Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

They're taking adventure to new lengths...

                                               
Έχω πάθει κάτι τελευταία κι έχω λιώσει τα animation. Είδα μέχρι κι αυτό με το χελωνάκι! Το οποίο όμως παραήταν για παιδάκια. Ευχάριστη έκπληξη ωστόσο ήταν το Tangled. Όταν είχε αρχίσει να παίζεται δεν μου γέμιζε καθόλου το μάτι. Disney, Ραπουνζέλ...έμοιαζε πολύ συνηθισμένος, και μέτριος συνδυασμός. Μετά άρχισα να διαβάζω θετικά σχόλια, το είδα και σε μια λίστα του Ταραντίνο και ψήθηκα. Και  τελικά το βρήκα καλύτερο απ΄όσο περίμενα αλλά κάπως χειρότερο απ΄όσο ήθελαν τα σχόλια. Έχω όμως να το λέω ότι ήταν ιδιαίτερα φρέσκο, χαριτωμένο, αστείο και με συμπαθητικά τραγούδια.


Η ιστορία δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρουμε(δεν τη θυμάμαι και καλά να πω την αλήθεια). Η Ραπουνζέλ ζει φυλακισμένη σ΄ένα πύργο καθώς τα μαλλιά της κρατάνε την κακιά γυναίκα που τη φυλάκισε νέα. Όνειρό της είναι να δει από κοντά τα φώτα που ανάβουν στον ουρανό κάθε χρόνο στα γενέθλιά της. Η τύχη θα τα φέρει έτσι ώστε να γνωρίσει τον ληστή Flynn Rider, που νομίζει πως είναι cool, και μαζί του ζει μια απίθανη περιπέτεια. Θα ερωτευτούν, θα παρεξηγηθούν, θα τους κυνηγήσουν, μάντεψε τι θα γίνει στο τέλος. Αλλά αυτή η κλασσική Disney συνταγή μοιάζει ανανεωμένη με έναν όχι και τόσο φανερό τρόπο. Ενώ έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που περιμένεις και που ενδεχωμένως αν δεν είσαι κοριτσάκι δώδεκα χρονών έχεις βαρεθεί, εδώ για κάποιο λόγο η ώρα περνάει και γρήγορα και ευχάριστα και σε αφήνει μ΄ένα αρκετά μεγάλο χαμόγελο!

                                                            

5 σχόλια:

  1. Αυτό δεν είπες ότι θα το δεις σε βαθιά γεράματα που θα υποφέρεις από άνοια???!!! :Ρ
    Σου άλλαξε γνώμη ο Άντρας!

    Και εγώ για παιδική, τετριμμένη μλκ νόμιζα στην αρχή, αλλά άκουσα αρκετά καλά λόγια και ψήνομαι να το δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα έτσι ακριβώς έλεγα! Και ο Άντρας και τα σχόλια μου άλλαξαν γνώμη. Ευτυχώς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ εχθές την είδα Annie. Καλοφτιαγμένη, αλλά δε με άγιξε κιόλας. Ξεπερασμένο το story και συμπαθητική η κινηματογράφηση.

    Υ.Γ. Όχι άλλα κοριτσάκια με ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, θα ξεράσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό animation, με εξαιρετική κινηματογράφηση που θα την ζήλευαν πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, με τα τραγούδια και τα μουσικά της μέρη να ενσωματώνονται άψογα με την πλοκή της ταινίας χωρίς να γίνεται έτσι καθόλου βαρετή. Πολύ καλύτερο από το περσινό "The Princess and the Frog" της ίδιας εταιτίας, δηλαδή της Disney. Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

    4: Πολύ καλή

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα να δεις που συμφωνώ περισσότερο με τον Αργύρη παρά με τον Moody! Περίεργα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή