Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Hello Bandit

                                           
Dexter: Season 5 Episode 2




Τι καλό επεισόδιο. Όχι τόσο δυνατό όσο η πρεμιέρα αλλά σιγά σιγά κλείνουν τα παλιά θέματα και ανοίγουν νέα. Ο Dexter αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην ανθρώπινη φύση του και σε αυτή του τέρατος. Τα μικρά τον αφήνουν(damn you Astor) και πλέον το μόνο που τον βοηθάει να μη χάσει τον έλεγχο είναι το...κυνήγι. Παράλογο ακούγεται αλλά είναι τόσο διεστραμμένα λογικό. Ο Michael C. Hall είναι προφανές ότι διανύει την καλύτερη Ντεξτερική χρονιά του αφού επιτέλους ο ρόλος του δίνει τη δυνατότητα να δείξει το ερμηνευτικό του ταλέντο που όσοι έχουμε δει Six Feet Under ξέρουμε πολύ καλά πως διαθέτει.

Ο Κουίν όταν δεν προσπαθεί να πηδήξει τη Ντέμπρα ψαχουλεύει και ο άτιμος είναι κοντά. Το σκίτσο θυμίζει ξεκάθαρα τον Dexter. Είναι και μικρό κλείσιμο ματιού στη δεύτερη σαιζόν όταν την είχε βγάλει πολύ εύκολα καθαρή. Και με τον Κάιλ Μπάτλερ δεν έχει τύχη αφού φρόντισε ο Τρίνιτι να τον φάει κι αυτόν. Ανάθεμα τι θα κάνει αυτή τη φορά ο Ντεξτεράκος.

Μασούκα from the past δεν είχαμε δυστυχώς αλλά η μπουνιά που έφαγε μέτραγε άσχημα! Η Ντεμπ μου άρεσε υπερβολικά πολύ έτσι όπως στέκεται δίπλα στον Dexter, ακόμη ανυποψίαστη. Το μπινελίκι στον Κουίν όταν πήγε σπίτι του, ανεκτίμητο! Ο μικρούλης Κόντι είναι το πιο τέλειο παιδί σε σειρά. Τι ματακια… Μου ράγισε την καρδιά. Άντε στο επόμενο ελπίζω να δούμε τον Dexter να σκοτώνει γιατί είναι το μόνο που λείπει(αν και τεχνικά είχαμε φόνο στο πρώτο επεισόδιο, αλλά δεν ήταν με τον Ντεξτερικό τρόπο)

Όπως και να έχει ελπίζω να κρατήσει αυτό το ύφος κανα δυο επεισόδια ακόμη. Δεν θα πω όχι στο να γίνει λίγο πιο αγωνιώδες αλλά αυτό το είδαμε στη δεύτερη σαιζόν. Αυτή τη στιγμή έχει τόσο πολύ ενδιαφέρον το πώς διαμορφώνεται ο Dexter που ζητάω συνεχώς κι άλλους σκοτεινούς μονολόγους.
 

13 σχόλια:

  1. πολύ καλός και αυτό. στο επόμενο δεν θέλω να ασχοληθεί με τον βλάκα που ανακάλυψε.

    ""και πλέον το μόνο που τον βοηθάει να μη χάσει τον έλεγχο είναι το...κυνήγι. Παράλογο ακούγεται αλλά είναι τόσο διεστραμμένα λογικό""

    μονο που στο τέλος δεν ένιωσε όπως παλιά. με αρέσει πολύ αυτή η τροπή που πάει να πάρει. δηλαδή να έχουμε έναν dex που να θέλει να σκοτώσει αλλα να μην το ευχαριστιέται.

    ποιος είναι αυτός ο Κάιλ Μπάτλερ και δεν τον θυμάμαι??


    νομίζω θα έχουμε ακόμα 2-3 επεισόδια για να μαζέψουν κάποια πράγματα και μετά θα μπούν στο ψητό.

    περιμένω το dex vs dep όσο τίποτα άλλο στην φετινή tv.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ντέξτερ είχε πει στον τρίνιτι και την οικογένειά του ότι τον λένε Κάιλ Μπάτλερ. Και κάποια στιγμή ο τρίνιτι ξέκανε έναν Κάιλ Μπάτλερ.

    Δυστυχώς για σένα, Dex vs Deb δεν πρόκειται να έχει φέτος.

    "μονο που στο τέλος δεν ένιωσε όπως παλιά. με αρέσει πολύ αυτή η τροπή που πάει να πάρει. δηλαδή να έχουμε έναν dex που να θέλει να σκοτώσει αλλα να μην το ευχαριστιέται."

    Εγώ δεν θέλω να χάσει τελείως την ευχαρίστηση του να σκοτώνει. Είναι λογικό να είναι έτσι χαμένος. Είναι serial killer και όταν η τάξη γύρω του καταρρέει είναι φυσικό να μην ξέρει που πατάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάτσε θα χει και άλλη σεζόν??? μαλακια αν γίνει.

    τώρα άμα έχει και άλλη σεζόν...αλλάζουν τα πράγματα! εγώ νόμιζα ότι είναι η τελευταία και για αυτά πίστευα ότι το πάνε προς τα κει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί το νόμιζες αυτό; Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη και νομίζω θα έχει σίγουρα άλλη μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε μετά τα περσινά νόμιζα ότι είχαμε μπει στην τελική ευθεία. δηλαδή τώρα να εύχομαι τα πατώσει σε τηλεθέαση για να το τελειώσουν φέτος?:p
    άμα δεν είναι αυτή η τελευταία...τότε ίσως και να είναι τελικά η χειρότερη σεζόν. μετά τα περσινά ναξαναβλέπουμε τα ίδια με φαίνεται κάπως. δεν ξέρω...ξενέρωσα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια ίδια; Δεν θα έχουμε ξαναδεί τέτοια μεταστροφή στον χαρακτήρα του Dexter! Όσο δεν ακολουθούν τα βιβλία είμαι ήσυχη εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπουχουχουχου... (ελπίζω να είναι η τελευταία σεζόν:p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. με το κυνηγάω σκοτώνω του dex! και τον μπάτσο που τον υποπτεύεται. εγώ περίμενα κάτι εντελώς διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aldo, ήταν ξεκάθαρο από το τέλος της περσινής ότι έτσι θα γίνει. Δεν ξέρω τι περίμενες. Ίσα ίσα που θα έχει τρελό ενδιαφέρον να δούμε το πόσο διαφορετικά θα το χειριστεί ο Dex τώρα σε σχέση με τη δεύτερη.

    Άσε που αν σταματήσει το "κυνηγάω σκοτώνω" για μένα θα έχει αποτύχει η σειρά. Αν είναι να το κάνουν έτσι ΜΟΝΟ στην τελευταία σαιζόν θα είναι αποδεκτό και το μόνο θετικό θα είναι η απίστευτη εσωτερική ερμηνεία που θα δώσει ο Hall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μα εγώ νόμιζα ότι είναι η τελευταία...για αυτό περίμενα κάτι τέτοιο.

    απλά τώρα δεν ξέρω αν μετά τα περσινά...μπορούν να διαχειριστούν μια σεζόν χωρίς το φινάλε της σειράς.

    πάντως εντάξει στο δεύτερο είμαστε ακόμα! δεν ξέρουμε ακόμα που το πάνε.

    βγήκε caprica?? είδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βγήκε Caprica αλλά ακόμη δεν πρόλαβα να το δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δες το...γαμάει αγρια!!!! καλύτερο και από το περσινό! άμα συνεχίσει έτσι ίσως να αγγίξει και το επίπεδο του bsg!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1. "το μόνο θετικό θα είναι η απίστευτη εσωτερική ερμηνεία που θα δώσει ο Hall"

    LOL!!! :p

    2. "άμα συνεχίσει έτσι ίσως να αγγίξει και το επίπεδο του bsg!"

    Καραlol!!! xD :)) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή