Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

We warned you. Remember the rules. You didn't listen...

                                                                   
Λίγα χρόνια μετά τα Gremlins, ήρθε το sequel να συνεχίσει αυτό που η πρώτη ταινία άρχισε. Το χαβαλέ, το χιούμορ, το πράσινο μπλιαχ... Αυτή τη φορά δεν είναι Χριστούγεννα αλλά πάντα μου άρεσε να τη συνδυάζω με την πρώτη ταινία. Επίσης αυτή τη φορά τα Gremlins είναι πιο πανούργα, πιο αηδιαστικά, πιο άσχημα και ελαφρώς πιο μεγάλα. Ακόμη όμως μπορούν να εκτιμήσουν ένα χαρούμενο τραγούδι, ένα καλό πούρο, ένα γευστικό επιδόρπιο. Ειδικά μετά τα μεσάνυχτα(if ypu know what I mean)!


Επίσης τώρα είναι εγκλωβισμένα σε ένα "έξυπνο" κτίριο. Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται όταν αρχίζουν να σκαλίζουν όλες αυτές τις έξυπνες συσκευές και συστήματα. Πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ασανσέρ όταν ένα σκανδαλιάρικο γκρέμλιν χειρίζεται το σύστημα φωνητικών εντολών; Ακόμη, τώρα σχεδόν δεν υπάρχει σενάριο. Δεν έχει νόημα το πως ή το γιατί ο Μπίλι και ο αγαπημένος μου Γκίζμο συναντήθηκαν ξανά. Ήταν απλά η αφορμή για να ξαμολήσουν αμέτρητα τερατάκια σε ένα τεράστιο κτίριο και να τους δώσουν τον έλεγχο. Μέχρι λίγο πριν το τέλος όπου όσο εύκολα αρχίζει η ταινία άλλο τόσο εύκολα(και περισσότερο μη σου πω) τελειώνει και ο φίλος μας βρίσκει επιτέλους το happy end του.


Η ανυπαρξία σεναρίου βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα. Εδώ νομίζω πως απλά δημιουργοί και κοινό ήθελαν μια οποιαδήποτε αφορμή για να ξαναδούν στην οθόνη αυτά τα απερίγραπτα πλάσματα. Τι κι αν τώρα ακόμη και χνουδωτά δεν μπορείς να τα συμπαθήσεις; Είναι περισσότερα, μεταλλάσσονται, και έχουν αστείρευτη όρεξη για να καταστρέψουν τα πάντα. Hell yeah! Το μόνο αρνητικό είναι η μικρή παρουσία του Gizmo αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα έτσι δεν είναι; Όπως και να έχει, ειδικά σετάκι με την πρώτη είναι ιδανική πρόταση για αυτές τις ημέρες. Απολαύστε βινετεάκια:



 


2 σχόλια:

  1. Το δεύτερο μέρος έχει πολύ χαβαλέ και μου άρεσε αυτό. Βέβαια προτιμώ το πρώτο γιατί είναι πιο σκοτεινό, πιο ατμοσφαιρικό και όπως και να το κάνουμε είναι πιο πολύ μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων.

    3: Καλή

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή