Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Hands

            
Sons of Anarchy: Season 04 Episode 10


        
Δεν έχω ξαναγράψει για το Sons of Anarchy καθώς ποτέ δεν ήταν στις μεγάλες μου αδυναμίες. Όμως φέτος έχει ξεπεράσει τα πάντα. Νομίζω το 2011 δεν υπήρξε άλλη σειρά με τόση ένταση, τόσο συναίσθημα και τόσο σκοτάδι. Το Breaking Bad ίσως αλλά προσωπικά δεν με άγγιξε όσο οι Γιοί(που σημειωτέον δεν έχουν καν ολοκληρώσει τη σαιζόν ακόμη). Ότι ακολουθήσει είναι απλά πράγματα που θέλω να βγάλω από μέσα μου για το συγκεκριμένο επεισόδιο και δεν υπόσχομαι πως θα έχουν συνοχή ή θα βγάζουν νόημα. Απλά ή αυτό θα κάνω ή θα ρίξω μπουνιά στην οθόνη και την έχω χρυσοπληρώσει, δεν λέει!

Ο βασικός χαρακτήρας αυτή τη σαιζόν είναι(ποιος άλλος;) ο Clay ο οποίος έχει βουλιάξει στο σκοτάδι και προφανώς μπορεί να πάει ακόμη πιο βαθιά. Έχει ένα στόχο και δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες. Κοιτάει τη Gemma στα μάτια και της λέει ψέμματα. Δεν το θυμάμαι ξανά τόσο θρασύ. Και φτάνουμε στο σημείο που η απόπειρα δολοφονίας της Τάρα στραβώνει και την αφήνει με κατεστραμμένο χέρι. Πρόσεξε πόσο σαδιστής είναι ο Kurt Sutter. Αν πέθαινε η Τάρα ναι θα ήταν αποκαρδιωτικό για τον Τζαξ(και κατ΄επέκταση το θεατή) όμως είναι μια πληγή που επουλώνεται. Όπως ο θάνατος του Piney και ότι φέρει μαζί του μόλις το ανακαλύψουν οι Γιοι. Μας συγκλόνισε, μας πόνεσε, θα δυαλύσει τον Opie αλλά όλοι θα το ξεπεράσουμε. Ο Τζαξ όμως έχει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του κουβαλώντας μέσα του πως εξαιτίας των επιλογών του, η γυναίκα που αγαπάει έμεινε χωρίς όνειρα και μέλλον. Πόσο πιο βαρύ είναι αυτό; Και πόσο πιο καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες όταν μάθει ότι ευθύνεται ο μπάσταρδος ο Clay. Και όπως είπε η Τζέμα "από Γιο θα το βρει". Για κάποιο λόγο ποντάρω τα λεφτά μου στον Opie και όχι στον Τζαξ.

Κι αυτή η Τζέμα πόσο καιρό κρατούσε κλειστά τα μάτια της; Ήξερε για τι πράγματα είναι ικανός ο Clay και απλά δεν ήθελε να το αντιμετωπίσει. Και τελικά το έκανε! Τι συγκλονιστική σκηνή... Πόσο λάθος έκανε ο Clay και δεν συγκρατήθηκε. Γιατί η Τζέμα έχει δύναμη. Είναι και πανέξυπνη και μπορεί να τους φέρει όλους εκεί που θέλει. Και πιστεύω όταν το κάνει δεν θα έχει μείνει κανένα περιθώριο στον Clay. Θεωρώ πως με το τέλος της σαιζόν έρχεται αναπόφευκτα και το δικό του τέλος και πραγματικά το περιμένω τόσο πολύ. Περιμένω μια καθαρή αναμέτρηση ανάμεσα σ΄αυτόν και τον Τζαξ. Χωρίς βρώμικα κόλπα, να βγάλουν τα πάντα από μέσα τους πριν έρθει το τέλος. Κυρίως γιατί ο Τζαξ το έχει μεγάλη ανάγκη αυτό.
                  

2 σχόλια:

  1. τι να πεις τώρα... μεγάλο επεισόδιο.

    πάει έχει "τελειώσει" ο clay. τι λες τώρα μπορεί να συγκριθεί με εκείνον το χαρακτήρα από το the shield? δεν θυμάμαι για ποιον λέγατε.

    του αρέσει να βασανίζει γυναίκες του Sutter....δεν εξηγείται αλλιώς. συγκλονιστική η τάρα. και ποσο έχει αλλάξει από το πρώτο επεισόδιο.

    με τη τζέμα δεν ξέρω τι θα γίνει.
    γιατί όσο μπάστερδος κι αν είναι ο clay είχε δίκιο σε αυτά που της είπε.

    επίσης κορυφαίος και ο διάλογος του jax με τον opie στο νοσοκομείο. η πιο τραγική φιγούρα της σειράς είναι ο καημένος ο opie.

    η σκηνή του jax με τον clay θα είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχει γράψει ο Sutter. πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συγκριθεί με τον Βικ μπορεί αλλά μιλάμε για αρκετά επίπεδα παραπάνω. Η δουλειά που έχει γίνει στον Shield όσο αφορά στους χαρακτήρες είναι ασύλληπτη.

    Η Τάρα φέτος δίνει ερμηνειάρες. Δεν υπάρχει σύγκριση ούτε με τον ανώριμο χαρακτήρα της πρώτης σαιζόν αλλά ούτε και με το επίπεδο της ερμηνείας.

    Η Τζέμα έχει κάνει λάθη και μάλιστα σοβαρά. Αν μάθει ο Τζαξ τι παίχτηκε με τον πατέρα του θα καταρρεύσει. Ωστόσο μου αρέσει που εκείνη υποστηρίζει ακόμη τις πράξεις της και θεωρώ πως δεν έχει μετανιώσει.

    Ο καλός μου ο Opie :(

    Πραγματικά ζούμε όμορφες τηλεοπτικές στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή