Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Νύχτες Πρεμιέρας 2011



        
Updated: 26/9/2011
       
Oroi

Δεν νομίζω πως τα περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά προβλήμα δεκαεξάχρονων Ισλανδών αφορούν κάποιον πέρα από τους συνομιλήκους τους. Ίσα ίσα θα σου θυμήσουν όλα τα ντροπιαστηκά που έκανες σ΄αυτή την ηλικία. Βαρετή μέχρι ένα σημείο η ταινία, τελικά(αν και αργεί) παίρνει τα πάνω της. Ευχάριστες φάτσες, καλούλα μουσική αλλά σε γενικές γραμμές μέτρια πράγματα. Τα χιπστεροταινιάκια έχουν γίνει μόδα αλλα΄λίγα είναι αυτά που πραγματικά ξεχωρίζουν.

Killing Bono

Να ένας τίτλος ταινίας που εκφράζει πολλούς από μας. Πόσοι δεν διάλεξαν αυτοί την ταινία με την ελπίδα να δουν το κεφάλι του Bono να σκάει σαν καρπούζι; Το κακό είναι πως θα βγεις από την αίθουσα μισώντας λίγο παραπάνω... Όπως και να έχει χωρίς να είναι τίποτα σπουδαίο, η ταινία κυλάει γρήγορα και δεν είναι βαρετή. Εξάλλου κάθε ευκαιρία να δούμε τον Robert Sheehan είναι καλοδεχούμενη, δεν είναι;


Eric, who do you wanna be in ten years time, eh? Keith Moon? Rocking out with the biggest band in the world? Neck deep in girls and booze and drugs, yeah? Or a piss-poor, 30 year old altar boy, who sits in at the weekend and pulls his winky?

Didn't Keith Moon die?

Listen, Eric... I am asking you to make a choice. It's me or God.



Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel
     
Μπορεί να τσίμπησα από το όνομα του Tarantino στο site του φεστιβάλ και τελικά να τον έδειξε μόνο 40 δευτερόλεπτα όμως δεν το μετάνιωσα στιγμη. Απίστευτα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για έναν άνθρωπο που όπως είπε και ο Άντρας "ευχαριστούν όλοι οι Εραστές του σινεμά στον πλανήτη Γη". Στην τελική κάθε ευκαιρία να δεις τον Scorsese να μιλάει για σινεμά(στο πλέον υπέροχο σκηνικό) σε κάνει να νιώθεις τυχερός!

   
Oslo, 31 August 

Αξιοπρεπής ταινία με ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία που θα μπορούσε να είναι πραγματικά δυνατή. Δεν ήταν όμως! Σκηνοθετικά μου άρεσε αλλά δεν μπορώ να πω πως την ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα. Μέχρι ένα σημείο βαρέθηκα και ναι μεν αυτό οφείλεται στο προσωπικό μου γούστο αλλά και η ταινία έδειχνε να της λείπουν πράγματα. 


Hobo with a Shotgun

Ότι και να πω εγώ είναι λίγο. Απλά δείτε το! Πανικός, αίμα, ατάκες να σε κάνουν να λιώνεις... Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. Ατέλειωτη καφρίλα, κανιβαλισμός, σούπερ σκηνοθεσία, καρακάλτ φάτσες. Τι να πρωτοθυμηθώ! Τον αποκεφαλισμό αλά Thriller a cruel picture; Την...Πανούκλα; Την ανθρώπινη πινιάτα; Πραγματικά το καταευχαριστήθηκα. Χρειαζόταν μετά από τόσες αποτυχημένες με το ζόρι καλτιές που έχουμε δει τελευταία... 


Put the knife away, kid... or I'll use it to cut welfare checks from your rotten skin! 
       

The Artist

Απίθανο... Υπέροχη εμπειρία! Είναι εκπληκτικό το ότι αυτή η ταινία γυρίστηκε σήμερα.Τρομερές ερμηνείες με τους Jean Dujardin και Bérénice Bejo να κουβαλάνε μια γοητεία από τα παλιά. Η σκηνοθεσία είναι για να υποκλίνεσαι. Ο εφιάλτης του George Valentin είναι από τα πιο ευφυή πράγματα που είδα τελευταία στο σινεμά. Μεγάλη ταινία, σε κάνει να χαμογελάς σαν βλάκας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια. Τη λάτρεψα!


Drive

Μπορεί οι τίτλοι αρχής να συνοδεύονται από μία από τις πιο άκυρα επιλεγμένες γραμματοσειρές ever. Μπορεί να αδυνατώ να κατανοήσω γιατί τόσες πολλές πέφτουν στα πατώματα για τον Gosling. Όπως και να έχει όμως γούσταρα απίστευτα με την ταινία. Ωραίες εξάρσεις, cool φάσεις, γαμάτες σκηνές καταδίωξης. Και το καλό ήταν πως δεν ήταν παραφορτωμένη, δεν είχε πολλή φασαρία, ούτε αχρείαστα γρήγορους ρυθμούς και αυτό σπάνια συμβαίνει με τέτοιες ταινίες.


             
Amador

Σίγουρα πρωτότυπο σενάριο, σε κάνει να κολλάς και να θες να δεις τι θα γίνει παρακάτω. Ενώ θα μπορούσε να είναι πολύ...βαρύ και καταθλιπτικό, υπάρχει ένας εξαιρετικός χειρισμός που δεν αφήνει την ταινία να ξεφύγει σε ανούσιους μελοδραματισμούς. Η ατμόσφαιρα ελαφραίνει και από τα εξαιρετικά κωμικά διαλείμματα. Προσωπικά μπήκα στην αίθουσα με τις μικρότερες προσδοκίες και με διέψευσε. Από τις ενδιαφέρουσες ταινίες.


Submarine

Φρέσκο χιπστεροταινιάκι που παρακολουθείται πολύ ευχάριστα και που σε κάνει να χαμογελάς! Η Yasmin Paige είναι υπέροχα εκνευριστική και ο Craig Roberts εκνευριστικά συμπαθητικός. Ενδιαφέρουσα μουσική και σκηνοθεσία αλλά κυρίως πολύ καλός ρυθμός. Ο αγαπημένος μου Richard Ayoade(όσοι δεν έχετε δει IT Crowd κάντε το χθες) φαίνεται να τα πηγαίνει περίφημα και μακάρι να δούμε κι άλλα πράγματα απ΄αυτόν(να πω ότι το Pulp Fiction επεισόδιο του Community το έχει σκηνοθετήσει αυτός)!


La Guerre est Declaree

Υπέροχο το πόσο ευχάριστη είναι μια ταινία που πραγματεύεται ένα τόσο δύσκολο θέμα. Συνήθως ο δρόμος προς το εύκολο κλάμα είναι ο μοναδικός, οπότε κάθε διαφορετική προσέγγιση την επικροτώ. Καλή προσπάθεια αν και στο τέλος μου άφησε την αίσθηση ότι κάτι έλειπε. Όπως και να έχει είναι μια απολαυστική ταινία γεμάτη αισιοδοξία και αυτό είναι πάντα καλό, έτσι δεν είναι;

   
Kantai

Συμπαθητική ταινία αλλά όχι κάτι σπουδαίο. Ωστόσο είναι πολύ διασκεδαστική και αστεία. Αμφιβάλω για τι αν τελικά καταφέρνει να σαρκάσει την ξενοφοβία αλλά λίγη σημασία έχει. Τα ξεκαρδιστικά σκηνικά και οι απορημένες φάτσες των πρωταγωνιστών μπροστά σε όλα αυτά τα απίθανα που γίνονται μέσα στο σπίτι τους αρκούν για να περάσεις καλά... Μπορεί να μην πρόκειται για κάτι αξιοσημείωτο αλλά σίγουρα πρόκειται για κάτι πολύ ευχάριστο.


Atmen

Ο Karl Markovics εκμεταλλεύεται πλήρως το μουντό τοπίο και την ψυχρή ατμόσφαιρα της Βιέννης και παραδίδει μια μελαγχολική ταινία. Η ιστορία του Roman είναι ενδιαφέρουσα όμως ποτέ δεν εμβαθύνει πραγματικά στους χαρακτήρες με αποτέλεσμα κάποιες από τις αντιδράσεις τους να φαίνονται παράξενες. Τελικά της λείπει η κορύφωση κι ενώ σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για κακή ταινία, νομίζω ξεχνιέται ιδιαίτερα εύκολα.


Headhunters

Νομίζω από τις καλύτερες ταινίες που είδα ως τώρα στις Νύχτες. Εξαιρετικό σενάριο γεμάτο ανατροπές. Δράση και αγωνία. Όλα όσα μπορούν να στραβώσουν το κάνουν διαολεμένα προκλητικά. Ο Νορβηγός Christopher Walken ερμηνεύει υπέροχα τον τρελά εύστροφο αλλά ταυτόχρονα απίθανα γκαντέμη ήρωα. Οι σκηνές βίας ίσως δυσκολέψουν κάποιους αλλά αν με ρωτάς λειτουργούν άψογα. Πραγματικά πρόκειται για ένα αλάνθαστο και πολύ δυνατό crime film.


The Troll Hunter

Χμμμ πατάτα ε; Βαρετό, ανόητο, χωρίς πολλά trolls. Ούτε να το κοροϊδέψεις μπορείς. Το μόνο πετυχημένος στο όλο θέμα είναι ο τίτλος που αποτελεί πραγματική παγίδα για τους θαυμαστές του καλτ κινηματογράφου και των trolls. Στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα τοοοοσο κακό. Και αυτό είναι το πρόβλημα της ταινίας. Είναι σε όλα τα επίπεδα αδιάφορη.      

 
Sensation

Ευχάριστη ταινία με πολύ φάση και γέλιο, Ιρλανδική γαρ. Έξυπνη σεξοκωμωδία που σε κρατάει από το πρώτο λεπτό. Οι πολυδιάστατοι χαρακτήρες και η συνέπεια που τους διακρίνει είναι η επιτυχία της ταινίας. Κι ενώ η ιστορία όλο και από κάπου μπάζει, αυτό που ενδιαφέρει είναι τα κίνητρα και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Ποτέ δεν τους κλέβει την παράσταση, όπως ακριβώς πρέπει σε κάθε κωμωδία. Επίσης πολύ ωραίο soundtrack. 


I need to register the domain name for the business, have you decided what to call it yet?

I can’t decide between Ladies of Limerick and Filthy Cows


Polisse

Τρομερά καλογυρισμένη ταινία με δεικτική διάθεση. Τολμάει, αγγίζει δύσκολα θέματα και γίνεται σοκαριστική με την ειλικρίνειά της. Η Maïwenn Le Besco δεν καταφεύγει εύκολους μελοδραματισμούς. Αντίθετα, χρησιμοποιεί έξυπνο χιούμορ και τελικά λέει τα πιο σκληρά πράγματα με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο. Πραγματική έκπληξη!


Silver Tongues

Σαδιστικά παιχνίδια ρόλων. Ψυχολογική βία που φτάνει στα όρια. Το διεστραμμένο ζευγάρι οδηγεί τις καταστάσεις εκεί που θέλει, έχει κρυμμένα χαρτιά και στο τέλος χαμογελάει με ικανοποίηση. Ακριβώς το ίδιο κάνει και ο Simon Arthur που παίζει έξυπνα τον θεατή και τον φέρνει στη θέση των θυμάτων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται υποδειγματικά, οι ανατροπές εκπλήσσουν και στο τέλος μιλάμε για μία πολύ καλή ταινία!


Red State

Δεν είναι κακό. Σίγουρα δεν είναι κακό. Είναι όμως κάπως...μπουκωμένο. Ο Kevin Smith έχει πολλά να πει αλλά τελικά δεν μπόρεσε να τα εκφράσει. Θέλει να θίξει σοβαρά θέματα, να κάνει κριτική, να χώσει τα κλασσικά του σεξοαστειάκια, να βάψει με αίμα την οθόνη, να προσθέσει και λίγη δράση... Και τελικά τι; Τελικά όλα αυτά μαζί στο μπλέντερ φαίνονται λίγο παράξενα. Πάντως υπάρχουν μια-δυο φοβερές σκηνές, ο Michael Parks είναι μορφάρα, ο John Goodman ιδέα και στο κάτω κάτω δεν κοιτάς το ρολόι σου περιμένοντας να τελειώσει.


Rundskop

Ωραία ταινία. Θεωρώ ότι δεν σε κερδίζει εύκολα και πρέπει να δουλευτεί μέσα σου όμως αξίζει πραγματικά. Μου άφησε πολύ περίεργη αίσθηση. Σίγουρα μου άρεσε αλλά έμεινα κάπως μαγκωμένη. Θέλει κι άλλη προβολή σίγουρα. Όσο τη σκέφτομαι πάντως τόσο περισσότερες αρετές βρίσκω. Ο πρωταγωνιστής μου άρεσε ιδιαίτερα. Επίσης τρομερά επιτυχημένος τίτλος από όλες τις απόψεις.


Machine Gun Preacher

Κάπου στη μέση της εβδομάδας έκανα το λάθος να πω "μέχρι τώρα δεν έχω δει κακή ταινία"! Εμ τα κάνουν αυτά; Πάρε τώρα την παπαριά(και συγχωρέστε δεν μιλάω έτσι συνήθως αλλά δεν υπάρχει άλλη λέξη να το εκφράζει πιο καλά) της χρονιάς. Φύγαμε στα μισά. Νευρίασα τόσο μα τόσο πολύ. Και ούτε καν ο Gerard δεν σώζει αυτή την ταινία. Πραγματικά δεν περίμενα τέτοιο φιάσκο!


Kalevet

Ξεκαρδιστικό! Όχι ότι είναι κωμωδία, αλλά έχει απίστευτες γραφικότητες πεταμένες τις πιο ακατάλληλες στιγμές κάνοντάς το αυθεντικά αστείο. Δεν έχει χιούμορ. Απλά πλάκα και καφριλίκια. Αν έλειπαν και κάτι μελοδραματικές σάχλες που ήταν τελείως παράταιρες όλα θα ήταν καλύτερα. Γενικά πάντως πρόκειται για μέτρια ταινία αλλά με τόσες γελοιότητες που την απολαμβάνεις!


The Ides of March

Καλογυρισμένο πολιτικό δράμα με εύστοχα σχόλια και δυνατό καστ. Το λες και συνταγή επιτυχίας! Ή περίπου. Εξαιρετικοί όλοι τους, η ταινία σε κρατάει ως το τέλος και δεν βρίσκω κάτι κακό. Απλά είναι από αυτές τις ταινίες που σε πέντε μέρες δεν τις θυμάσαι. Όπως και να έχει είναι από τις ταινίες που θα συζητήσουμε αρκετά φέτος.


The Catechism Cataclysm

Χαζομάρα να περνάει η ώρα. Είχε κάποιες πραγματικά αστείες στιγμές αλλά οι περισσότερες σκηνές είναι απλά what the fuck και γελάς επειδή δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το προτείνω σε κάποιον. Είχε χαβαλέ, αλλά μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα γινόταν αλλόκωτη και όχι με καλή έννοια.     

     
Cutter's Way

Ωραία ταινία που ως τώρα μου είχε ξεφύγει. Ένας άνθρωπος που απεγνωσμένα ψάχνει ένα σκοπό στη ζωή του μπλέκεται σε ένα εξ αρχής χαμένο παιχνίδι. Ενοχές, λύτρωση που δεν θα έρθει ποτέ, πόνος. Ο John Heard ερμηνεύει υπέροχα και στο πλευρό του ο θεούλης Jeff Bridges καιρό πριν ταυτιστεί με τον μεγάλο Λεμπόφσκι είναι ήδη cool κι επικίνδυνα γοητευτικός.


We Need to Talk About Kevin

Εξαιρετική ταινία. Η Tilda την παίρνει όλη στην πλάτη της και δίνει συγκλονιστική ερμηνεία. Μου άρεσε που η ταινία δεν κατηγορεί και περισσότερο μου άρεσε το ότι δεν είναι καθόλου εκβιαστική. Επίσης είναι φανταστικά σκηνοθετημένη. Και αυτή η μυρωδιά της Προφητείας που πλανιόταν σε όλο το φιλμ δεν ήταν υπέροχη; Από την όλη ταινία πάντως μία απορία μου έμεινε "γιατί το παιδί τους ήταν γιαπωνέζικο";

   

20 σχόλια:

  1. Το "Killing Bono" δεν το είδες στο Αττικόν, έτσι;
    Εγώ το κατευχαριστήθηκα (ενώ φοβόμουν πως θα βαρεθώ). Πιθανότατα και λόγω ευχάριστης ατμόσφαιρας στην αίθουσα.

    Έχασες που δεν πήγες στο "Todos Tus Muertos", θα σου άρεσε πολύ το παράδοξο σκηνικό. Αν και θα ήταν καλύτερη μια πιο βραδυνή προβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι δεν θα μπορούσα να είμαι σε δυο μέρη ταυτόχρονα ;)

    Το Todos Tus Muertos ήθελα πάρα πολύ να το δω. Είναι από αυτά που κόπηκαν τελευταία στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις τελευταίες 3 τις είδα και εγώ...

    Και γενικά συμφωνώ.

    Στον άστεγο δεν μας έμεινε άντερο!! Μια κοπέλα που γέλαγε πολύ δυνατά σε κάθε σκηνή ήταν φίλη μου... :-P Στο τέλος ΔΕΝ μπορούσα να γελάσω άλλο γιατί δεν είχα άλλη ανάσα....

    Το Artist μπορεί να είναι και η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Σκηνοθεσία, φωτογραφία, χρήση των μεσότιτλων και της μουσικής υπόκρουσης, ερμηνεία του πρωταγωνιστή, όλα απίστευτα. Μα την γύρισε ο αθεόφοβος σε 4:3. Υποκλίνομαι...
    Και συγκινήθηκα γμτ. Από έναν μελοδραματικό έρωτα, αν είναι δυνατόν. Απλώς αξέχαστο.

    Για το Drive ένα έχω να πω:
    Τα "No Country for Old Men", "History of Violence" και "Oldboy" συναντούν το "Fast & Furious".
    Έκσταση.
    Και θέλω παλτό με σκορπιό στην πλάτη για τα Χριστούγεννα, άγιε Βασίλη!

    Έχεις πάρει 20άρα ή 25άρα κάρτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τα "No Country for Old Men", "History of Violence" και "Oldboy" συναντούν το "Fast & Furious"."

    πςςςςςςςςςς.

    έχει κάτι ο gosling χωρίς να είναι και ιδιαιτερα ωραίος. αν και νομίζω ότι όλος ο χαμός οφείλεται σε Notebook & Blue Valentine.

    το The Artist ελπίζω να βγει στους σινεμάδες. ναι ξέρω αρχίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναυπηγέ εικοσάρα κάρτα και ένα δυο έξτρα. Το Artist είχε πολύ ωραίο χιούμορ. Γέλασα τόσο αυθόρμητα και ναι είναι και συγκινητικούλι ελαφρά.

    Το Drive όσο το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Όταν βγήκα από την αίθουσα ήμουν τόσο ενθουσιασμένη όσο όταν μπήκα, όμως όσο τη σκέφτομαι ναι είναι μεγάλη ταινία.

    Aldo θα σου αρέσει πολύ. Για το Artist δεν ξέρω κάτι :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως στο Drive δεν ακούστηκε το παρατεταμένο χειροκρότημα που ακούστηκε στον Αρτίστα. Νομίζω δεν λατρεύτηκε όσο αναμενόταν....

    Το Artist βγαίνει στους κινηματογράφους στις 22 Δεκεμβρίου από την Feelgood. Ω ναι!! :-D Και εγώ απόρησα που το έχει ήδη αγοράσει ελληνική εταιρία διανομής.

    "πςςςςςςςςςς."
    χαχα :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο μεταξύ χτες είχα να δω την "Δίκη" στις 5:30 στο Αττικόν (2 ώρες η καθαρή διάρκεια) και στις 8 στον Δαναό το "Deep End". Και η Δίκη τελείωσε, αν είναι δυνατόν, στις 7:55. 15 λεπτά (!) αργοπορημένη έναρξη + 5 τα διαφημιστικά +10 το διάλειμμα = έχασα κανά 5λεπτο από το άλλο. :-(

    Γενικά το έχει μαμήσει φέτος το Αττικόν με τις καθυστερήσεις στην έναρξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ τα είχα κανονίσει χειρότερα και έχασα σχεδόν το μισό La Guerre est Declaree. Είναι γεγονός πάντως πως στο Αττικόν καθυστερούν τραγικά πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήσουν δαναό 2 για τα τρολλς; Εμένα μου άρεσε πολύ πάντως (γενικά τα πάντα μου αρέσουν φέτος στις Νύχτες). Τίτλοι αρχής και τέλους γαμάτοι, 4 είδη τρολ και απίστευτες επιστημονικές εξηγήσεις των θρύλων των τρολλ!! Δηλαδή μου λες ότι δεν γέλασες στον εξής διάλογο:
    Α: Δεν είσαι χριστιανή, έτσι;
    Β: Όχι, μουσουλμάνα είμαι.
    Α: Α, οκ. ....βασικά Χανς για τους μουσουλμάνους τι ισχύει; Τους μυρίζουν τα τρολ;
    Χανς: (....μεγάλη σιωπή....) Ιδέα δεν έχω. Ας μάθουμε.

    Λίγο ακόμη και θα με έπειθαν και εμένα ότι υπάρχουν τρολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχμ όχι δεν το είδα στο Δαναό. Να σου πω την αλήθεια τίποτα δεν βρήκα αστείο. Μου φάνηκε σαν να παραπήραν σοβαρά μία ταινία στην οποία απαριθμούνται τα είδη τρολ που υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν και είμαι από τους ελάχιστους που δε θεώρησαν μεγάλη ταινία το "Drive", η έλλειψη δυνατού χειροκροτήματος στο τέλος δεν ήταν επειδή δεν ευχαρίστησε (αντιθέτως), αλλά επειδή ο περισσότερος κόσμος είχε μείνει άναυδος.

    Το "Artist" σε πρώτο επίπεδο ήταν αριστούργημα, αλλά για να είμαστε και δίκαιοι, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο το ρετρό ύφος του, χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω. Και πάλι, με άνεση στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. 100 σχεδόν βωβά λεπτά και μας συνεπήρε πλήρως. Δεν είναι καθόλου λίγο.

    Το "Polisse" ακόμη περνά ζυμώσεις μέσα μου, πάντως είναι ό,τι πιο απολαυστικό έχω δει ως τώρα στις Νύχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ασε ρε συ...φαγαμε πορτα στο βουκολικο sensation..ηταν soldout! το Some Guy Who Kills People το δες? πολυ απλο στορι το οποιο ομως παντα πουλαει και θα μπορουσε να ειναι μια πολυ καλη μαυρη κωμωδια...αλλα καταφερνει να γινει βαρετη! (μονο ο απιστευτος σεριφης το σωζει! και μονο γιαυτον δηλαδη βλεπεται ανετα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To Drive ΕΊΝΑΙ μεγάλη ταινία. Για το Artist συμφωνώ, όμως στο τέλος είναι τόσο υπέροχο όλο αυτό που είναι πραγματικά σπουδαίο.

    Το Polisse το λάτρεψα αυτόματα. Δυνατό χωρίς να κάνει κήρυγμα και με εξαιρετικό χιούμορ.

    Το Sensation το είδα στις πρωινές προβολές. Κρίμα που το έχασες, είχε "κάτι". Για το Some Fuy Who Kills είχα εισιτήριο αλλά πριν ήταν το Drive στο Αττικόν. Αν όλα πήγαιναν ρολόι θα το προλαβαίναμε στο τσακ. Φυσικά τίποτα δεν πάει ρολόι όταν πρόκειται για το Αττικόν. Ήταν και Σάββατο βράδυ, οπότε την κάψαμε την ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο "Polisse" το μόνο που με "χάλασε" ήταν τα προσωπικά δράματα των αστυνομικών. Αν ήταν εξ ολοκλήρου γυρισμένο στο τμήμα και τις αποστολές τους, δε θα με πείραζε να κρατήσει κάνα 8ωρο. Χιούμορ σπαρταριστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί ρε συ? Δεν ήταν όμορφο που είδαμε ολοκληρωμένα πως είναι αυτοί οι άνθρωποι; Νομίζω πως αυτό ήταν που εκτίμησα περισσότερο απ΄όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αννι 23 ταινίες μέτρησα και έχουμε και σήμερα. Μάλλον 25άρα έπρεπε να πάρεις. (όπως και εγώ 20άρα αντί για 10άρα)

    Η Μοσχαροκεφαλή όσο προχώραγε η ταινία μετατρεπόταν από μαφιόζικο δράμα σε τραγωδία αρχαιοελληνικών διαστάσεων. Τρομερός ο πρωταγωνιστης! Επίσης πολύ κουλ ο μουσικοσυνθέτης (αν το είδες στο Αστορ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Αν και είμαι από τους ελάχιστους που δε θεώρησαν μεγάλη ταινία το "Drive", η έλλειψη δυνατού χειροκροτήματος στο τέλος δεν ήταν επειδή δεν ευχαρίστησε (αντιθέτως), αλλά επειδή ο περισσότερος κόσμος είχε μείνει άναυδος. "

    Τότε ο Κέβιν χτες στο Αττικόν πρέπει να θεωρήθηκε αριστούργημα ισάξιο της Οδύσσειας από την στιγμή που δεν χειροκρότησε κανείς!! :-P (πλάκα κάνω προφανώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Cinenaupigos,
    Αν ρωτάς εμένα προσωπικά, ναι, τον Κέβιν τον θεωρώ σχεδόν αριστούργημα!

    @Annie,
    Δε θεώρησα ολοκληρωμένο τον τρόπο που το έκανε. Θα ταίριαζε περισσότερο αν ήταν σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @moody

    Βασικά αναφερόμουν στην αντίδραση του κοινού. Πιστεύω ότι για να μην χειροκροτήθηκε, σημαίνει ότι δεν άρεσε ιδιαίτερα.

    Όσον αφορά την προσωπική σου γνώμη, συμφωνώ απόλυτα. Και επιτέλους είδα μια ταινία αντάξια της πολύ μεγάλης ηθοποιού Tilda Swinton - παρά τις μεγάλες τις ερμηνείες θεωρώ τα Michael Clayton, Io sono l'amore, Constatine και κυρίως Wittgenstein από μέτριες εώς κακές ταινίες. (Ο Μπάτον και το Καυτό Απόρρητο ήταν τουλάχιστον πολύ καλές αλλά η Swinton έπαιζε εξαιρετικά μεν, μικρό ρόλο δε.)

    Επιστρέφοντας στον Κέβιν, σε κάποια φάση νόμιζα ότι έβλεπα ένα άτυπο σίκουελ του "Μωρό της Ρόζμαρυ" : το παιδί του Σατανά γεννήθηκε και σε πείθει από 5 χρονών ότι μπορεί να καταφύγει σε οποιαδήποτε αποτρόπαια πράξη - αρκεί να βρει κίνητρο. Νομίζω αρκεί από μόνο του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναυπηγέ δεν τις είδα όλες τις ταινίες στο σινεμά. Τη Μοσχαροκεφαλή δεν την είδα στο Άστορ αλλά ήταν και στον Απόλλωνα ο μουσικοσυνθέτης. Τρομερή ταινία.

    Ο Kevin δεν ξέρω ακόμη κατά πόσο ήταν αριστούργημα αλλά σίγουρα είναι εκπληκτική ταινία.

    Moody κουβάλαγε κάτι τηλεοπτικό το Polisse ε; Το εντυπωσιακό ήταν όμως που έκανε μέσα σε δυο ώρες κάτι που μια σειρά θέλει ολόκληρες σαιζόν: σε έκανε να νιώσεις τους χαρακτήρες και να νοιαστείς γι΄αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή