Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

No one knows you're up there... Unfortunately, we do!

                                                                           
Είμαι λίγο τσαντισμένη. Όχι γιατί είναι κακή ταινία, αλλά γιατί είχε όλες τις προοπτικές να είναι πραγματικά καλή και αντιθέτως πρόκειται για μια μαλακία και μισή! Ανεβαίνουν στο lift για την πίστα του χιονοδρομικού δύο φίλοι και η γκόμενα του ενός που είναι εμφανώς σπαστικιά κολλιτσίδα. Γίνεται ένα μπέρδεμα(αρκετά αξιοπρεπές μπορώ να πω) και κολλάνε εκεί πάνω. Στο κρύο, σε μεγάλο ύψος, με το χιονοδρομικό να κλείνει για μια εβδομάδα και χιονοθύελλα να πλησιάζει. Κι εκεί που λες ότι αρχίζει ένα ψυχοβγαλτικό αγωνιώδες θρίλερ που όπως έλεγε και η αφίσα "θα κάνει στο σκι ότι το Jaws στο κολύμπι", βλέπεις τρία ζώα να λένε βλακείες και η μία βλαμμένη πράξη να ακολουθεί την άλλη!


Διασκέδασα αρκετούτσικα αλλά περισσότερο βαρέθηκα. Για να δημιουργηθούν αγωνιώδη σκηνικά αναγκάζουν τους ήρωες σε ηλίθιες(στα όρια του αστείου) αντιδράσεις. "Ωωω μαμά μείναμε στα τόσα μέτρα κολλημένοι! Θα πεθάνουμεεεε. Μαλακό φαίνεται το χιόνι, θα πηδήξω". Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον ιδιοφυή που το σκέφτηκε. Really? Και πάει στα διάλα μέσα στην αγωνία του ο άνθρωπος δεν σκέφτεται καθαρά, οι άλλοι δύο ξέρουν να παπαρολογούν ώρες ατέλειωτες. Πραγματικά από τους διαλόγους παίζει να μη θυμάμαι και τίποτα. Και μου τη σπάει γιατί σαν ιδέα είναι απίστευτη, η ατμόσφαιρα ιδανική για να απογειωθεί η αγωνία αλλά για κάποιο λόγο σε κάνει να εύχεσαι να ψοφήσουν μια ώρα αρχύτερα όλοι τους.


Κι επειδή κάποια στιγμή η ταινία πρέπει να τελειώσει, από ένα σημείο και μετά όλα γίνονται αηδιαστικά εύκολα. Αρχίζει ξαφνικά να τους κόβει, τυχαία πράγματα συμβαίνουν προς όφελός τους κι αρχίζει να φαίνεται ένα φως στην άκρη του τούνελ. Ναι αυτή η βλαμμένη ταινία θα τελειώσει. Άλλη μια εκπληκτική ιδέα που κάηκε άδοξα από ένα ηλίθιο σενάριο και μέτριους ηθοποιούς που δεν με έπεισαν καθόλου. Κι εννοείται πως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά τα περιγράφω απλά για άλλο ήμουν προετοιμασμένη και άλλο με βρήκε. Και όταν το παθαίνω αυτό θυμώνω. Κρίμα :(

                                           

6 σχόλια:

  1. ama einai toso kako na treksw! teleutaia vlepw oti xazo thriler kiklofori. apolausi re!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο κακό δεν είναι δυστυχώς. Ούτε πρόκειται για χαζοθρίλερ :( Α το Rubber να δεις. Ψιλογαματούλι και τρομερά γραφικό. Κυκλοφορεί και με subs και τα πάντα όλα. Καλύτερα ένα φονικό ερωτευμένο λάστιχο από τα ξαδέρφια του Μπαρμπαστάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ το περίμενα χειρότερο αλλά στο τέλος μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Νταξ, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν είχε και τους καλύτερους διαλόγους ή ηθοποιούς αλλά ήταν ένα αρκετά αγωνιώδης και ατμοσφαιρικό θρίλερ (ειδικά όταν έπεφτε το σκοτάδι).

    @ aldo
    Καλά έλεγα εγώ ότι έχεις μια ιδιαίτερη προτίμηση στις κακές ταινίες. :p

    2,5: Απλώς ενδιαφέρον (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά έχει μεγάλη σημασία το τι περιμένεις από μια ταινία πριν τη βάλεις να παίζει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα τα λεφτα η βουτια του τυπου στο "μαλακο" χιονι...θα την ζηλευε και ο Μιτσ Μπιουκαναν...καρφωτος πηγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή