Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Deliberate cruelty is unforgivable, and the one thing of which I have never,ever been guilty of...

                                                                         
Τι τέλεια μέρα η χθεσινή! Για Δευτέρα ειδικά. Καιρός ήταν γιατί η προηγούμενη εβδομάδα ήταν αισχρή το λιγότερο αλλά το ΣΚ ήταν τέλειο κι ευτυχώς έτσι φαίνεται και η καινούρια εβδομάδα! Και τι θέλεις μετά από μια χαλαρή μερούλα στη δουλειά; Φαγητό με καλή παρέα και σινεμά... Και κυρίως αν είναι μια παλιά γνώριμη ταινία, δεν παίζει καλύτερο. Ευκαιρία λοιπόν το κλασσικό Λεωφορείο ο Πόθος αν και ο Μάρλον με φανέλα με τέτοια ζέστη είναι ρίσκο. Ευτυχώς η αίθουσα κλιματίζεται... Βέβαια ο Μάρλον είναι το λιγότερο όταν μιλάμε για έργο του  Tennessee Williams, με σκηνοθέτη τον  Elia Kazan και πρωταγωνίστρια τη Vivian Leigh που επισκιάζει εύκολα τους γύρω της!


Εκτός του ότι είναι πανέμορφη και μαγνητίζει εύκολα το θεατή, δίνει μια τόσο ρεαλιστική ερμηνεία που πλέον είναι απόλυτα ταυτισμένη με τη Μπλανς. Στο διάλειμμα μια γραφική κυρία μας έπιασε την κουβέντα και μας έλεγε πως η Leigh ήταν έτσι και στην πραγματική της ζωή γι΄ αυτό και απέδωσε τόσο καλά το ρόλο. Βρε λες; Ταινία με τρομερή ένταση και πάθος. Η υγρή Νέα Ορλεάνη αποτελεί το τέλειο φόντο για το ζωώδες πάθος του Stanley και την παράνοια της Μπλανς. Τι μορφή η Μπλανς. Ποτέ μου δεν την συμπάθησα απόλυτα αλλά πάντα με παρασέρνει και μένα με τη γοητεία της. Δικαιολογημένη απόλυτα σε ότι κάνει αλλά είναι ο τύπος που οι γυναίκες λατρεύουμε να μισούμε...


Από την άλλη ο Stanley είναι απίστευτα ερωτεύσιμος. Άξεστος, αγροίκος αλλά ευθύς και ειλικρινής. Χαρακτηριστική η σκηνή στη σκάλα όπως και η συνέχεια όπου η Μπλανς αφού φύγει ο Stanley και η αδερφή της είναι ξαπλωμένη απορεί πως τον ανέχεται και δεν μπορεί να καταλάβει πως η αδερφή της το καταευχαριστήθηκε όταν την πρώτη μέρα του γάμου τους εκείνος έσπασε όλους τους γλόμπους! Το χαμόγελο και η ηρεμία στο πρόσωπο της είναι νομίζω ξεκάθαρη απάντηση! Και δεν είναι πως είναι κακός ο Stanley απλά παρεξηγημένος. Αμύνεται συνέχεια και η Μπλανς με τον αέρα και το σνομπισμό που κουβαλάει είναι το κόκκινο πανί που θα εξαγριώσει τον ταύρο!


Ωραίες μουσικές(η Νέα Ορλεάνη ευθύνεται γι΄ αυτό) και γενικά εξαιρετικός ήχος που στα καίρια σημεία φτάνει την ένταση στα ύψη. Για σκηνοθεσία ή μνημειώδεις ατάκες νομίζω είναι περιττό να μιλήσω! Πάντως πρόκειται για ταινία που αγαπάω πολύ και που τρελαίνομαι να βλέπω στο σινεμά! Έτσι την έχω δει δύο φορές και είναι εκπληκτικό πως και τις δύο είχα περάσει απίστευτα. Εχθές ακολούθησε ποτό και μπάλα(το δεύτερο ημίχρονο μόνο προλάβαμε) κι εννοείται True Blood. Πραγματικά μια Δευτέρα δεν μπορεί να πάει καλύτερα :)


Πήραμε και το πρόγραμμα του Άστυ για τις ταινίες που θα παιχτούν τις επόμενες μέρες. Δύο ταινίες την ημέρα (στις 8 και στις 10:30) "κόντρα στους θεούς της μπάλας" όπως προκλητικά έγραφε η σχετική αφίσα. Πολλές θέλω να δω ή να ξαναδώ αλλά με το mundial οι προτεραιότητες είναι άλλες. Ίσως σε μουφαδένια ματσάκια.

Πέμπτη 24 Ιουνίου

Βραδιά Ντάστιν Χόφμαν

Ο Πρωτάρης
Ο Καουμπόι του Μεσονυχτίου

Παρασκευή 25 Ιουνίου

Με Στυλ Και Γοητεία

Υπόθεση Τόμας Κράουν
Στη Σκιά των 4 Γιγάντων

Σάββατο 26 Ιουνίου

Βραδιά Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Ανταύγειες σε Χρυσά Μάτια
Λυσσασμένη Γάτα

Κυριακή 27 Ιουνίου

Βραδιά Όντρεϊ Χέιμπορν

Διακοπές στη Ρώμη
Πρόγευμα στο Τίφαννυς

Δευτέρα 28 Ιουνίου

Βραδιά Μπίλι Ουάιλντερ

Η Γκαρσονιέρα
Μερικοί το Προτιμούν Καυτό

Τρίτη 29 Ιουνίου

Βραδιά Ζυλ Ντασέν

Νύχτα και η Πόλη
Δέκα και Μισή Καλοκαίρι Βράδυ

Τετάρτη 30 Ιουνίου(Δεν έχει μπάλα)

Βραδιά Τζέιμς Στιούαρτ

Σιωπηλός Μάρτυρας
Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου

Πέμπτη 1 Ιουλίου(Δεν έχει μπάλα)

Βραδιά Λουίς Μπουνιουέλ

Λος Ολβιδάδος
Εξολοθρευτής Άγγελος

Παρασκευή 2 Ιουλίου

Βραδιά Όρσον Γουέλς
Πολίτης Κέιν
Οι Καμπάνες του Μεσονυχτίου

Σάββατο 3 Ιουλίου

Βραδιά Αλέν Ντελόν

Η Πισίνα
Γυμνοί στον Ήλιο

Κυριακή 4 Ιουλίου(Δεν έχει μπάλα)

Έρωτας στο Κόκκινο

Ματαντόρ
Ο Καυγατζής

Δευτέρα 5 Ιουλίου(Δεν έχει μπάλα)

Οικογενειακά Πάθη

Λολίτα
Θεώρημα

Τρίτη 6 Ιουλίου

Νύχτα Κωμωδίας

Ο Κλέψας του Κλέψαντος
Φρανκεστάιν Τζούνιορ

Τετάρτη 7 Ιουλίου

Βραδιά Ναγκίσα Οσίμα

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων
Η Αυτοκρατορία του Πάθους

9 σχόλια:

  1. μη χάσεις με τίποτα την αυτοκρατορία του πάθους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω δει αυτή των Αισθήσεων. Δυστυχώς είναι την ημέρα του ημιτελικού και μάλιστα την ώρα που θα παίζεται το δεύτερο ημίχρονο. Δεν παίζει να πάω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ε δες το στο dvd τότε:) των αισθήσεων είναι μια αηδία και μισή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχω καιρό στα σταντ-μπάι αλλά το αφήνω για άλλα...Θέλω να το δω.

    Θα χάσω όλες αυτές τις επανεκδοσάρες,λόγω διακοπών/σχολής(Rhodos,I'm coming!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. E για διακοπές δεν πειράζει!

    Ωραία η Ρόδος(ειδικά η Παλιά Πόλη) αν και τίποτα δεν συγκρίνεται με τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ταινία είναι πολύ σημαντική για πολλούς και διάφορους λόγους. Για μένα είναι μία από τις καλύτερες ταινίες (και σίγουρα η πιο αντιπροσωπευτική) που βασίστηκε στην περίφημη τεχνική της μεθόδου, με δύο εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της: Τον Ελία Καζάν και τον Μάρλον Μπράντο. Η ταινία ήταν πολύ προκλητική για την εποχή της (από τους διαλόγους της μέχρι και το ιδρωμένοι φανελάκι του Μπράντο) και μία από τις πρώτες μου σινεφίλ ταινίες. Η τελική σκηνή SPOILER που o Μπράντο παρακαλάει γονυπετής είναι απλά ανεπανάληπτη.

    5: Αριστούργημα

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι γεγονός πω με την ερμηνεία του Μπράντο ανοίγει ένας καινούριος δρόμος στην υποκριτική! Σίγουρα προκλητική ταινία κυρίως λόγω των χαρακτήρων και της έντασης που υποβόσκει(αχ αυτό το ιδρωμένο φανελάκι του Μάρλον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σου!
    Από τις καλύτερες ταινίες και με δύο αγαπημένους μου ηθοποιούς!
    Να σημειώσω ότι ήταν η πρώτη ταινία που είδα με τον Μπράντο μετά το Νονό και πραγματικά τον ερωτεύτηκα! Πολύ γοητευτικός και σίγουρα ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς όλων των εποχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα αν και πιστεύω ότι ΕΙΝΑΙ ο σπουδαιότερος ηθοποιός όλων των εποχών

    ΑπάντησηΔιαγραφή