Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

La Horde

                                                                                       
Το La Horde το είχα καιρό και καθόταν και τελικά μια και ξύπνησα από το χάραμα σήμερα είπα να το δω. Τελικά οι ζομποταινίες έχουν πάρει τα πάνω τους τελευταία! Πολύ χαίρομαι. Εδώ έχουμε την ιδιαίτερη έμπνευση να κλείσουμε σε ένα κτίριο δύο ομάδες ανθρώπων που θέλουν σκοτώσουν η μία την άλλη και να στείλουμε ζόμπι να κάνουν πολιορκία!


Μπατσούληδες θέλουν να πάρουν εκδίκηση για το θάνατο συναδέλφου και σκάνε στο ετοιμόρροπο, μέσα στη μπίχλα κτίριο όπου μένει κάθε απόκληρος της κοινωνίας συν τη συμμορία που ευθύνεται για το θάνατο του φίλου τους. Παίρνουν λοιπόν το νόμο στα χέρια τους και κάνουν κάπως άτσαλα είναι η αλήθεια ντου. Κι εκεί που μοιάζουν όλα χαμένα και ότι την πάτησαν σαν βλάκες, έρχονται τα ζόμπι και η όλη φάση μεταφέρεται σε ολοκληρωτικά νέο επίπεδο!


Αυτά εδώ τα ζόμπι είναι καλά! Σωστά βαμμένα, επιτίθενται ξαφνικά και σπασμωδικά, βγάζουν κάτι φρικιαστικούς ήχους (κάτι ανάμεσα σε άδειασμα οισοφάγου και χαλασμένης βουβουζέλας), αν δεν έτρεχαν και σαν να ήθελαν να προλάβουν τα τελευταία εισιτήρια της συναυλίας θα τα αγαπούσα πάρα πολύ! Γενικά δράση υπάρχει, πολλές διαφωνίες και μπινελίκια επίσης, αίμα αρκετό. Cool! Βέβαια θα ήθελα το αίμα αντί να το βλέπω στους τοίχους να το βλέπω να ξεπετάγεται από ανυποψίαστους ανθρώπους, να συνοδεύεται από ανθρώπινα μέλη, εντεράκια, συκωτάκια και τέτοια! Γενικά μπορούσε να είναι πολύ πιο σπλάτερ!


Και σκηνοθετικά μου άρεσε αλλά εννοείται πως κι εδώ έχω παράπονα. Καλό το γρήγορο μοντάζ και το fast forwrd πολύ μοντέρνο δεν λέω. Έτσι όμως δεν απολαμβάνουμε τα ζόμπι να γευματίζουν. Δεν ακούμε το χσσσστ της σάρκας που σκίζεται αλλά ούτε και το σπλατς του ζομποκεφαλιού που διαλύεται! Πάντως βρήκα πολύ καλό το φωτισμό και τα σκηνικά. Πραγματικά ιδανικοί χώροι για να στήσεις ένα ζομποξεπάστρεμμα.


Ενδιαφέρον είχαν και οι χαρακτήρες. Ναι μεν δεν έγινε καμιά βαθιά και σοβαρή ανάλυση αλλά παρουσιάστηκαν ρεαλιστικοί, εντυπωσιακά απλοί, και σίγουρα όχι προβλέψιμοι. Παλικάρι ο Γάλλος Ιατρόπουλος που ξεπάστρεψε μία εκπληκτική ποσότητα ζωντανών νεκρών και μεγάλη μορφή ο παππούλης. Ο πιο κλισέ χαρακτήρας και ταυτόχρονα ο πιο απαραίτητος. Αγαπημένη μου όμως η γυναίκα της υπόθεσης που φάνηκε πιο σκληρή από όλους και που ποτέ δεν ξέχασε για ποιο λόγο βρέθηκε εκεί!


Πρωτοτυπία: 4/10 Μα ποια ταινία με ζόμπι είναι πια πρωτότυπη; Και φυσικά γουστάρουμε που δεν είναι!
Γέλιο: 4/10 Δεν θα έλεγα ότι ξεκαρδίζεσαι κιόλας. Δεν έχει αστεία σκηνικά και δεν είναι και πραγματικά κακή ώστε να βγάζει γέλιο με άλλους τρόπους.
Αίμα: 8/10 Έχει πολύ είναι γεγονός. Ίσως το έχει σε λάθος σημεία βέβαια.
Καλτίλα: 6/10 Όχι περισσότερο από τις υπόλοιπες ζομποταινίες.

9 σχόλια:

  1. Θα κάνω πολύ καιρό να ξαναδώ γαλλική ταινία τρόμου.
    Ακόμα προσπαθά να συνέλθω από τα κάκιστα "Γεύση από σάρκα - Frontiere(s)" και "Μάρτυρες - Martyrs".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξέρω παλικάρι μου. Και το γύρισε και η Θρασκιά σε πρωινή εκπομπή και δεν έχεις που να πεις τον πόνο σου. Βγάλτα από μέσα σου, δεν κρίνουμε εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιγά μην πήγαινα σε αυτή την θρασκιά που λες!!! δεν προδίδω εγώ το μωρό μου! σε 1-2 μήνες που θα αρχίσει...θα πάω να τα πω σε αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να φανταστώ lt.aldo ότι υπερασπίζεσαι το ανεκδιήγητο "Martyrs" :p.
    "κακά" στα μούτρα σου! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή