Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Sneak Peek: Le gamin au vélo

      
Θεωρώ το Le gamin au vélo την μοναδική ταινία των αδερφών Νταρντέν που έχω δει και το λέω γιατί ίσως έχει σημασία στο πως μου φάνηκε η ταινία. Πρακτικά έχω δει κάποιες κλασσικές τους πριν χρόνια(ή καλύτερα μου είχαν βάλει να δω) αλλά τα μυαλά μου ήταν αλλού και δεν θυμάμαι τίποτα. Λοιπόν μου άρεσε! Η συγκρατημένη αισιοδοξία της, τα ζεστά της χρώματα, οι "χαμηλόφωνες" ερμηνείες. Και συνήθως εγώ με κάτι τέτοιες ταινίες βαριέμαι. Αυτή εδώ όμως αποφεύγει τους εκβιαστικούς μελοδραματισμούς και η ιστορία του μικρού Cyril έχει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις. Ο Cyril έχει γνωρίσει μόνο την απόρριψη οπότε την αποδοχή δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Είτε που θα σε ακολουθήσει τυφλά, είτε που θα τεστάρει τις αντοχές σου στο έπακρο. Μου άρεσε ιδιαίτερα που οι Νταρντέν αποτύπωσαν και τις δύο δυνατές αντιδράσεις. Αισιόδοξο μεν αλλά σκληρό ανά στιγμές φιλμ κουβαλάει κάτι από παραμύθι που πάντα(πόσο μάλλον τέτοιες μέρες) είναι καλοδεχούμενο. Δείτε το και τέτοια :)

   

4 σχόλια:

  1. Γαματο! Από τις καλύτερες του 2011.

    Το 'ένας χωρισμός' το δες εσυ? ίσως η καλύτερη ταινία της χρονιάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πφφφ ναι αυτό ακούω γύρω τριγύρω αλλά με έχουν ψιλοχάσει οι σκοτεινές αίθουσες μετά τον Οκτώβρη :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι η καλύτερη ταινία της σεζόν ο Ένας Χωρισμός, μετά τον Woody βεβαίως βεβαίως.

    Πίσω στο θέμα μας, καταπληκτικοί οι Dardenne φέτος, αλλά οπωσδήποτε τσέκαρε όλα τα παλιότερα θα τα λατρέψεις. Αν σου άρεσε πολύ αυτό, τότε ξεκίνα από το La Promesse, είναι το εγγύτερο - even better όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλασικοί Νταρντέν όπου όμως θεωρώ ότι έχουν αρχίσει σιγά σιγά να επαναλαμβάνονται έστω κι αν βάζουν κι από κάτι σε κάθε καινούργια τους ταινία. Οι Νταρντέν έχουν το δικό τους τρόπο να αφηγούνται την ιστορία τους καθώς και το δικό τους λιτό σκηνοθετικό στυλ. Προσωπικά δεν με ενθουσιάζει το σινεμά τους, από την άλλη όμως ποτέ δεν με απογοήτευσε όπου όσες ταινίες τους έχω δει είναι πάντα καλές.

    Το “Ένας Χωρισμός” για μένα είναι μακράν η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Μεγάλο αριστούργημα που μόνο με την “Λευκή Κορδέλα” μπορεί να συγκριθεί τα τελευταία 6-7 χρόνια.

    3/5: Καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή