Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Devil

                 
Κοίτα να δεις πόσο γαμάτη ιδέα για ταινία. "Κάποιοι άγνωστοι κλείνονται σε ασανσέρ. Ένας από αυτούς είναι ο διάβολος!" Δεν είναι τέλειο; Δες το Devil για να καταλάβεις πόσο εύκολο είναι να πάνε όλα μα όλα στραβά! Όταν είχα ακούσει την υπόθεση, φανταζόμουν μία ταινία περιορισμένη στο χώρο του ασανσέρ και καθαρά διαλογική με τον έναν να στρέφεται ενάντια στον άλλο και να αλληλοσκοτώνονται. Ή κάτι παρόμοιο. Έλα όμως που δείχνει και πλάνα απ΄έξω. Έλα που μπλέκεται κι ένας αστυνομικός στην ιστορία. Κι εννοείται υπάρχει γραφικός ισπανόφωνος που από την αρχή είναι σίγουρος πως είναι έργο του σατανά και το λέει στον αστυνομικό!


Δεν λέω ότι είναι πολύ κακό. Έχει τις στιγμές του. Αλλά να είναι πολύ βαρετό. Και η όλη ιστορία ξετυλίγεται κάπως ατσούμπαλα. Και τα twist είναι γραφικά. Οι συμπτώσεις δικαιολογούνται εφόσον ήταν όλο ένα σχέδιο του Devil αλλά πίστεψέ με, ο ίδιος θα έπαιζε σίγουρα πιο έξυπνα και με λιγότερα κλισέ. Αν υπάρχει το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει αίσθηση του χιούμορ και δεν θα κινείται εκ του ασφαλούς. Την οποία αίσθηση του χιούμορ τη βλέπουμε μόνο όταν λύνεται το όλο θέμα και αποκαλύπτεται η ταυτότητα του διαβόλου! Εντάξει, πλάκα μας κάνουν είναι σίγουρο. Πάντως δεν μετάνιωσα που το είδα απλά δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι. Ούτε καν φαν.


8 σχόλια:

  1. Απλά μετριότατο. Πιο πολύ μου την έσπασε ο γραφικός ισπανόφωνος, με τις δεισιδαιμονίες του. Μα τι σπαστικός που ήταν ρε παιδάκι μου όπου κάθε τρεις και λίγο μας υπενθύμιζε ότι ήταν έργο του Σατανά. Έλεος!

    1,5: Μετριότατη (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. An το ειδες χθες,μιλαμε για τρελη συμπτωση γιατι κ εγω χθες γυρω στις 2 το ειδα!!
    Συμφωνω πανω κατω,ισως εμενα μου αρεσε λιγο περισσοτερο,δηλαδη η ωρα περασε ευχαριστα και χαρηκα περισσοτερο με το εξης:οτι με το που μπηκαν στο ασανσερ προεβλεψα ποιος θα ηταν ο Διαβολος (οκ,δεν ηταν κ δυσκολο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Celin έχω καιρό που το είδα!

    Απλά μετριότατο όπως τα λέει ο Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κι εννοείται υπάρχει γραφικός ισπανόφωνος που από την αρχή είναι σίγουρος πως είναι έργο του σατανά και το λέει στον αστυνομικό!"

    Το αστείο είναι πως είχε δίκιο σε ΟΛΑ από την αρχή... Άλλη μία από τις ειρωνείες του Shyamalan να υποθέσω... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως ο Shyamalan είχε μόνο την ιδέα. Το σενάριο άλλος το έγραψε. Βέβαια είμαι σίγουρη πως πολλές από τις μαλακίες της ταινίας τις σκέφτηκε αυτός αλλά ας μη χρεώνουμε τα πάντα σ΄αυτόν. Πάντως θεωρώ πως αν την είχε σκηνοθετήσει θα τα είχε καταφέρει καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά, δεν το έγραψε αυτός...
    Ναι, μπορεί να τα είχε καταφέρει καλύτερα! Σαν το The Last Airbender! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε και γω και γι'αυτό το αναφέρω... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή