Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Καλοκαιρινή τηλεόραση

Φέτος ξεκίνησα μερικές καινούριες σειρές και συνέχισα κάποιες παλιότερες. Μακράν νικήτρια το True Blood που σκίζει και ξεσκίζει(με όλες τις έννοιες)! Χαμένη θα έλεγα το Hung που πέρυσι φαινόταν αρκετά promising αλλά τελικά δεν...

Οι καινούριες:

Haven: Σκέτη φόλα! Τραγικό και όταν το χειμωνιάτικο αντίστοιχο είναι το Fringe απλά το πετάς στα σκουπίδια. Αυτοτελή επεισόδια που όμως δεν έχουν ενδιαφέρον. Σαν να έκανε sex το Fringe με το Happy Town σε περιοχή με πυρηνικά και γεννήθηκε αυτό το έκτρωμα. Μούφα από όλες τις απόψεις! Κρατάω μόνο κανά δυο γκομενάκια που κυκλοφορούν και την ενδιαφέρουσα σε μερικές φάσεις σκηνοθεσία.

Rubicon:
Μου αρέσει. Όμως θα καταλάβω απόλυτα και αυτόν που θα το βαρεθεί. Μου κίνησε από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον καθώς γρίφοι, μαθηματικά παιχνίδια και τέτοια είναι totally my thing! Συμπαθητικούλης ο πρωταγωνιστής αλλά το δράμα του με αφήνει ασυγκίνητη. Θα δείξει... Μου άρεσε πολύ το όλο concept με τα σταυρόλεξα, θυμίζει κάτι βιβλία που διάβαζα παλιά στην παραλία. Άκρως καλοκαιρινό το βρίσκω! Σίγουρα θα το συνεχίσω.

Persons Unknown:
Μεγάλη βλακεία. Το βλέπω μόνο και μόνο γιατί θα τελειώσει τώρα και αφού το έφαγα το γαϊδούρι ας δω και που θα το πάνε στο τέλος. Μυστήριο που σε αφήνει αδιάφορο, χαρακτήρες πιο χάρτινοι κι από πουλάκι οριγκάμι, σκηνοθεσία μέτρια και ένα ενοχλητικό εκτυφλωτικό φως όλη την ώρα(το κάνουν και στο Haven αυτό). Ανατροπές που φαίνονταν από την αρχή, διάλογοι αστείοι... Που να σταματήσω το κράξιμο; Στα συν η εμφάνιση της Ντουάλα σε badass ρόλο.


Οι παλιές:

True Blood: Μακράν η καλύτερη σαιζόν του. Σκηνές pure epicness που θα μείνουν στην τηλεοπτική cult ιστορία, μαύρο ειρωνικό χιούμορ, ο Allan Ball σατιρίζει με τον μοναδικό του τρόπο τους κοινωνικούς θεσμούς, νέοι χαρακτήρες φτιαγμένοι από awesomeness. Στόρι και εξελίξεις φυσικά υποτυπώδεις. Τι νομίζεις ότι βλέπεις; Πολύ sex, πολύ αίμα, πολύ γέλιο! Το απόλυτο φαν...

Psych: Θέλω να πω δυο κουβέντες γι΄αυτή τη σειρά! Τόσο random, τόσο αστεία και κυρίως αυθεντικά pop. Σε δέκα χρόνια θα την χαζεύουμε απλά για να θυμηθούμε τι ακούγαμε, τι φορούσαμε, τι σκηνικά παίζονταν τότε. Α και χαρακτήρες ο ένας καλύτερος από τον άλλο!

Hung: Η ντροπή του HBO. Συγγνώμη αλλά αυτή η σαιζόν δεν βλέπεται! Εννοείται το σταμάτησα. Sexy δεν το λες, έξυπνο ούτε για πλάκα, χαρακτήρες να γουστάρεις δεν υπάρχουν... Πραγματικά τον λόγο ύπαρξης αυτής της σειράς δεν μπορώ να τον αντιληφθώ!

Lie To Me: Από τις σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή και έχω δει, πραγματικά δεν παίζει άλλος ηθοποιός να σηκώνει έτσι μια σειρά. Και καθόλου ενδιαφέρον να μην είχαν οι υποθέσεις(που κακά τα ψέμματα κάποιες είναι η βαρεμάρα η ίδια) μόνο για τον Tim Roth αξίζει. Φεύγει νεράκι κάθε επεισόδιο... Δώστε του κανένα βραβείο άνθρωποι!

IT Crowd: Και να μη διάνυε άλλη μία εξαιρετική σαιζόν μόνο για το επεισόδιο Bad Boys θα έπρεπε να την αναφέρω! Μόνο που το σκέφτομαι γελάω... Τρέχτε να το δείτε(έστω μόνο αυτό).

ΥΓ1: Άρχισα και το Louie που φαίνεται ξεκαρδιστικό!
ΥΓ2:Το Royal Pains κινείται στα περσινά επίπεδα, χαλαρό και ξεκούραστο
ΥΓ3:Είδα και όλο το Happy Town και με θαυμάζω για τις αντοχές μου! Βραβείο αταίριαστου soundtrack.
ΥΓ4:Το Leverage το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό τελικά

25 σχόλια:

  1. μα τι πας και βλέπεις:)

    Freaks and Geeks: πριν το αριστουργηματικό skins και το ξεκαρδιστικό tbbt...ο apatow ειχε δημιουργήσει αυτό το μικρό διαμάντι! δεν έχω ξαναδεί κάτι τόσο αληθινό! οι χαρακτήρες είναι τόσο τρομακτικά αληθινοί...που σε στιγμές νομίζεις ότι βλέπεις πλανα από την τους ζωή.

    Dollhouse: ο whedon είναι απόλυτος δημιουργός της tv! ο άνθρωπος καταφέρνει να κάνει αριστουργήματα μέχρι και στο fox!!!
    ακόμα και σε αυτό το ανολοκλήρωτο και βιαστικό Dollhouse...υπάρχουν κάποια από τα καλύτερα επεισόδια που έχει δει η tv. με αποκορύφωμα το Epitaph One...που είναι tv από το μέλλον!
    και είναι η σειρά που συναγωνίζεται το bsg στα περισσότερα συνεχόμενα αριστουργηματικά επεισόδια.

    Community: λίγα έχω δει...αλλα φαίνεται γαμάτο.

    sfu: 4 έχω δει μέχρι στιγμής από τον τρίτο. φαίνεται κατώτερος από τους 2 προηγούμενους...αλλα σώζεται χάρις στο εξαιρετικό( όπως δείχνει ) story της κλαίρ.

    oth: αυτό το ξαναβλέπω. είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μια σειρά μετά από τόσα χρονια. τελείως διαφορετικά συναισθήματα τώρα που το βλέπω από "μακριά".

    για το firefly δεν έχω να πω κάτι. παραμένει τόσο επικό και cool όπως και την πρώτη δεύτερη τρίτη φορα.

    ps: άντε τώρα κανε για τα προσεχώς:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά που παίζονται τώρα. Όπως είδες δεν γράφω κουβέντα για το Sopranos!

    Πωωω το Freaks and Geeks πρέπει να το δω. Και ίσως και το skins. Ωχ αυτή η λίστα δεν τελειώνει ποτέ!

    PS: Μπα βαριέμαι. Προς Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι kenouries δεν μου λένε κάτι.

    το fag επιβάλλεται! το skins μάλλον δεν θα σε αρέσει.
    μια και είπες λίστα. έχω buffy και angel στα πολύ προσεχώς και ίσως κάνα deadwood.

    πριν αρχίσει ο dex.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ μόλις δω και την τρίτη σαιζόν του Sopranos(το πάω με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς όμως) θα δω Firefly και Spaced. Μετά μάλλον θα τελειώσω το Sopranos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το Spaced κάποτε ήθελα να το δω αλλα το ξέχασα στην πορεία. φαίνεται ενδιαφέρον pantws και η αγια τριάδα κάνει μονο επικά πράγματα!

    επίσης τώρα θυμήθηκα και το Sons of Anarchy! έχω να δω πράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Sons of Anarchy μ΄έχει φάει ένας φίλος να το δω. Λογικά θα το κάνω σύντομα αφού θα μου το δώσει έτοιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασχετο,το the shield τελικα ειναι γαμω τις σειρες!!δε παιζεται,ερμηνειες,σεναριο,σκηνοθεσια,ειναι απιστευτο!ηδη εφτασα στον τεταρτο κυκλο.

    aldo,πολυ ψαγμενο σε βλεπω..Freaks and Geeks ε??
    εχω δει τα πρωτα 3 επεισοδια απο εναν φιλο μου που ειναι αρρωστος με αμερικανικες κωμωδιες,Απατοου,Φερελ κτλ
    ωραιο ηταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ καλέ μου Celin τι σε περιμένει... Από τις καλύτερες σειρές που έχουν παιχτεί. Οι ερμηνείες είναι διαστημικές και είναι τρομακτικά in your face. Αληθινή, βρώμικη, ωμή. Μυρίζει αληθινή ζωή!

    Το Sopranos που βλέπω τώρα μου αρέσει περισσότερο γιατί είναι πιο κοντά στα γούστα μου αλλά το Shield θα έχει αιώνια την ευγνωμοσύνη μου. Είναι σειρά χωρίς ατέλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. siga to psagmeno re celin:) pasignosti einai.
    e afou einai oreo giati eides mono 3?

    to soprano sigoura tha einai aristourgima...alla den pezo na antekso 80 episodia me mafiozous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από το "σαν να βλέπεις ατέλειωτες ώρες Goodfellas" που είχα πει κάποια στιγμή ποια ακριβώς λέξη δεν κατάλαβες;

    Επίσης μιλάμε για μαφιόζο που κάνει ψυχανάλυση!!! Και για ερμηνείες τρελές. Και για την καλύτερη μουσική σε τηλεοπτική σειρά. Και για σκηνοθεσία στα επίπεδα του Shield(υπάρχουν επεισόδια που το ξεπέρασε μάλιστα).

    Έλα man τι άλλο θέλεις για να πεισθείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτό ακριβώς είναι το προβληματάκι μου. το GF είναι γαμάτο για αυτές τις 2-3 ώρες που κρατάει.
    επίσης οι μαφιόζοι είναι cool και γαμάτοι...επειδή έχουν ένα μυστήριο γύρο τους. στα 80 επεισόδια ίσως και να απομυθοποιούνται.

    θα λεγα τώρα κάτι για την σκηνοθεσία του Shield αλλα τεσπα:)

    να δω πρώτα όλα τα αλλα που θέλω. πάντως από αυτά που έχεις δει...κάνα Jericho μπορεί να δω που έχει και λίγα επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πφφφ καλά! Για τη σκηνοθεσία του Shield να μην πεις τίποτα γιατί δεν το έχεις δει :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε ξερω να κατεβαζω εγω επεισοδια αλντο κ ειπα του φιλου μου να μου κατεβασει ολους τους κυκλους του the shield,δε μπορουσα να τον φορτωσω με πολλα.

    "Οι ερμηνείες είναι διαστημικές και είναι τρομακτικά in your face. Αληθινή, βρώμικη, ωμή. Μυρίζει αληθινή ζωή!"

    κ λιγα λες annie!ειμαι τωρα 4 επεισοδια πριν το τελος του τεταρτου κυκλου,τα εχω δει ολα,θεος ο βικ μακι κ ο σεην!!
    αλντο απιστε θωμα,η σκηνοθεσια ειναι απαιχτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σταμάτα τώρα που μπορείς!!! Αν τα είδες όλα από τώρα...

    Ο χαρακτήρας του Βικ είναι για σεμινάριο. Γενικά ποτέ δεν συμπάθησα απόλυτα κανέναν από τους βρωμόμπατσους αλλά είναι εκπληκτικοί χαρακτήρες! Ρον και Λεμ επίσης εξαιρετικοί και σαν χαρακτήρες και σαν ερμηνείες αν και δεν φτάνουν τα δύο καθίκια. Ο Σέιν είναι αυτός που έχω μισήσει περισσότερο στην τηλεόραση!

    Ψάξε και στο blog του Jack. Κάπου προς Φθινόπωρο έχει μερικές αναρτήσεις για το Shield! Άντε και μόλις το τελειώσεις όλο πες μου να βάλω ένα ποστ που έχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από όλα αυτά ξέρω μόνο Hung κι από αυτό τον πρώτο κύκλο. Που παρότι είχε πιο καλογραμμένα επεισόδια από το Bored to Death κάτι δεν μου καθόταν καλά και είχα αποφασίσει να μην δω τον δεύτερο κύκλο.

    Ψάχνω για κάνα καλό sitcom να βγάλουμε τον ζεστό χειμώνα της Λευκωσίας, τι προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πφφφ κακά είναι το σωστό! μπα κάτι έχω δει και γω:)

    celin εσύ μη μιλάς γιατί δεν έχει δει και καμια σοβαρή σειρά για να μπορείς να συγκρίνεις:)

    φώτη δεν ξέρω για sitcom...αλλα μπορείς να δεις το Community που είναι σαν το tbbt περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φαντάζομαι How I Met Your Mother βλέπεις ε; Μ΄αρέσει που βλέπεις τις κωμωδίες το χειμώνα και τώρα το Six Feet Under! Αν και δεν είναι sitcom εγώ γελάω δυνατά με το Psych αλλά είναι κάπως ιδιόρυθμο το χιούμορ του. Είναι λίγο χαζό ανά φάσεις!

    Το Bored to Death εγώ το συμπαθώ πολύ!

    Aldo λείπει διακοπές ο Jack ρε. Τζάμπα το flaming :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου...ειλικρινά:)

    ps: ρε τα καινούρια επεισόδια του του dex...γυρίστηκα αμέσως μετά το τέλος της τέταρτης?? από τις pics που έχω δει...ο hall είναι ακόμα με μαλλιά. είδες την καινούρια pic? φοβερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν είδα, δεν βλέπω, δεν θέλω να ξέρω!!! Από Dexter ποτέ δεν κοιτάω οτιδήποτε. Μόνο πόστερς και trailers της σαιζόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εγώ πάλι δεν βλέπω ούτε trailers! μονο κάτι pics έχω δει. πάντως το συγκεκριμένο δες το...δεν δείχνει και κάτι το ιδιαίτερο. μια γαμάτη pic από την κηδεία της rita είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "celin εσύ μη μιλάς γιατί δεν έχει δει και καμια σοβαρή σειρά για να μπορείς να συγκρίνεις:)"

    ρε εγω απο σειρες δε ξερω,εσυ που απαξιωνεις το the shield,νομιζεις οτι ξερεις???
    κατσε να γυρισει ο bauer24,κ θα δεις!θα γεμισει το μπλογκ σου απο τον αριθμο 24,οπως τη προηγουμενη φορα!it's payback (spam) time!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. σιγά celin θα γλιστρήσεις στα αίματα και δεν βγαίνουν οι λεκέδες εύκολα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ναι Aldo για το 24 πες ότι θέλεις κι ας μην το έχεις δει, αλλά για το Shield πραγματικά δεν μπορείς να μιλάς, κυρίως αν δεν έχεις δει σεβαστό αριθμό επεισοδίων. Και ιδιαίτερα για τα τεχνικά του στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. annie,χθες ειδα κ 2 επεισοδια απο τον πεμπτο κυκλο που σκαει μυτη κ ο Φορεστ Γουιτακερ,ειναι απιστευτο οτι ακομα κ στον πεμπτο κυκλο η σειρα δεν εχει κανει καθολου κοιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο πέμπτος κύκλος θα σε καταστρέψει. Σταμάτα σου λέω να βλέπεις... Είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχει δείξει η τηλεόραση! Ότι είδες μέχρι τώρα είναι είναι πολλά επίπεδα κατώτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή