Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Πλάνα αρχείου: Give him the gun. Give him all the guns...

                                                                                        
Ο Rodriguez και ο Tarantino έχουν ένα κοινό... Σε κάθε συνέντευξη προαναγγέλλουν 10.000 καινούρια project, ταινίες κ.λ.π. από τα οποία στο τέλος δεν γίνεται τίποτα!!! Μας έχουν λοιπόν στο περίμενε και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μαζευόμαστε οι φαν και να συζητάμε πω ΘΑ ήταν ΑΝ γινόταν κάθε μια από αυτές τις ιδέες λίγο πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε για μια ακόμη φορά πίσω από τις λέξεις του Pulp Fiction(η εκδοχή να μην ήθελε να πει τίποτα ο ...ποιητής παρά να μας κάνει να συζητάμε με τις ώρες, απορρίπτεται ως πολύ εύκολη!). Ευτυχώς το Grindhouse εγχείρημα τους το πραγματοποίησαν με αποτέλεσμα δυο ταινίες που τα σπάνε!

Το Death Proof ήταν υπέροχο, να μην τα ξαναλέμε! Ας μιλήσουμε καλύτερα για το Planet Terror! Έχει δράση, έχει ζόμπι, έχει ωραίες και δυναμικές γυναίκες, έχει τον Freddy Rodríguez σε έναν απίστευα κυνικό ρόλο να τα κάνει όλα λίμπα... Θέλουμε τίποτα άλλο; Εγώ ναι! Τον Quentin σε psycho ρόλο με διεστραμμένο βλέμμα... Ω ναι κι αυτός εκεί!


Απίστευτη αναβίωση των Grindhouse ταινιών!Από τα κακόγουστα σεξιστικά αστεία και τις πέραν του δέοντος cool ατάκες και χαρακτήρες μέχρι το missing reel!!! Υπέροχα ρετρό που το ευχαριστιέσαι μέχρι το τελευταίο κλισέ δευτερόλεπτο! Μπορώ να πω ότι συγκινήθηκα κιόλας στο τέλος...


Ο Rodriguez δεν διαφοροποιείται εύκολα στις ταινίες του. Πάντα θα υπάρχει το ίδιο στυλ μουσικής, ένας sexy χορός, ένας έρωτας που θα γεννιέται(ή εκπληρώνεται) κάπου ανάμεσα σε σφαίρες που πέφτουν βροχή κ.λ.π.. Όταν στην σχεδόν πάντα ίδια μουσική προστίθενται metal στοιχεία, πρωταγωνίστρια στον χορό είναι η  αναμφίβολα αισθησιακή (αλλά απίστευτα αντιπαθητική) Rose McGowan και η πιο συγκινητική στιγμή του έργου είναι εν μέσω πτωμάτων, μετά από απίστευτη σκηνή δράσης και πριν την διάσωση με ελικόπτερο... έχουμε την απόλυτη Rodriguez συνταγή!!!


Αυτός είναι ο Rodriguez που αγαπάμε και μακάρι να μην αναλωθεί σε όλα αυτά τα ριμέικ που σκέφτεται αλλά να προχωρήσει επιτέλους στο πολυαναμενόμενο Sin City 2... Barbarella, Red Sonia(ex θυμάσαι γέλιο;), και Women in Chains και σε όλα πρωταγωνίστρια η Rose McGowan είναι too much!

9 σχόλια:

  1. εντελώς ξεκάρφωτο όμως:) για το The Shadow διάβασες?

    ταινιαρα και το pt! κλασικός Rodriguez. μπορεί να επιμένει να μην δημιουργεί κάτι δικό του και να αναλώνεται στα ίδια και στα ίδια...αλλα τον κάνει τόσο διασκεδαστικά που χαλάλι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι δεν διάβασα κάτι. Για πες...

    Το Planet Terror είναι η τρίτη καλύτερή του ταινία και την έχει κάνει και αυτή σε συνεργασία με άλλους. Δεν μου μοιάζει τυχαίο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη και με το μπαρδόν, αλλά αν είναι αντιπαθητική η Rose McGowan, η Marley Shelton τι είναι;
    Μπρρρρρ, τη βλέπω και με πιάνουν κρυάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ τη βρίσκω πολύ πιο συμπαθητική! Η Rose μου τη δίνει στα νεύρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κάτι φήμες ότι μπορεί να κάνει ο q το remake. κατά 99.99% είναι οι κλασικές φήμες μέχρι να ανακοινώσει τα νέα του σχέδια...αλλα ελπίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να τα ανακοινώσει, αν δεν δω τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα δεν πιστεύω ότι κάνει νέα ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "As the US west coast is having its morning coffee, probably surfing the interwebs for clarification on this, we as we are wrapping up Thursday already here in Europe, are happy to confirm that the rumors are completely false."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το "Death Proof" το βρήκα αρκετά συμπαθητικό και πιο συκγρατημένο σε σχέση με το άναρχο χάος του "Planet Terror" που έμπαζε από παντού. Φαίνεται ότι εγώ το πήρα πιο σοβαρά από όσο θα έπρεπε.

    Death Proof (2,5: Απλώς ενδιαφέρων +)
    Planet Terror (1,5: Μετριότατη +)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    Υ.Γ. Μη μου θυμώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τώρα ας πούμε δεν είσαι καλόγουστος! Για ποιο λόγο να το πάρεις στα σοβαρά; Κανιβάλιζε εξαίσια το είδος του, είχε γέλιο, μερικές σκηνές δράσης που σε αφήνουν άφωνο και τον Bruce να έχει ξετρυπώσει τον Μπιν Λάντεν, τι άλλο ήθελες;

    Υ.Γ.: Άντε δεν θα σου θυμώσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή