Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Nights in Ballygran

                                                                                 
Boardwalk Empire: Season 1 Episode 5




Αυτή τη φορά θα σταθώ λίγο στην εκπληκτική παρουσίαση της εποχής. Πέρα από σκηνικά και κοστούμια. Ο τρόπος που μιλάνε, που κινούνται, που φέρονται. Ο συντηρητισμός των γυναικών στο Women's Temperance League παρουσιάζεται με πολύ εύστοχο τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν ρωτάνε τη Margaret που άφησε τα μικρά κι εκείνη απαντάει to a neibhoor woman! Ή λίγο αργότερα που λέει ότι είναι φίλος της ο Nucky και αρχίζουν όλες να μουρμουρίζουν...

Οι σκηνές που μοιράζονται ο Bushemi και η Kelly Macdonald είναι πάντα εξαιρετικές. Κι εδώ είναι γεμάτες ένταση, ματιές όλο υπονοούμενα. Όλος ο ουσιαστικός διάλογος όταν είναι παρούσα η πρόεδρος της οργάνωσης, γίνεται με τα μάτια. Και η Margaret, όταν είδε πως ο Nucky δεν θα τρέχει όποτε τον χρειάζεται τι έκανε; Πήγε και ρουφιάνεψε στο μπατσούλη... Επειδή την έφτυσε. Γυναίκες. Θα μου πεις το πέτυχε αυτό που ήθελε στο τέλος! Γεια σου ρε Nucky καρδιοκατακτητή :)

Α ο Τζίμι τι καλός που είναι. Κρίμα και η κοπελιά. Δυνατή σκηνή αυτή της αυτοκτονίας κι ας ήταν υπερβολικά σύντομη. Η δεύτερη καλύτερη του επεισοδίου. Η πιο γαμάτη ήταν φυσικά η τελευταία με το υπέροχο τραγούδι και το εκπληκτικό μοντάζ! Γενικά το επεισόδιο δεν με ενθουσίασε όσο το προηγούμενο αλλά ήταν κι αυτό τέλειο. Boardwalk Empire και Terriers έχουν μέχρι στιγμής 5 στα 5 και 6 στα 6 αντίστοιχα. Σειράρες και οι δύο και κάθε βδομάδα αλλάζω γνώμη για το ποια προτιμώ!

2 σχόλια:

  1. Προσπαθώ από χθες να γράψω ένα σχόλιο, αλλά το χαλασμένο μου πληκτρολόγιο δε μου το επέτρεψε.

    Ήθελα να πω για τα γυναικεία ένστικτα. Γι'αυτή τη μεταστροφή της φιλήσυχης και καλοκάγαθης Margaret που αφού προσπάθησε να την απομακρύνει από τη ζωή του ο Nucky έγινε ύαινα να τον κατασπαράξει και κατέδωσε τη φάση με το ιρλανδέζικο "πάρτυ".
    Τελικά, πήρε αυτό που ήθελε. Πόσο χειριστικές είναι οι γυναίκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γυναίκες... Δεν είναι να μπλέκεις. Αν και από εδώ και μπρος πιστεύω ότι ο Nucky θα χειριστεί σωστά την κατάσταση και δεν θα ξαναφήσει έτσι ανεξέλεγκτη τη Margaret.

    ΑπάντησηΔιαγραφή