Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

How to Train Your Dragon

                                                                        
Για ανεξήγητο λόγο άργησα υπερβολικά πολύ να δω αυτό το υπέροχο animation για το οποίο όλοι έλεγαν τα καλύτερα. Απαράδεκτη είμαι αλλά τελικά το είδα και ήταν τόσο ωραίο. Και ήταν αρκετά παιδικό παραδόξως. Απλά όταν λέω παιδικό δεν εννοώ ότι απευθύνεται σε παιδιά αλλά πως έχει παιδική αφέλεια, ζεστασιά κι ενέργεια. Πως λοιπόν να μην το αγαπήσεις; Ο Hiccup(χαχα τέλειο όνομα) είναι γιος του αρχηγού Βίκινγκ και έχει μεγαλώσει σε ένα χωριό όπου μισούν τους δράκους. Τα παιδιά μεγαλώνουν μαθαίνοντας πως να τους σκοτώνουν και λογικό αφού οι επιθέσεις τους είναι συχνές. Αλλά μήπως και οι δράκοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να φέρονται έτσι; Όπως θα περίμενε κανείς ο Hiccup δεν είναι και ο πρώτος πολεμιστής αλλά βρήκε άλλο τρόπο να κερδίσει το σεβασμό...Ή μήπως όχι;


Όπως και να έχει γίνεται φιλαράκι με τον πιο τρομακτικό και μοχθηρό δράκο, ο ένας εκπαιδεύει τον άλλο και τα δύο μέχρι τώρα αντίπαλα είδη μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν και να επικοινωνούν. Πάντως θεωρώ πιο ταιριαστό τίτλο το "πως να εκπαιδεύσετε το Βίκινγκ σας" καθώς ο μικρός είναι αυτό που μαθαίνει και παίρνει περισσότερα μέσα από αυτή την ιδιότυπη φιλία. Περνάει μηνύματα(όπως όφειλε) τα οποία ναι μεν έχουμε δει πολλές φορές αλλά ειδικά στις παιδικές ταινίες είναι απαραίτητα. Α και έχει πολύ καλό χιούμορ που κρατάει κι εσάς τους μεγαλύτερους. Δεν βαριέσαι δευτερόλεπτο, ίσως συγκινηθείς λιγάκι, και είναι όμορφο που το μεγαλύτερο μέρος το βλέπεις χαμογελώντας!


Η διασκέδαση είναι δεδομένη ενώ και τα εφέ, κυρίως στις πτήσεις των δράκων είναι υπέροχα κι εντυπωσιακά. Ένα επίσης περίεργο της ταινίας είναι οι δύο πρωταγωνιστές(Hiccup και δράκος). Δεν είναι ούτε όμορφοι, ούτε χαριτωμένοι όπως συνηθίζεται. Ο μεν Hiccup είναι άχαρος, άχρωμος και στην τελική δεν είναι κάποιο άσχημο αλλά αστείο ζωάκι ενώ ο δράκος(που με την ευκαιρία να πω ότι τον λένε Toothless) είναι μαύρος και θυμίζει διασταύρωση γάτας, ψαριού και σαύρας. Κανείς από τους δύο δεν κάνει χαριτωμένες φάτσες αλλά με τον τρόπο τους σε κερδίζουν αμέσως. Πάντως σε μια φάση εμφανίζονται κάτι τέλεια χρωματιστά μικρά δρακάκια που είναι πανέμορφα και ζήτησα να μου πάρουν και μένα ένα για να του βάλω ένα μεγάλο κόκκινο φιόγκο και να παίζουμε.


3 σχόλια:

  1. καλημερα !! πολυ ευχαριστο το κείμενο σου, όπως φαντάζομαι είναι και η ταινία !!
    μην ανησυχείς δεν είσαι η μόνη ούτε εγώ την έχω δει αλλά με έπεισες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά πολύ καλό ανιμέισον, έκπληξη! Το απόλαυσα εξαιρετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο το κείμενό σου Annie όπου θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα, με την μόνη διαφορά ότι εμένα μάλλον με ενθουσίασε λιγότερο από εσένα.
    Ένα όμορφο animation που σε καταφέρνει να σε ταξιδέυει πραγματικά σε άλλες εποχές που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η εποχή των Βίκινγκς.

    3: Καλή

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή