Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

127 hours

                                                                 
127 ώρες... Μερικές στιγμές τόσο έμοιαζε να κρατάει η ταινία. Φιλαράκι κόψε το χέρι σου να πάμε σπίτια μας! Πέρα απ΄την εντυπωσιακή ιστορία κάτι έμοιαζε να λείπει. Λίγους μήνες πριν άλλωστε έβλεπες το Buried κι έμενες άφωνος από το πόσο στην τσίτα μπορούσε να σε κρατήσει ένας μόνος ηθοποιός ενώ τώρα κοιτάς το ρολόι σου κάθε τρεις και λίγο. Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός πως ο Danny Boyle έπεσε στην παγίδα των flash backs και των ονειρικών σεκάνς. Σαν να ήξερε πως χωρίς αυτά τα σκηνικά ή θα είχε πολύ μικρή διάρκεια ή θα αποτελούσε φάρμακο κατά της αϋπνίας. Guess what, κι έτσι μια χαρά πήγε να με πάρει ο ύπνος.


Δεν θα πω ότι δεν ήταν εντυπωσιακό. Αν μη τι άλλο είχε πλάνα που κόβουν την ανάσα, μοντέρνα σκηνοθεσία με ρυθμό, εκπληκτικές μουσικές και έναν James Franco παραπάνω από αξιοπρεπή. Όμως δεν με ικανοποίησε. Βαρέθηκα. Ίσως να προτιμούσα ένα ντοκιμαντέρ για το συγκεκριμένο θέμα. Είχε χιούμορ κάπου κάπου, λίγες καλές στιγμές αλλά ως εκεί. Με συγκίνησε κιόλας αλλά μόνο επειδή ήξερα πως πρόκειται για αληθινή ιστορία. Συνεχίζω να θεωρώ τον Boyle υπερεκτιμημένο και να μην περιμένω κάτι πραγματικά μεγάλο απ΄αυτόν(όπως όμως δεν περιμένω και κάτι πραγματικά κακό).


Να πω όμως πως αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στις ταινίες του και ειδικά σε αυτή εδώ, είναι το φως. Τι λύσσα κακιά είναι αυτή να λούζει τα πάντα μ΄ένα ψυχρό, νοσοκομειακό φως που οδηγεί τους αμφιβληστροειδείς μου σε οριακά σημεία, δεν καταλαβαίνω. Πονοκέφαλος μ΄έπιασε. Πάντως να πω την αλήθεια δεν περίμενα περισσότερα πράγματα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν είχα καθόλου υψηλές προσδοκίες για τη συγκεκριμένη ταινία. Και τελικά επιβεβαιώθηκα και δεν μπορώ να πω ότι θα τη θυμάμαι κάπως διαφορετικά από μια μεγάλου μήκους διαφήμιση ισοτονικού ποτού με γαμάτη μουσική.

   

14 σχόλια:

  1. Στο διαφημίζουν κιόλας με την ταμπελα "ο σκηνοθέτης του Slumdog millionaire", λες και πρόκειται για επίτευγμα.... ε, με τι καρδιά να πας να το δεις;;; :-P

    Πέρα από την πλάκα, Danny Boyle = 28 Μέρες μετά. Και τέλος. Άντε και trainspotting αλλά δεν έχω δεήσει να το δω ακόμη.... Με γείωσε το κοπρόσκυλο μάλλον και για αυτό το αποφεύγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνάω για το 127...διαφωνάω για τον boyle. έχει κανεις τουλάχιστον 3 μεγάλες ταινίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε aldo σου άρεσε καμιά ταινία φέτος;;; (ναι ξέρω, πέρα από τις 4 που μου ανέφερες) :-PPPP

    πέρα από το 28 μέρες μετά και το trainspotting, ποια είναι η τρίτη μεγάλη ταινία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υ.Γ. και να μην ξεχάσω, έχεις χαιρετίσματα από τον κ Μίτσελ :-PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εννοείτε! σε καμια εβδομάδα που θα κάνω top10...θα δεις.:)

    Shallow Grave.

    ps: άντε γαμήσου ρε! με αγάπη πάντα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ ότι η ταινία είναι απογοητευτική (όχι απαραίτητα κακή, απλά "λίγη"), αλλά όπως τα λέει ο aldo: Trainspotting, 28 Days Later, Shallow Grave τεράστιες ταινίες. Ας προσθέσω και το Sunshine που λατρεύω κι ας ακούει τα μύρια όσα για το 2ο μέρος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Annie,σορι για το ασχετο σχολιο αλλα εσενα ξερω για Ντεξτερικια,που αλλου να το γραψω;!
    Μολις τελειωσα τον πρωτο κυκλο του Ντεξτερ..
    τι ηταν αυτο;Καλλιτεχνικα αμιγως αν το δεις,μαλλον ο,τι αρτιοτερο εχω δει σε σειρα.Τι ανατροπες ηταν αυτες,τι ερμηνειες,τρελη σειρα,ειμαι μεγαλος fan!

    Πολυ ξεχωριστο και μοναδικο,κ αυτος ο Hall,τιτανοτεραστιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! jack ακούς?? πολύ κωλόπαιδο ο celin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ;;;;:!Γιατι γελαει ο χαχας α αλντος,τι κακο ειπα;Να υποθεσω οτι ο Τζακ δε γουσταρει το Ντεξτερ;Ρε εγω δεν ειπα οτι εγινε η αγαπημενη μου σειρα,εγω ειπα οτι,καλλιτεχνικα και με τα δικα μου αισθητικα κριτηρια,ειναι ο,τι καλυτερο εχω δει σε σειρα.
    Σιγουρα μπηκε και στο πρωτο top-10 σειρων μου,αλλα στη δευτερη πενταδα!

    Τζακ,μη τον ακους το προβοκατορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "καλλιτεχνικα ειναι ο,τι καλυτερο εχω δει σε σειρα."

    egw mono auto krataw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχεις δίκιο για τους φωτισμούς των ταινιών του Boyle. Επιμένει συνέχεια σε αυτό το είδος φωτισμού. Την ταινία δεν την έχω δει(ακόμη τουλάχιστον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να΄μαι κι εγώ :)

    Το 28 μέρες μετά είναι σπουδαία ταινία. Αλλά πραγματικά μεγάλη δεν θα την έλεγα. Το Trainspotting μου άρεσε πολύ αλλά πλέον δεν το θυμάμαι. Φοβάμαι πως με επαναληπτική προβολή θα χάσει αρκετά :/

    Celin για το Dexter δυστυχώς καλλιτεχνικά μόνο η πρώτη σαιζόν ήταν η καλύτερη. Ευτυχώς όχι και σεναριακά ή ερμηνευτικά. Χαίρομαι τρομερά που σου άρεσε, είναι όντως πολύ καλή :) Είναι η δεύτερη αγαπημένη μου σειρά(την πρωτιά που είχε τέσσερα χρόνια της την έφαγε το Terriers φέτος) αλλά αντικειμενικά την ξεπερνάνε αρκετές(το Shield πχ που το έχεις δει κι εσύ).

    Αργύρη ναι είναι μία από τις εκατομμύρια φορές που έχω δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλύτερο από το Σλάμντογκ! Αλλά λίγο ρε παιδιά, πολύ λίγο! Αυτός ο Μπόιλ, τρελός ποπάκιας! Η αισθητική του θυμίζει τα πάρτι που κάναμε στο Λύκειο μετά την παρέλαση. Πώς γίνεται αυτός ο σκηνοθέτης να θεωρείται από τους καλούς της εποχής μας; Ο Φράνκο καλός και ωραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω δεν θέλω να ξέρω λεπτομέρειες γι΄αυτά τα πάρτι... Εμείς στις καφετέριες στριμωχνόμασταν θυμάμαι :( Πάντως είναι καλός σκηνοθέτης, αλλά όχι απ΄τους καλύτερους

    ΑπάντησηΔιαγραφή