Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Rashômon

                                                                                         
Κάθε ιστορία είναι μοναδική. Κάθε ιστορία είναι διαφορετική κάθε φορά που κάποιος τη διηγείται. Κάθε ιστορία βασίζεται στη διαφορετική σκοπιά του εκάστοτε αφηγητή. Και κάπως έτσι η αλήθεια είναι κάτι προσωπικό. Κάθε ένας έχει την αλήθεια του, αυτή πρεσβεύει και αυτή ισχύει στο δικό του σύμπαν. Α ναι είδα το Rashomon(προφανώς)!


Η ιστορία ενός φόνου δοσμένη από τέσσερις διαφορετικές σκοπιές, τέσσερις διαφορετικές αφηγήσεις. Τέσσερις αφηγήσεις δεμένες από την αφήγηση του Kurosawa. Μας συστήνει πρώτα με τη φύση, το δάσος στο οποίο εξελίσσεται η ιστορία και αυτό που ουσιαστικά αποτελεί το κοινό στοιχείο που μοιράζονται οι ιστορίες. Ακολουθούν οι χαρακτήρες, ίδιοι μόνο σαν πρόσωπα. Σε κάθε ιστορία έχουν άλλη υπόσταση και στο τέλος αποτελούν τις μεταβλητές στην ιστορία.


Φωτογραφία και μουσική είναι πραγματικά μαγευτικά! Τα πλάνα στη φύση, τα δέντρα, τον ήλιο είναι για σεμινάριο ενώ η μουσική σε βάζει στην ατμόσφαιρα κάθε ιστορίας. Νιώθεις την ένταση, τον φόβο, το μίσος... Το πιο δύσκολο για το θεατή είναι οι ερμηνείες. Πρέπει να μπεις νωρίς στο κλίμα και να συνηθίσεις τις άκρως θεατρικές ερμηνείες! Αν το συνηθίσεις γρήγορα μόνο ως αριστούργημα μπορείς να δεις αυτή την υπέροχη ταινία.


Και όσο κι αν πλέον μας φαίνεται παλιά, όσο κι αν είμαστε έξω από την ιαπωνική λύσσα για την τιμή, τα χαρακίρια και άλλα τέτοια όμορφα που τα βλέπουμε και λέμε what the fuck δεν γίνεται να μη μας παρασύρει η ταινία, γιατί στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι να μπορείς να διηγηθείς ωραία μια ιστορία! Και εδώ ο Kurosawa το κάνει όχι μία άλλα τέσσερις! Δεν γράφω περισσότερα. Το ποστ είναι απλά αφορμή για να συζητήσουμε. Δεν γράφω καλά και δεν αξίζει για τέτοια ταινιάρα!

45 σχόλια:

  1. Τα έχω πει και στο μπλογκ μου για αυτό το αριστούργημα...Απλά, "...την είδα και στο σινεμά.Εντάξει, τι να πω...Μαγεμένος είμαι,το λιγότερο. Είναι η πρώτη μου κλασική ταινία που βλέπω σε σινεμά και τελικά έχει μεγάλη διαφορά,την λάτρεψα ακόμα περισσότερο. Τι σκηνοθεσία, τι ανακάτεμα, τι Μιφούνε,τι τέλος...Κορυφαία ταινία του Κουροσάβα και μια από τις κορυφαίες όλων των εποχών,τέρμα!:Ρ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ναι κι εγώ όσες κλασσικές έχω δει ξανά στο σινεμά τις έχω αγαπήσει ακόμη περισσότερο! Σήμερα θα πάω να δω άλλη μια αγαπημένη μου μάλλον, το Delicatessen :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η κορυφαία του Κουροσάβα...από τις κορυφαίες όλων των εποχών και μέσα στις 5 αγαπημένες μου.


    αριστούργημα το Delicatessen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι καλό το Delicatessen και το είχα ξαναδεί και πρόσφατα. Αν δεν μας τα χαλάσει ο καιρός αν και έχει ήδη αρχίσει να μυρίζει η βροχή :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα το παίξω αντιστασιακός και θα πω ότι κορυφαία του Κουροσάβα είναι το "Οι επτά σαμουράι" και το "Ran". :p

    4,5: Πολύ καλή (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bρε annie,τελευταια οι αναρτησεις σου εμπεριεχουν πραγματα που δε γνωριζω,μια ο Αρτζεντο,μια ο Κουροσαβα,θελω να περασω να πω ενα γεια κ δεν εχω τι να σχολιασω!
    [κ μετα απο αυτο το καρασχετο σχολιο,δηλωνω οτι το delicatessen ειναι μια αρκετα καλη ταινια!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καταπληκτικη ταινια...αν και η αγαπημενη μου παραμενει το Ran !
    επικαιρο το post σου..αφου σημερα αγορασα το Σανζουρο. Μαλιστα πηρα το τελευταιο DVD το οποιο ειχε βαλει στο ματι και ενας αλλος τυπος που οντας υπερανω μου προτεινε και τις ταινιες "The Idiot" και "High and Low" ως must see...η αληθεια ειναι πως δεν εχω δει Κουροσαβα διχως σαμουραι ακομα(ντροπη μου)

    επειδη εισαι και fan των σειρων σου προτεινω αν δεν το χεις δει το Shogun. Φοβερη mini σειρα στην οποια φυσικα παιζει και ο Mifune

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. "Φωτογραφία και μουσική είναι πραγματικά μαγευτικά! Τα πλάνα στη φύση, τα δέντρα, τον ήλιο είναι για σεμινάριο ενώ η μουσική σε βάζει στην ατμόσφαιρα κάθε ιστορίας. Νιώθεις την ένταση, τον φόβο, το μίσος... Το πιο δύσκολο για το θεατή είναι οι ερμηνείες. Πρέπει να μπεις νωρίς στο κλίμα και να συνηθίσεις τις άκρως θεατρικές ερμηνείες! Αν το συνηθίσεις γρήγορα μόνο ως αριστούργημα μπορείς να δεις αυτή την υπέροχη ταινία."

    Διαφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!!! Β)

    2. "δεν γίνεται να μη μας παρασύρει η ταινία"

    Γίνεται και παραγίνεται...!!!

    3. Μία από τις πολλές κορυφαίες (:p) υπερτιμημένες ταινίες... γεμάτη γελοίους χαρακτήρες (μιλάμε για καρικατούρες και όχι για χαρακτήρες), ερμηνείες και διαλόγους της πλάκας. Όσο για την σκηνοθεσία, τελείως αδιάφορη!!! 6.5/10 και πολύ του είναι. :p :)

    4. "Ναι καλό το Delicatessen"

    Αριστούργημα το χαρακτήρισε, όχι απλά καλό ή πολύ καλό... :/

    ΥΓ: Το Ran είναι με διαφορά η καλύτερη ταινία του Kurosawa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε βρε celin τι να κάνω κι εγώ, τυχαίνει! Πάντως τις επόμενες μέρες Scorsese θα έχω πάλι λογικά, που φαντάζομαι όλοι έχουμε δει!

    horny sloth είναι που τα μεγάλα πνεύματα συναντούνται :)

    Jack παλικάρι μου τι να σου πω! Οι γελοίοι χαρακτήρες και καρικατούρες είναι απλά μακριά από τα σημερινά δυτικά πρότυπα και λέγε ότι θέλει εσύ. Όταν βλέπουμε μια ταινία λαμβάνουμε υπόψη την εποχή και τη χώρα στην οποία γυρίστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με λίγα λόγια θα πρέπει να μας αρέσει όλους ντε και καλά με το ζόρι αυτό το... ""αριστούργημα"" και αν δεν το αναγνωρίζουμε ως τέτοιο... έχουμε "άδικο"!!! :/ Δηλαδή αν βρω καμιά τρισάθλια ταινία της δεκαετίας του 50-60-70 από την Ουγκάντα (τελείως υποθετικό το παράδειγμα)... θα πρέπει να τη θεωρήσω αυτομάτως αριστούργημα;!;!; Αν μια ταινία δεν είναι διαχρονική και δεν έχει να μου προσφέρει κάτι εμένα σαν θεατή, δεν γίνεται να μου αρέσει μόνο και μόνο επειδή είναι υπερτιμημένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ότι δεν σου αρέσει δεν σημαίνει ότι οι χαρακτηρες είναι καρικατούρες! Εσύ χρησιμοποιείς αντικειμενικά κριτήρια(τεχνικά στοιχεία, χαρακτήρες,ερμηνείες) για να αποτυπώσεις την υποκειμενική σου άποψη, πράγμα που δεν είναι λογικό.

    Για σένα μπορεί να είναι μια βαρετή ταινία. Όχι απλά το δέχομαι αλλά το καταλαβαίνω κιόλας, αυτό όμως δεν πάει να πει ότι είναι και για πέταμα η ταινία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εντάξει ρε jack...δεν είναι και mdb!:p

    horny άσε το the idiot για τον χειμώνα καλύτερα.
    αριστούργημα αλλα 4 ώρες ταινία καλοκαιριάτικα είναι αυτοκτονία:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε bauer τι τα χώνεις κι εσύ τόσο χοντρά. Πες τα πιο διπλωματικά :p
    Πάντως γίνεσαι κακός με την ταινία όπου ξέρω γενικά ότι είσαι αυστηρός με τις λεγόμενες κορυφαίες υπερτιμημένες ταινίες. Και καλά κάνεις διότι ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια.
    Το “Τhe idiot” καλό είναι αλλά για μένα έχει κάποιες αδυναμίες κυρίως στους ρυθμούς της και είναι η ταινία που μου άρεσε λιγότερο από όσες έχω δει του Κουροσάβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    1. Παρομοίως το ότι σου αρέσει δεν σημαίνει ότι οι χαρακτήρες δεν είναι καρικατούρες...

    2. "Εσύ χρησιμοποιείς αντικειμενικά κριτήρια(τεχνικά στοιχεία, χαρακτήρες,ερμηνείες) για να αποτυπώσεις την υποκειμενική σου άποψη, πράγμα που δεν είναι λογικό."

    Εεεε;!;!; :/ :/ :/ Δηλαδή εσύ τι υποκειμενικά κριτήρια χρησιμοποίησες για να αποτυπώσεις την υποκειμενική σου άποψη;!;!; Και συ σε αυτά τα "αντικειμενικά" κριτήρια αναφέρθηκες...!!! Ή μήπως η δική σου άποψη είναι αντικειμενική;!;!; Και στην τελική ο καθένας τα κρίνει όπως γουστάρει (τελείως υποκειμενικά).

    3. Το 6,5 σου φαίνεται για πέταμα δηλαδή;!;!;

    ΠΡΟΣ ΑΛΔΟ:

    "εντάξει ρε jack...δεν είναι και mdb!:p"

    Αυτό είναι το μόνο σίγουρο πως δεν φτάνει με τίποτα το υπεραριστούργημα του Eastwood...!!! :p

    ΠΡΟΣ ΑΡΓΥΡΗ:

    "Βρε bauer τι τα χώνεις κι εσύ τόσο χοντρά. Πες τα πιο διπλωματικά :p"

    Όταν διαβάζω μια προσωπική άποψη σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο δεν μπορώ να είμαι πιο διπλωματικός... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ε ναι τι να λέμε τώρα:) ποιος είναι άλλωστε ο κουροσάβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πρώτο πληθυντικό απευθύνεται στους φαν τις ταινίας κυρίως! Το υποκειμενικό μου κριτήριο είναι το πόσο λάτρεψα το παιχνίδι με τις διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστορίας Αν δεν είχα εκτιμήσει αυτό θα έλεγα ότι είναι μία ταινιάρα που απλά δεν μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ ΑΛΔΟ:

    "ε ναι τι να λέμε τώρα:) ποιος είναι άλλωστε ο κουροσάβα."

    Ένας από τους πολλούς υπερτιμημένους σκηνοθέτες... :p B)

    ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    1. Αν απευθύνεται στους fans της ταινίας... να το διευκρινήσεις και στον τίτλο της ανάρτησης... :p

    2. Και για ποιο λόγο να έλεγες πως είναι ταινιάρα αν δεν είχες εκτιμήσει τίποτα;!;!; Τι ψυχαναγκασμός είναι αυτός;!;!; :/ :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και σε κάποιον μπορεί να μην αρέσει η capella sixtina επειδή προτιμάει την αφηρημένη τέχνη ξέρω γω. Πάει να πει ότι θα λέει πως είναι υπερεκτιμημένη μουτζούρα και θα υπάρξει άνθρωπος που θα τον πάρει στα σοβαρά;

    Όπως το The Age of Innocence(που μόλις βρω λίγο χρόνο θα γράψω κάτι) που δεν μπορώ να πω ότι με τρέλανε ποτέ σαν ταινία. Όμως δεν μπορώ να μην πω ότι είναι αριστούργημα... Σκηνοθεσία χωρίς ψεγάδι, ωραίες ερμηνείες, την ιστορία που θέλει να πει την λέει παραπάνω από άψογα. Το ότι δεν είναι του γούστου μου δεν ακυρώνει ότι πληρεί τα αντικειμενικά κριτήρια για να θεωρηθεί εργάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ""πληρεί τα αντικειμενικά κριτήρια για να θεωρηθεί εργάρα.""

    ωχ...έρχεται:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    1. Ε τώρα να μη λέμε και χαζομαρούλες...!!! :p Θα συγκρίνουμε την αξία της capella sixtina με το Rashomonάκι!!! Τελείως άκυρο παράδειγμα. :p

    2. Ρε Annie επειδή μια ταινία είναι ενός σκηνοθέτη πρέπει ντε και καλά να είναι αριστούργημα;!;!; Δεν έχει καμία λογική... Αν δεν ξετρελαθώ με μια ταινία πως να την αναγνωρίσω ως αριστούργημα;!;!; Το The Age of Innocence (για μένα) δεν είναι αριστούργημα (έχω και αρκετά χρόνια που το είδα). Όπως το είπες... απλά ωραίες ερμηνείες, τίποτα το ιδιαίτερο, όπως και η ιστορία που διηγείται έστω και με άψογο τρόπο... Αυτά είναι τα κριτήρια για να θεωρείς μια ταινία αριστούργημα;!;!;

    3. "Το ότι δεν είναι του γούστου μου δεν ακυρώνει ότι πληρεί τα αντικειμενικά κριτήρια για να θεωρηθεί εργάρα."

    Καλό, αλλά ο Στάθης λέει καλύτερα... :p Άκου "δεν ακυρώνει ότι πληρεί τα αντικειμενικά κριτήρια"!!!

    ΠΡΟΣ ΑΛΔΟ:

    Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Me εφαγε η περιεργεια τωρα για αυτο το rashomon!
    k θελω να το δω,αλλα που να προλαβω,
    με αφηνει το 24?!

    εχω να δω ταινια ενα μηνα απο τοτε που με "προσηλυτισε" ο bauer24 στον jack bauer!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ CELIN:

    :)) :p ;)

    Και γιατί να το δεις;!;!; Θες να σε φάει και η βαρεμάρα;!;!; :p Κάτσε δες την ΥΠΕΡΣΕΙΡΑ, καλά είσαι... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. celin άσε την τηλεόραση και πιάσε καμιά ταινία. Έπεσες σαν αρχάριος στη χειρότερη παγίδα(πολλές φορές πήγα να το πάθω κι εγώ εννοείται). Βρες τρόπο να μοιράζεις το χρόνο σου γιατί μπορεί πολλές φορές μια καλή σειρά να ξεπερνάει την πλειοψηφία των ταινιών ποιοτικά αλλά τον καλό κινηματογράφο δεν τον αγγίζει καν!

    Μετά το 24 ξεκίνα το The Shield. Αν σου αρέσουν τέτοιες σειρές ας δεις μία ρεαλιστική :Ρ

    ΥΓ: Δεν έχω δει 24 και ίσως είναι πιο ρεαλιστική απ΄ότι φαντάζομαι. Δυο τρία επεισόδια μισά και κάτι βιντεάκια του Jack δεν με έπεισαν(χαρακτηριστικό παράδειγμα η σκηνή που σχολίαζε ο Μπεν του Lost σε εκείνο το υπεραστείο βίντεο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1. "celin άσε την τηλεόραση και πιάσε καμιά ταινία. Έπεσες σαν αρχάριος στη χειρότερη παγίδα"

    Αυτό στο λέει κάποια που βλέπει 15-20 σειρές το χρόνο... :p :/

    2. "μια καλή σειρά να ξεπερνάει την πλειοψηφία των ταινιών ποιοτικά αλλά τον καλό κινηματογράφο δεν τον αγγίζει καν!"

    Άσε μας μαρή κουλτουριάρα!!! :p

    3. "Μετά το 24 ξεκίνα το The Shield. Αν σου αρέσουν τέτοιες σειρές ας δεις μία ρεαλιστική :Ρ"

    Ναι, να δει The Shield (του το'χω ξαναπεί άλλωστε), αλλά με ποια λογική είναι καλύτερος-ποιοτικότερος ο ρεαλισμός;!;!; :/

    ΥΓ: Τι χαζοκόλλημα είναι αυτό με τον ρεαλισμό δεν μπορώ να καταλάβω!!! Και από πότε μια fan του Tarantino μιλάει για ρεαλισμό;!;!; Ναι, το 24 ΔΕΝ είναι 100% ρεαλιστικό γιατί αν ήταν θα ήταν πολύ βαρετό... Δεν γίνονται όλα αυτά σε 1 24ωρο... Αλλά πόσο μλκ θα ήταν αν κολλούσε ο Jack σε μποτιλιάρισμα (ένα απλό παράδειγμα) ή αν οδηγούσε για καμιά ώρα;!;!; Θα πήγαιναν χαμένα ολόκληρα επεισόδια... Όσο για το βίντεο με τον Ben... Ήταν από την 8η σεζόν και ήταν με διαφορά ο πιο υπερβολικός τραυματισμός του Jack στην ιστορία του 24 (και γω δεν ξετρελάθηκα με το συγκεκριμένο πάντως)... Αλλά μην πιάνεσαι από μια υπερβολική σκηνή της τελευταίας σεζόν της σειράς!!! Τέλος πάντων, μη μιλάς για το 24 και κυρίως μην το κρίνεις από τη στιγμή που έχεις δει τελείως τυχαία μόνο 2-3 μισά επεισόδια!!! Μόνο όσοι το έχουν δει, ξέρουν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αξία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μα το realer-than-life universe του Tarantino είναι τρομακτικά ωμό και ρεαλιστικό! Στο movie-movie universe(στο οποίο ανήκει το kill bill) οι χαρακτήρες ξέρουν ότι είναι χαρακτήρες ταινίας. Απευθύνονται κατευθείαν στον θεατή και κλείνουν το μάτι στην κάμερα!

    Αν πιάσουμε Reservoir Dogs ή Jackie Brown τώρα, δεν βλέπω κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό. Ακόμη και οι Μπάστερδοι είναι μια πολύ ρεαλιστική προσέγγιση του τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν είχαν υπάρξει στην πραγματικότητα οι χαρακτήρες που έπλασε ο Άρχοντας. Άλλωστε και ο ίδιος στο realer-than-life universe νομίζω την έχει κατατάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. annie,μπορει να ειναι παγιδα αλλα σε διαβεβαιωνω οτι ειναι η απολαυστικοτερη κ συναρπαστικοτερη παγιδα στην οποια εχω πεσει!
    Δεν υπαρχει περιπτωση να δεις τα πρωτα 5 επεισοδια του πρωτου κυκλου κ να μη κολλησεις!
    Κ παντως εμενα δε μου φαινεται μη ρεαλιστικο το 24,οι ερμηνειες ειναι αυθεντικοτατες κ φυσικες-καμια σχεση με εντυπωσιοθηρια-,
    οι χαρακτηρες δεν εχουν καμια σχεση με σχηματικους χαρακτηρες,
    αντιθετως ειναι ολοκληρωμενοι,διχως ρωγμες που θα σε εκαναν να τους πεις "χαρτινους",

    κ αυτα που γινονται στη σειρα,οκ,καποια ειναι υπερβολικα,ομως δε παρουσιαζονται ετσι,
    κατα καποιο τροπο οι συντελεστες σε "ξεγελανε" κ σε πειθουν οτι αυτο που βλεπεις,ναι,μπορει να συμβει
    [δε ξερω αν γινομαι σαφης]

    Εγω γενικα δεν εχω δει πολλες σειρες,μονο
    lost
    scrubs
    prison break
    mentalist
    how i met your mother
    friends
    in treatment
    k τωρα το 24 που καταφερνει μεσα σε εναν κυκλο να εχει story k δραση,για 3 κυκλους!για αυτο κ πετυχαινει το ακατορθωτο,να μη βαριεσαι ΠΟΤΕ στη διαρκεια ενος επεισοδιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Μα το realer-than-life universe του Tarantino είναι τρομακτικά ωμό και ρεαλιστικό!"

    Το 24 είναι πολύ πιο ωμό και πολύ πιο γαμάτο από όλες τις ταινίες του Tarantino μαζί!!! :p

    ΥΓ: Εννοείται πως συμφωνώ απόλυτα με τον Celin... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το μη ρεαλιστικό το έλεγα για κάτι τραυματισμούς, πεσίματα και τέτοια ρε συ. Χαρακτήρες δεν έχω δει!

    Το scrubs είναι όσο γαμάτο λένε; Το in treatment θέλω να δοκιμάσω κάποια στιγμή! Καλά το Prison Break το σταμάτησα στον δεύτερο κύκλο. Πόσο βαρετή σειρά... Επίσης λατρεύω τον πρωταγωνιστή του mentalist(έχω δει αρκετά επεισόδια) τι τεράστια μορφή!

    "Το 24 είναι πολύ πιο ωμό και πολύ πιο γαμάτο από όλες τις ταινίες του Tarantino μαζί"

    Ναι και έχει και πιο cool σκηνοθεσία, ποιο τέλειους διαλόγους, σίγουρα καλύτερη μουσική... Και μετά ξύπνησες! Άκου τι είπε ρε :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. οϊμέ μάγισσες της σμύρνης και ανθισμένα νυχτολούλουδα του δάκη! τι διάβασαν μόλις τώρα τα πανέμορφα ματάκια μου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. annie,το scrubs ναι,ειναι οσο γαματο λενε!ισως ειναι too emotional,ισως εσυ το βρεις λιγο γλυκαναλατο,δε ξερω,αλλα εγω ειμαι μεγαλος fan,
    το θεωρω πολυ ευρηματικο κ αλλοπροσαλα μοναδικο[με τη καλη εννοια],οπως κ το χιουμορ του,ειναι λιγο για nerds αλλα ταυτοχρονα ψαγμενο
    [ΔΕ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΡΙΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!]

    Το in treatment,οπως θα χεις συμπερανει απο προηγουμενη συζητηση μας,ηταν δεδομενο οτι θα μου αρεσει,ντιβανι,ψυχοθεραπεια,ρεαλιστικες κ συναμα ενδιαφερουσες ιστοριες,πολυ μπλα μπλα κ ενδοσκοπηση,τρελη βαθμολογια στο imdb[9 νομιζω]
    κ ενας Μπερν να κενταει στο ρολο του shrink!

    ΠΟΛΥ ΜΟΥΡΑΤΟΣ Ο ΤΖΕΗΝ ΣΤΟ MENTALLIST,ΣΥΜΦΩΝΩ!

    Κ κατι για το prison break,
    εγω θεωρω κ τον δευτερο κυκλο καλο,
    αλλα μια που λεμε για το 24,να εισαι βεβαιη οτι το 24 ειναι 100 φορες καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1. "Το μη ρεαλιστικό το έλεγα για κάτι τραυματισμούς, πεσίματα και τέτοια ρε συ."

    Και πάλι δεν ισχύει. Εσύ κρίνεις από μία σκηνή... απ΄τον πιο υπερβολικό τραυματισμό του Jack... Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ ρεαλιστικό στους τραυματισμούς (με κάποιες εξαιρέσεις). Το 24 δεν ήταν ποτέ Die Hard. Ο Jack δεν θα πατούσε ποτέ πάνω σε F16 ενώ αυτό ήταν στον αέρα... Ούτε θα πετούσε αυτοκίνητο σε ελικόπτερο...

    2. "Ναι και έχει και πιο cool σκηνοθεσία, ποιο τέλειους διαλόγους, σίγουρα καλύτερη μουσική... Και μετά ξύπνησες! Άκου τι είπε ρε :Ρ"

    Να σου πω, ξέρεις πόσο ωμό ήταν το 24;!;!; Εντάξει καταλαβαίνω πως είσαι super fan, αλλά αν δεν ξέρεις κάτι, μην το βγάζεις κατώτερο σε όλους τους τομείς και μην απαντάς έτσι ειρωνικά γιατί ότι ισχύει για σένα δεν σημαίνει πως ισχύει για όλους... Εγώ πάντως το είπα πολύ σοβαρά. Φυσικά και δεν είχε τόσο cool σκηνοθεσία, ή τόσο τέλειους διαλόγους!!! Γαμάτους διαλόγους είχε, απλά δεν ήταν τόσο καθημερινοί, τόσο ψαγμένοι και τόσο περίπλοκοι ταυτόχρονα... Πάντως καλύτερη ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ μουσική όντως είχε το 24 και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι'αυτό. Τέλος το 24 είναι πολύ πιο δραματικό από όλες τις ταινίες του Tarantino μαζί. Ο Q δεν ξέρει να γράψει δραματικές σκηνές ή απλά δεν τον ενδιαφέρει. Δεν έχω συγκινηθεί με καμία του ταινία-λόγω δράματος εννοώ, από τη γαματοσύνη των ταινιών του εννοείται πως έχω συγκινηθεί, αλλά αυτή είναι άλλου είδους συγκίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. δράμα δεν είναι μονο κλαίω οδύρομαι χτυπιέμαι και φωνάζω.
    και για να σε προλάβω...δεν εννοώ ότι αυτά τα κάνουν στο 24.
    απλά επειδή δεν τα έχει ο q...δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει να γραφει δράματα.


    ""αλλά αυτή είναι άλλου είδους συγκίνηση.""

    βασικά άλλη είναι η λέξη που ψάχνεις αλλα δεν την λέω γιατί είμαι καλο παιδί:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εσύ δεν περιέγραψες το δράμα, αλλά το μελόδραμα... Όχι σοβαρά, εσύ συγκινήθηκες ποτέ με ταινία του Q;!;!; (δεν λέω για την άλλη την "συγκίνηση")

    ΥΓ: Το ξέρω ρε πως είναι άλλη η λέξη, αλλά και γω καλό παιδί είμαι... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. αχ με προκαλείς αλλα κρατιέμαι:p

    εννοείτε! όταν λες συγκίνηση δεν εννοείς μονο όταν πέφτουν οι τίτλοι του τέλους ελπίζω.

    ps: ένας εσύ και ένας ο nino:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "οϊμέ μάγισσες της σμύρνης και ανθισμένα νυχτολούλουδα του δάκη! τι διάβασαν μόλις τώρα τα πανέμορφα ματάκια μου???"

    ;)

    celin το Scrubs θα το δω οπωσδήποτε. Μόνο καλά λόγια έχω ακούσει, έχω δει και κανα δυο επεισόδια και γέλασα πολύ. Οι καλές κωμωδίες πάντα ευπρόσδεκτες!

    Καλά το Prison Break όταν το άρχισα δεν είχα ιδέα από τηλεόραση και μου ψιλοάρεσε. Μετά άρχισα να βλέπω κι άλλες σειρές και είδα πόσο χάσιμο χρόνου ήταν. Πάντως την πρώτο κύκλο τον θεωρώ καλό!

    "Πάντως καλύτερη ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ μουσική όντως είχε το 24 και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι'αυτό."

    Προφανώς αφού ο Tarantino δεν χρησιμοποιεί πρωτότυπη μουσική. Αν και αμφιβάλλω ότι οι μουσικές του 24 ξεπερνάνε τις πρωτότυπες κομματάρες του Rodriguez στο Kill Bill!

    "Ο Q δεν ξέρει να γράψει δραματικές σκηνές ή απλά δεν τον ενδιαφέρει."

    Το Kill Bill δεν το έχεις δει; Η λεκτική αναμέτρηση ανάμεσα σε Bill και Νύφη είναι για σεμινάριο. Δραματουργικά χτίζεται απίστευτα και κορυφώνεται αριστουργηματικά. Και μην τα μπερδεύεις, δράμα δεν σημαίνει συγκίνηση!

    "βασικά άλλη είναι η λέξη που ψάχνεις αλλα δεν την λέω γιατί είμαι καλο παιδί:p"

    Ελεύθερα παλικάρι μου :)

    "Όχι σοβαρά, εσύ συγκινήθηκες ποτέ με ταινία του Q;!;!;"

    Εγώ πάντως στο τέλος του Kill Bill δακρύζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΡΟΣ ΑΛΔΟ:

    Να συγκινηθείς με κάτι δραματικό λέω ρε χαμένε...!!!

    ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    1. Ποιες πρωτότυπες κομματάρες του Rodriguez στο Kill Bill;!;!;

    2. Για σένα... Για μένα δράμα χωρίς συγκίνηση δεν γίνεται και ο Q δεν το έχει πετύχει ΠΟΤΕ αυτό.

    3. "Ελεύθερα παλικάρι μου :)"

    Για καύλα λέει... Β)

    4. Τι το δραματικό-συγκινητικό έχει το φινάλε του Kill Bill;!;!; Επειδή κλαίει στο πάτωμα;!;!; ΟΥΑΟΥ... κατασυγκινήθηκα... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. η σόλο κιθάρες που ακούγονται είναι το robert νομίζω.

    ""καύλα""

    τι ""καύλα"" ρε ξενέρωτε...γκαύλα είναι το σωστό:p
    και όχι δεν εννοούσα αυτό.

    εγώ πιο πολύ έχω συγκινηθεί στο τέλος του πρώτου κεφαλαίου του ib.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κάποια από τα κομμάτια τα έχει γράψει ο Rodriguez.

    Άνοιξε ένα λεξικό να δεις τι σημαίνει η λέξη δράμα.

    Το τέλος του Kill Bill με συγκινεί μάλλον επειδή είμαι γυναίκα. Αλλά μόλις γράφει "The lioness has rejoined her cub, and all is right in the jungle" συγκινούμαι!

    Ναι Aldo κι εκεί με έπιασε η ψυχή μου αλλά όχι όσο στο δωμάτιο προβολής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ναι σίγουρα και το δωμάτιο προβολής. άλλωστε είναι και η κορυφή του ταραντίνικου cinema.
    απλά εκεί δεν ξέρω άμα συγκινούμαι από την την εξέλιξη τις ιστορίας η την σκηνοθεσία του q:)
    το πρώτο κομμάτι το αγαπώ ιδιαιτερα γιατί καταφέρνει να δείξει όλη την φρίκη του πολεμου χωρίς μελοδραματισμούς και εκβιαστικά βασανιστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    1. Δεν ξέρω σε ποια κομμάτια αναφέρεσαι, αλλά και πάλι το 24 έχει καλύτερη πρωτότυπη μουσική.

    2. Δράμα (το) (ουσ. ουδ.) (από το ρ.δράω-ώ) Θεατρικό έργο με τραγική υπόθεση / (μτφ.)θλιβερό γεγονός.

    ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ;!;!;

    3. Της πλάκας δράμα είναι το υπεργαμάτο Kill Bill. Δεν λειτουργεί καθόλου ως δράμα όπως και καμία ταινία του Q.

    ΠΡΟΣ ΑΛΔΟ:

    1. Στο λέω εγώ, απ΄τη σκηνοθεσία συγκινείσαι.

    2. Δηλαδή το να δείχνει μια ταινία βασανιστήρια είναι κακό (ούτε ψέμα να ήταν! Λες και δεν έγιναν ποτέ!) και δεν πρέπει να τα βλέπουμε γιατί είναι "εκβιαστικό μελό" για εμάς τους τυχερούς που ζούμε σε περίοδο ειρήνης... Και γαμώ τις "λογικές"!!! :/ :/ :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Λογοτεχνικό είδος που παρουσιάζεται στο θέατρο. α. το ένα από τα τρία είδη της αρχαίας ελληνικής ποίησης (τα άλλα δύο είναι το έπος και η λυρική ποίηση), που προήλθε από τη λατρεία του Διονύσου και που κατά τους κλασικούς χρόνους αναπτύχθηκε σε θεατρικό είδος· περιλαμβάνει την τραγωδία, την κωμωδία και το σατυρικό δράμα: Ο χορός / οι υποκριτές του αρχαίου δράματος. H αναβίωση του αρχαίου δράματος. β. θεατρικό είδος στο οποίο κυριαρχούν οι έντονες αντιθέσεις και συγκρούσεις, που δε φτάνουν όμως τις ακραίες καταστάσεις της τραγωδίας: Tο σύγχρονο ~. || (παρωχ.) Λυρικό ~, όπερα. || Λειτουργικό ~, στο Mεσαίωνα, αναπαράσταση ιερών κειμένων. γ. έργο που ανήκει στο παραπάνω θεατρικό είδος: Tο Εθνικό Θέατρο θα ανεβάσει ένα ~ του κλασικού ρεπερτορίου.

    Ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα δράω-ω, επομένως σημαίνει το είδος της ποίησης που συνοδεύεται από αναπαράσταση των πράξεων που περιγράφει.

    Τραγική υπόθεση δεν είναι πχ αυτή του Άγρυπνου στο Σιάτλ(αλλά είναι ταινία που συγκινεί). Ούτε τι είναι τραγωδία έχεις καταλάβει μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 1. Ρε εγώ σου μιλάω για την έλλειψη δραματικών καταστάσεων (που προκαλούν συγκίνηση) και συ κάθεσαι και μου κάνεις επικόλληση ολόκληρη παράγραφο από εγκυκλοπαίδεια για το τι είναι το αρχαίο δράμα!!! Στο λεξικό λέει απλά αυτό που σου έγραψα... Και στην τελική ας παίξουν Kill Bill στην Επίδαυρο άμα είναι τόσο δυνατό δράμα...!!! :/ :/ :/

    2. Δεν έχω δει το Άγρυπνος στο Σιάτλ, αλλά από που ακριβώς συμπέρανες πως δεν ξέρω τι είναι τραγωδία;!;!; Δεν μίλησα για τραγωδία, αλλά για δράμα και η μλκ είναι ότι εσύ κάθεσαι και μιλάς για αρχαίο δράμα (και αρχαία τραγωδία) ενώ εγώ γι'αυτό που χαρακτηρίζουμε δράμα (και τραγωδία) στην καθημερινότητα... Όταν λέω πως δεν έχουν δραματικές στιγμές οι ταινίες του Q, εννοώ πως δεν προκαλούν συγκίνηση και σε αυτό δεν έχω άδικο. Κάθεσαι και μου κάνεις ολόκληρη ανάλυση για το αρχαίο δράμα λες και εννοούσα αυτό ή λες και είναι της ίδιας αξίας και του ίδιου επιπέδου οι ταινίες του Q!!! :/ :/ :/ Μην τρελαθούμε και τελείως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το μεγαλυτερο αριστουργημα του Κουροσαβα,μαζι με τους ''7 Σαμουραι''.Αψογη σκηνοθεσια,συγκλονιστικες ερμηνειες και τα καλυτερα φλας μπακ που εχω δει(διδασκονται σε ολες τις κινηματογραφικες σχολες παγκοσμιως παγκοσμιως).Αφηνει αναπαντητα ερωτηματα,παραξενευει με τις τεσσερις διαφορετικες ιστοριες ενω κλεινει με ενα αριστουργηματικο φιναλε.Μεσα στις 15 καλυτερες ταινιες ολων των εποχων και ισως η πιο εμβληματικη ταινια του Ασιατικου κινηματογραφου.Πολλες απο τις μαχες της ταινιας αντιγραφονται απο πολλες φτηνες αμερικανικες ταινιες δρασης ή γουεστερν,οπως και αλλες ταινιες του κορυφαιου Ιαπωνα δημιουργου(''Οι 7 Σαμουραι'',''Ραν'' κ.τ.λπ...),ακομα εχουν βγει πολλα αδυναμα ριμεικ(''Και οι 7 ηταν υπεροχοι'').
    Βαθμος:5/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μπράβο που αναφέρεις τα φλασμπάκ! Αναμφισβήτητα αριστούργημα η ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή