Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

No One Rests In Peace...

Μια και την είδες επιτέλους κι ο Celin, ας φέρω από εδώ το ποστ για την πιο αληθινή σειρά που έχω δει στην τηλεόραση!



Το Shield είναι μια απόλυτα ρεαλιστική σειρά. Είναι η ιστορία του Vic Mackey και της ομάδας κρούσης. Μιας ομάδας με ένα περίεργο δέσιμο που υπό την καθοδήγηση του Βικ πέσαν στα σκατά και τότε κατάλαβαν πως έπρεπε να μάθουν να κολυμπούν. Κι έτσι ξετυλίγεται ένα απίστευτο δράμα με δυνατούς χαρακτήρες να συγκρούονται συνεχώς. Δεν είναι απλά μια ιστορία με βρώμικους μπάτσους. Είναι πολλά παραπάνω... Είναι η ιστορία των οικογενειών τους, των ανθρώπων γύρω τους... Κάθε τους πράξη επηρεάζει, πληγώνει, φέρνει μπλεξίματα. Αθώοι θα πληρώσουν για τα λάθη της Strike Team, οι πιο "μαλακοί" και ηθικοί πέφτουν πρώτοι. Όλοι για την ομάδα ή μήπως τελικά καθένας για τον εαυτό του; Μία τεράστια γκάμα χαρακτήρων που όλοι αναπτύσσονται και κανένας δεν μένει στη σκιά. Όταν έρθει η ώρα όλοι θα βάλουν το λιθαράκι τους στο δράμα. Και γιατί χτίζονται τόσο καλά οι χαρακτήρες; Για να μπορούν να γκρεμιστούν μεγαλοπρεπώς όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή!


Και κάπου εδώ να πω και δυο πράγματα για τον Vic Macke! Παίρνει πάντα αυτό που θέλει, πουλάει μαγκιά, κάνει πάντα το δικό του και όλα αυτά επειδή μπορεί. Επειδή είναι γάτα στο να μανιπουλάρει τους γύρω του. Ξέρει με μαεστρία να χειρίζεται τους ανθρώπους. Πρώτα σου λέει αυτό που θέλεις ν΄ακούσεις και μετά στην φέρνει πισώπλατα. Κι όμως αυτός ο άνθρωπος ακολουθεί έναν κώδικα ηθικής! Έχει απόλυτη επίγνωση του ποιους θα πληγώσει με τις πράξεις του και με βάση αυτό το κριτήριο παίρνει αποφάσεις. Όταν όμως φτάσει η στιγμή να κρέμεται η ζωή του από μια κλωστή, τότε δεν θα διστάσει να σπάσει των κώδικά του...


Πέρα όμως από την ιστορία, εδώ ξεχωρίζουν και τα πιο τεχνικά στοιχεία του θέματος. Ερμηνείες συγκλονιστικές που σε ανατριχιάζουν. Ο Michael Chiklis είναι ίσως ο καλύτερος ηθοποιός που έχει περάσει από την τηλεόραση(η σκηνή της ομολογίας είναι τόσο ανατριχιαστική που νομίζεις ότι βλέπεις ντοκιμαντέρ). Ερμηνεύει με όλο το σώμα κι έχει το πιο εκφραστικό πρόσωπο που έχω δει. Ξεχωρίζει επίσης ο Walton Goggins στο ρόλο του πιο αντιπαθητικού χαρακτήρα σε σειρά! Πολύ δυνατή ερμηνεία που όμως είναι αδύνατο να κλέψει την παράσταση από τον Chiklis. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι η σειρά ανήκει στην κατηγορία one man show! Ένα άλλο πολύ δυνατό κομμάτι είναι η σκηνοθεσία. Οι σκηνές ζωντανεύουν μπροστά σου με τον βρώμικο τρόπο των ανεξάρτητων ταινιών και γίνονται ωμές, οδυνηρές, αληθινές... Πραγματικά η καλύτερη τηλεοπτική σκηνοθεσία που έχω δει(όταν έγραφα το κείμενο δεν είχα δει Sopranos). Προσωπικά ξετρελάθηκα με τα κοντινά και τις γωνίες λήψεις που κάνουν μια απλή εικόνα να λέει τόσα πολλά!


Για το τέλος δεν θα πω τίποτα. Εξάλλου είναι από τα διάσημα φινάλε σειρών. Θα πω μόνο ότι ακολουθεί πλήρως το σκοτεινό τόνο της σειράς και είναι η τελεία στο θέμα που διαπραγματεύεται από την αρχή: τις επιλογές και τις συνέπειές τους. Όλη η σειρά αφορά αυτό ακριβώς το πράγμα, πως κάνει κάποιος μια επιλογή και κατά πόσο είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει της επιλογής του...


Στα θετικά:
+ Η ρεαλιστικότητά της
+ Οι τόσο καλοφτιαγμένοι χαρακτήρες
+ Ο Michael Chiklis
+ Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες, τα πολύ καλά guest
+ Το φινάλε της


Στα αρνητικά:
- Το ότι δεν είναι για όλους(αν και προσωπικά τη λάτρεψα ενώ είναι πολύ μακριά από τα γούστα μου)
- Το "βαρύ" του πράγματος που μπορεί να διαλύσει.
- Το ότι ανεβάζει τόσο τα στάνταρς σου που δύσκολα άλλες σειρές θα ανταποκριθούν!


53 σχόλια:

  1. Είναι αστείο... (όχι η σειρά, ούτε και η ανάρτησή σου φυσικά) Μιλάμε για σύμπτωση... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TΙΜΗ Κ ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑΡΑ!Πολυ σημαντικο annie ενα απο τα αρνητικα που τη χαρακτηριζεις,το οτι θετει τοσο υψηλα στανταρντς,που δυσκολα καποια αλλη αστυνομικη σειρα θα μπορεσει,οχι απλως να τα φτασει,αλλα ακομα κ να τα προσεγγισει.

    Θα σου εξιστορησω κατι αστειο που μου συνεβη πριν 3-4 χρονια περιπου,στο βιντεοκλαμπ της τοτε γειτονιας μου.Ειχα παει να παρω καποιο dvd του prison break,την εποχη εκεινη που το prison break εκανε θραυση.
    Με βλεπει ενας τυπος,κοντος,ψιλολετσος,γενικα ηταν πολυ παραξενη φατσα,σαν καρτουν-πρεζακι !
    κ μου λεει
    "ρε τι εχετε παθει ολοι με αυτη τη μαλακια το prison break?ασχετοι ειστε ολοι.Μια ειναι η σειρα,το the shield"
    eκεινη την ωρα εκνευριστηκα,
    "με ξερεις?" του λεω."εφοσον δε με ξερεις,θα μου μιλας καλυτερα,εγω γουσταρω το prison break,τι ζορι τραβας τωρα?"

    Με κοιταξε λιγο εκπληκτος,δεν απαντησε τιποτα κ συνεχισε να ψαχνει στις ταινιες.

    Τελικα,το καρτουν-πρεζακι ειχε απολυτο δικιο.Ζητω η διαδικτυακη επικοινωνια που με εκανε μαγκα με τις σειρες!παμε τωρα για the wire,εχω ακουσει τα καλυτερα.Ο bauer24 μου εχει προτεινει το breaking bad,αν εχεις καμια αλλη προταση,καλοδεχουμενη.

    ΥΓ Πολυ ωραιο αυτο που λες εδω
    "(η σκηνή της ομολογίας είναι τόσο ανατριχιαστική που νομίζεις ότι βλέπεις ντοκιμαντέρ)"
    Η ανατριχιλα η ιδια!
    Γενικα,πολυ ωραια ολη η αναρτηση σου.
    Συμφωνω σε ολα.Μονο μια πολυ μικρη διαφωνια,
    θεωρω την ερμηνεια του θεου σεην βεντρελ ακομα συγκλονιστικοτερη.Δεν εχω ξαναδει καλυτερη απεικονιση ενος τετοιου χαρακτηρα,ενος κακου μπατσου,που καταφερνει κ ανοιγει ρωγμες στον χαρακτηρα του,οχι να δικαιωσεις,ουτε να τον δικαιολογησεις,
    αλλα για να τον κατανοησεις.
    Βασικα,ολοι ηθοποιαρες ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το The Wire οι περισσότεροι λένε πως είναι η καλύτερη σειρά! Δεν το έχω δει οπότε δεν μπορώ να σου πω προσωπική άποψη.

    Προτείνω σίγουρα το Six Feet Under που περιμένω να σου αρέσει. Προσωπικά είναι ότι καλύτερο έχω δει.

    Από εκεί και πέρα τσέκαρε το Battlestar Galactica και σίγουρα το Sopranos. Το οποίο ενδέχεται να γίνει προσωπική αγαπημένη(και το λέω εγώ που αγαπάω το Dexter αβάσταχτα).

    ΥΓ: Για τον μαλάκα τον Σέιν τώρα... Η ερμηνεία είναι άριστη! Ο Chiklis μου άρεσε περισσότερο αλλά βγάζω το καπέλο και σε τούτον εδώ τον υπέροχο ηθοποιό! Οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφωνία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. "TΙΜΗ Κ ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑΡΑ!"

    Και για κάποια άλλη σειρά το έλεγες αυτό... Ποια ήταν ρε γμτ-δεν μπορώ να θυμηθώ!!! :p ;)

    2. Προσωπικά από το Wire έχω δει ΜΟΝΟ το πρώτο επεισόδιο και βαρέθηκα τη ζωή μου!!! Υπερβολικά αργό, υπερβολικά ντοκιμαντερίστικο (περισσότερο από την Shieldάρα) και κάπως "διδακτικό"... Ξέρω πως από πολλούς θεωρείται η καλύτερη σειρά, αλλά εγώ δεν θέλω μια σειρά που να με προβληματίζει ΜΟΝΟ... θέλω και να με διασκεδάζει, να έχει αγωνία, ένταση, να μην είναι υποτονική... Ξέρω κι από μόνος μου πόσο σκατά είναι ο κόσμος, μπορώ να έχω λίγη απόδραση;!;!; Ε το wire δεν νομίζω να προσφέρει καμία απόδραση από την καθημερινότητα.

    3. Άλλες αξιόλογες σειρές που δεν έχω δει ακόμα: Sopranos, Deadwood (γουέστερν!!!) και Oz (με φυλακές, αλλά καμία σχέση με Prison Break... ρεαλιστικό και άγριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΓ: ΜΑΚΡΙΑ από Battlestar Galactica. Δεν υπάρχει πιο υπερτιμημένη σειρά σε όλο το σύμπαν! Γεμάτη κλισέ, μελό, αμπελοφιλοσοφία, σπαστικούς χαρακτήρες και θρησκοληψία. Δεν συγκρίνεται με Υπερσειράρες. Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμ όμως Jack δεν μπορείς να πεις ότι το δεν σου τα προσφέρει αυτά το Wire από το πρώτο επεισόδιο!

    Για Oz και Deadwood ακούγονται πολύ καλά λόγια καλά τα λέει ο Jack!

    Επίσης να πω κι εδώ ότι το Prison Break είναι για γέλια σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια) πως πάνω-κάτω έτσι κυλάει όλη η σειρά...

    ΥΓ: Ότι και να λες, η 1η σεζόν του Prison Break ήταν εξαιρετική και όλοι γι'αυτή το μνημονεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για BSG εδώ τα λέει πολύ ωραία ο Dark Tyler(by the way το απόλυτο blog σε σχέση με τηλεοπτικές σειρές): "Ποιος να το έλεγε οτι η σημαντικότερη απάντηση της τέχνης στην 11η Σεπτεμβρίου, και ταυτόχρονα η πιο θαρραλέα πολιτική σειρά της τηλεόρασης θα ήταν το re-imagining ενός cheesy show από τα '80s με διαστημόπλοια και τενεκεδένιους εχθρούς. Το οποίο τόλμησε να θέσει θαρραλέα ερωτήματα για την ηθική, τη θρησκεία και την ψυχή πακετάροντάς τα ως μια καθηλωτική διαστημική όπερα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι η πρώτη καλούλα ήταν! Αλλά τη βλέπεις εκείνη την ώρα και μετά την ξεχνάς. Και αν και είχα ψιλοκολλήσει πιστεύω ότι ήταν τελείως συγκυριακό και πως σήμερα δεν θα την απολάμβανα καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι, ο Dark Tyler πάντα τα λέει πολύ ωραία σαν κριτικός που είναι (και όντως το US TV είναι το απόλυτο ελληνικό blog για αμερικάνικες σειρές)... ΑΛΛΑ κανένας δεν έχει το αλάθητο του Πάπα (ούτε καν ο ίδιος ο Πάπας:p)!!! Όπως έχω πει άπειρες φορές: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ και ο καθένας κρίνει όπως γουστάρει. Δεν έχει ο ένας "δίκιο" και ο άλλος "άδικο"!!! Απλά είναι γούστα που διαφωνούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επίσης ο Dark Tyler στην επική του ανάρτηση για το φινάλε της σειράς, έχει γράψει:

    "Υπήρξε εξοργιστικά άνιση σε στιγμές, υπήρξε εντυπωσιακά unfocused σε άλλες, και στηριζόταν αρκετά συχνά σε αφηγηματικές τεχνικές που δε με βρίσκουν ένθερμο υποστηρικτή"

    "Γιατί έχουμε κάνει θεό μας την τεχνολογία και φυσικά θα την πληρώσουμε τη νύφη, καθώς ο ένας και αληθινός Θεός θα στείλει πάλι τους δυο άγγελούς του να μας εξολοθρεύσουν για να ρίξει τα ζάρια από την αρχή. Κατανοώ το οτι η ουσία του μηνύματος του Moore δεν είναι τόσο ακραία και μονόχρωμη (ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω) αλλά η επιμονή και ο on the nose τρόπος με τον οποίον γύριζε διαρκώς στις ίδιες δύο γραμμές (τεχνολογία=φτου κακά, θεός=γιούπι!) έκανε τα πάντα να φαίνονται όχι μόνο πιο χοντροκομμένα από όσο ενδεχομένως να σκόπευε να τα κάνει, αλλά και πολύ περισσότερο ξερά και δίχως περιθώριο για σκέψη που καταλήγουν εντελώς ασυνεπή με όλα αυτά για τα οποία στεκόταν η σειρά μέχρι το προηγούμενο επεισόδιο."

    ΥΓ: Όχι για να μην λέμε ΜΟΝΟ ότι σε βολεύει... Β) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ανέφερα ως μια άποψη που προσωπικά έχω βρει πολύ εύστοχη και που με εκφράζει απόλυτα(αντίθετα με όσα είχε γράψει για το φινάλε, που και πάλι τα βρήκα απόλυτα δικαιολογημένα και πολύ καλώς διατυπωμένα)! Φυσικά κανείς δεν έχει το αλάθητο αλλά το "Δεν υπάρχει πιο υπερτιμημένη σειρά σε όλο το σύμπαν!" απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα! Καλή η προσωπική άποψη και η υποκειμενικότητα αλλά στην τελική η πλειοψηφία θεωρεί το BSG το λιγότερο πολύ αξιόλογη σειρά. Το ότι εσύ διαφωνείς είναι πιθανότερο να σημαίνει πως εσύ την υποτιμάς και όχι ότι την υπερτιμούν τόσοι άλλοι!

    Και όσο αφορά στις τέχνες υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια που δεν μπορούμε να παραβλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aldo,το εχω στα υποψη μου αυτο που λες,μου το προτεινε κ ο βιντεοκλαμπας μου που χει παθει λεει τη πλακα του!
    Ευχαριστω ολους για τις προτασεις!απο κει που δεν εβλεπα πολλες σειρες,τωρα δε ξερω τι να πρωτοδω!
    εχω να δω ταινια πολυ καιρο,ειναι να δω καποιες του Μπουνιουελ κ του Μπεργκμαν που εχω στη κατοχη μου κ ψιλοβαριεμαι,με κατεστρεψαν οι σειραρες!

    Για το prison break,συμφωνω με τον μπαουερ,ο πρωτος κυκλος ειναι αρκετα καλος,ακομα κ ο δευτερος ειναι αξιοπρεπεστατος,ενταξει,τριτος κ τεταρτος γινονται παρωδια!

    Εχω μεγαλη περιεργεια παντως κ για αυτο το Battlestar Galactica!Ενω γενικα με τον μπαουερ συμφωνουμε,διαισθανομαι με οσα εχεις γραψει annie,οτι θα τη βρω ενδιαφερουσα.Δε ξερω,εχω προβληματιστει!

    ΤΙΜΗ Κ ΔΟΞΑ Κ ΣΤΙΣ 2 ΥΠΕΡΣΕΙΡΑΡΕΣ!ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΕΙΔΩΛΟΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. celin τράβα δες Μπουνιουέλ(πόσο τον αγαπάω)! Άσε τις σειρές ρεεεε! Πάντως αν είναι να δεις, είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πράγματα στο Battlestar Galactica αλλά δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα σου αρέσει. Αυτό σίγουρα θα συμβεί με το Six Feet Under(είσαι και ευαισθητούλης εσύ θα τη νιώσεις καλά τη σειρά) το οποίο είναι και το μόνο τηλεοπτικό θέαμα που έχει κάνει να κλάψω τόσο πολύ!

    Αν ντε και καλά μου θες περιπέτειες, κυνηγητά, πιστολίδια και τέτοια δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. "το "Δεν υπάρχει πιο υπερτιμημένη σειρά σε όλο το σύμπαν!" απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα!"

    Όχι, απέχει έτη φωτός από την προσωπική σου άποψη.

    2. "Καλή η προσωπική άποψη και η υποκειμενικότητα αλλά στην τελική η πλειοψηφία θεωρεί το BSG το λιγότερο πολύ αξιόλογη σειρά. Το ότι εσύ διαφωνείς είναι πιθανότερο να σημαίνει πως εσύ την υποτιμάς και όχι ότι την υπερτιμούν τόσοι άλλοι!"

    Λες και υπάρχει "σωστό" και "λάθος" στο προσωπικό γούστο του καθενός!!! Άμα είναι να τα ποινικοποιήσουμε κιόλας!!! :/ :/ :/ Ή λες κι έχει πάντα δίκιο η πλειοψηφία...!!! :/ :/ :/

    3. "Και όσο αφορά στις τέχνες υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια που δεν μπορούμε να παραβλέπουμε."

    Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αντικειμενικό κριτήριο. Τα υποτιθέμενα "αντικειμενικά" κριτήρια είναι ανακαλύψεις των ψευτοκουλτουριάρηδων έτσι ώστε να "αποδεικνύουν" πως το προσωπικό τους γούστο είναι το ΜΟΝΟ "σωστό"!!! Παπαριές με λίγα λόγια. Σε έναν απολύτως δίκαιο-δημοκρατικό κόσμο ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να κρίνει όπως νομίζει χωρίς να του αντιπροτείνει κάποιος εξυπνάκιας πως "ξέρεις αυτό δεν είναι αντικειμενικά σωστό"...!!! Κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 4. "Πάντως αν είναι να δεις, είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πράγματα στο Battlestar Galactica αλλά δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα σου αρέσει."

    Ακόμα και γω έχω βρει πράγματα που μου αρέσουν... :p Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το συγκρίνω με τις αγαπημένες μου σειρές.

    5. "Αν ντε και καλά μου θες περιπέτειες, κυνηγητά, πιστολίδια και τέτοια δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω."

    Για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο πολύ υποτιμάς το 24...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΥΓ: Celin όταν ξεμείνεις από γαμάτες σειρές (όταν θα έχεις δει όλες τις άλλες δηλαδή), δες και το BSG... :p ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. a kai i kaliteri sira olon ton epoxon einai to Berlin Alexanderplatz!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά ναι για την πλειοψηφία έχεις δίκιο(βλ. Lost και εκλογές στην Ελλάδα)! Σωστό και λάθος στο προσωπικό γούστο σίγουρα δεν υπάρχει. Αλλά επιμένω στα αντικειμενικά κριτήρια!

    Το επίπεδο του Shield πχ από άποψη σκηνοθεσίας, ερμηνειών, μοντάζ, ανάπτυξη χαρακτήρων, σενάριο είναι εξαιρετικά υψηλό! Δεν θα έρθω να σου πω εγώ σοβαρά ότι ο Dexter είναι καλύτερος!

    Όμως προσωπικά γουστάρω πιο πολύ το Dexter, γιατί είναι πιο κοντά στα γούστα μου, με κάνει να νιώθω περισσότερα πράγματα, να σκέφτομαι περισσότερο και στην τελική με αφορά πολύ περισσότερο από το Shield!

    Δηλαδή αν δεν γουστάρεις την κλασσική μουσική θα μπορείς να πεις ότι ο Μότσαρτ είναι υπερεκτιμημένος και να απαιτείς να σε πάρουν στα σοβαρά;

    Εγώ σιχαίνομαι την αφηρημένη τέχνη και σίγουρα η Γκουέρνικα δεν μου κόβει την ανάσα όταν την κοιτάω. Αλλά διακρίνω τις αρετές και το ταλέντο του Πικασο και δεν θα πω σοβαρά ότι είναι μουτζούρες!

    Βασικά αυτό για τα πιστολίδια το είπα αναφερόμενη στο σύνολο των σειρών που έχει δει :Ρ

    Α Celin, big bang theory θεωρώ ότι βλέπεις ήδη ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ki εγω ειμαι φαν του Μπυνιουελ,ΒΙΡΙΔΙΑΝΝΑ,Η ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ,κ φυσικα το αριστουργημα ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ!
    Απλα τελευταια το κολλημα με τις σειρες ειναι απιστευτο.
    Η επομενη σειρα θα ειναι τελικα το six feet under,με επεισες.
    "είσαι και ευαισθητούλης εσύ θα τη νιώσεις καλά τη σειρά"
    ωχ,μας πηραν χαμπαρι μεχρι κ στο διαδικτυο!!

    "ΥΓ: Celin όταν ξεμείνεις από γαμάτες σειρές (όταν θα έχεις δει όλες τις άλλες δηλαδή), δες και το BSG... :p ;) "

    !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1. "Καλά ναι για την πλειοψηφία έχεις δίκιο(βλ. Lost και εκλογές στην Ελλάδα)!"

    Χα-χα-χα και χα. Όχι βλ. πλειοψηφία όσων έχουν δει BSG, εκλογές στην Ελλάδα, Αμερική (για τον Μπους το λέω), Γερμανία του Β' Παγκ. Πολέμου...

    2. Και από πότε έχουν μεγαλύτερη αξία τα "αντικειμενικά" κριτήρια από το προσωπικό συναίσθημα του καθενός;!;!; Βέβαια αυτή είναι λογική που συμβαδίζει απολύτως με τον κόσμο μας... :/ :/ :/

    3. Κανονικά ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να λέει ότι νιώθει χωρίς να τον χλευάζουν οι "πολιτισμένοι"... Ή μήπως θα ήταν καλύτερα να παίρναμε τα κεφάλια όλων όσων θεωρούν υπερτιμημένο έναν καλλιτέχνη ή ένα έργο τέχνης;!;!; Αυτό είναι για σένα πολιτισμός;!;!; Ναι, στην τελική θα πρέπει να τους παίρνουμε όλους στα σοβαρά διαφορετικά καλό θα είναι να προσέχουμε τα νότα μας... :p ;)

    ΥΓ: Αλδε, marry her...!!! :p :)) :)) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. big bang theory?ναι,εχω δει καποια επεισοδια στο σταρ,πολυ καλο κ πρωτοτυπο στορυ.Ενα σ/κ θα το αφιερωσω στανταρ κ σε αυτη τη σειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βρε καλέ μου γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Εννοείται το κριτήριο για να σου αρέσει κάτι είναι το προσωπικό συναίσθημα αλλά το ότι κάτι δεν σου αρέσει δεν πάει να πει ότι είναι κακό!

    Στο τρίτο μέρος του σχολίου σου είμαι απόλυτα μαζί σου! Ας έρθει κάποιος να μου την πει επειδή γουστάρω τρελά την "Ομορφιά του Εγκλήματος" και θα φάει ξύλο, να είσαι σίγουρος! Αλλά αν μου πει κάποιος ότι ο Freddy Prinze Jr. είναι για γέλια, το σενάριο ανοησία, η σκηνοθεσία διεκπεραιωτική και τελικά είναι μια μέτρια ταινία δεν θα διαφωνήσω!

    Έχω φίλο που γούσταρε το Twilight. Εννοείται ότι γέλαγα μέχρι δακρύων και τον κορόιδεψα ανελέητα αλλά για πλάκα και ξέροντας ότι θα γελάσει με τις ειρωνείες μου. Πραγματικά όμως ποτέ δεν τον θεώρησα βλάκα ή ανίδεο ή οτιδήποτε άλλο εξαιτίας της επιλογής του. Αν μου έλεγε ότι το New Moon είχε πολύ καλή σκηνοθεσία βέβαια, ίσως έβγαζα κάποια αρνητικά συμπεράσματα για τη διανοητική του σταθερότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Celin έκλεισε για Six Feet Under. Να έρχεσαι να τα λέμε!

    Α Jack δεν τον παντρεύομαι τον Aldo ρε είναι μικρός(πιπίνι δεν είπαμε; :Ρ) για τα προσωπικά μου γούστα άσχετα αν ίσως πληρεί τα αντικειμενικά κριτήρια :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εσύ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις (ή δεν θες να καταλάβεις)... :p Το ότι κάτι δεν αρέσει σε κάποιον σημαίνει πως το θεωρεί κακό αυτός. ΜΟΝΟ αυτό. Βέβαια το αν η πλειοψηφία το θεωρεί καλό (ή όχι), δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι όντως ή πως πρέπει να αποδεχόμαστε την γενική άποψη (λες κι έχει κάποια αξία αυτή)... Άμα το πάρουμε έτσι, η Τελευταία Έξοδος είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών!!! Με λίγα λόγια μη δίνεις και πολλή σημασία στο τι λέει η εκάστοτε "πλειοψηφία" για ένα έργο τέχνης. Δεν έχει απολύτως ΚΑΜΙΑ αξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΥΓ: "Α Jack δεν τον παντρεύομαι τον Aldo ρε είναι μικρός(πιπίνι δεν είπαμε; :Ρ) για τα προσωπικά μου γούστα άσχετα αν ίσως πληρεί τα αντικειμενικά κριτήρια :Ρ"

    Γιατί ρε, αν θέλει να σε παντρευτεί, θα σε ρωτήσει κιόλας;!;!; Ο σωστός, ο πρόστυχος άντρας δεν ρωτά... Αρπάζει απ΄το μαλλί και κάνει ότι γουστάρει. Β) :p ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. celin gia to sfu perimene ton ximona re.

    annie me pligoses me auto alla tespa! eksetias tha ksanarxiso to kapnisma na pnikso ton pono mou:) alla an thes na me sosis...mporoume na kanoume auto pou kanan sta filarakia. ama se 20 xronia den xoume vri allous...tote tha pantreutoume.
    kai den tha exeis dikeologies giati tha eimai pleon enas empiros goiteutikotas sarantaris:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Jack η τελευταία έξοδος είναι αναμφισβήτητα μία πολύ καλή ταινία. Και η γενική άποψη είναι πως είναι υπερεκτιμημένη(δεν μιλάμε για την πλειοψηφία του imdb ή αμφισβητήσιμων ψηφοφοριών που συμμετέχει κι η κουτσή Μαρία και πολλές φορές πάνω από μία φορά ο καθένας) και ότι έχει κάποιες σεναριακές αδυναμίες. Αλλά μιλάγαμε γενικά και ξεκινήσαμε από το Shield... Πως φτάσαμε εδώ είναι σχεδόν ξεκαρδιστικό!

    Aldo sorry ρε σε πρόλαβε άλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 1. "δεν μιλάμε για την πλειοψηφία του imdb ή αμφισβητήσιμων ψηφοφοριών που συμμετέχει κι η κουτσή Μαρία και πολλές φορές πάνω από μία φορά ο καθένας"

    Γι'αυτό έγραψα: "Με λίγα λόγια μη δίνεις και πολλή σημασία στο τι λέει η εκάστοτε "πλειοψηφία" για ένα έργο τέχνης. Δεν έχει απολύτως ΚΑΜΙΑ αξία..."

    Αλλά κι αυτοί που το έχουν για αγαπημένη τους ταινία δεν θα πρέπει να δώσουν καμία σημασία στην "γενική άποψη"... Δεν έχει καμία αξία όταν μιλάμε για έργα τέχνης.

    2. "Aldo sorry ρε σε πρόλαβε άλλος!"

    Πως θα το αντέξει αυτό ο πιπινούλης!!! :)) :p Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 3. Ξέχασα να απαντήσω σε αυτό: "Αλλά μιλάγαμε γενικά και ξεκινήσαμε από το Shield... Πως φτάσαμε εδώ είναι σχεδόν ξεκαρδιστικό!"

    Γιατί στην παρέα σου δεν έχει τύχει ποτέ να ξεκινάτε συζήτηση για ένα θέμα και μετά από ώρα να καταλήγετε σε κάτι τελείως διαφορετικό;!;!; Συνήθως αυτό συμβαίνει πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ""Αλλά μιλάγαμε γενικά και ξεκινήσαμε από το Shield... Πως φτάσαμε εδώ είναι σχεδόν ξεκαρδιστικό!""

    λες και είναι η πρώτη φορα:) ζω για την μέρα που θα καταφέρουμε 20 συνεχόμενα σχόλια για το θέμα της αναρτήσεις.

    ένταξη η τελευταία έξοδος μονο στο imdb είναι υπερεκτιμημένη.

    ποιος να συγκριθεί μαζί μου ρε!!! δώσε εσύ το ok και θα έχουν εξαφανιστεί όλη σε δευτερόλεπτα:p

    @jack

    σιγά ρε κούρκουλε:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κάτσε και περίμενε το ok βλάκα!!! Β) :p :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Jack πάνω κάτω το ίδιο λέμε τόση ώρα...

    Λέω να το κάνουμε παιχνίδι. Να Βάζουμε δύο ταινίες ή μια σειρά και μια ταινία και να πρέπει να φτάσουμε από τη μία στην άλλη σε όσο το δυνατόν λιγότερα σχόλια!

    Aldo έχω δώσει το λόγο μου ρε δεν γίνεται! Θα σε βάλω δεύτερο στη λίστα όμως! Έτσι γιατί είμαι στις καλές μου :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όχι, δεν λέμε ΚΑΘΟΛΟΥ το ίδιο! Διαφωνώ κάθετα (και οριζόντια). :p Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. γεια σου ρε jack άδωνη:p

    αυτό είναι πανεύκολο ρε annie! να το κάνουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχόλια.

    εντάξει ένας aldo δεν γίνετε να μπει δεύτερος αλλα τέσπα...το καταπίνω για τι ξέρω ότι στο τέλος θα πέσεις:p

    ωραία καταφέραμε να το κάνουμε και ραντεβού στα τυφλά με τον jack για βάσια τριφύλλι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στο περίπου ρε συ. Απλά εγώ λέω πως αν δεν σου αρέσει μια ταινία δεν σημαίνει πως είναι και κακή. Επίσης συμφωνούμε πως η πλειοψηφία δεν είναι κριτήριο για το πόσο καλό είναι κάτι αν και μεταξύ μας εγώ πιστεύω πως όταν κάτι αρέσει στους περισσότερους συνήθως είναι τουλάχιστον καλό!

    Επίσης συμφωνούμε ότι η Έξοδος είναι υπερτιμημένη :Ρ

    Ρε Aldo που το θυμήθηκες το Ραντεβού στα Τυφλά;(και μάλιστα με την Τριφύλλη παρουσιάστρια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΡΟΣ ΑΛΔΟ:

    Εγώ δεν σε έβρισα όμως...!!! :S :@ :p ;)

    ΥΓ: :p :)

    ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    1. Και γω σου λέω πως αν δεν μου αρέσει μια ταινία είναι κακή για μένα, πως δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία η γενική άποψη και πως δεν είναι η "σωστή" γιατί δεν υπάρχει "σωστή" άποψη όταν μιλάμε για έργα τέχνης.

    2. Επίσης συμφωνούμε πως η Έξοδος είναι μια πάρα πολύ καλή ταινία. ;)

    ΥΓ: Μα αφού με την Τριφύλλη ήταν το κλασσικό...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. αυτά είναι κλασικά ρε! έχουμε ζήσει ιστορικές στιγμές με καφρο-αναπαραστάσεις της εκπομπής:) εντωμεταξύ όταν πήγαινε αυτό...ήμουν δεν ήμουν 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "2. Επίσης συμφωνούμε πως η Έξοδος είναι μια πάρα πολύ καλή ταινία. ;)"

    Ναι! Και για το Shield βεβαίως βεβαίως :Ρ

    Και ναι το κουράσαμε... Μάλλον βαριόμαστε όλοι! Σάπια μέρα η Κυριακή :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. και για να το κλείσουμε εδώ το θέμα...emmy θα δει κανεις το βραδυ? να πανηγυρίσουμε και την νίκη της ΗΘΟΠΟΙΑΡΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αν την παλέψω εδώ θα είμαι αλλά δύσκολο το κόβω! Πάντως στο twitter θα έχει κόσμο λογικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 1. Επίσης συμφωνούμε πως το Inception ΔΕΝ είναι κακή ταινία...!!! ;) :p :)

    2. Άλδε και γω θα ήθελα να τα δω και μάλιστα μόλις έκανα μπανάκι για να είμαι και φρέσκος... αλλά μόλις μου έστειλαν τσιπρομήνυμα στο κινητό και το σκέφτομαι... :p Αλήθεια τι ώρα αρχίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προλαβαίνεις! Στις τρεις αρχίζουν. Πόση ώρα θα πίνεις τσίπουρα πια(εντάξει μαλακία ερώτηση ήταν αυτή);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Απάντησες μόνη σου... :p ;)

    ΥΓ1: Επίσης συμφωνούμε πως το BSG ΔΕΝ είναι κι από τις χειρότερες σειρές όλων των εποχών... ;) :p :)

    ΥΓ2: Αν θα είμαι σε φάση για να δω emmy... θα τα πούμε αργάμιση (αλλιώς κι αύριο μέρα είναι)... :)

    ΥΓ3: Απορία: Το "αργάμιση" το λέτε στην πρωτεύουσα ή είναι πολύ μπανάλ και πολύ χωριάτικο;!;!; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλέ το λέμε! Νομίζω πριν μερικά χρόνια συχνότερα. Καληνύχτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν έχω να πω τίποτα. Είναι από τις πιο αγαπημένες μου σειρές.
    Και, ξέρεις, τέτοιες σειρές δεν έχουν ανεβάσει τον πήχη μόνο για τα άλλα σήριαλ, αλλά και για το σινεμά. Όταν στον καναπέ σου μπορείς και βλέπεις τέτοιες ιστορίες, τέτοιες ερμηνείες, τέτοια σκηνοθεσία, γιατί να τρέξεις στο σινεμά και να παρακολουθήσεις σχηματικές πλοκές και χάρτινους ήρωες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Συμφωνώ από μια άποψη, όμως προσωπικά δεν θα προτιμούσα ποτέ τον καναπέ μου από μια καλή πρόταση στο σινεμά και πραγματικά τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σπουδαία πράγματα. Ας μη γκρινιάζουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κοίταξε, δεν είναι θέμα γκρίνιας. Είναι μια απλή διαπίστωση:
    Γενικά τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση είναι πιο ενήλικη από το σινεμά.
    Σαφώς και γυρίζονται σπουδαίες ταινίες, νέοι αξιολογοι δημιουργοί ανακαλύπτονται κτλ, αλλά η γενική εικόνα νομίζω ότι είναι εκεινη που περιέγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δίκιο έχεις δε λέω. Και το χειρότερο είναι πως η νέα πρόταση από πλευράς κινηματογράφου είναι το 3D!!!

    Από την άλλη όμως αναγκαστικά πλέον θα κουράζονται λίγο παραπάνω και οι σκηνοθέτες και(κυρίως) οι σεναριογράφοι.Αυτό ποτέ δεν ήταν κακό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή