Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

To infinity and beyond...

                                                                                
Μια και η ώρα για το τρισδιάστατο Toy Story 3 πλησιάζει και ο ενθουσιασμός μου όλο και μεγαλώνει, είπα να επαναλάβω το πρώτο και να δω επιτέλους το δεύτερο και πραγματικά μετά από μια απαίσια εβδομάδα ήταν ότι καλύτερο!


Toy Story 1: Θυμάμαι σαν χθες όταν είχα πάει να τη δω στο σινεμά. Δεν θυμάμαι ποιος με είχε πάει, αλλά το σοκ της πρώτης εικόνας έχει μείνει ανεξίτηλο. Συνειδητοποιούσα ότι αυτό που έβλεπα ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί, κάτι διαφορετικό και κυρίως κάτι που έμοιαζε πολύ αληθινό! Πραγματικά είναι από τις καλύτερες ταινίες animation. Πανέξυπνη, αστεία, με πολλές αναφορές στην pop culture, δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά.


Η θέση του Woody ως το αγαπημένο παιχνίδι απειλείται από τον νεοφερμένο Buzz Lightyear και δεν θα το επιτρέψει. Γρήγορα δημιουργείται παρεξήγηση και οι δυο τους βρίσκονται στο σπίτι του χειρότερου ιδιοκτήτη παιχνιδιών! Πρέπει να συνεργαστούν και ταυτόχρονα να ανακαλύψουν τη θέση τους στον κόσμο. Ταινία με διδακτικό περιεχόμενο που όμως στιγμή δεν γίνεται κουραστική. Τρελό γέλιο και ατάκες ικανές να σε κάνουν να γελάς για ώρα:
"I've set my laser from stun to kill."
"Oh, great. If anyone attacks we can blink em' to death."


Toy Story 2: Η Pixar επανήλθε μερικά χρόνια αργότερα με το Toy Story 2. Πλέον οι πρωταγωνιστές είναι αγαπημένοι φίλοι από τα παλιά. Δεν το είχα δει -δεν ξέρω πως γένιν αυτό- και μπορώ να πω συγκινήθηκα λίγο που τους ξανασυνάντησα! Εδώ θα μπλέξουν σε μια εξωφρενική περιπέτεια καθώς τα παιχνίδια με μπροστάρη τον Buzz Lightyear είναι διατεθειμένα να φτάσουν στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα για να σώσουν τον Woodie!


And that means, τρομερά σκηνικά, γλυκιά νοσταλγία και ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι την τελευταία στιγμή. Μπορεί να είναι γεμάτο κλισέ και να μην είναι τόσο αστείο όσο το πρώτο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απολαυστικό! Και πως μπορεί να μην είναι όταν τη στιγμή της μίνι αναμέτρησης ανάμεσα σε Buzz και Zorg μόλις ο Buzz του λέει "You killed my father!", ο Zorg απαντάει "No, Buzz. I am your father!". Και φυσικά τον Potato Head και τις πάντα ειρωνικές και πικρόχολες ατάκες του :)


Λίγες μέρες έμειναν για το πολυαναμενόμενο τρίτο μέρος από το οποίο έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες! Άλλωστε πάντα τα καλύτερα περιμένω από την Pixar.

2 σχόλια:

  1. Είσαι πολύ τυχερή που είχες πάει στο σινεμά όταν πρωτοβγήκε διότι αυτό που έβλεπες μπροστά στα μάτια σου ήταν όντως κάτι το πρωτόγνωρο, κάτι το συναρπαστικό.

    Toy Story 1 – 3,5: Καλή (+)
    Toy Story 2 – 3: Καλή

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    Υ.Γ. Κι εγώ περιμένω με ανυπομονησία να ξαναδώ τον Woody, τον Buzz και την τρελοπαρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ήμουν και δέκα χρονών περίπου. Πλάκα είχα πάθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή