Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Beautifully Broken

 True Blood: Season 3 Episode 2



Και το True Blood συνεχίζει δυνατά και μάλιστα πολύ πολύ καλύτερα. Λογικό καθώς προχωράει η πλοκή και αποκαλύπτονται τα story lines. Απλά επική η πρώτη σκηνή. Ξεσκίζει ο Bill τα λύκια και εκεί που λες θα γίνει του splatter ακούγεται παραμυθένια μουσικούλα και σκάει ο Βασιλιάς αγέρωχος πάνω στο άτι του, μας βομβαρδίζει με ατάκες το epicness των οποίων αδυνατώ να αποτυπώσω("Coot can be a little sensitive about his name and the evisceration of his friends.") και παίρνει τον Bill μαζί του! Και μετά στη έπαυλη τι τέλειοι διάλογοι. Και σε αυτή τη σαιζόν ο Bill έχει γίνει άντρας! Έκανε και τη Λωραίνα φλαμπέ, εξαιρετικός.

Όχι όσο εξαιρετικός είναι ο Έρικ όμως. Πάει να φλωρέψει βέβαια είναι γεγονός, όμως το αυτάρεσκο στυλάκι του δύσκολα θα το αποχωριστεί("Or have passionate primal sex with you. How about both?"-να μας πεθάνετε θέλετε δεν εξηγείται αλλιώς-, "To have and to hold, to love and to cherish, to blah, blah, blah, blah, blah, until death do you part. Doesn't bother you that you'll be the only one dying?"). Και ως Ναζί ήταν σούπερ. Βέβαια σε κάτι φάσεις ερμηνευτικά το έχανε λίγο αλλά είναι ο Έρικ. Σε αυτόν και στον Σώγιερ όμως συγχωρούμε την κακή ηθοποιία(αν και παίζει πολύ καλύτερα). Δεν μου αρέσει που σιγά σιγά θα αρχίσει να δείχνει συναισθήματα(διάολε είναι βαμπίρ και μάλιστα από τα καλά) αλλά νομίζω ο Ball δεν θα το αφήσει να γίνει πολύ γλυκανάλατος.

Το καλύτερο είναι πως ο Λαφαγιέτ ξεκούνησε την Τάρα και μάλλον θα γλιτώσουμε την κλάψα της. Βρήκε και γκομενάκι βαμπιρένιο όπως δείχνουν τα πράγματα. Tι ωραίος κι αυτός, τι τέλεια φρύδια! Μακράν το καλύτερο κάστ σειράς, εμφανισιακά τουλάχιστον. O Λαφαγιέτ αποτελεί μόνος του κοινωνική σάτιρα. Δυο, τρεις ατάκες, πάντα φαρμακερές και to the point(""You're too busy praising Jesus to realize your daughter trying to move in with him"). Ο πιο άντρας απο όλους εκεί μέσα και μεγάλη ιδέα!

Πολύ χιούμορ για άλλη μια φορά με τη σκηνή ανάμεσα σε Σούκι και Τζέισον να είναι όλα τα λεφτά. Πρώτα ο Τζέισον να ρωτάει αν υπάρχει ο Santa και μετά η Σούκι να λέει πως περιμένει από στιγμή σε στιγμή να ακούσει τον Bill να τη φωνάζει "Ssssoukie". Έχω πει πως με τρελαίνει ο αυτοσαρκασμός του Ball. Πρώτα ειρωνεύεται και σπάει πλάκα με τον ίδιο και το δημιούργημά του και μετά με όλα τα υπόλοιπα(η βασική αρχή για το καλό χιούμορ). Και το αριστούργημα το ίδιο η Παμ, "Let's go to the ladies' room and stare at ourselves in the mirror.", "I think about crying children with soggy diapers. Also maggots."

Ενδιαφέρον το στόρι με τον Βασιλιά που θέλει να παντρευτεί τη Βασίλισσα και όλα τα παρασκηνιακά βαμπιροπολιτικά που παίζονται και πάρα πολύ μου άρεσε σαν ιδέα το οτι οι Λυκάνθρωποι έχουν αφέντη ένα βαμπίρ. Άλλο έπος ο Βασιλιάς. Με τις ρομπίτσες του, τη σπιταρόνα του, το γκομενάκι του, τα γκουρμέ δείπνα του... Τρέλα! Για τον Σαμ δεν θα πω πολλά... Ανθρώπινος και καλός όπως πάντα, περιμένω να την πατήσει από στιγμή σε στιγμή!

7 σχόλια:

  1. εντάξει...true epic πρέπει να λέγεται η σειρά!
    αυτό με την Λωραίνα δεν νομίζω να είναι αληθινό.

    εμενα με αρέσει που "σπάει" σε στιγμές ο ερικ. αν σίγουρα δεν θα το παρακάνουν. ως ναζί είχε πολύ γέλιο.

    ας την σκοτώσουν την τάρα...δεν αντέχω!
    αν δεν είχε τον λαφά μαζί θα το πήγαινα μπροστά.
    εντάξει ο λαφά θεός όπως πάντα! τσίμπησε και γκομενάκι.

    η ssssookie ότι και να κάνει την αγαπάμε! ο άλλος ο βλάκας τι πήγε και ρώτησε?? με έφυγαν από το στόμα ένα μίγμα pop-κόρη και κόλας. αμ το άλλο που άρχισε να βλέπει και νεράιδες!
    παμ και τζέσικα κλασικές αξίες!

    άσε με μωρέ με τον σκατοφατσίδη που με θέλει και την θεα!!! άντε τραβα βρες κάνα λυκάνθρωπο.
    α και λυκάνθρωποι πολύ γαμάτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "true epic πρέπει να λέγεται η σειρά!"

    Αυτό ακριβώς!

    "ας την σκοτώσουν την τάρα...δεν αντέχω!
    αν δεν είχε τον λαφά μαζί θα το πήγαινα μπροστά."

    Εκνευριστικό στόρι αλλά τον γκόμενό της σκότωσαν πως να αντιδρούσε. Της βρήκαν γαμάτο γκόμενο τώρα και στρώνει σιγά σιγά. Αλλά κάπως έπρεπε να γίνει η μετάβαση. Αν ήταν μια χαρά θα γκρινιάζαμε για out of character καταστάσεις και τέτοια.

    "μίγμα pop-κόρη και κόλας"

    lol δεν θέλω να ξέρω τι αηδιαστικές κανιβαλιστικές συνήθειες έχεις :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν είναι μωρέ ότι κλαψουρίζει...αλλα το ότι το κάνει πολύ σπαστικά! βεβαια εγώ δεν την άντεχα από τον πρώτο κύκλο. ούτε και την μάνα της.

    στο διάολο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως και η Τάρα και η μάνα της είναι ηθοποιάρες...

    στα διάλα να λες είναι καλύτερο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η μάνα τις ναι...η τάρα πάλι δεν με λέει κάτι.

    άσε πήγα να το πω μια φορα και μου βγήκε ένας περίεργος ήχος! από τότε κανεις δεν με παίρνει στα σοβαρά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μένα μου αρέσει περισσότερο η μάνα της αλλά και την Τάρα την θεωρώ από τις καλύτερες ερμηνείες της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sooookie ρε! και ο τζέισον είναι πολύ καλός...αλλα αυτός μπορεί να είναι πραγματικά τόσο ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή