Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

This Sister Is One Bad Mother...

                                                                     
Όταν μια ταινία ξεκινάει με τη φράση Freak Show Entertainment Presents για να ακολουθήσει ο τίτλος Nude Nuns With Big Guns υπό τους ήχους κομματιού που θυμίζει τόσο Planet Terror που πάτησα pause για να δω αν είχε βάλει ο Rodriguez το χέρι του, ε ξέρεις πως τουλάχιστον θα γελάσεις! Ο Guzman έχει κάνει copy paste το αγαπημένο μου δίδυμο αν κι έχει δώσει έμφαση στον Rodriguez. Kill Bill θέλεις; Έχει. Pulp Fiction; Do I Look like a puta?(απλά λολ) From Dusk Till Dawn; Κι απ΄αυτό. Planet Terror; Μπόλικο. Κι εννοείται θα βρεις και κλασσικά παλιά ταινιάκια μέσα, καλτ αξίες και σταθερές!


Σαν ιστορία εκδίκησης β΄διαλογής πείθει μια χαρά. Ακολουθεί τα κλασσικά μονοπάτια και μένει πιστή σε όσα δίδαξαν οι άρχοντες των b-movies. Πολύ γυμνό. Η αλήθεια είναι ότι ξέντυσαν όσες περισσότερες μπορούσαν. Το οφθαλμόλουτρο για τα αγοράκια είναι εγγυημένο λοιπόν. Για τους υπόλοιπους θα έλεγα και το γέλιο κυρίως από τη γραφικότητα του πράγματος. Εντωμεταξύ η πλειοψηφία αν όχι όλο το καστ είναι φανερά ισπανόφωνοι αλλά για κάποιο λόγο μιλάνε αγγλικά. Όχι με μεγάλη επιτυχία θα έλεγα! Πάντως προσωπικά ήθελα κι άλλο σπλάτερ. Χάθηκε η καλόγρια να σκοτώνει με τίποτα πιο αιχμηρό; Βέβαια ίσως να μην ήταν τόσο κουλ ο τίτλος της ταινίας αλλά οι πρώτες σκηνές υπόσχονται gore που τελικά ποτέ δεν έρχεται.


Ξέρω ότι ακούγεται φαν αλλά όπως έχω πει ξανά, σαν να κούρασε αυτό το "γυρίζω b-movie εκ πεποιθήσεως". Και ειδικά εδώ που φαίνεται σαν ο δημιουργός απλά να έφτιαξε ένα κολάζ από ταινίες άλλων. Κάπου σε μια γωνιά του σπιτιού του σίγουρα έχει στήσει ένα βάθρο γηια τον Tarantino κι ένα για τον Rodriguez και προσκυνάει καθημερινώς! Γωνίες λήψης, κοψίματα, επιγραφές, φωτισμοί όλα παρμένα από κάπου. Αλλά το πιο εξόφθαλμο κλέψιμο είναι στη μουσική. Kill Bill και Planet Terror. Αφού σας λέω τσέκαρα ότι δεν έχει αναμειχθεί ο Rodriguez. Εντάξει απαράδεκτη ταινία τελικά, έχει λίγο χαβαλέ αλλά βγήκε και το Machete πριν λίγο καιρό, που είναι πολλά καντάρια ανώτερο!


13 σχόλια:

  1. Έχεις τσεκάρει και το άλλο αχρηστούργημα του ίδιου που τιτλοφορείται «Run! Bitch Run» ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το έχω δει, αλλά και τα Kill Bill και Planet Terror δεν τα λες πρωτότυπες ταινίες... Για το Planet Terror δεν μπορώ να φέρω παραδείγματα γιατί δεν έχω ασχοληθεί με grindhouse παραγωγές, αλλά όποιος έχει δει Lady Snowblood ξέρει πως ο Tarantino έκανε copy-paste (μουσική/σκηνικά)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Chris όχι δεν το έχω δει αλλά δεν πρόκειται να το κάνω!!!

    Jack καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες αλλά...καμία σχέση! Ο Tarantino στο τέλος έκανε ένα τελείως δικό του πράγμα. Οι διάλογοι είναι δικοί του και καραταραντινένιοι, κάποια μουσικά κομμάτια είναι παρμένα από το το Lady Snowblood(αν θυμάμαι καλά) δεν ήταν παρόμοια μουσική όπως εδώ, ενώ δεν φαίνεται να προσπαθεί πολύ για το μαγευτικό αποτέλεσμα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με συνεχή αίσθηση προσπάθειας από το σκηνοθέτη και μιλάμε για καραμπινάτη καλτιά... Δεν είναι λογικό δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε κι εγώ το έχω δει. Το πόστερ πάντως τα σπάει.
    Στο trailer φαινόταν καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Annie είσαι η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα των b-movies β΄διαλογής. Εγώ είμαι φαν μόνο των α' διαλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ο Tarantino στο τέλος έκανε ένα τελείως δικό του πράγμα. Οι διάλογοι είναι δικοί του και καραταραντινένιοι"

    Συμφωνώ απόλυτα φυσικά, αλλά εκτός από μουσικά κομμάτια" το Kill Bill έχει και ίδια σκηνικά με το Lady Snowblood (π.χ. το φινάλε του Vol.1 με την μονομαχία με την Ο-Ρεν και το θάνατο αυτής...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν θέλετε αυθεντικό cult...δείτε λίγο russ meyer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αργύρη ο καλός μου το έχει πει. Θα φας πολύ ξινισμένο γάλα για να βρεις την κρέμα!

    Jack ο Ταραντίνο σκόπιμα το έκανε ώστε όσοι γουστάρουν όπως αυτός το Lady Snowblood να χαμογελάσουν. Όχι ότι δεν τον καραβόλεψε. Αλλά και για τη σκηνή αυτή ακόμη κουράστηκε, έκανε μήνες να τη γράψει και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να του βγει. Δεν ήταν εύκολη λύση δηλαδή. Αντίθετα εδώ, έχουμε μια ταινία που στερείται δημιουργικότητας, επαναλαμβάνει σε ενοχλητικό βαθμό μουσικά μοτίβα και είναι και βαρετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαφέστατα και το έκανε σκόπιμα... αλλά αν κουράστηκε και του πήρε μήνες - όπως λες - να γράψει μια ίδια σκηνή... δεν τον τιμά... ΠΟΣΟ δύσκολο είναι να γράψεις την ίδια σκηνή ως φόρο τιμής; Από τη στιγμή που ξεπάστρεψε τους Crazy 88 η Νύφη, το υπόλοιπο είναι ίδιο το Lady Snowblood...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πες τα ρε Aldo! Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς... Supervixens, Faster, Pussycat! Kill! Kill!, Beyond the Valley of the Dolls... Θεούλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλά κόψε κάτι. ίδιο σκηνικό αλλα τελείως διαφορετικές σκηνές.

    εγώ τα λέω ρε with αλλα ποιος με ακούει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν πειράζει, σε ακούω εγώ... :p ;)
    Αυτό εδώ το έχεις δει; http://www.imdb.com/title/tt0109592/ Πολύ γαμάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. όχι. γενικά έχω καιρό να δω τέτοια. παλιά το είχα κάψει τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή