Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

A Country For Old Men...

                                                             
Τέλειο, τέλειο, τέλειο!!! Αυτή ήταν μια πραγματικά κακή ταινία. Αλλά με την καλή έννοια. Ο κακός χαμός έγινε στο σινεμά. Κάθε σκηνή πιο επική από την προηγούμενη. Κάθε ατάκα πιο γραφική από την προηγούμενη. Και κάθε ηθοποιός(;) χειρότερος από τον προηγούμενο. Πως μπορούσε να πάει στραβά;


Και αυτή η ταινία ξεκινάει με τον πιο απίθανο τρόπο! Αυτό το εκπληκτικό καστ ξεπαστρεύει σε χρόνο dt ένα τσούρμο κακούς. Βροχή από σφαίρες προς όλες τις κατευθύνσεις, οι όμηροι ως εκ θαύματος δεν παθαίνουν ούτε γρατζουνιά και ο Jason Statham λαμβάνει sms! Περιττό να πω πως το γυναικείο κοινό αναστέναξε και ουκ ολίγα "αχ ο Statham" ακούστηκαν! Και κάπου εκεί αρχίζει η κανονική υπόθεση. Το σενάριο φανερά γραμμένο σε κάποιο generator είναι απλά αφορμή για νταβαντούρι.


Οι _________(insert πραγματικά γραφικό και catchy όνομα ομάδας) είναι οι καλύτερες φονικές μηχανές. Η _________(insert κυβερνητική οργάνωση) τους χρησιμοποιεί για να κατατροπώσει τον κακό δικτάτορα του _____________(insert όνομα νησιωτικού κρατιδίου στο οποίο μιλάνε Ισπανικά). Πίσω από τον δικτάτορα βρίσκεται πρώην άνθρωπος της (κυβερνητικής οργάνωσης) που θέλει να πλουτίσει από εμπόριο ναρκωτικών. Κάποια στιγμή ένα προδομένο πρώην μέλος των (πραγματικά γραφικό και catchy όνομα ομάδας) θα ρουφιανέψει την ομάδα από πείσμα. Ο αρχηγός της ομάδας ερωτεύεται ντόπια κοπέλα του νησιού και επιστρέφει να τη σώσει. Στο τέλος πέφτει ευγνωμονούσα στην αγκαλιά του! Μη με κατηγορήσει κανείς για spoiler!

Και ναι ο Stallone  είναι ζήτημα να άλλαξε τρεις εκφράσεις(still better than Keanu Reeves)!

Ο ήρωας εδώ είναι ο Stallone που από το στραβό του στόμα εκτοξεύονται ατάκες που δεν πιστεύεις ότι κάθισε άνθρωπος και τις έγραψε. Στο πλευρό του ο Jason που κάνει αισθητά τη διαφορά ελλείψει μπότοξ, λίφτινγκ και extensions. Καλό παιδί κατά βάθος και με ευαισθησίες. Ταυτίστηκα με τον καλό μου τον Τζετ Λι που είναι μικρός και άρα οι πληγές καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος και έχει μικρότερα πόδια άρα κουράζεται περισσότερο για την ίδια απόσταση με τους άλλους και θέλει περισσότερα λεφτά!!! Πάντα ρετρό αέρα φέρνει ο Dolph Lundgren ενώ  ο Μίκι Ρουρκ με την άλλοτε cool παρουσία του δίνει μια νοσταλγική νότα στην ταινία.


Ξεχωριστά θα σταθώ στην παρουσία του Κυβερνήτη! Η καλύτερη σκηνή του έργου με ατάκες καλογραμμένες και to the point ξεχωρίζει εύκολα. Πραγματικά τρομερές ατάκες ειπωμένες από δύο τραγικούς ηθοποιούς. Σχεδόν είναι αστείο. Και ανάμεσα το αυτάρεσκο βλέμμα του Μπρους. Ναι αυτοί οι τρεις άνθρωποι στην ίδια μόνο σκηνή είναι λόγος για να δεις την ταινία.

"Έχασες κιλά"
"Και βλέπω τα βρήκες εσύ"


"Give this job to my friend. He loves playing in the jungle, right?"


"What's his problem?"
"He wants to be President"


Απλά ΕΠΟΣ! Φαίνεται ότι κανείς, πουθενά δεν πήρε αυτή την ταινία στα σοβαρά και αυτό είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα. Πέρα από το καστ και το πόσο πραγματικά κακή είναι :)


Πρωτοτυπία: 2/10 Το μόνο πρωτότυπο είναι το ότι είναι τόσοι μύθοι μαζεμένοι!
Γέλιο: 9/10 Έχει πραγματικά αστείες ατάκες(και με την καλή -"Bring it, happy feet!"- και με την κακή-"I didn't come for you, I came for her"- έννοια, έχει αστείες ερμηνείες, έχει αστεία σκηνοθεσία... Έχει πολύ γέλιο λέμε!
Αίμα: 6/10 Αλλά κυρίως πολλά πιστολίδια, ακόμη περισσότερες εκρήξεις και ταυτόχρονα κανείς από τους "Αναλώσιμους" δεν ψοφάει! Πραγματικά στο τέλος το όνομα είναι εντελώς λάθος. Οι "παράλογα απέθαντοι" θα ήταν πιο ταιριαστό!
Καλτίλα: 9/10 Ότι πιο καλτ είδαμε τελευταία. Δεν βάζω 10 γιατί λείπει ο Βαν Νταμ!

23 σχόλια:

  1. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ θέλω και γω!!!!! ει λείπει και ο chuck norris:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Chuck Norris δεν θα μπορούσε ποτέ να ανήκει σε ομάδα(αφού είναι ομάδα μόνος του) και αν ήταν ο κακός θα τους έσκιζε στο πρώτο πλάνο! Ήταν απλά αδύνατον να είναι σε αυτή την ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ένα guest τουλάχιστον! να καθόταν σε μια γωνια και να έτρωγε pop-korn:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ταινίες του Σταλόνε μεγάλωσα!
    Λείπει και ο Στίβεν Σιγκάλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ναι και ο Στίβεν! Παραείναι ζεν όμως αυτός για τέτοια ταινία. Ή μπορεί να ζήταγε πολλά λεφτά η κοτσίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λείπει και ο Michael Dudikoff!!!

    ΥΓ: Τελικά σαν πολλοί να λείπουν... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που να χωρέσουν όλοι μωρέ; Κανονικά και ο καθένας μόνος του τον είχε τον στρατό αυτό(200 άτομα μόνο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως θα προτιμούσα να έχει Σταλόνε, Σγουατσενέγκερ (:p), Γουίλις, Νόρρις, Βαν Νταμ, Σιγκάλ, Λούντγκρεν και Ντούντικοφ... Τώρα κάποιοι δεν μου ταιριάζουν... Ο Λι και ο Στέιθαμ π.χ. δεν είναι της δεκαετίας του 80 (τέλη 90, αρχές 2000) και ο Ρουρκ δεν ήταν ποτέ ήρωας δράσης (τους υπόλοιπους δεν τους ξέρω)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέχασα να προσθέσω και τον Τζάκι Τσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το επόμενο τότε να το γράψεις εσύ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε περίπτωση που δεν ήμουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ σαφής (νομίζω πως ήμουν όμως:p) να διευκρινίσω πως αναφερόμουν αποκλειστικά στο κάστινγκ και όχι στο σενάριο... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "ola kala...alla autos o lougkras pou les poios einai pali?? "

    Ιιιιιιιι ιεροσυλία! (Αν αναφέρεσαι στον Lundgren)

    Ε sorry ρε Jack να κάνει το κάστινγκ τότε. Αλλά να ξέρεις, θέλω Βαν Νταμ πονεμένο γιατί του σκότωσαν τη γυναίκα και την κόρη και τον έκλεισαν κάπου. Να προπονείται ολημερίς κι ολονυχτίς στο κελί και την ώρα που κάνει σπαγκάτο(ή σπαγγάτο;) να σκάνε οι υπόλοιποι σαν άλλοι άδοξοι μπάσταρδοι, να τον ελευθερώνουν και να τον βάζουν κι αυτόν στο crew!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1. Άλδε αν το είπες ως εξυπνάδα... ΔΕΝ ήταν έξυπνο. Αν πάλι όντως δεν ξέρεις... είσαι ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετος!!! :p

    2. Annie, εντάξει... μίλησα με τον Σλάι και μου ανέθεσε το κάστινγκ του sequel!!! Τελείως απίστευτο έτσι;!;!; :p Σου υπόσχομαι πως αν υπάρχει τέτοιος ρόλος στο σενάριο, θα τον δώσω στον Jean... και θα βάλω και τον σεναριογράφο να ονομάσει την νεκρή γυναίκα του ήρωα, Annie Hall...!!! :p ο.0 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2. Έχεις να φας μήνυση από τον Woody που θα πάει σύννεφο! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2. Εγώ;!;!; Ο σεναριογράφος... άσε που δεν νομίζω να έχει τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος ο τρυποκάρυδος... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kai akoma den to kserw:P pantws ligo pou kitaksa sto imdb den m leei kati

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Dolph Lundgren ρε ασχετίλα!!! O Ρώσος στο Rocky IV, ο He-Man στην ταινία Masters of the Universe, ο πρώτος Punisher... Showdown in Little Tokyo (με συμπρωταγωνιστή τον Brandon Lee) και Universal Soldier (με συμπρωταγωνιστή τον Van Damme)... Άσχετε... ε άσχετε!!! Ου να μου χαθείς!!! ΣταΔΙΑΛΟ ρε!!! :S :@ Β) :p :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τόοοοοσο ΄΄κακό΄΄ πια;;

    Εγώ πάντως ψηφίζω Στέιθαμ!Και δεν είναι τόσο κακός ηθοποιός για το είδος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ase mas re xoxora pou prepei na kserw ton kathe lundgren!:) pantws auto me ton van damme prepei na to xw dei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι ρε συ Aldo, ντροπή πια! Τέτοια μορφή δεν ξεχνιέται...

    "Εγώ πάντως ψηφίζω Στέιθαμ"

    Μαζί σου! Για άλλους λόγους βέβαια.

    "pantws auto me ton van damme prepei na to xw dei."

    Ποια από όλες τις ταινίες; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. mono sto Universal Soldier pezi me ton van damme.

    oso gia ton statham asto...lene oti einai triftopiperis:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "oso gia ton statham asto...lene oti einai triftopiperis:p"

    Δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή