Night (1974)
    Silent Night, Deadly Night (1984)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "βουτηγμένο στην βίντεο-αισθητική των '80ς"

    Γι΄αυτό είναι εκπληκτικό b-movie!

    ΑπάντησηΔιαγραφή