Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα(not) Νερά

                                     
Συμπτωματικά τελείως εχθές ξαναείδα το επεισόδιο του How I Met Your Mother με το τέλειο teacup pig! Σε αυτό το επεισόδιο, για τους μη γνώστες, βλέπουμε πως κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιώντας την απαράδεκτη δικαιολογία "I can't be with you...right now" εκμεταλλεύονται αυτόν που είναι ερωτευμένος μαζί τους ώστε να είναι πάντα εκεί, να τους φτιάχνει κέικ και να τους πλένει τα ρούχα. Ε κάτι τέτοιο είναι και οι Πειρατές της Καραϊβικής! Σε κάθε νέα ταινία μπαίνεις με ύφος teacup pig στην αίθουσα και περιμένεις αυτό που τότε, το πρώτο μέρος σου έταξε... Αμ δε. Πλέον το μάθαμε και όσοι συνεχίζουμε να πηγαίνουμε το κάνουμε κάπως μαζοχιστικά πια.


Το τέταρτο μέρος δεν είναι τίποτα που δεν περίμενες. Είναι κακό. Είναι βαρετό. Και τελικά είναι ένα κολάζ από σκηνές των προηγούμενων τριών ταινιών! Η απουσία των γλυκανάλατων Bloom και Knightley με είχε γεμίσει ελπίδα αλλά τελικά το πρώτο μέρος το βρήκα αβάσταχτο. Και by the way είμαι μεγάλη φαν των ταινιών! Το δεύτερο μισό σε κάνει να μην κλαις πολύ τα λεφτά σου. Η δράση δεν του λείπει, ίσα ίσα έχει τόση πολύ που μπουχτίζεις και η ιστορία πάει και πάει και πάει. Αλλά στην τελική χαζομάρα να γκρινιάζω. Περιπετειούλα με τον Johnny Depp δεν είναι ποτέ για πέταμα γιατί hello είναι με τον Johnny Depp.


Ο οποίος Johnny Depp ήταν η πρώτη φορά που μου φάνηκε να βαριέται τόσο πολύ. Πάλι βέβαια κλέβει την παράσταση αλλά περνάει κι αυτός ελαφρώς αδιάφορα. Πιο αδιάφορη όμως ήταν η Penelope Cruz. Απαράδεκτη! Και πάλι δεν σε πειράζει πολύ γιατί τουλάχιστον έχουν καλή χημεία και σαν ζευγάρι χαίρεσαι να τους βλέπεις. Πάντα υποκλίνομαι στην εμφάνιση του Keith Richards και ως συνήθως εξαιρετικός ήταν και ο Geoffrey Rush. Κάτι καινούριοι δεν μου τράβηξαν την προσοχή και οι κακοί δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικοί. Επίσης τι παίζει με τους Ισπανούς; Για ποιο λόγο υπάρχουν στην ταινία; Πόση φάση θα είχε να μας έδειχνε το ισπανικό πλήρωμα εν πλω κι όχι για πέντε λεπτά στο τέλος... Αν κατάλαβε κανείς τι δουλειά είχαν εκεί ας μου πει και μένα!


Αν είναι χειρότερο από το τρίτο είναι νωρίς να το πω. Σίγουρα όμως έλειπε κι εδώ το χιούμορ. Με δύο(2) πραγματικά καλές ατάκες και άλλες τρεις-τέσσερις αρκετά αστείες δεν κάνεις δουλειά... Άντε να τελειώνει αυτό το κακό να έχει και ο Depp περισσότερο χρόνο για καλές δουλειές(σαν το Tourist!) να σταματήσω κι εγώ να πηγαίνω ιδεοψυχαναγκαστικά στο σινεμά με το που βγαίνει καινούρια συνέχεια του πανηγυριού. Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν ότι δεν πέρασα καλά απλά νιώθω ότι η μέρα που το teacup pig θα σταματήσει να κοιτάει με παραπονεμένο ύφος και θα την κάνει για αλλού δεν αργεί!


ΥΓ: Για να καταλαβαινόμαστε εδώ έχει teacup pigs :)
                      

4 σχόλια:

  1. εξαιρετικός ο Rush? ο πιο τραγικός απ όλους ήταν! μονο ο mcshane άξιζε. εντάξει και oι γοργόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ρε μια χαρά ήταν ο άνθρωπος. Αξιοπρεπέστατος κι ας του πήδηξαν το ρόλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε πόση γαμάτη η σκηνή με τις γοργόνες;;; Μαγεύτηκα....

    Κατά τα άλλα η καλύτερη ταινία του Ρομπ Μάρσαλ. Εύκολα όμως....

    Πάντως εγώ, ειδικά στο πρώτο μισό, γέλασα με την ψυχή μου. Τι να πω, γούστα είναι αυτά...

    Α, και λίγα τα λόγια σου για τους Τρίτους Πειρατές, παίζει να είναι και η αγαπημένη μου bad-movie-we-love!!! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα τώρα ρε Ναυπηγέ, μεγάλη σάχλα ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή