Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Έχω αρχίσει να συμπαθώ τον Van Helsing...

                                                                                                
Είχα υποσχεθεί να το δω και μια και οι Κυριακές πλέον είναι σάπιες μέρες μέχρι τις 5 λέω δεν βαριέσαι... Τελικά βαρέθηκα! Δυο ώρες ταινία(από τις οποίες στη μισή μόνο υπάρχουν εξελίξεις) την έβλεπα για κανένα τρίωρο από τα σταμάτα ξεκίνα, "άντε δες την, δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις"(που μπορούσα να αποστηθίσω όλα τα ονόματα των παικτών των αφρικανικών ομάδων του Μουντιάλ, ποιο χρήσιμο θα ήταν). Η ταινία ξεκινάει με μια απαίσια σκηνή όπου η Μπέλα φαντάζεται τον εαυτό της στο πλευρό του Edward γριά! Ναι συνέχισα να το βλέπω μετά από αυτό...

Ο Edward σαν κλασσική 17χρονη γκομενίτσα αποφασίζει να τα χαλάσει με τη Μπέλα για λόγο ανόητο έως βαρετό. Για να μην τη φάει or something. Πως να την φας βρε βλαμμένε αφού δεν την πλησιάζεις καν. Άλλη γελοία σκηνή, όταν της ανακοινώνει πως φεύγει με την οικογένεια του και δεν την παίρνει μαζί και μπλα μπλα μπλα. Αστείες ερμηνείες(αν και η Μπέλα είναι καλύτερη από το πρώτο-όχι όμως και ο Pattinson-) και απίστευτα εκνευριστική σκηνοθεσία με κάτι αλλόκοτα κοντινά. Βέβαια η σκηνοθεσία φτάνει τα όρια της απελπισίας στη σκηνή που η Μπέλα κάθεται σε μια καρέκλα κοιτάει το κενό και οι μήνες περνάνε. Η κάμερα γυρνάει γύρω γύρω προκαλώντας τάση για εμετό και ναυτία!


Η Μπέλα αρχίζει να κάνει παρέα με τον Τζέικ ο οποίος έχει γίνει τούμπανο και όταν χτυπάει εκείνη και ματώνει βγάζει τη μπλούζα για να της σκουπίσει το αίμα. Αυτή του λέει ότι είναι "κάπως ωραίος" και από τότε η μπλούζα δεν επανέρχεται στη θέση της. Σοβαρά τώρα, βγάζει όλη την ταινία με το παντελόνι μόνο... Εννοείται πως όταν κάνει ντου στη Μπέλα έρχεται αντιμέτωπος με την τρισάθλια γυναικεία στάση "σε βλέπω σαν φίλο". Σε έναν δίκαιο κόσμο οι άντρες θα ήταν αρκετά σοβαροί ώστε να απαντούν σε τέτοιες καταστάσεις με χαστούκια! A αυτός ο Τζέικ είναι λυκάνθρωπος και δεν μπορεί να είναι κοντά στη Μπέλα οπότε την παρατάει και αυτός. Όχι για πολύ βέβαια...


Και κάπου στη μιάμιση ώρα αρχίζει η υπόθεση. Τη Μπέλα θέλει να την φάει η Victoria (η κοκκινομάλλα από το πρώτο) αλλά δεν μας νοιάζει αυτό. Η Μπέλα μαθαίνει πως ο Edward νομίζει πως είναι πεθαμένη και έχει πάει σε μια οικογένεια αρχιβαμπιριών που θα τους ζητήσει να πεθάνει! Βασικά σε όλη την ταινία δεν γίνεται τίποτα ενδιαφέρον. Προσχηματικό είναι το σενάριο για να περιφέρονται οι χαρακτήρες και να χαίρονται τα παιδάκια!


Τα μόνα που με χαροποίησαν κάπως ήταν η ερμηνεία της Kristen Stewart που είναι πολύ καλύτερη από το πρώτο και η παρουσία της Ντακότα που ήταν απίθανη στο ελάχιστο που έπαιξε. Από εκεί και πέρα η σκηνοθεσία ήταν απαίσια, οι λύκοι παράξενοι, υπόθεση δεν είχε, ο Edward παίζει σαν να βαριέται απίστευτα(στη σκηνή που σπάει το κινητό είναι τοοοοοοσο αστείος) αλλά μπήκα στο τριπάκι πλέον. Οπότε θα δω σίγουρα και το επόμενο κυρίως για να γελάσω αλλά και γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να είναι χειρότερο από αυτό!

8 σχόλια:

  1. σχετικα με την τελευταια σου προταση : ποτε μην λες ποτε...ετυχε να δω ενα αποσπασμα των δηλωσεων του σκηνοθετη για την 3η ταινια και μεταξυ αλλων παρομοιαζε το Twilight με την επανασταση που φεραν οι Beatles!!!!!! και τον Πατισον με τον Ελβις!!!!
    οk, αμα δεν εχεις αυτογνωσια ειναι 99% σιγουρο πως θα την κανεις την μ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ήταν επανάσταση το πρώτο! Κακές ταινίες με τόση επιτυχία, επανάσταση είναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο slade είναι σκηνοθεταρα! σε λίγες μέρες θα μάθουμε θα καταφέρει να συμμαζέψει το ηλίθιο σενάριο.

    η Stewart είναι καλή ηθοποιός. ειδικά στο The Runaways μαζί με την Fanning είναι υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι τελικά αυτή δεν είναι κακή ηθοποιός. Πάντως και στην πρώτη και στη δεύτερη ταινία ο μόνος που συμπάθησα είναι ο μπαμπάς της :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. annie,στο ειχα πει,το δευτερο ειναι ψιλομαπα,πολυ χειροτερο κ απο το πρωτο!
    Επισης να πω οτι ο τιτλος της αναρτησης σου με εκανε να χαμογελασω,πολυ πετυχημενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς είχα μια υπόσχεση να κρατήσω! Αλλά ο υπεύθυνος θα πληρώσει. Του έταξα μαραθώνιο πειραματικού νορβηγικού κινηματογράφου, έτσι για να μάθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν με το ΛΥΚΟΦΩΣ μιμήθηκα τους emo με τις χαρακιές, στη ΣΕΛΗΝΗ παραλίγο να αναπαραστήσω τον Οιδίποδα, γιατί πραγματικά ήθελα να ξεριζώσω τα μάτια μου σαν τον ίδιο, να μην υποφέρουν από αυτό που έβλεπαν.

    Χειρότερο σημείο: "Είναι μόνο λίγο αίμα". !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιμένω ότι χειρότερη στιγμή ήταν η κατάθλιψη της Μπέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή