Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Sacrifice

Battlestar Galactica: Season 2 Episode 16



Άρχισαν κάτι φιλαράκια να βλέπουν Galactica και έτσι όποτε τους πετυχαίνω χαζεύω κανένα επεισόδιο μαζί τους! Τώρα ευτυχώς πέτυχα ένα που μου άρεσε ιδιαίτερα :)

Τα νέα μαθαίνονται, στο Galactica υπάρχει μία Κύλωνας με τη ανοχή του Αντάμα! Φωνές διαμαρτυρίας, γενική ανησυχία. Είναι όμως πραγματικά συμμαχία με το εχθρό; Είναι όντως επικίνδυνο; Νωπές οι μνήμες από το ίδιο μοντέλο να πυροβολεί τον Αντάμα παγώνοντας το αίμα σε όλους μας. Είναι πάνω που αρχίζουμε να βλέπουμε πως ίσως οι Κύλωνες δεν είναι τόσο κακοί. Άσε που εδώ έχουμε και την πρώτη έγκυο Κύλωνα. Που ταυτόχρονα γνωρίζει σημαντικές πληροφορίες για τις τακτικές και τις θέσεις των Κυλώνων... Λογικό δεν είναι να την κρατάνε ζωντανή;

Εντάξει, σε όλα με τον Αντάμα! Εννοείται ότι τέτοιο χαρτί δεν το πετάς. Είναι η "Get Out of Jail" κάρτα σου. Αλλά μήπως είσαι κομματάκι σκληρός; Χειροπέδες; Στην έγκυο; Ακόμη είναι εμφανές ότι οι προκαταλήψεις απέναντι στου Κύλωνες δύσκολα θα εξαλειφθούν. Και όταν ακόμη κρατάνε πισινές όσοι έχουν ζήσει δυο πράγματα παραπάνω μαζί τους, τι θα κάνουν οι απλοί πολίτες; Γι΄αυτούς είναι ακόμη τοστιέρες, οι υπεύθυνοι του χαμού των ανθρώπων τους... Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!

Και φυσικά τι γίνεται στο Galactica κάθε τρεις και λίγο; Πραξικόπημα... Απεγνωσμένοι πολίτες καταλαμβάνουν το Cloud 9. Μέσα βρίσκονται η Ντουάλα, ο Λι, ο Billy και η Έλεν! Η Ντουάλα μόλις έχει απορρίψει πρόταση γάμου του Billy και βρίσκεται εκεί με τον Λι(νομίζω ποτέ δεν τη συμπάθησα αυτή) καθώς είπαν να απολαύσουν το ρεπό τους. Ο καημένος ο μικρούλης πέφτει πάνω τους και πληγώνεται ακόμη περισσότερο. Κακούργα γυναίκα!

Το εκπληκτικό για μένα σε αυτό το επεισόδιο δεν είναι ούτε η δράση, ούτε η αγωνία, ούτε όμως και η όλη εξέλιξη με το τρομοκρατικό χτύπημα. Είναι η τραγικότητα της Starbuck! Σε ένα επεισόδιο βλέπουμε όλα τα στάδια από τα οποία περνάει και στη σειρά. Και σαν θεατές κολλάμε μαζί της. Στην αρχή χαμογελάς. Είναι αλάνι και μεγάλος μάγκας! Όταν θα έρθει το "όχι ρε πούστη μου, γιατί ρε Starbuck" πονάς. Η απόγνωση στο βλέμμα της, το πλάκωμα στην ψυχή μου...δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Γιατί η Starbuck πάντα πληρώνει ότι κάνει και ότι κουβαλάει μέσα της. Σε όποια κατάσταση βρίσκεται, ότι αντιδράσεις έχει είναι συνέπεια δικών της πράξεων και όχι γιατί τυχαίνει να είναι εκεί! Και φυσικά όπως πάντα αντράκι, αναλαμβάνει την ευθύνη.

Όλα θα πάνε καλά τελικά. Όχι για όλους βέβαια αφού ο καημένος ο Billy θα κάνει το παλικαράκι και θα σκοτωθεί! Πολύ ωραία η σκηνή της Ρόσλιν όταν τον χαιρετάει για τελευταία φορά... Ραγίζει η καρδιά σου! Στέκομαι σ΄αυτό το επεισόδιο γιατί είναι ένα από εκείνα που σε κρατάει στην τσίτα, σου χαρίζει μια τεράστια ποικιλία συναισθημάτων, σε κάνει να σκέφτεσαι και το θυμάσαι για αρκετό καιρό.

33 σχόλια:

  1. συγκινούμαι:) μακάρι να μην το είχα δει και να το βλεπα τώρα! galacticaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ έτσι νιώθω κάθε φορά που βλέπω κάποιο επεισόδιο! Και τους ζηλεύω τόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. "Το εκπληκτικό για μένα σε αυτό το επεισόδιο δεν είναι ούτε η δράση, ούτε η αγωνία"

    Η ΠΟΙΑ;!;!; :)) :p ;)

    2. "Είναι η τραγικότητα της Starbuck!", "Και σαν θεατές κολλάμε μαζί της, Στην αρχή χαμογελάς. Είναι αλάνι και μεγάλος μάγκας! Όταν θα έρθει το "όχι ρε πούστη μου, γιατί ρε Starbuck" πονάς"

    A. Η ηλιθιότητά της είναι η μεγαλύτερή της τραγικότητα. B. ΟΧΙ. Δε κολλάμε ΚΑΘΟΛΟΥ μαζί της. Γ. Δεν είναι "μεγάλος μάγκας", αλλά μεγάλος ψευτόμαγκας. Δ. Δεν περιγράφεται ο πόνος που έχω νιώσει για την δηθενατζού-ψευτοτσαμπουκαλού Starbuck!!! E. "Γιατί η Starbuck πάντα πληρώνει ότι κάνει και ότι κουβαλάει μέσα της": Την ηλιθιότητά της πληρώνει κάθε φορά. Β) :p

    3. "Ραγίζει η καρδιά σου!"

    Ναι ρε γμτ!!! :(( :΄(

    4. "Στέκομαι σ΄αυτό το επεισόδιο γιατί είναι ένα από εκείνα που σε κρατάει στην τσίτα, σου χαρίζει μια τεράστια ποικιλία συναισθημάτων, σε κάνει να σκέφτεσαι και το θυμάσαι για αρκετό καιρό."

    Καλό, αλλά ξέρω καλύτερο με το Τοτό... :p :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρομοίως Annie... Παρομοίως...

    ΥΓ: Όπως και το υπερτιμημένο BSG δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, θα πω την αμαρτία μου:

    Από τις 2 πρώτες σεζόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μου άρεσαν ΜΟΝΟ 3 επεισόδια (τα πηγασιώτικα:p)... ΑΛΛΑ από την 3η έχω δει τα 4 πρώτα και μου άρεσαν και τα 4 ΠΟΛΥ!!! Μου άρεσε πολύ όλη αυτή η φάση με το τρομοκρατικό αντάρτικο... αλλά δυστυχώς πήγε ο Αντάμα και τους πήρε και πολύ φοβάμαι πως θα γίνει πάλι η σειρά που έβλεπα στις προηγούμενες σεζόν... :( Δεν τα μπορώ τα (ηλίθια) διαστημικά ρε γμτ!!! :p :)

    ΥΓ: Πάντως οι Αντάμηδες (:p) είναι ακόμα πιο γελοίοι (ο ένας με το μουστάκι που ευτυχώς το ξύρισε και ο άλλος που έγινε μπούλης!!! :)) :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θαύμα θαύμα!!!

    Πάντως η τρίτη σαιζόν είναι η καλύτερη :) Και μετά πάνω στο Galactica γίνονται τρελά πράγματα! Κι εγώ χαζεύω με τους φίλους μου λίγο από αυτά τα επεισόδια και τους ζηλεύω που τα βλέπουν πρώτη φορά! Το διπλό που την κάνουν από τη Νέα Κάπρικα είναι απίθανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο έχω δει... σίγουρα είναι η καλύτερη και μάλιστα με διαφορά... Αλλά σιγά το δύσκολο!!! Άλλωστε δεν ήταν και πολύ ψηλά ο πήχης (γύρω στο μισό μέτρο)... :p :) Πάντως το 4ο με χάλασε επειδή τα κατάφεραν και την έκαναν... :( Βέβαια δεν ξέρω τι "τρελά πράγματα" γίνονται στο Galactica... αλλά θα προτιμούσα να είχε περισσότερα αντάρτικα επεισόδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα πρώτα 6 της 3 season είναι το καλύτερο σερί που έχει παιχτεί στην tv! αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Δεν πωρώθηκα με το BSG ρε Annie για να δω και webisodes (δεν έχω δει ΠΟΤΕ από ΚΑΜΙΑ σειρά)...!!! Άσε να το τελειώσω κάποια στιγμή μέσα στο 2011 να μην μου πιάνει και χώρο στο δίσκο... B) :p

    2. "τα πρώτα 6 της 3 season είναι το καλύτερο σερί που έχει παιχτεί στην tv! αυτά"

    :)) :)) :)) :p Το ανέκδοτο της ημέρας ή υπερβολάρα του κερατά της ημέρας;!;!; Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α Jack τα webisodes δείχνουν αντάρτικο γι΄αυτό στο είπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1. "Aldo συμφωνώ απόλυτα!"

    Νο γουέι!!! :)) :)) :p

    2. "Α Jack τα webisodes δείχνουν αντάρτικο γι΄αυτό στο είπα"

    Το κατάλαβα ρε (έκανε "λίγο" ΜΠΑΜ:p)...!!! Όπως σου είπα: Δεν πωρώθηκα με το BSG ρε Annie για να δω και webisodes... Δεν έχω δει άλλα κι άλλα webisodes... απ΄το BSG θα έβλεπα!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kai pia alli sira exei tetio gamato seri aristourgimaton re? apo tis megales...min pis kana 24:p

    ps: a annie thimase katholou ta kalitera episodia tou HIMYM? thelo na kateevaso kana 10 episodiakia alla den ta thimame katholou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια στιγμή γιατί ο Άλντος το παράκανε:

    Άλντο, έχεις δει επεισόδιο 24; ΟΧΙ.
    Νομίζεις ότι είναι σαν ταινία δράσης τύπου TRANSPORTER; ΝΑΙ.
    Είναι όμως αυτό; ΟΧΙ.
    Μιλάω τώρα λίγο άκαιρα ενώ την έχουν υπερασπιστεί στο παρελθόν Άρης, Σελίν, Τζακ κ.λ.; ΝΑΙ.
    Επειδή βαριέμαι να μιλάω για σειρές; ΝΑΙ.
    Αλλά αυτό αναιρεί ότι όταν είχα δει τις 5 πρώτες σεζόν τη θεώρησα στο σύνολο εξαιρετική σειρά; ΟΧΙ.

    Υ.Γ.: Αισθάνομαι λίγο σαν τον Τζακ τώρα :Ρ

    Υ.Γ. 2: Και ΟΧΙ, δε μου έδωσε λεφτά :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aldo δεν τα θυμάμαι ρε συ. Σίγουρα από την τελευταία το Playbook και το επετειακό, την τέταρτη σχεδόν όλη, αυτό που λέγαν too old for this s...stuff(το 19 της τέταρτης) αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν θυμάμαι επεισόδια συγκεκριμένα :(

    Ρε συ Costello από τον Jack περίμενα να τσιμπήσει αλλά κι εσύ; Ο Aldo δεν νομίζει πράγματα για το 24, ούτε το υποτιμάει σαν σειρά. Απλά τη βρίσκει να νευριάζει τον Jack(και μεταξύ μας εφόσον το πετυχαίνει τόσο εύκολα, πως να τον αδικήσεις;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α Aldo δες κι εδώ, αν και προσωπικά δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΑΛΔΟ:

    Από πότε μια σειρούλα που ο πήχης της έχει φτάσει στα καλύτερά του μέχρι το 1 μέτρο είναι μεγάλη σειρά;!;!; :/ :/ :/ :)) (είμαι σίγουρος πως θα απαντήσεις με "ξυπναδούλα", αλλά είμαι προετοιμασμένος:p)

    ΠΡΟΣ W:

    1. Έχει δει λέει 1-2 τυχαία επεισόδια... :/ :/ :/ :p

    2. Ξέχασες τον geo... :p ;)

    ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    1. Προφανώς και νομίζει μλκς για το 24 και προφανώς το υποτιμάει (όπως και συ φυσικά)... Έστω και υποσυνείδητα τα πιστεύει όσα λέει, διαφορετικά θα είχε δει τη σειρά... Για να μην την έχει δει, σημαίνει πως δεν του κάθεται καλά, πως του φαίνεται κατώτερη από αυτές που έχει δει...

    2. "Απλά τη βρίσκει να νευριάζει τον Jack(και μεταξύ μας εφόσον το πετυχαίνει τόσο εύκολα, πως να τον αδικήσεις;)"

    Α. Αχ μωρέ "πως να τον αδικήσεις;"!!! :/ :/ :/ Αυτό δεν είναι εξυπνάδα...!!! Ή είναι στο βαθμό που είναι έξυπνοι και οι Jackass... :p

    Β. Σου έχω εξηγήσει ΤΟΣΕΣ φορές πως ΘΕΛΩ και "τσιμπάω"... επιλογή μου είναι... πως αλλιώς το λένε για να το καταλάβεις επιτέλους;!;!; :p Απλά δεν μπορώ να αφήνω εξυπνάκηδες να λένε μλκς, να νομίζουν πως είναι έξυπνοι και να χαίρονται κιόλας για τις παπαριές που λένε...!!! Β)

    ΥΓ: Ελπίζω να μην χρειαστεί να τα επαναλάβω κι άλλη φορά... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τον Aldo δεν μπορώ να μιλήσω αλλά εγώ σίγουρα δεν την υποτιμάω! Είμαι απόλυτα σίγουρη για το ότι είναι πάρα πολύ καλή σειρά, από τις καλύτερες που έχουν παιχτεί.

    Το ότι θέλεις και τσιμπάς είναι μαζοχιστικό και ανόητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε εγώ απλά εννοούσα να μην πεις για το 24 γιατί δεν το έχουμε δει ούτε εγώ ούτε και η annie! πως στο διάολο να τα συγκρίναμε με τα επεισόδια του bsg???


    thanks για το link annie. τα κατεβάζω και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    1. "Είμαι απόλυτα σίγουρη για το ότι είναι πάρα πολύ καλή σειρά, από τις καλύτερες που έχουν παιχτεί."

    Δεν περίμενα να πεις κάτι τέτοιο, αλλά το παράδοξο είναι πως επιλέγεις να μην το δεις γιατί "δεν είναι για σένα"... Επειδή δεν σου αρέσουν οι περιπέτειες (ενώ το 24 δεν είναι μια απλή περιπέτεια, αλλά κάτι πολύ πιο περίπλοκο)!!! Τέσπα...

    2. "Το ότι θέλεις και τσιμπάς είναι μαζοχιστικό και ανόητο!"

    Το πρώτο το δέχομαι, αλλά το 2ο όχι. Ανόητοι είναι όσοι λένε παπαροξυπναδούλες (άμα είναι λεξιπλάστης ο άνθρωπος... :p). Επαναλαμβάνω: "Απλά δεν μπορώ να αφήνω εξυπνάκηδες να λένε μλκς, να νομίζουν πως είναι έξυπνοι και να χαίρονται κιόλας για τις παπαριές που λένε...!!!".

    ΠΡΟΣ ΑΛΔΟ:

    Aσ'τα σάπια ρε βλαμμένε ("apo tis megales...min pis kana 24:p")... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ρε απλά είναι παρεξηγήσιμος ο τρόπος που γράφω:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ναι, μάλλον έτσι εξηγείται...!!! :/ :/ :/ :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ωραία...τώρα ας μιλήσουμε για καμια σειρά. άντε τραβάτε να δείτε το SOA(D)! ΓΑΜΗΣΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το (D) τι είναι;!;!; :/

    ΥΓ: Άντε ρε βλάκα δες Breaking Bad!!! Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. prepei na to anakalipsis moso sou:P

    ps exoume xrono gia auto. etsi kai alios tha kanei dialima gia enan xrono.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πς: Ο Ιούλιος είναι κοντά ρε!!! Β) :p :/ :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή