Τρίτη 25 Μαΐου 2010

See you on the other side brotha...

                                                                           
Έχω μια περίεργη σχέση με τη σειρά αυτή. Τη γουστάρω τρελά. Στα καλά της και τα κακά της, σε υγεία και αρρώστια, σε ζωή και θάνατο ήθελα να τη βλέπω. Και να που ακριβώς αυτή είναι η σχέση μου με το Lost. Τυφλώθηκα νωρίς και το παντρεύτηκα! Αλλά κάπως από συμβιβασμό, ίσως γιατί μου φαινόταν ωραίο στη ζωή μου. Σίγουρα όμως όχι από πάθος κι έρωτα... Και τελικά τι είναι το Lost; Η καλύτερη σειρά ever ή η μεγαλύτερη απάτη; Για μένα τίποτα από τα δύο... Είναι μια πολύ καλή σειρά. Σίγουρα η καλύτερη του είδους της. Φοβερή ιδέα, πολύ πολύ έξυπνο σενάριο και άκρως διασκεδαστικό. Βρήκαν κι από νωρίς το κόλπο του καρότου και το έκαναν και κολλητικό. Και στο τέλος αποτελεί την καλύτερη σειρά μυστηρίου!


Φοβερή ιστορία, απίθανες εξελίξεις, σε κάθε κύκλο η ιστορία μετατοπίζεται αλλού. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα. Αυτά που θεωρείς δεδομένα είναι λόγοι για να γελάνε οι σεναριογράφοι. Απλά ήταν πιο μπροστά από όλους μας(ή τελικά εμείς το παραψάχναμε). Γι΄αυτούς έμπνευση αποτελούν τα πάντα και δεν μπορούμε να τους πιάσουμε πουθενά. Και το τέλειο είναι πως οι περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται με μυστήριο τρόπο φυσιολογικά. Σαν να τις περίμενες. Εννοείται μας έπεσε αρκετές φορές το σαγόνι αλλά το ότι τις περισσότερες απαντήσεις νιώθαμε σαν να τις περιμέναμε δείχνει πως δεν αποσκοπούσαν μόνο στον εντυπωσιασμό αλλά και στο να μπούμε μέσα στην ιστορία. Και φτάνει ένα σημείο που γίνονται ΤΑ απίστευτα κι εσύ κοιτάς σαν να βλέπεις το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Κι έρχεται μια ώρα που ο Smokey με τη μορφή του Λοκ λέει: I am the black smoke, ο συνομιλητής του το προσπερνάει σαν να άκουσε I am a postman και αυτό δεν σου φαίνεται αλλόκοτο!!! ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LOST. Μία σειρά όπου όλα είναι πιθανά και που τίποτα δεν μοιάζει παράξενο...


Εκτός από μυστήριο όμως το Lost είναι και οι χαρακτήρες του. Προβληματικοί, βιαστικά γραμμένοι κάποιοι αλλά κακά τα ψέμματα αποτελούν μέρος του. Και ξέρετε και κάτι; Είναι ενοχλητικό. Όταν σε μια σειρά βλέπεις τυπάκια σαν τον Μπεν και ξέρεις ότι μπορούν να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ένα χαρακτήρα σου  πετάνε μια Κέιτ κι ένα Τζακ και απορείς τι βλέπεις... Την αγάπησα αρκετά τη σειρά και γι΄αυτό δεν θα σταθώ στους μέτριους χαρακτήρες αλλά σε αυτούς που αγάπησα:


Ben Linus: Πανέξυπνος δολοπλόκος. Θα σε φέρει με τα νερά του και κάθε τι που θα σε βάζει να κάνεις θα νομίζεις ότι είναι δικιά σου ιδέα. Ο Μακιαβέλι της Ντάρμα έκανε μια ανεπιτυχή ελεύθερη πτώση στην τελευταία σαιζόν και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μισώ θανάσιμα και για πάντα τους δημιουργούς. Η συγκλονιστικότερη σκηνή ΟΛΗΣ της σειράς του ανήκει κατηγορηματικά. Όταν το Lost πέταξε για λίγο το mainstream προσωπείο του και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Το μόνο σοκ της σειράς που ήταν βαθιά συγκλονιστικό είναι ολοκληρωτικά δικό του. Ένα μεγάλο respect λοιπόν τόσο στους σεναριογράφους όσο και στον Michael Emerson για την καλύτερη ερμηνεία της σειράς(δυστυχώς δεν ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει). Στο τέλος τον πέταξαν στα σκουπίδια αλλά εδώ πέταξαν όλη τη σειρά εκεί θα κολλούσαν;


John Locke: Πραγματικά αν πέσεις σε ένα νησί τυλίγεσαι γύρω του και δεν τον αφήνεις δευτερόλεπτο. Η μόνη σου ελπίδα για επιβίωση είναι κι ας μη στέκει καθόλου στα λογικά του. Τον αγαπάω γιατί ήταν ο μόνος που ένιωσε αμέσως το νησί, γιατί ήταν ο πιο καλά ανεπτυγμένος χαρακτήρας, γιατί είναι ένας τεράστιος μάγκας και ακόμη και τις μαλακίες που κάνει τις κάνει δικαιολογημένα.Και όταν μας άφησε χρόνους κι έγινε Καπνολόκ πάλι αρχηγόπουλο ήταν και γαμάτος. Όλους με τα νερά του τους έφερνε κι έτοιμος για τα πάντα ήταν ή σχεδόν!


Desmond: Ο Σωτήρας του Lost! Ο άνθρωπος που τον πετάς και κάνει το κάθε επεισόδιο ΓΑ-ΜΑ-ΤΟ! Επεισόδια σαν το Constant και το Happily Ever After σπάνια βλέπουμε στην τηλεόραση και είναι και τα δύο γραμμένα πάνω του. Ο cool Σκωτσέζος με το γαλήνιο βλέμμα, πάντα ήρεμος και χαλαρός είναι από τους πιο αινιγματικούς χαρακτήρες του Lost. Γίνεται της τρελής και αυτός πετάει ατάραχα ένα "see you on the other side brotha" πριν γυρίσει το κλειδί και φάει στη μάπα όλου του κόσμου τον ηλεκτρομαγνητισμό! Γιατί αυτός είναι ο Ντες που αγαπάμε ακόμη κι όταν άφησε τα κλειδιά κι έπιασε τις τάπες...


Είχα γράψει το κείμενο εδώ και καιρό κι είχα αφήσει λίγο κενό για να πω δυο λόγια για το φινάλε. Τώρα όμως είμαι τόσο νευριασμένη που θέλω απλά να το ξεχάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η τελευταία σαιζόν του Lost για μένα έχει 16 επεισόδια και ίσως τελικά να ήταν η χειρότερη. Πραγματικά κρίμα...


Κακά τα ψέμματα δεν είναι το απόλυτο τηλεοπτικό διαμάντι. Δεν είναι κανένας ύμνος στη δραματουργία, ούτε κάτι που θα σε προβληματίσει βαθιά. Είναι μια σειρά που μόνο στόχο έχει τη διασκέδαση και αυτό είναι το μεγάλο της ατού! Δεν είναι με τίποτα αρνητικό αυτό απλά είναι και το κριτήριο που θα με κάνει να μην τη βάλω ποτέ στο ίδιο επίπεδο με σειρές επιπέδου Shield π.χ... Το Lost δεν πρέπει να το συγκρίνουμε με τέτοια έπη κυρίως γιατί αδικούμε και τις δυο πλευρές και γιατί είναι διαφορετικά πράγματα. Τι είναι λοιπόν το Lost; Το απόλυτο ποπ τηλεοπτικό φαινόμενο της δεκαετίας που πέρασε! Κόλλησε πολύ κόσμο στις οθόνες του, δημιούργησε ρεύμα, θεωρίες, συζητήσεις, easter eggs μας απασχόλησαν όλους. Ψαχτήκαμε πολύ, προσπαθήσαμε να διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις και λίγοι έμειναν ανεπηρέαστοι από τη μανία! Για μένα όμως το Lost σταματάει εκεί. Κάτι σαν Dan Brown της τηλεόρασης. Αν ήταν βιβλίο θα ήταν μακράν το δημοφιλέστερο και καλύτερο βιβλίο παραλίας της δεκαετίας!


Στα θετικά:
+ Το μυστήριο και οι συζητήσεις που γέννησε
+ Το τρομερό consistency
+ Χαρακτήρες σαν τον Μπεν
+ Κάποιες ωραίες ανατροπές
+ Το πόσο κολλητικό μπορούσε να γίνει

Στα αρνητικά:
- Το ότι τράβηξε πολύ με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά fillers
- Κάποιοι τρομακτικά βαρετοί χαρακτήρες
- Το ότι πολλές φορές ένιωθα ότι αντιμετωπίζουν τους θεατές σαν ηλίθιους.
- Το τραγικό φινάλε.
                                                                                   

30 σχόλια:

  1. Το "καλύτερο βιβλίο παραλίας της δεκαετίας";! Πολύ καλό!

    Για το φινάλε ακόμα δεν μπορώ να βγάλω άποψη. Πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο κόλπο για να συνεχιστεί λίγο ακόμη (κανά μήνα;) η αερολογία γύρω από τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φινάλε είναι από τα χειρότερα φινάλε σειράς αν όχι το χειρότερο! Τόσο μπινελίκι που ρίξαμε εχθές με τη βλακεία δεν περιγράφεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκατά φινάλε ήταν. Τζάμπα οι πολικές αρκούδες και οι μαύροι καπνοί, τζάμπα τα ταξίδια στο χρόνο -ούτε Dr Who να ήταν!-, τζάμπα οι νεκραναστάσεις... Από την πρώτη σεζόν φώναζε ότι θα ήταν μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το φινάλε θα τα πούμε αναλυτικότερα και αύριο σε σχετικό ποστ.

    Πάντως With όσο και να με ψιλοενοχλούσαν πραγματάκια στο Lost μαλακία δεν θα το έλεγα σε καμιά περίπτωση. Είναι για το είδος της κορυφαία σειρά και τηλεοπτικό φαινόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαλακία το φινάλε, όχι ολόκληρη η σειρά -αν και μερικά επεισόδια ήταν κάπως αδύναμα-.
    Μην λες για "τηλεοπτικό φαινόμενο", μου έρχεται αυτομάτως στο μυαλό το 24... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 24 δεν έχω δει και ούτε πρόκειται μάλλον αλλά κι αυτό στα τηλεοπτικά φαινόμενα εννοείται κατατάσσεται. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μια σειρά είναι και γαμάτη(απόδειξη το Lost που πολλές φορές ήταν γαμάτο και κατέληξε όπως κατέληξε...). Προσωπικά λάτρεψα σειρές που απείχαν από το να είναι φαινόμενα αλλά ήταν πολύ πιο βαθιά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. "Εκτός από μυστήριο όμως το Lost είναι και οι χαρακτήρες του. Προβληματικοί, βιαστικά γραμμένοι κάποιοι αλλά κακά τα ψέμματα αποτελούν μέρος του. Και ξέρετε και κάτι; Είναι ενοχλητικό. Όταν σε μια σειρά βλέπεις τυπάκια σαν τον Μπεν και ξέρεις ότι μπορούν να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ένα χαρακτήρα σου πετάνε μια Κέιτ κι ένα Τζακ και απορείς τι βλέπεις..."

    Ξέρεις πολλές σειρές που όλοι τους οι χαρακτήρες να είναι μοναδικοί και πρωτότυποι;!;!; Σε παρακαλώ μην αναφέρεις BSG και Ρούλη γιατί θα γελάσω... :p Αναγκαστικά όλο και κάτι θα θυμίζουν... σπάνια υπάρχει παρθενογένεση... Έτσι κι αλλιώς αληθινούς χαρακτήρες προσπαθούσαν να γράψουν... Γιατί απορείς τι βλέπεις;!;!; Μήπως δεν υπάρχουν προσωπικότητες σαν του Jack και της Kate; Και στην τελική δεν γινόταν να είναι γεμάτο από Ben το LOST... Αν ήταν όλοι ξεχωριστοί στο τέλος κανένας δεν θα ξεχώριζε... :p

    2. "Κακά τα ψέμματα δεν είναι το απόλυτο τηλεοπτικό διαμάντι. Δεν είναι κανένας ύμνος στη δραματουργία, ούτε κάτι που θα σε προβληματίσει βαθιά."

    Ενώ το BSG και ο Ρούλης... εεε...;!;!; :/ :/ :/ :)) :p Β)

    3. "Το Lost δεν πρέπει να το συγκρίνουμε με τέτοια έπη"

    Και το LOST επάρα (:/) είναι μόνο που χάλασε στο τέλος.

    4. "- Το ότι πολλές φορές ένιωθα ότι αντιμετωπίζουν τους θεατές σαν ηλίθιους."

    Αυτό το έχω νιώσει σχεδόν με όλα τα επεισόδια του BSG που έχω δει... και με αρκετά του Ρούλη...

    ΥΓ: Σήμερα ειδικά δεν μπορώ να κρατηθώ και να μην μιλήσω για την ΥΠΕΡΣΕΙΡΑ... Το 24 είχε το καλύτερο φινάλε που θα μπορούσε να έχει από τη στιγμή που δεν γινόταν να σκοτώσει τον Jack λόγω της ταινίας... και στην τελική είμαι πολύ χαρούμενος! :) Πρωτότυπο δεν μπορώ να πω πως ήταν, αλλά τα είχαν κάνει σχεδόν όλα στις προηγούμενες σεζόν... Πάντως ταιριάζει απόλυτα... Διαβάζω και σχόλια σε διάφορα ξένα sites και οι περισσότεροι λένε πως ήταν πολύ καλύτερο του LOST (σιγά το δύσκολο-αλλά όντως ήταν πολύ-πολύ-πολύ καλύτερο) και γενικά ακούγονται πολύ θετικά σχόλια για το φινάλε της 24άρας... :) Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη σειρά που να τελείωσε στην 8η σεζόν και να είχε ένα τόσο ικανοποιητικό φινάλε... Και γενικά δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη τόσο γαμάτη 8η σεζόν από οποιαδήποτε σειρά (η 8η του 24 είναι μόλις η 5η καλύτερη σεζόν της σειράς κατά τη γνώμη μου-καθόλου άσχημα για τελευταία σεζόν βέβαια)... ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ JACK!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5. "24 δεν έχω δει και ούτε πρόκειται μάλλον αλλά κι αυτό στα τηλεοπτικά φαινόμενα εννοείται κατατάσσεται"

    Λάθος!!! Στην καλύτερη-πιο υπεργαμάτη σειρά όλων των εποχών κατατάσσεται. Β)

    6. "Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μια σειρά είναι και γαμάτη(απόδειξη το Lost που πολλές φορές ήταν γαμάτο και κατέληξε όπως κατέληξε...)"

    Για μένα ακόμα γαμάτο είναι, απλά χάλασε στο τέλος. Για μένα το LOST θα είναι πάντα από τη 2η-5η σεζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Ναι το BSG δεν είχε super πρωτότυπους χαρακτήρες αλλά με έκανε να νοιάζομαι γι΄αυτούς. Για να μη μιλήσω για Six Feet Under που τους νιώθεις σαν οικογένεια ή Shield που βλέπεις τον Βικ και σου σηκώνεται η τρίχα! Όσο για τον dexter έχει τέτοια εξέλιξη σαν χαρακτήρας όσο όλοι του Lost μαζί.

    3. Για μένα καθένας στο είδος του. Το Shield ούτε στον ύπνο του δεν το αγγίζει σε δραματουργία, νομίζω συμφωνείς!

    "Διαβάζω και σχόλια σε διάφορα ξένα sites και οι περισσότεροι λένε πως ήταν πολύ καλύτερο του LOST"

    Γύρευε τι άνθρωποι είναι αυτοί...

    Καλύτερο και από το shield ήταν; Αμφιβάλλω ότι ήταν καλύτερο του Six Feet Under αλλά εκεί παίζει ρόλο το πόσο έχει αγγίξει τον καθένα η εκάστοτε σειρά!

    Για μένα το Lost είναι οι μονές σαιζόν! Και αν δεν ήταν η τρίτη θα το είχα σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1.Α. Εμένα δεν με έκανε καθόλου να νοιάζομαι για τους χαρακτήρες του το BSG... Καρφί δε μου καίγεται βασικά... Β. "Όσο για τον dexter έχει τέτοια εξέλιξη σαν χαρακτήρας όσο όλοι του Lost μαζί" Καλόοο!!! :)) :p ;) :/

    3. Δεν συμφωνώ γιατί δεν συγκρίνονται. Είναι τελείως διαφορετικά είδη...

    4. "Γύρευε τι άνθρωποι είναι αυτοί..."

    Ρε πως είναι πολύ καλύτερο το φινάλε του 24 ΑΠΟ του LOST λένε (αυτό εννοούσα προφανώς)...

    5. Ποιο να ήταν καλύτερο του The Shield;!;!; Του 24;!;!; Όχι, αλλά το 24 έχει 192 επεισόδια... και στην τελική το φινάλε του The Shield ταίριαζε μόνο στο The Shield... Στο 24 θα ήταν τελείως μαλακία...

    6. Το ίδιο ισχύει και για το Six Feet Under... Δεν θα ταίριαζε ποτέ στο 24... Τι μανία είναι αυτή να συγκρίνεις φινάλε διαφορετικών σειρών... Δεν κολλάνε όλα σε όλες τις σειρές...

    ΥΓ: 5η (12/10) 4η (11/10) 3η (10/10) 2η (9.5/10) 1η (7.5/10) 6η (7/10) = Πριν το φινάλε την είχα προτελευταία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΥΓ: Δες το δέκατο βίντεο (βέβαια αν θες τα βλέπει και όλα ;))... :) B)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 4. Sorry άλλο κατάλαβα προφανώς!

    5. Ναι ρε συ αλλά σε γέμισε πιο πολύ του shield ή του 24? Ήταν στο 24 πιο ταιριαστό αυτό που έγινε απ΄ότι αυτό που είχε γίνει στο Shield?

    Του BSG παίρνει για μένα 8 στα 10. Δηλαδή μπορούσε καλύτερα(για μένα όμως όχι διαφορετικά). Άρα δεν είναι καλύτερο από του Shield ή του Six Feet Under που απλά δεν γινόταν να γίνει κάτι διαφορετικό. Του Shield στο BSG προφανώς δεν ταιριάζει αλλά ήταν καλύτερο γιατί αξιοποιήθηκε στο έπακρο ότι είχε γίνει στη σειρά μέχρι τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 5. Το πιο ταιριαστό τέλος στο 24 θα ήταν αν πέθαινε ο Jack, αλλά λόγω της ταινίας δεν έγινε κάτι τέτοιο... Μας έδωσαν το 2ο καλύτερο όμως και μου αρκεί (δεν χρειάζεται να πενθήσω κιόλας :p)... Στην ανάρτηση που έκανα για το φινάλε, το βαθμολόγησα με 10/10, αν πέθαινε ο Jack προφανώς θα ήταν πολύ πιο δραματικό και θα του έβαζα πάνω από 10... ;) Αλλά τώρα είμαι χαρούμενος... Νομίζω πως με ζωντανό Jack δεν υπήρχε καλύτερο φινάλε (happy end δεν είναι φυσικά... οπότε πάλι ταιριάζει γάντι στο 24)... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τραγικά τα νέα από το μέτωπο? έχασα όλο το γλέντι ρε γαμώτο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσύ είσαι τρελό μπορεί να σου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλά τόσο τρελό δεν είμαι! οι αναμνήσεις πάντως και το τελευταίο πλάνο με άρεσαν.
    πάντως το φινάλε από μονο του δεν είναι και τόσο τραγικό. ολόκληρη η έκτη σεζόν είναι που κατέστρεψε την σειρά!

    2η 11/10
    1η 10/10
    3η 8,5/10
    5η 8,5/10
    4η 7,5-8/10
    6η 4,5-5/10

    αυτά για τότε...γιατί τώρα σε μια λίστα με σειρές θα το έβαζα πιο κάτω και από σειρές του ρώμα.

    ps:φινάλε bsg: 9,5/10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ps: Το καθαρό δεκάρι μου πάει στο αψεγάδιαστο τέλος του Six Feet Under! Ή μάλλον εντεκάρι γιατί δεκάρι παίρνει το The Shield που είχε όλα τα αρχίδια να τελειώσει όπως άξιζε σε αυτή τη σειρά, να μην καλοπιάσει τους θεατές και να τους αφήσει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους(τα είδαμε αυτά εκεί στο Lost?)! Για BSG τώρα, εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Το βρήκα συνεπές στη σειρά και τον ανοιχτόμυαλο θεατή τον σεβάστηκε. Ελάχιστα πράγματα θα ήθελα να είναι διαφορετικά αλλά σίγουρα ένα από αυτά δεν είναι η τελευταία σκηνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ""σίγουρα ένα από αυτά δεν είναι η τελευταία σκηνή!""

    χαχα για αυτό ακριβώς έκοψα το 0.5:) όχι ότι δεν με άρεσε...αλλα θα προτιμούσα να τελείωνε με τον σαμ.
    εντεκάρι παίρνει και το φινάλε τις τρίτης season του bsg!
    για το sfu κάπου πάει το μυαλό μου αλλα είναι πολύ νωρίς ακόμα.
    και σίγουρα περιμένω ένα μεγαλειώδες φινάλε για dex! που νομίζω ότι οι δημιουργοί έχουν και το δυσκολότερο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά της τρίτης σαιζόν είναι μακράν το καλύτερο season finale που έχω δει. Ξεπερνάει και τον τελευταίο Dexter!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1. "Το καθαρό δεκάρι μου πάει στο αψεγάδιαστο τέλος του Six Feet Under! Ή μάλλον εντεκάρι γιατί δεκάρι παίρνει το The Shield που είχε όλα τα αρχίδια να τελειώσει όπως άξιζε σε αυτή τη σειρά, να μην καλοπιάσει τους θεατές και να τους αφήσει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους"

    Το καλύτερο φινάλε όλων των εποχών σε σειρά είναι του The Shield. Καταπληκτικό και του SFU αλλά το τραγούδι κάνει τη μισή δουλειά...!!!

    2. "Για BSG τώρα, εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Το βρήκα συνεπές στη σειρά και τον ανοιχτόμυαλο θεατή τον σεβάστηκε."

    Καλόοο...!!! :p Β)

    3. "και σίγουρα περιμένω ένα μεγαλειώδες φινάλε για dex! που νομίζω ότι οι δημιουργοί έχουν και το δυσκολότερο έργο."

    :/ :/ :/ Γιατί;!;!; Μια απλά καλή σειρά είναι... Σιγά το δύσκολο έργο... :p

    4. "Καλά της τρίτης σαιζόν είναι μακράν το καλύτερο season finale που έχω δει. Ξεπερνάει και τον τελευταίο Dexter!"

    Ε όχι... αποκλείεται!!! :p :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "":/ :/ :/ Γιατί;!;!; Μια απλά καλή σειρά είναι... Σιγά το δύσκολο έργο... :p""

    γιατί με τέτοιο θέμα το φινάλε είναι κάπως δύσκολη υπόθεση. προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα.

    ps: και μακάρι να βγαίναν συχνά τόσο απλά καλές σειρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1. Όχι Jack το μισό φινάλε του Six Feet Under δεν είναι το τραγούδι αλλά οι πέντε σαιζόν που έχουν προηγηθεί!

    2. Μίλησα για ανοιχτόμυαλο θεατή...

    Aldo δύσκολο αλήθεια να τελειώσεις τον Dexter και δυστυχώς τα ταιριαστά φινάλε είναι προφανή και μπορεί να μην τα προτιμήσουν για να μην είναι προβλέψιμοι! Ίσως ήθελα η τελευταία σκηνή να είναι μια αναμέτρηση Dexter-Debra(λεκτική εννοείται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΑΛΔΟ:

    Στο τέλος ή απλά θα τον φυλακίσουν, ή θα τον κλείσουν σε κάποιο ψυχιατρείο ή θα τον ψήσουν στην ηλεκτρική (μάλλον όχι, τώρα με πολιτισμένες ενέσεις τους ξεκάνουν :/) ή θα αναγκαστεί να τον σκοτώσει η Debra και μετά θα κλαίει πάνω απ΄το πτώμα η καημενούλα... :( :(( :p

    ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    1. Σαν σκηνή λέω ρε... Άμα το πάρουμε έτσι σε όλα τα φινάλε τη μισή δουλειά κάνουν οι σεζόν που προηγήθηκαν...

    2. Και γι'αυτό ακριβώς μου φάνηκε τόσο αστείο... Β) Πότε ήταν το BSG ανοιχτόμυαλη σειρά;!;!; Από το πρώτο επεισόδιο μέχρι και το τελευταίο όλο για θεό/θεούς έλεγε...!!! Ο θεός το ένα, ο θεός το άλλο, ο θεός εκείνο...!!! Δεν υπήρχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ αμφισβήτηση ως προς την ύπαρξη θεού...!!! :/ :/ :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1. Μα το τέλος δεν ήταν δυνατό σαν σκηνή! Ήταν το ότι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το πιο υπέροχο ταξίδι. Άσε που θεωρώ ότι χωρίς μουσική δεν θα μπορούσα να το αντέξω αν και ίσως ήταν πιο σπαρακτικό!

    2. Χαχαχα μέχρι εκεί ήθελες να δεις, μέχρι είδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1. Με το τραγούδι ειδικά... μια χαρά γαμάτη σκηνή ήταν.

    2. Χαχαχα και στα μούτρα σου!!! Εσύ επειδή έφαγες κόλλημα δικαιολογείς στο μυαλό σου τα αδικαιολόγητα... Κάνεις σαν τους καμένους fans του LOST που ακόμα υπερασπίζονται το φινάλε... Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 2.με την μόνη διαφορα ότι στο bsg φαινόταν να πηγαίνει εκεί...δεν τους ήρθε η έμπνευση στο 90 φεύγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 2. Ναι, στο LOST δεν φαινόταν, αλλά πλέον είμαι σίγουρος πως απ΄την αρχή εκεί ήθελαν να το πάνε οι μλκς!!! Απλά έβαλαν 500 μυστήρια ενδιάμεσα για να μας μπερδέψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή