Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Are You?

    
Dexter: Season 7 Episode 1
     

Βρε λες; Λες να κάναμε δυνατό come back; Τρέλα η πρεμιέρα της νέας σαιζόν. Πλέον η Ντέμπρα είδε. Αρχίζει να καταλαβαίνει, να ρωτάει, να παρατηρεί. Είναι η αρχή του τέλους. Η πρώτη σκηνή, πρόβα ίσως του φινάλε, σε ξυπνάει. Ξέρεις πως από εδώ και μπρος τίποτα δεν θα είναι εύκολο και κυρίως δεν θα μπορεί να μείνει κρυμμένο. Και στο τέλος του επεισοδίου αυτό γίνεται αβάσταχτα εμφανές. Αν και ακόμη δεν έχω πειστεί ότι δεν επρόκειτο για παιχνίδι της φαντασίας του Dexter (λόγω της ανόητης ατάκας "Are you a serial killer?"). 

Αν όμως είναι πραγματικότητα; Είνει θετικό το ότι ήρθε τόσο νωρίς; Μία σαιζόν όπου η Ντέμπρα απ΄την αρχή ξέρει θα έχει ενδιαφέρον. Θα δούμε όμορφο χτίσιμο χαρακτήρα, μεθοδική ανάπτυξη. Από την άλλη όμως μήπως χάσει σε ένταση; Θα μου πεις θα ασχοληθούμε και με το ψυχάκι που συλλέγει δολοφονοmemorabilia και ακυρώνει τις κάρτες του Dex(γιατί ξερωγω;). Α και το slide που βρήκε η βρωμιάρα η Λαγκουέρτα. Αυτό πως ήταν σαν εξέλιξη; Το έκρυψε για να μη χαλάσει την εικόνα του τμήματος και ν΄ασχοληθεί κατ΄ιδίαν ή για να το τρίψει στη μούρη της Debra αργότερα; 

Για άλλη μια φορά το μαύρο(ή μη) χιούμορ δεν έλειπα αν και έλειπε ατάκα Μασούκα. Έλιωσα με το ύφος του Dexter απηυδισμένο από την αντίδραση της Debra σε φάση "σιγά ρε κοπελιά τι κάναμε;μια αθώα δολοφονία, το έκανες και θέμα". Εντωμεταξύ ούτε μια φορά, για τα μάτια του κόσμου ρε παιδί μου, δεν είπε "λυπάμαι που τον σκότωσα". Απλά "λυπάμαι που το είδες. Και στην τελική ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ;" Ή το βλέμμα στο γραφείο του όταν η Debra του λέει για τις ομοιότητες με τον Ice Truck killer. Priceless! Πραγματικά εκεί ο Hall είναι φανταστικός. Βλέπεις όλη την παράνοια στα μάτια του. Με το ζόρι κρατιέται να μην τη βουτήξει από το λαιμό. Αλλά το πιο priceless απ όλα ήταν ο φόνος στο αεροδρόμιο!! Υπερβολικό από τη μία. Από την άλλη αν το σκεφτείς, το κάνει με τόση προκλητικότητα και μέσα στα μούτρα των εργαζομένων και της ασφάλεια που είναι λογικό να μην σκεφτούν να ρωτήσουνε γιατί ο κύριος τριγυρνάει με ένα πτώμα σε φορείο!
    

2 σχόλια:

  1. ωραία ξεκίνησε αλλα φοβάμαι ακόμα μήπως το ξεχειλώσουνε λίγο. πάντως μπορώ να βλέπω μια σεζόν μονο με ντεξ και ντεπ να λένε τα δικά τους.

    περίεργη η φάση με τον louis αν και στο δεύτερο άρχισε να αποκτάει λίγο ενδιαφέρον.

    οι ουκρανοί πάλι το μονο ενδιαφέρον που έχουν είναι τα μπούτια της νάντιας του quinn.

    άντε να έρθει και η Strahovski που φαίνεται να έχει πολύ ενδιαφέρον ρολο.

    last resort βλεπεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις μαζεύουν τις πολλές πλοκές, θετικό αυτό.

    Ναι το βλέπω το Last Resort. Μου αρέσει αρκετά για το είδος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή