Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Megamind

                                          
Μετά τον Απαισιότατο το παρόμοιας θεματολογίας Megamind δεν μου έκανε απολύτως καμία αίσθηση. Αλλά πάντα γουστάρω με τα animation οπότε χάσιμο χρόνου δύσκολα θα το θεωρούσα. Και τελικά δικαιώθηκα!!! Πέρασα τέλεια. Τρομερά διασκεδαστική ταινία, με απίθανο animation και κυρίως αυτό που έλειπε από τον Απαισιότατο: ενήλικο χιούμορ. Κι αυτό ελαφρά αφελές βέβαια αλλά όχι τόσο παιδικό και ενδιαφέρουσα αλληγορία πάνω στο θέμα των επιλογών. Κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε; Αυτό στο οποίο είμαστε καλοί; Ή αυτό στο οποίο το περιβάλλον μας, μας περιορίζει;


Και θέτει κι άλλα ζητήματα -για μένα, λιγότερο ενδιαφέροντα- όπως το αν υπάρχει κακό χωρίς καλό και κάτι ηθικά απαραίτητα εφόσον απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Όμως χειρίζεται και πολύ όμορφα τους χαρακτήρες του. Κάθε τους ενέργεια ή μεταστροφή δικαιολογείται απόλυτα και ειδικά ο Megamind μένει πιστός σε ότι πρεσβεύει από το πρώτο κιόλας πλάνο. Στο οποίο φτάνει πιτσιρίκι στον πλανήτη μας ταυτόχρονα μ΄ένα μπούλη από άλλο πλανήτη. Ο μπούλης έχοντας υπερδυνάμεις γίνεται καλός υπερήρωας ενώ ο Megamind όντας μεγαλοφυΐα γίνεται ο αντίθετος πόλος του. Όχι με τόση επιτυχία όση υπόσχεται το όνομά του... Α έχει και τρελή μουσικούλα με αρκετές γνωστές(και κατ επέκταση χιλιοακουσμένες-αν σε ενοχλεί αυτό-) ροκιές.

                                                                                   

4 σχόλια:

  1. Υπέροχο, πολύ καλύτερο από τον Απαισιότατο!
    Και πολύ πρωτότυπη θεματολογία με ωραία μηνύματα για τα παιδιά.
    "κυρίως αυτό που έλειπε από τον Απαισιότατο: ενήλικο χιούμορ."
    Για αυτόν, ακριβώς, το λόγο υπερτερούσε από τον Απαισιότατο. Το έβλεπαν άνετα και ενήλικοι και διασκέδαζαν.
    Φυσικά, δεν αποφεύγει τις αφέλειες - αλλά, δε μας ενοχλέι.

    3,5/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γέλασα δυνατά και αυτό είναι πολύ σημαντικό!!! Α και αν θυμηθούμε και το How To Train Your Dragon της Dreamworks... Τη λες και μικρή Pixar :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό μάλιστα!
    Πολύ καλύτερο από το παιδικότατο κι ελαφρώς υπερτιμημένο "Απαισιότατο". Το τεχνικό του μέρος ήταν πολύ καλό.

    3: Καλή

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό για το τεχνικό μέρος ξαναπές το :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή