Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

The Tourist

                                                              
Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Ο Τουρίστας δεν ήταν όσο κακός έλεγαν. Εννοείται ότι πρόκειται για μια επιφανειακή ταινία αλλά τελικά είναι διασκεδαστική. Και απόλυτα γυναικεία θα προσέθετα. Δεν πρόκειται για ταινία δράσης. Ούτε ακριβώς για ταινία εδώ που τα λέμε. Απλά δυο πολύ γοητευτικοί άνθρωποι σε μια πανέμορφη πόλη. Τι να μη μου αρέσει λοιπόν απ΄αυτό; Πολλά είναι η αλήθεια αλλά είδα ότι ακριβώς περίμενα και αυτό πάντα το εκτιμάω. Είχε ένα υποτυπώδες σενάριο(αν και προφανές σε όλες του τις στιγμές), είχε γέλιο, μια χαρά για να περάσεις χαλαρά ένα απόγευμα.


Βέβαια είχε και του κόσμου τα στραβά. Ο Johnny κυρίως με στεναχώρησε που πάντα έλεγα ότι συνεχώς είχε κάτι καινούριο να δείξει αλλά εδώ φαινόταν να βαριέται να τινάξει τον Jack Sparrow από πάνω του. Και όταν το έκανε ήταν μόνο για να θυμίσει άλλους ρόλους που είχε παίξει. Το ίδιο και η Jolie. Είναι εμφανές ότι περισσότερο για την αρπαχτή το έκαναν και οι δύο ενώ και η χημεία που έχουν μεταξύ τους δεν βοηθάει καθόλου. Επίσης αυτό το ηλεκτρονικό τσιγάρο που έσερνε ο Depp μαζί του ήταν έγκλημα! Δηλαδή πιο δαιμόνιο μυαλό το σκέφτηκε; Για να μην πιάσω τις απαράδεκτες προφορές και των δύο! Κάπως ψευδός δεν ήταν ο Depp; Ενώ η Jolie δεν περνάει για αγγλίδα για κανένα λόγο...


Βάλε στα αρνητικά και τη γελοιότητα όσων εμπλέκονται. Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που δεν ξέρουν τι θα πει κάλυψη. Δηλαδή κάνουν παρακολουθήσεις με ένα σκούρο βαν!!! Οι μπράβοι του κακού(προφανώς και είναι Ρώσοι) σκάνε με σκούρο κοστούμι και attitude που φωνάζει"ρώσος μαφιόζος που οπλοφορεί", η Jolie κυκλοφορεί με πανάκριβα συνολάκια και ψιλοτάκουνα, κόβωντας την ανάσα οποιουδήποτε την ώρα που θέλει να ξεφύγει από όσους την παρακολουθούν και γενικά σε αυτή την ταινία κανείς δεν είναι διακριτικός... Α και ο τύπος της Scotland Yard, τόσο γραφικός κι ηλίθιος που θα μπορούσε άνετα να σταθεί σε μια ιστορία με τον Σέρλοκ Χολμς!


Πάντως για να μη λέω μόνο για τα κακά, να πω πως είχε γέλιο. Οι προσπάθειες του Depp να μιλήσει Ισπανικά νομίζοντας ότι είναι Ιταλικά είχε φάση. Όπως και οι αντιδράσεις του μπροστά στο θράσος της Angelina. Επίσης είπα πως πρωταγωνιστεί ο Johnny Depp(έστω και κάπως χοντρούλης) και η Angelina Jolie(πανέμορφη) και μάλιστα εκτυλίσσεται στη Βενετία το πράγμα; Προσωπικά πέρασα εξαιρετικά, διασκεδαστικά και ξεκούραστα και αυτό ακριβώς ήθελα! Α και μια χαριτωμενιά που πρόσεξα αλλά φυσικά δεν ισχύσει απλά είμαι τόσο κολλημένη με Tarantino που φαντάζομαι πράγματα: Ο Depp προσπαθεί να επικοινωνήσει σε γλώσσα που δεν γνωρίζει βγάζοντας γέλιο, ενώ κάποια στιγμή κι ενώ φορά άσπρο σακάκι του φοράνε μαύρη κουκούλα... Θυμήθηκα για λίγο το έτερον ήμισυ της Angelina στο αριστούργημα του καλού μου... Αλλά that's me!!!

      

11 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που κατάφερες να σου αρέσει... Άθλο αντιδραστικότητας, το θεωρώ!

    Για τη σεναριακή ΤΡΥΠΑ δεν έγραψες. Το φινάλε αναιρεί όλη τη βάση της ταινίας για τη συνάντηση των δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι τρύπα μωρέ; Αυτό ήταν το πιο λογικό απ΄όλα! Κι επίσης προφανέστατο. Χίλιες δυο τρύπες είχε αλλά όχι αυτό που λες. Ίσα ίσα το φινάλε εξηγεί πολλές γραφικότητες.

    Αλλά μου άρεσε, το παραδέχομαι! Είχε τη φάση της, δεν κοροϊδεύει το θεατή, ίσως λίγο πιο γυναικεία απ΄ότι την ήθελα αλλά σε γενικές γραμμές μια χαρά ταινιούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μη spoilerιάσω πολύ το pοst θα ρωτήσω μόνο, πώς γίνεται ένας άνθεωπος να μοιάζει πολύ με κάποιον άλλο και συγχρόνως να παρουσιάζεται ως αγνώριστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα της είπε κάποιον στο ύψος μου(όχι κάποιον στο πρόσωπό μου και στα δόντια μου)! Και φρόντισε αρκετά επιδέξια να της κρατήσει το ενδιαφέρον, να εμφανιστεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος κλπ. Δεν λέω πως ήταν σούπερ υπολογισμένο αλλά τη στιγμή που πήγε να φανεί διαφορετικό τέλος προσωπικά ξενέρωσα που δεν θα γινόταν το προφανές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπα, εγώ άμα είχα δει αυτά που έγραψες στα κείμενό σου θα είχα φρίξει. Δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μια τέτοια ταινία. Μου θυμίζει το "Salt" με το εξωφρενικό και γεμάτο τρύπες σενάριό του. Όλο κακές επιλογες κάνει τώρα τελευταία η Τζολί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Salt ήταν πολύ κακό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ανάλαφρη ταινία, σε μια υπέροχη πόλη. Ο Johnny ποτέ δεν είναι κακός ερμηνευτικά και μπορεί να φαίνεται πως βαριούνται και οι δύο αλλά την έχει τη φάση της. Πάντως θα ξαναπώ ότι απευθύνεται σε γυναίκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. annie,παω να το δω σημερα,κι εγω πιστευω οτι θα το δω ευχαριστα,βασικα θα προτιμουσα να δω τη ταινιαρα(σιγουρα θα ειναι ταινιαρα) το fighter,
    αλλα ας οψεται η φιλη μου που δε γουσταρει καθολου τα φιλμς μεν μποξερ!!
    Τι να κανουμε,οι τζεντλεμεν δε χαλανε χατηρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε ναι αυτό είναι το σωστό. Μπορείς να χώσεις όμως το φίλο σου να στην βρει με άλλους τρόπους κι ελπίζω να είναι κι αυτός το ίδιο τζεντλεμαν και να το κάνει!

    Ωραίο άβαταρ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενώ το Salt δεν είναι ανάλαφρη ταινία...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλέ πως δεν είναι. Μια κακή ανάλαφρη ταινία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και το The Tourist (δεν το έχω δει ακόμα) γιατί είναι σκέτο ανάλαφρη ταινία; Τι βασικές διαφορές έχουν; Εγώ πάντως μια χαρά διασκέδασα με το "κακό κι ανάλαφρο" Salt (διαφωνώ στο "κακό" προφανώς)! Ήταν μια διασκεδαστική ανάλαφρη περιπέτεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή