Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Megan Is Missing

                                                  
Στο τρομερά καλό κι ενδιαφέρον blog Horror Club διάβασα review για μια πολλά υποσχόμενη ταινία και αποφάσισα να την ψάξω. Πρόκειται για την ιστορία μιας έφηβης που εξαφανίζεται. Το πρωτότυπο είναι πως η ταινία αποτελείται αποκλειστικά από (υποτίθεται αληθινά) βίντεο καταγεγραμμένα από την ίδια, τη καλύτερη φίλη της, τους γνωστούς της και τα κανάλια. Η Megan είναι ξεκάθαρα κάπως...προχωρημένη για την ηλικία της(για να το πω ευγενικά) και κάπως ηλίθια. Έτσι δεν διστάζει να κλείσει ραντεβού μέσω ίντερνετ με έναν άγνωστο, έχοντας ενημερώσει μόνο την κολλητή της. Way to go girl!!!


Μια σειρά από βίντεο παρελαύνουν μπροστά σου. Βίντεο τόσο αληθινά και ταυτόχρονα τόσο εξωφρενικά που απλά απορείς "what's wrong with these kids". Ορκίζομαι η δική μας γενιά δεν ήταν έτσι... Τι στα κομμάτια έγινε στο ενδιάμεσο; Είναι σχεδόν εκνευριστικό να παρακολουθείς το πόσο αφελείς και θρασείς μπορούν να είναι οι σημερινοί έφηβοι. Θέλεις απλά να βγεις από το σπίτι και να χαστουκίσεις τον πρώτο δεκατριάχρονο που θα δεις! Ουσιαστικά λοιπόν η ταινία είναι ένα είδος mockumentary που μέχρι κάποιο σημείο μπορεί να περάσει αληθινό. Μετά γίνεται τόσο σκληρό και ωμό που ευτυχώς γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για ταινία!


Περιέχει πραγματικά δύσκολες σκηνές που αρκετοί θα βρουν ενοχλητικές. Όπως γράφουν και στο Horror Club "If this movie doesn't make you feel dirty enough to live in a shower for 3 days after watching it, you're probably a serial killer". Αν λοιπόν δεν νιώσεις άσχημα βλέποντάς το ίσως χρειαστεί να το ψάξεις το ζήτημα. Από την άλλη, όπως πολύ εύστοχα αναφέρεται και στο review μπορεί να μην πρόκειται για καμιά σπουδαία ταινία, και μπορεί να γίνεται πραγματικά σκληρή...όμως θα έπρεπε να τη δείχνουν σε όλα τα δεκατριάχρονα κοριτσάκια. Πραγματικά περνάει μηνύματα που ίσως έκαναν καλό σε μικρότερες ηλικίες, οπότε γι΄αυτό και μόνο αξίζει.

                

2 σχόλια:

  1. εμ βασικά όλες αυτές οι μαλακίες είναι της γενιάς σου. πλέον έχουν ηρεμήσει αρκετά.
    αρχές 2000 θυμάμαι γινόταν της πουτάνας.

    ps: βρες κανα καλο βουντού να κάνουμε στο παλικάρι μπας και σοβαρευτεί! από smith σε fox πάει. έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάποιο λόγο εμείς αν και οργιάζαμε στα chat(τη μόδα κι αυτή) το βλέπαμε πιο υποψιασμένα το πράγμα. Όχι ότι είχαμε περισσότερο μυαλό αλλά ήταν τελείως καινούρια εμπειρία.

    ps: Να είσαι cool και θετικός. Σε απογοήτευσε ποτέ ο καλός μου; Γιατί να το κάνει τώρα; Κατέβασα το σενάριο ρε... Μαλακία έκανα. Τώρα κρατιέμαι μην το διαβάσω. Και στους μπάστερδους τα ίδια έκανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή