Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πλάνα αρχείου: Ο...νεκρός της διπλανής πόρτας!

                                   
Χωρίς περιστροφές και πολλά πολλά τα ζόμπι κάνουν την εμφάνιση τους από την πρώτη σκηνή! Στην δεύτερη τα βλέπουμε στο video club να νοικιάζουν το dawn of the dead και άλλα ανάλογα ταινιάκια πριν κατασπαράξουν τον υπάλληλο και τρομοκρατήσουν τους πελάτες... Μετά τους τίτλους αρχής μεταφερόμαστε πέντε χρόνια αργότερα... Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει την zombie squad, πρόκειται για ομάδα ειδικών δυνάμεων (μερικοί επαρχιώτες μπάτσοι με καραμπίνες και καχύποπτο ύφος) που ειδικεύεται στα ζόμπι! Μαθαίνουμε επίσης την ύπαρξη θρησκευτικής οργάνωσης(!) που μάχεται για την ...σωτηρία των ζόμπι καθώς τα θεωρούν δημιούργημα του Θεού και μελλοντική εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους!!!
 

Ζόμπι σκοτώνουν ανθρώπους, μπάτσοι προσπαθούν να σκοτώσουν ζόμπι αν και αυτό δεν γίνεται καθώς άλλη μια καινοτομία της ταινίας είναι το ότι δεν πεθαίνουν αν τα χτυπήσεις στο κεφάλι!!! Το αποτέλεσμα είναι κομμάτια από ζόμπι να μένουν ζωντανά (μέχρι και μια γλώσσα!), ένα κεφάλι να δαγκώνει και να κόβει τα δάχτυλα ενός αστυνομικού και άλλα κουλά! Λίγο αργότερα μαθαίνουμε τον λόγο ύπαρξης των ζόμπι... Την αποκάλυψη κάνει επιστήμονας ο οποίος με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει κάνει κάποια ζόμπι να μιλάνε!!! Βέβαια δεν του το αποκάλυψαν αυτά καθώς το μόνο που λένε μετά το πείραμα είναι:πεινάω, αλλά συνδυάζοντας πληροφορίες και γεγονότα το κατάλαβε!

Διαδήλωση διαμαρτυρίας(!) υπέρ των ζόμπι!

Έχει μάλιστα και σχέδιο για αντίδοτο... Έτσι η γνωστή ομάδα βλαχόμπατσων μεταβαίνει στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η ιστορία για να βρουν αυτό που θα αποτελέσει το αντίδοτο. Οι πιστοί της περιοχής είναι κι αυτοί με το μέρος των ζόμπι και αντί να τα σκοτώνουν τους φοράνε...φίμωτρα! Έχουν μαζέψει μάλιστα μερικά σε ένα υπόγειο και σε ένα κλουβί που θυμίζει κοτέτσι με σκοπό να τα ξαμολήσουν όταν αυτό χρειαστεί! Αρχηγός τους είναι ανεκδιήγητος τύπος που κυκλοφορεί με γυαλί ηλίου παντού και πρέπει να είναι ο χειρότερος ηθοποιός του κόσμου!!! Μάλλον όχι, ο χειρότερος ηθοποιός του κόσμου είναι ο επιστήμονας...το αποδεικνύει όταν χρειαστεί να ουρλιάξει από τρόμο!

Ζόμπι με το φιμωτράκι του!

Το κυνηγητό αρχίζει: Οι αστυνομικοί κυνηγάνε τα ζόμπι και τους αστυνομικούς η θρησκευτική οργάνωση! Τα εφέ δεν είναι της πλάκας παρά σε κάποια μόνο σημεία και αυτό κάνει ακόμη πιο γαμάτη την ταινία! Σε εκείνα τα σημεία που τα εφέ θυμίζουν εφηβική φάρσα το αίμα πετάγεται σαν να το έχει βάλει κάποιος σε σωληνάριο οδοντόκρεμας και να πιτσιλάει παντού(δεν χρειάζεται το αίμα να βγαίνει από το θύμα). Ένα επίσης στοιχείο που με ενθουσίασε είναι ο τρόπος που πολλές φορές τα ζόμπι κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι σκυμμένα εκτός πλάνου και ξαφνικά...τζααα πετιούνται! Είναι ξεκαρδιστικό!


Το τέλος είναι υπέροχο και άκρως αναμενόμενο... Τους τίτλους τέλους μόνο ως αυτοσαρκασμό μπορώ να τους εκλάβω καθώς πριν δούμε έναν έναν τους ηθοποιούς διαβάζουμε: YOU HAVE JUST WITNESSED THE INCREDIBLE TALENTS OF!!! Γενικά το χιούμορ υπάρχει άφθονο αν και τα ζόμπι, οι ερμηνείες, το σενάριο και κυρίως τα εφέ βγάζουν τρελό γέλιο! Κοινώς είναι μία καλή και κυρίως σωστή ταινία με ζόμπι και το καταδιασκέδασα!

2 σχόλια:

  1. Εννοείται να το δεις. A δεν είπα πως executive producer είναι ο Sam Raimi ο οποίος μάλιστα έδωσε για την ταινία από τα λεφτά που έβγαλε απ΄το Evil Dead

    ΑπάντησηΔιαγραφή