Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Batman Begins

       
Χμμ πάνε μήνες ε; Με την ευκαιρία της ταινίας του καλοκαιριού είπα να επιχειρήσω ένα come back γυρνώντας πίσω, στο πρώτο Batman του Nolan. Το οποίο δυστυχώς χάνει όσο το ξαναβλέπεις. Θυμάμαι την πρώτη φορά πόσο το είχα χαρεί... Θα μου πεις η τελευταία ταινία για τον αγαπημένο μου ήρωα comic(μετά τον Hulk) ήταν αυτή οπότε λογικό να ενθουσιαστώ την πρώτη φορά που την είδα! Έχουμε λοιπόν reboot της ιστορίας και γνωρίζουμε τον μικρό Bruce Wayne ο οποίος είχε την ατυχία να πέσει σε ένα πηγάδι, να αναπτύξει φοβία για τις νυχτερίδες και τελικά με κάποιο γραφικό τρόπο η φοβία του αυτή να οδηγήσει στο θάνατο των γονιών του... Ταυτόχρονα όμως είχε την τύχη να είναι πάμπλουτος οπότε δεν θα καταλήξει σε κάποιο ορφανοτροφείο αλλά θα μεγαλώσει στο πλευρό του Michael Caine. Σκέψου για λίγο πόσο cool είναι αυτό!! 


Την αποτυχημένη απόπειρά του να σκοτώσει τον δολοφόνο των γονιών του ακολουθεί κήρυγμα από την Katie Holmes που θα τον οδηγήσει στον Liam Neeson ο οποίος τον εκπαιδεύει ως άλλος Miyagi αλλά με όχι τόσο ηθικούς σκοπούς... Κι εδώ νομίζω έχουμε το πρώτο μειονέκτημα της ταινίας. Εχμ ναι cool ο Liam Neeson δεν λέω αλλά κάπου βαρέθηκα. Όμως όταν ο ήρωας δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου δαγκώματος, πυρηνικού ατυχήματος, επιστημονικού πειράματος κλπ ε κάτι τέτοια θα τα υποστείς. Το θέμα είναι ότι γυρνάει πίσω fit και έτοιμος για ξύλο. Γνωρίζει και τον Morgan Freeman στο υπόγειο της εταιρίας του μπαμπά και τον χώνει να του βρει εξοπλισμό. Όχι σκέψου πάλι λίγο... Τον μεγάλωσε ο Michael Caine, τον εκπαίδευσε ο Liam Neeson και τα γκατζετάκια του τα φτιάχνει ο Morgan Freeman. Φαντάσου να ήταν και ο Robert Downey Jr. στη θέση του Bale και θα έσκαγε η οθόνη από το coolness! Αλλά επειδή δεν μπορεί να αγγίξει το πόσο cool είναι οι μέντορές του έχει ένα μηχανηματάκι που κάνουν τη φωνή του βαθιά και απόκοσμη ώστε να ταιριάζει με το sexy ψεύδισμά του. Well done mr Bale.


Πλέον λοιπόν είμαστε έτοιμοι να τα βάλουμε με το κακό και να σώσουμε τη Γκόθαμ από τη διαφθορά και τον υπόκοσμο. Ξεκάθαρα η αγαπημένη ταινία του Bruce Wayne ο Ταξιτζής! Και εδώ φτάνουμε στο δεύτερο πρόβλημα της ταινίας. Ο κακός... Δεν είναι πολύ κακός. Έχεις από τη μία τον Liam Neeson που δεν απειλεί καν τον Batman πως θα look for him, he will find him, and he will kill him. Από την άλλη έχεις  τον Cillian Murphy. I rest my case. Και ναι ook φοράει το τσουβάλι και οι παραισθήσεις είναι cool και trippy αλλά ως εκεί. Σκέψου τον Joker του Nicholson ή τον Penguin που ήταν creepy και ταυτόχρονα είχε βάθος και ενδιαφέρον(δεν πιάνω καν τον Joker των Ledger-Nolan, θα γελάει ο κόσμος). Θα μου πεις όταν έχεις origin story να αφηγηθείς ξεκινάς με soft villains. Δίκιο έχεις! Από εκεί και πέρα ωραία δράση, μπόλικο ξύλο, σώζει τη Γκόθαμ αλλά για να το καταφέρει την διαλύει σχεδόν ολοσχερώς(πάντα το κάνουν αυτό οι υπερήρωες), κακός χαμός γενικότερα και πολλή απόλαυση. Ουσιαστικά όμως η ταινία αποτελεί ένα μικρό δείγμα του τι θα ακολουθήσει!

    

5 σχόλια:

 1. δεν ντρέπεσαι να προωθείς έτσι ύπουλα τη βία? ο νόλαν σκοτώνει τα παιδιά μας. κάτω η δικτατορία του νόλαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χαχαχα ντροπή μου! Ελπίζω μην πάρεις κανένα αυτόματο και μας κυνηγάς τώρα που το διάβασες. Φαντάσου τι έχει να γίνει μόλις βγει ο καινούριος Tarantino που ξέρεις τι σημαίνει αυτό..."Sure,is a violent movie. But it's a Tarantino movie. You don't go to see Metallica and ask the fuckers to turn the music down." Τσκ τσκ τσκ αλήτες, ρουφιάνοι, διαφθορείς της νέας γενιάς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Spoiler: Ο Neeson θα τον απειλήσει όμως τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εεεεε μη σποϊλάρεις καλέ!! Κακό κάρμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. φαντάσου να βγαίναν φέτος οι μπάστερδοι και να του λεγαν να κόψει την σκηνή στο σινεμά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή