Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

If you watch it backwards, it’s pretty much the same crap...

                                                                      
Υπάρχει ένας άνθρωπος στη ζωή μου τον οποίο αγαπάω φρικτά και δυσκολεύομαι υπερβολικά να του χαλάσω χατήρι. Και για κακή μου τύχη δυο μέρες με ζάλισε και τελικά κατάφερε να με ψήσει να δω το Twilight. Οπότε μου κουβαλήθηκε Κυριακάτικα χαρωπός χαρωπός(την ώρα που έβλεπα τον Fabio να κάνει βλακείες) κι έτοιμος να με δει να αλλάζω γνώμη!


Εντάξει λοιπόν θα το παραδεχτώ. Το Twilight είναι μια καλή ταινία. Μια καλή ταινία για το κοινό στο οποίο στοχεύει και μόνο. Το οποίο είναι εφηβάκια ψιλορομαντικά, ψιλό στον κόσμο τους και σίγουρα έτη φωτός μακριά από εμένα. Από εκεί και πέρα ήταν μια μάλλον βαρετή αλλά αστεία εμπειρία! Αρχίζει η ταινία και μαζί τα νεύρα μου να κομματιάζονται σκηνή με τη σκηνή. Αφηγείται η Μπέλα... Αχ η γλυκιά Μπέλα με το κοιμισμένο βλέμμα και τη δυσκοίλια έκφραση. Η καημένη πρέπει να ήταν άρρωστη στα γυρίσματα. Πραγματικά αυτό το "όπου να΄ναι θα ξεράσω" ύφος της δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς!


Και σαν να μην έφτανε αυτή το έτερόν της ήμισυ δεν είναι και για Όσκαρ. Κι αυτός αρρωστιάρικο  ύφος και βλέμμα ηλίθιου. Έχει μαθητεύσει στη σχολή Τζόι Τριμπιάνι γι΄αυτό και όταν θέλει να δείξει προβληματισμό φαίνεται σαν να υπολογίζει πόσο κάνει 523*678! Η χημεία μεταξύ τους είναι ανύπαρκτη και οι "ρομαντικές" σκηνές για γέλια!


Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα με ενοχλούσε αν υπήρχε ένα υποτυπώδες σενάριο ή έστω μια σοβαρή αντιμετώπιση του μύθου των βαμπίρ! Σοβαρά τώρα. Μία γαμημένη ώρα αναλωνόμαστε σε κάτι που μοιάζει με love story, αλλά χωρίς πάθος ή ένταση, με κάτι σκηνικά αμηχανίας στα οποίες γέλασα πολύ... Στη συνέχεια το στόρι είναι πως ένας άλλος κακός βρυκόλακας(όπου κακός βρυκόλακας βάλε "φυσιολογικότατο βαμπίρ που θέλει να πιει ανθρώπινο αίμα") θέλει να φάει τη Μπέλα και ο φλωρογκόμενός της θέλει να την προστατεύσει. Όσο γίνονται αυτά τραγικοί διάλογοι και γελοίες ατάκες για ηλίθια πρόβατα και μαζοχιστικά λιοντάρια ντύνουν την ταινία!


Και πάμε στο πιο εκνευριστικό κομμάτι της ταινίας! Για πιο λόγο καλοί μου άνθρωποι βγάζετε τα βαμπίρ την ημέρα; Γιατί δεν τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και γιατί δεν είναι αισθησιακοί εγωιστές του κερατά που σε μαγεύουν άμα τη εμφανίση; Γιατί πάνε σχολείο; Ποιος ο λόγος να δεις μια ταινία με βαμπίρ όταν αυτά είναι ευνουχισμένα πλάσματα χωρίς ίχνος έπαρσης, ερωτισμού και κυνισμού; Και κυρίως γιατί στον ήλιο δεν καίγονται αλλά λαμπυρίζουν σαν συμμετοχή σε Eurovision;


Και αφού δεν έβγαλα τα μάτια μου με τα χέρια μου θα επιχειρήσω και τη Νέα Σελήνη. Έτσι μαζοχιστικά, για το χαβαλέ και το κανιβαλιστικό του πράγματος!

24 σχόλια:

  1. σοβαρά μην δεις την νέα σελήνη! ακόμα και γω που το πρώτο το βρήκα σχετικά καλο...το δεύτερο το θεωρώ από τις χειρότερες ταινίες τις δεκαετίας!

    όσο για αυτό συμφωνώ σχεδόν σε όλα εκτος από την χημεία των πρωταγωνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι τι να σου πω (εκ)πληκτική χημεία. Σαν να βαριόταν ο ένας τον άλλο!

    Τη Νέα Σελήνη υποσχέθηκα να τη δω, απλά ελπίζω όχι σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επισης πρεπει να ναι η μονη ταινια με βουρδουλακες στην οποια δεν βλεπεις ιχνος απο...δοντι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Annie ένα έχω να πω: Η ταινία είναι η καταστροφή του είδους. Συμφωνώ σε ΟΛΑ όσα λες.
    Βαρετή, ανύπαρκτη χημεία και ρομαντικές σκηνές για γέλια και για κλάματα. Κι εγώ γέλαγα σε όλη την διάρκειά της, πράγμα που σχεδόν ποτέ δεν κάνω σε μια “σοβαρή” ταινία.
    Πολύ σωστή η παρατήρησή σου ότι η Μπέλα σε όλη την διάρκεια της ταινίας ήταν λες κι ετοιμαζόταν να κάνει εμετό. Τι τράβαγε το κορίτσι! Έπρεπε να της δώσουν όσκαρ για αυτήν την καταπληκτική της ερμηνεία!

    1: Μετριότατη

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και ας μην ξεχνάμε και τον μπαμπά-βαμπιρ-γιατρό που ήταν φτυστός ο...Ζαχαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να προσθέσω και το τραγικό ότι ο τυπάκος μπούκαρε μέσα στα σπίτια χωρίς να τον καλέσουν! θα μου πεις αυτό είναι το λιγότερο...

    Αργύρη ξέρεις ποιο είναι το κακό; Ότι το να την κοροϊδεύουμε είναι τόσο εύκολο που δεν έχει νόημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η φωτό με Κρούγκερ-Βαλτς τα σπάει! Ακριβώς έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται τα Λυκοφωτισμένα...

    Κι εγώ συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Ούτε ίχνος ερωτισμού, βαρετό ακόμα και στις σκηνές δράσης -γκου γκουχ... λέμε τώρα-... Πατάτα με λίγα λόγια. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στο όλο θέμα "Λυκόφως" είναι ότι θεωρείται ωραίος αυτός ο βλαχογκόμενος ο Πάρκινσον! Έλεος δηλαδή, ακόμα και ο Ντάντλεϊ Μουρ αποπνέει στις ταινίες του περισσότερη σεξουαλικότητα από αυτό το όρθιο κουράδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ το πιστεύω ότι έχε προοπτικές. Ίσως σε μερικά χρόνια να είναι πολύ γοητευτικός. Δεν είναι άσχημος αλλά κάνει μια γκριμάτσα με το στόμα του και είναι τρομερά ασέξουαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαπα, μακριά! Εκτός της φανερής κουασιμοδοσύνης του, είναι και πανηλίθιος! Ποιος ξεχνά τις δηλώσεις της μετά-Twilight εποχής για τον χαμό που προκαλεί με τις εμφανίσεις του "Αν μου επιτεθεί κάποιος με μολυσμένη σύριγγα και κολλήσω AIDS;! Για τη ζωή μου μιλάμε..." και το πρόσφατο "Δεν θα προλάβω να ζήσω μέχρι τα 30"... Το παίζει και James Dean ο βλάκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ άπειρα στο ότι είναι βλαμμένο! Εμφανισιακά έχει προοπτικές αλλά όλο του το στυλ και η ηλιθιότητά του δεν τον βοηθάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. έχουν εξαιρετική χημεία αλλα δεν έχει νόημα μιας και είστε προκατελημένοι και υπερβολικοί!

    with και κάποιος άλλος ήταν βλαχογκόμενος γκόμενος στα 25 του αλλα εκεί κάνουμε τα στραβά ματια:)

    και φυσικά ζακ έφρον team 4ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Aldo
    Ναι, ο Ρόμπερτ ήταν λιγάκι φλώρος στα νιάτα του, αλλά τουλάχιστον είχε ταλέντο. Ο Πάρκινσον δεν έχει. :p
    Τελικά, μόνο ο John δεν ήταν φλωράκι όταν ήταν νέος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Aldo σαν να προκαλούσαν αναγούλα ο ένας στον άλλο ήταν...

    "και φυσικά ζακ έφρον team 4ever! "

    Δεν βγάζω τα μάτια μου; Αν ήταν οι τελευταίοι άντρες(;) στον κόσμο θα διάλεγα Ρόμπερτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. annie,ουτε εμενα με χαλασε το twilight!
    Eνταξει,αν το κρινεις κανονικα,σαν ταινια δεν ειναι υψηλων απαιτησεων κ συμφωνω απολυτως με τη κριτικη εδω.
    Αλλα κατι τετοια teenage ψευτο-dark love stories,αν σεβονται τη φυση τους κ δεν ειναι σοβαροφανη,κερδιζουν καποιους ποντους.Ενα 6,5 στα 10 το αξιζει.
    Παντως ειναι αληθεια οτι το sequel ειναι ψιλοαπαραδεκτο.Δες το να μας πεις κ εσυ τη γνωμη σου αλλα ακομα κ σε συγκριση με το πρωτο,ειναι πολυ κατωτερο.Με επιεικια,5/10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "αν σεβονται τη φυση τους κ δεν ειναι σοβαροφανη"

    Μα δεν το κάνουν αυτό! Και σοβαροφανές είναι και ηθικοπλαστικό με την πολύ κακή έννοια. Πάντως τα παιδιά μου δεν θα τα αφήνω να βλέπουν τέτοια. Και δεν υπάρχει ρεαλισμός. Τέτοιο teen love story μόνο στο μυαλό αντικοινωνικών δεκαπεντάχρονων κοριτσιών πρέπει να υφίσταται.

    17 χρονών και μου ξαπλώνουν στα λιβάδια ακίνητοι σαν πτώματα(και καλά ο ένας). Σε ποιον κόσμο γίνεται αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ηθικοπλαστικο ναι ειναι,η συγγραφεας νομιζω ανηκει σε μια συντηρητικη χριστιανικη αιρεση κ ολο το φιλμ ειναι η χαρα του Αμερικανου neocon[συντηρητικου-Μπουσικου]!
    Για αυτο κ δε βρισκεις ουτε καν ενα σεξουαλικο υπονοουμενο στην ταινια,η οποια ειναι ο ορισμος της ανεραστης κρυοκωλιασης!
    Συμφωνω με αυτα,αλλα μου φαινεται οτι μεσα στη μουχλα της,η ταινια ειναι ειλικρινης κ δε προσποιειται κατι αλλο απο αυτο που ειναι πραγματικα.
    Κ οι ερμηνεις ειναι τοσο κουφιες κ πομπωδεις που κατα ενα τροπο ταιριαζουν στο κλιμα,δε θα μπορουσαν να ηταν διαφορετικες,

    [δυσκολο πολυ να αρθρωσεις εναν αντιλογο εδω!
    Δε ξερω,μαλλον τελικα για να μου αρεσει εστω κ λιγο,παιζει να ειμαι κ εγω καμια συντηρητικουρα κ να μη θελω να το παραδεχτω!Παντως ανετα θα αφηνα τα παιδια μου να το δουνε!Ενω τον Ενοικο ας πουμε,θα επρεπε να κλεισουν τα 18 για να τους το επιτρεψω!
    Το συμπερασμα απο ολα αυτα δυστυχως μαλλον ειναι οτι τα παιδια μου θα βγουνε μαμουχαλα!!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπορεί απλά να παρείσαι ρομαντικός και να βρίσκεις κάτι μέχρι και στο Twilight.

    Α δεν θα ήθελα τα παιδιά μου να έχουν σαν πρότυπα ανέραστα εφηβάκια που η κοπέλα αδυνατεί να κάνει φυο λογικές σκέψεις ενώ το αγόρι έχει τόσες ψυχολογικές μεταπτώσεις όσες γυναίκα σε κλιμακτήριο... Μετά τα 14 ο Ένοικος είναι μια πολύ καλή ταινία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. with για εμφάνιση μιλούσαμε όχι για ταλέντο:)
    άσε που και ταλέντο μπορεί να έχει. πχ όπως ο radcliffe που στα hp φαίνεται ένας μετριότατος ηθοποιός...αλλάς στο θέατρο έσκισε!

    μα βρε annie αυτοί ήταν οι ρολοι τους.
    στα άλλα που λέτε με τον celin συμφωνώ μαζί σου. αν και προσωπικά στην κόρη μου δεν θα μπορούσα να απαγορεύσω τίποτα.

    ο έφρον αντικειμενικά είναι ωραίος! τώρα αν εσύ περιμένεις από έναν εικοσάχρονο να είναι σαν τον clive owen εντάξει.

    και αυτά τα ερωτηματικά είναι βλακείες ε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποια ερωτηματικά είναι βλακείες; Δεν καταλαβαίνω :(

    Αντικειμενικά ο Πάρκινσον είναι πιο ωραίος από τον Εφρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Αν ήταν οι τελευταίοι άντρες(;)"

    αυτά:)

    ε τότε δεν είσαι καλή αντικειμενικός(πρέπει να ομολογήσω ότι δίνω στην ελληνική γλώσσα άλλη διάσταση).
    ο πάτισον έχει πολύ κοινή φάτσα! άμα δεν ήταν διάσημος θα περνούσε απαρατήρητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενώ ο Εφρονούκος... Πιο κοινή φάτσα για παιδάκι δεν έχω δει :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καταρχήν( η καταρχάς ) σταματα να απαντάς πιο γρήγορα και από την σκιά σου:P

    μα είναι παιδάκι...όμορφο παιδάκι όμως:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Aldo Εντάξει τότε, αφού δεν μιλάμε για ταλέντο, και οι δύο καρα-φλώροι ήταν/είναι... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή