Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Οι αγαπημένες μου τηλεοπτικές στιγμές...

Αφού τέλειωσε και ο Aldo το Dexter και θα έχουμε να συζητάμε ας γράψω για τις αγαπημένες μου τηλεοπτικές σαιζόν! Επειδή θα ήταν εντελώς άδικο να παραθέσω ένα Top-10 με τις αγαπημένες μου, καθώς θα περιελάμβανε μόνο τρεις σειρές σκέφτηκα να βάλω όσες σαιζόν έχω στο μυαλό μου βαθμολογήσει με 8 και πάνω! Βέβαια δεν έχει τελειώσει η έκτη και τελευταία του Lost(για την οποία έχω μεγάλες προσδοκίες) αλλά είχα ψιλοετοιμάσει το ποστ και δεν μπορούσα να περιμένω!

Δεν είναι με σειρά προτεραιότητας...
Αν δεν θέλετε να ξέρετε απολύτως τίποτα ίσως βρείτε spoilers. Γενικά ήμουν προσεκτική(στα σχόλια μάλλον δεν θα είμαστε βέβαια), εκτός από τα βίντεο προφανώς!


Τα οκτάρια:

Six Feet Under s01
Six Feet Under s04
Six Feet Under s03


Στην ίδια θέση οι τρεις αυτές σαιζόν μιας πολύ αγαπημένης μου σειράς. Με τα Claire-centric επεισόδια να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα, μία σειρά που μέσα στην απλότητά της είναι τόσο έντονη που σε συνεπαίρνει! Ούτε νησιά, ούτε δράση, ούτε μάχες στο διάστημα και serial killers. Η ιστορία μιας οικογένειας μπορεί να είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον ταξίδι!



Ανεπανάληπτη σκηνή(από τις χιουμοριστικές της σειράς)

Bones s03

Εδώ έγινε η μεγαλύτερη ανατροπή της σειράς! Ένας serial killer με ενδιαφέρουσες μεθόδους και τακτικές, οι χαρακτήρες έρχονται πιο κοντά και η ασχήμια προέρχεται από τους ίδιους. Από τις ελάχιστες φορές που πλάνταξα στο κλάμα με τέτοιου είδους σειρά!



Fan made video!

Lost s03

Καινούρια στο Λοστόκοσμο και για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει αρκετά. Μπορεί να μην παθιάστηκα ή να μην το θεωρώ από τις καλύτερές μου σειρές όμως είναι και καλοφτιαγμένο και πραγματικά ότι εξυπνότερο έχουμε δει. Η τρίτη σαιζόν ήταν για μένα η καλύτερη. Λίγα τα ανούσια επεισόδια, πολλές οι εξελίξεις και ένα φινάλε εξαιρετικό!



Παραδόξως ήταν με Jack και Kate!

The Shield s02


Μπορεί να μην είναι η καλύτερη σαιζόν του Shield είναι όμως η πιο καθοριστική! Ότι έγινε εδώ κυνηγάει την Strike Team ως το τέλος...ή μάλλον φέρνει το τέλος!

CSI Las Vegas s08

Η τελευταία σαιζόν με όλη την ομάδα ενωμένη! Μία σαιζόν που ξεκινάει με την αχώνευτη να κινδυνεύει(δυστυχώς δεν ψόφησε) δεν μπορεί παρά να είναι καλή... Μία σαιζόν που εστιάζει σε αρκετά επεισόδια στον Warrick(ο αγαπημένος μου μετά τον Γκρίσομ) και με ένα φινάλε που σου ραγίζει την καρδιά. Είχα κλάψει πολύ, είχα θυμώσει με τους σεναριογράφους και είχα μείνει τόσο μα τόσο μπερδεμένη!




Και πάμε στα εννιάρια
:

Dexter s03

Η λιγότερο καλή σαιζόν του Dexter, όμως από τις σημαντικότερες. Εδώ ο Dexter αρχίζει να αλλάζει τρόπο σκέψης και είναι τώρα που θα αμφισβητήσει τον Κώδικα! Μαθαίνει να είναι φίλος(άσχετα με το που τον οδηγεί αυτό) αλλά και τον αντίκτυπο των προσωπικών σχέσεων. Κάτι αλλάζει...

The Shield s07

Δεν υπάρχει αυτό το φινάλε ρε φίλε! Κανονικά έπρεπε να απαγορεύεται να αφήνει μια σειρά τόσο εκτεθειμένους τους θεατές της στον πόνο και την απογοήτευση των ηρώων. Στο τέλος ο καθένας πήρε ότι του άξιζε, οι προσωπικές επιλογές κόστισαν και η τραγικότητα των ηρώων σε κάνει να θέλεις να ουρλιάξεις, να κλάψεις, να ξεσπάσεις. Όμως δεν μπορείς κι έτσι κουβαλάς αυτή τη σαιζόν μέσα σου για πάντα!



The Shield s06
The Shield s05


Η έκτη μου άρεσε πιο πολύ καθώς εξελίχθηκαν περισσότερο οι χαρακτήρες. Όμως η πέμπτη σε διαλύει κανονικά και στο τέλος σε κάνει να αναρωτιέσαι ποσο πιο βαθιά στα σκατά μπορούν να χωθούν αυτοί οι άνθρωποι!



CSI Las Vegas s07

Ο Miniature Killer εμφανίζεται και μία σαιζόν ψάχνουμε να τον ανακαλύψουμε! Από τους πιο εμπνευσμένους serial killers σε σειρά, ο Γκρίσομ στα καλύτερά του και ένα φινάλε απόλαυση...

Και τώρα τα δεκάρια. Είναι πολλά αλλά η αγάπη μου γι΄αυτές τις σειρές είναι απεριόριστη... Εδώ τα έχω βάλει από το αγαπημένο μου προς το χιλιοστά λιγότερο αγαπημένο μου!

Dexter s01

Ο Dexter μπήκε στη ζωή μου και τα σάρωσε όλα! Το απόλυτο 10 που όμως κατάφερε να ξεπεράσει!

Six Feet Under s05

Ποτέ μια σειρά δεν με έχει αγγίξει τόσο. Ούτε ταινία, ούτε βιβλίο τώρα που το σκέφτομαι! Πόσο ωραίο είναι να βλέπεις κάτι που σε κάνει να νιώθεις! Και αφού χύσεις ατέλειωτα δάκρυα να σε αγκαλιάζει ζεστά με το πιο όμορφο, καθησυχαστικό φινάλε όλων των εποχών...



Battlestar Galactica s03

Η καλύτερη σαιζόν του Galactica. Καταιγιστική με πολιτικές εξελίξεις απίστευτες, βαθιά κοινωνική κριτική και το πιο jaw-dropping φινάλε που έχω δει. Γιατί τίποτα δεν θα είναι ίδιο από εκεί και πέρα...



Fan made video... Τι δίκη ήταν αυτή; Τι αποκάλυψη στο τέλος; Τι μεγαλειώδης επιστροφή; Δεν ξέρω πραγματικά τι να πρωτοθυμηθώ από αυτή τη σαιζόν και κυρίως από το τελευταίο επεισόδιο!

Battlestar Galactica s04

Τι γίνεται όταν βλέπεις αυτό που πίστευες μέχρι τώρα να γκρεμίζεται; Όταν αυτό που κυνηγούσες αποδεικνύεται ένα τίποτα; Όταν βλέπεις το πεπρωμένο σου να σε προδίδει; Όταν δεν ξέρεις πια ποιος ή τι είσαι; Τότε γίνεται Battlestar Galactica γιατί μπορεί να είναι από τις πιο πολυεπίπεδες σειρές ever και να το κάνει εκπληκτικά!



Six Feet Under s02

Τρομερές εξελίξεις για τους χαρακτήρες της σειράς και ένα φινάλε που πραγματικά αν το έβλεπα όταν παιζόταν θα πάθαινα φρίκη μέχρι να αρχίσει η επόμενη σαιζόν!

Battlestar Galactica s01

Η αρχή του τέλους. Η αρχή ενός έπους. Και η Κυρία ξεκίνησε το μεγάλο της ταξίδι προς την ελπίδα...

Battlestar Galactica s02

Πολιτική αστάθεια, τριγμοί στην ηγεσία και ένα σύστημα έτοιμο να καταρρεύσει. Προσπαθώντας να διαφυλάξουν τη δημοκρατία υπό τις χειρότερες συνθήκες, τα προσωπικά δράματα κορυφώνονται, οι ίντριγκες δίνουν και παίρνουν. Μέσα στην αβεβαιότητα και την τρομοκρατία κάποιοι θα σταθούν στο ύψος τους και θα μείνουν λογικοί, κάποιοι θα παρασυρθούν σε ένα προσωπικό κυνήγι χωρίς νόημα γατζωμένοι στην πίστη τους ενώ άλλοι θα βρουν ευκαιρία να αποζητήσουν δόξα και εύσημα, να αμφισβητήσουν, να φέρουν μια ακόμη πτώση. Πιο αληθινό από τη ζωή το Galactica για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ΚΑΙ στιβαρό πολιτικό δράμα!



Τελείως άσχετο βίντεο! Είναι φοβερό recap μετά το τέλος της τρίτης σαιζόν! Τρελό γέλιο...
Τα καλύτερα:

Dexter s02(11/10)

Αφού η πρώτη πήρε δέκα και αυτή εδώ την ξεπέρασε παίρνει 11! Αγωνία, ένταση, ο Dexter μαθαίνει τι σημαίνει οικογένεια. Βάζει τα προσωπικά του όρια και βλέπει ότι ακόμη κι αυτός μπορεί να χάσει τον έλεγχο...

Dexter s04(12/10)


Έσκισε κανονικά κι ενώ οι άμοιροι κοιτάμε απορημένοι και ρωτάμε "τι έγινε ρε παιδιά;" ο Dexter ακονίζει τα μαχαίρια του και περιμένει αραχτός στην κορυφή! Ο καλύτερος αντίπαλος που αντιμετώπισε (και η καλύτερη ερμηνεία της σειράς), απρόσμενες καταστάσεις, επεισόδια με σκηνές που έγραψαν τηλεοπτική ιστορία... Κι εκεί που λες δεν θα πονέσεις άλλο, έρχεται ένα φινάλε σπαρακτικό να σε καθηλώσει, να σε διαλύσει, να είναι ότι πιο έντονο και δραματικό έχεις δει στην τηλεόραση! Δεν έχω λόγια πραγματικά για αυτή τη σαιζόν εκτός από μια ευχή: να είμαι αρκετά τυχερή ώστε να δω κάτι κάποτε που θα το ξεπεράσει!

38 σχόλια:

  1. τι με κανες τώρα...είναι αργά και θέλω να πω πολλά και με βαλες και το video και ας στο διάολο στην τελική:p
    τόσες σκηνές υπάρχουν...αυτό βρήκες να βάλεις.

    αύριο τα δικά μου.

    ξες τώρα ε...θέλω να δω και sfu{hall λεμε}...αλλα μετά το dex λίγο δύσκολο το κόβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω στο SFU είναι καλύτερος! Το σηκώνει και ο ρόλος πιο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποσο καλύτερος μπορεί να γίνει ένα ηθοποιός πια?:p{εδώ με κατεβάζει καντήλια ο jack:p}
    παίζει σημαντικό ρολο και ο χαρακτήρας...οποτε δεν το κόβω να με αρέσει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί έχει ξεσπάσματα, κρίσεις, δράματα... Μεγάλη γκάμα και είναι ρόλος που βγαίνει καρικατούρα πολύ εύκολα. Όμως ο Hall κέντησε και δεν φαίνεται καθόλου υστερική αδερφή! Μεγάλο πράγμα...

    Επίσης αν νομίζεις ότι είναι ο καλύτερος ηθοποιός της τηλεόρασης είναι γιατί δεν έχεις δει The Shield!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. tha to dw...tha to dw!

    δεν είπα ότι είναι ο καλύτερος...απλά όπως είπα και πριν...κρίνω με το συναίσθημα.

    όσο για το The Shield....ας μη το κρίνω από το λίγο που έχω δει.

    ρε συ αφού έβαλες από 8 και πάνω...γιατί δεν έχεις και άλλες σειρές?
    θα το κάνω και γω έτσι γιατί φαίνεται πιο εύκολο...όχι ότι δυσκολεύομαι να διαλέξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα σαν χαρακτήρας μου αρέσει πολύ περισσότερο ο Dexter αλλά η ερμηνεία του Hall στο Six Feet Under είναι καλύτερη. Να το δεις κάποια στιγμή.

    Το Caprica το είδες;

    Το μόνο που ίσως χώραγε είναι η πέμπτη του Lost(νομίζω το ποστ το είχα ετοιμάσει πριν την τελειώσω). Κι άλλες σειρές είναι τρομερές αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο με αυτές που έχω βάλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε 40 λεπτά:p

    όχι. μέχρι χθες δεν είχαν βγει subs.

    εσύ είσαι πολύ δύσκολη ρε:}
    εγώ θα βάλω και μπαρνιτο μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γ.
    how η met your mother season 3 και 1

    Veronica Mars season 1

    lost season 3
    άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα συμπτώματα...αλλα ακόμα υπήρχε ελπίδα.
    στα τελευταία επεισόδια ανέβηκε κατακόρυφα και μας χάρισε το πιο wtf [ιδέα δεν έχω τι σημαίνει] finale που θα μπορούσε.

    lost season 5
    τα πάντα είχαν αλλάξει πλέον...αλλα περέμεινε μια παρα πολύ καλή σειρά.
    επίσης ήταν και η season που μας χάριζε ακόμα την ψευδαίσθηση ότι έχουμε να κάνουμε με ταλαντούχους και έξυπνους δημιουργούς.

    Β.

    dexter 2
    στα γνωστά ψιλά επίπεδα του dexter...που όμως κάτι της έλειπε.

    SmallVille season 1 και 2

    Α.

    dexter 3
    δεν ξέρω γιατί θεωρείτε η πιο αδύναμη...εγώ την λάτρεψα.

    lost season 1
    μετά από αυτή την season....η τηλεόραση δεν θα ήταν ποτε πια ίδια.

    lost season 2
    ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε η πρώτη...στο ίδιο επίπεδο και ακόμα καλύτερη.

    one tree hill season 4

    διαστημικές:

    dexter season 1
    δυο ερμηνείες που ξεπερνάν τα τηλεοπτικά όρια...χημεία που ξεπερνάει κάθε λογική και αγγίζει ανατριχιαστικά επίπεδα....και ένα finale τόσο υπέροχο που σε κάνει να αμφιβάλλεις αν πραγματικά το βλέπεις.

    dexter season 4.
    αν και δεν άρχισε έτσι όπως το περίμενα
    {σύμφωνα με αυτά που είχα ακούσει} ...μετά το 7-8 επεισόδιο εκτοξεύεται σε επίπεδα που λίγες σειρές έχουν φτάσει η θα φτάσουν ποτε.
    ο hall είναι τεράστιος ηθοποιός!!!


    skins
    γιατί πολύ απλά είναι αυτό που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι σε σαράντα λεπτά; Θα δεις Six Feet Under; Αν είναι αυτό μπορώ να πω ότι με συγκίνησες παλιόπαιδο ;)

    Καλά δεν χάνεις και τίποτα που δεν το είδες. Περίμενε να το δεις μαζί με το άλλο μην απογοητευτείς :Ρ

    Δεν είμαι δύσκολη αλλά Dexter, Six Feet Under, Battlestar Galactica και Shield είναι άλλο επίπεδο τηλεόρασης. Και για το πρώτο μπορεί και να υπερβάλλω, καθώς αντικειμενικά δεν τα φτάνει απλά είναι τόσο κομμένη και ραμμένη στα γούστα μου που δεν γίνεται να μην είναι η αγαπημένη μου σειρά!

    Βλέπεις το Shield ξέρω γω και μετά How I Met Your Mother και ναι χαλαρώνεις, λιώνεις στο γέλιο, ξεσκάς αλλά φίλε τέτοιες ερμηνείες, τέτοια σκηνοθεσία, τόσο ένταση δεν τη νιώθεις. SFU και BSG δεν τολμάω καν να τα βάλω σε κοντινό επίπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλά μην κλάψεις κιόλας:p
    τελικά έκανε περισσότερο από 40 λεπτά αλλα κατέβηκε επιτέλους.
    βλέπω caprica τώρα και μετά θα δω 1-2 επεισόδια.

    και όμως μια χαρά είναι το επεισόδιο.

    αμφιβάλλω αν αντικειμενικά-υποκειμενικά θα τα βρω καλύτερα από το dex...αλλα αυτό θα το μάθουμε στο μέλλον.

    για σειρές δεν ξέρω....αλλα στις αγαπημένες μου ταινίες έχω πολύ κοντά και evil dead και οδύσσεια του διαστήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά κι εγώ στις ταινίες έτσι είμαι αλλά και πάλι άλλο το επίπεδο του Braindead αν το βάλεις δίπλα σε ταινιάρες και άλλο αυτό του HIMYM δίπλα στα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τελικά ήταν πολύ καλύτερο από μια χαρά. τι δεν σε άρεσε ρε?
    εντάξει να μην μην υπήρχε και αυτή η γελοία σκηνή...έλεος:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. E δεν είχε καμία εξέλιξη. Είναι απολαυστικό δεν λέω και τέλεια μουσική. Κάποιες ωραίες στιγμές(η συνέντευξη, ο χορός της Ζόι) αλλά δεν γίνεται κάτι. Δεν ξέρω που το πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ε δεν γίνετε να έχει συνεχεια εξελίξεις.
    μια χαρά το πάνε μέχρι τώρα...άμα συνεχίσει έτσι μπαίνει άνετα στα αγαπημένα μου.

    και σταματα να κανεις συγκρίσεις με το bsg:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν γίνεται αλλιώς. Το βλέπω ότι έχει δικό του αέρα και σιγά σιγά την τινάζει από πάνω του τη σκιά του BSG αλλά όπως και να το κάνουμε είναι βαριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. λοιπόν...το δα.
    τι γαμάτη τίτλοι αρχής!
    φαίνεται παρα πολύ καλο...αν και στην αρχή ψαχνόμουν λίγο.
    ο ρόλος του πατέρα με άρεσε παρα πολύ...δεν περίμενα
    βεβαια να γίνει αυτό που έγινε.
    για να τον hall τα λόγια είναι περιττά...αλλα ρε γαμώτο θα του μείνει κάνα κουσούρι...10 χρονια να ασχολείται με πτώματα και να μιλάει σε φαντάσματα:p
    πολύ υπέροχα σκηνοθετημένο και με πολύ ωραία μουσική του κλείσμο του επεισοδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά οι τίτλοι είναι άπαιχτοι, αν και κρατάνε πολύ και πολλές φορές δεν τους έβλεπα. Καλά κι εγώ το σκεφτόμουν αυτό για τον Hall αλλά εδώ είναι άλλη φάση. Και το φάντασμα του μπαμπά κυρίως ο Νέιτ το βλέπει και πιάνει κουβέντα. Αν δεν είσαι καλά ψυχολογικά μη βλέπεις πολλά μαζεμένα πάντως. Το πρώτο έχει και πλάκα με τις διαφημίσεις εκείνες...

    Τα μάτια σου στην Κλερ. Είναι απίθανη και πολύ γαμάτος χαρακτήρας. Ίσως ο πιο εξελίξιμος που έχεις δει. Σκηνοθεσία, μουσική και τέτοια δεν τα αναφέρουμε καν, για το HBO μιλάμε, το καλύτερο κανάλι που υπάρχει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραία λίστα!! Προσωπικά παθιάζομαι με Lost μου άρεσε πολύ το φινάλε που αναφέρεις, αλλά η αγαπημένη μου σαιζόν είναι η τέταρτη...

    Τάιλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πω πω την τέταρτη την είχα σιχαθεί! Είχε πολλά ανούσια επεισόδια αν και στο τέλος αποζημίωσε. Τι φινάλε εκπληκτικό είχε και αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ο nate να πάει στον διάλο...μου νευρίασε και το παιδί:p
    α ναι οι διαφημίσεις είναι γαμάτες...αλλα υπάρχει λόγος που τα πετάνε έτσι?

    έχει τέτοια εξέλιξη αυτό το σκασμένο? ήταν λίγο σπαστικια στο πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νωρίς είναι ακόμη θα μάθεις...

    Αυτές τις διαφημίσεις μόνο στο πρώτο τις είχε. Κάτι χιουμοριστικές εκλάμψεις βέβαια έχει όλη η σειρά αλλά δεν είναι έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1. "όσο για το The Shield....ας μη το κρίνω από το λίγο που έχω δει."

    Όταν δεν το είχε δει ακόμα η Annie κι έλεγα πόσο γαμάτη σειρά είναι, άλλα έλεγες... Ο απλά καλός Χαλάκος δεν υπάρχει μπροστά στον θεό Chiklis. Όπως δεν υπάρχει μπροστά και στον Μέγα Kiefer-Jack Bauer-Sutherland.

    2. "Πω πω την τέταρτη την είχα σιχαθεί! Είχε πολλά ανούσια επεισόδια αν και στο τέλος αποζημίωσε."

    Όλα ουσιαστικά, ουσιαστικότατα ήταν, εσύ δεν το πήρε χαμπάρι!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. και τι έλεγα δηλαδή?? ότι δεν με άρεσε από το λίγο που είδα...ενώ είχα ακούσει τα καλύτερα???
    γελάσαμε πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν το είπες καθόλου έτσι... Το είπες με υφάκι: "Έλα μωρέ, εγώ είδα λίγο και αμέσως κατάλαβα πως είναι μαλακία"...

    ΥΓ: "lost season 5
    τα πάντα είχαν αλλάξει πλέον...αλλα περέμεινε μια παρα πολύ καλή σειρά.
    επίσης ήταν και η season που μας χάριζε ακόμα την ψευδαίσθηση ότι έχουμε να κάνουμε με ταλαντούχους και έξυπνους δημιουργούς."

    Αυτό το καταπληκτικό σχόλιο ξέχασα να το σχολιάσω, αλλά καλύτερα να το αφήσω ασχολίαστο... "Προφανώς" ο Aldo είναι εξυπνότερος απ'αυτούς και σίγουρα μπορεί να γράψει καλύτερα σενάρια!!! :/ :/ :/ :/ :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το σχόλιο υπάρχει στο blog σου και μπορείς να το δεις!

    όπως προφανώς και εσύ είσαι καλύτερος δημιουργός από τον bergman...τον tarkovsky η τον Fellini...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Όλα ουσιαστικά, ουσιαστικότατα ήταν, εσύ δεν το πήρε χαμπάρι!"

    Μπορεί να είμαι ηλίθια αλλά όχι και τόσο! Ειδικά στο Lost δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις δυο πράγματα καθώς τα εξηγούν πάντα πολύ καλά και μπράβο τους... Την τέταρτη την έχω στο μυαλό μου σαν σαιζόν προετοιμασίας γεμάτη ατέλειωτα πέρα δώθε στο νησί (εδώ ο Μπεν εκεί ο Μπεν, άντε να τους μαζέψουμε όλους, ανέβα στο ελικόπτερο, κατέβα, πήδα εσύ, χάλασε, το φτιάξαμε). Ήταν απαραίτητη αλλά σε πολλές στιγμές βαρετή. Τα τελευταία επεισόδια ξέσκισαν αλλά ανάμεσα σε τρίτη και πέμπτη, ήταν βαρετό διάλειμμα. Ωραίο αλλά βαρετό!

    "όπως προφανώς και εσύ είσαι καλύτερος δημιουργός από τον bergman...τον tarkovsky η τον Fellini..."

    1-0!!! Μαζί σου Aldo. Δικαίωμά μας κάποια πράγματα να μη μας αρέσουν ή να τα βρίσκουμε ανούσια ακόμη και χαζά(χαζά ποτέ όταν έχουν να κάνουν με τη μυθολογία εννοείται, εκεί έχουν βάλει όλο τους το μυαλό και το ταλέντο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ ALDO:

    1. "το σχόλιο υπάρχει στο blog σου και μπορείς να το δεις!"

    Δες το εσύ ρε!!! :S :P

    2. "όπως προφανώς και εσύ είσαι καλύτερος δημιουργός από τον bergman...τον tarkovsky η τον Fellini..."

    Αν δεν έλεγες μαλακία δεν μπορούσες!!! Υπάρχει μια ΜΙΚΡΗ διαφορά:

    Δεν τους κατέκρινα ποτέ, δεν έριξα ποτέ μπηχτή πως δεν ήταν ταλαντούχοι κι έξυπνοι δημιουργοί!!! Απλά πως δεν ταιριάζουν στο γούστο μου οι ταινίες τους... Και μόνο το Stalker και κυρίως το 8 1/2 "μισώ"...

    ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    1. Ε τότε θα είμαστε ηλίθιοι όλοι εμείς (καμιά 1000αριά άτομα) που έχουμε ψηφίσει με τόσο υψηλές βαθμολογίες τα επεισόδια της 4ης ενώ ήταν τόσο βαρετά!!! :/ :/ :/ δεν εξηγείται διαφορετικά... Ναι, για να λες εσύ πως ήταν βαρετή, όντως θα ήταν και δεν το καταλάβαμε... :/ :/ :/

    2. Από πότε το άουτ μετράει για γκολ;!;!; Άκου 1-0 για την τελείως άκυρη μαλακία που είπε!!! :/ :/ :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΥΓ: Στο 1, εδώ εννοούσα όταν έλεγα για βαθμολογίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. άσχετα με τις βαθμολογίες...τα μισά τουλάχιστον επεισόδια ήταν γαμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Top 24+1 αγαπημένες μου σεζόν:

    01. 24 Season 5 (24/10)
    02. 24 Season 1 (20/10)
    03. 24 Season 4 (19/10)
    04. LOST Season 5 (19/10)
    05. 24 Season 2 (15/10)
    06. LOST Season 4 (15/10)
    07. LOST Season 3 (12/10)
    08. The Shield Season 7 (11/10)
    09. LOST Season 2 (10/10)
    10. The Shield Season 6 (10/10)
    11. The Shield Season 5 (10/10)
    12. The Shield Season 2 (10/10)
    13. 24 Season 7 (9.5/10)
    14. 24 Season 3 (9.5/10)
    15. The Shield Season 3 (9.5/10)
    16. The Shield Season 4 (9.5/10)
    17. The Shield Season 1 (9.5/10)
    18. Prison Break Season 1 (9.5/10)
    19. Nip/Tuck Season 2 (9.5/10)
    20. Nip/Tuck Season 1 (9.5/10)
    21. Nip/Tuck Season 3 (9.5/10)
    22. Heroes Season 1 (9.5/10)
    23. 24 Season 6 (9/10)
    24. Breaking Bad Season 2 (9/10)
    25. Dexter Season 4 (9/10)

    ΥΓ1: Δεν έβαλα τα 8άρια γιατί ήδη είναι πάρα πολλές οι σεζόν...

    ΥΓ2: Λογικά για την περασμένη δεκαετία λέμε και όχι και για του 90... Αλλιώς θα έβαζα πολύ X-Files...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τις βαθμολογίες δεν τις σχολιάζω. Δεν αφορούν την προσωπική μου άποψη. Αφού τόσοι βάζουν μεγάλες βαθμολογίες(και μαύρη οθόνη να δείχνει σαράντα λεπτά κάτω από 7 δεν θα έπαιρνε το Lost) θα πρέπει να μου αρέσουν και να μη βαρεθώ;

    Ρε τόσο καλή η πρώτη του Heroes; Είχα δει το πρώτο επεισόδιο αλλά μου φάνηκε πολύ παιδικό και δεν το συνέχισα. Καλά εσύ είσαι πολύ επιεικής(εκτός αν πρόκειται για Dexter φυσικά-άκου κάτω από το Prison Break-).

    Το Nip/Tuck ποτέ δεν το είχα τόσο ψηλά αλλά πάντα το διασκέδαζα αφάνταστα. Πολύ καλό σχόλιο πάνω στη σύγχρονη κοινωνία και ενίοτε τρομερή σκηνοθεσία αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να το δω ως κάτι βαρύ και σημαντικό. Πάντα κάπως ανάλαφρα "να δούμε ποιος θα πηδήξει ποιον πάλι" το έβλεπα. Δεν με αφορά και πολύ ως θεματολογία βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1. Απλά οι βαθμολογίες αποδεικνύουν πως αποτελείς εξαίρεση... Δεν την ανέφερα για να αλλάξεις γνώμη φυσικά!!! Όσο για το "και μαύρη οθόνη να δείχνει σαράντα λεπτά κάτω από 7 δεν θα έπαιρνε το Lost"... Το What Kate Does έχει 7.8 (από μένα 7) και να είσαι σίγουρη πως αν είχε μαύρη οθόνη ένα επεισόδιο, απ'όλους 0 θα έπαιρνε και άσε τις υπερβολές!!!

    2. Ναι, τόσο καλή! Και μένα το 1ο δεν μου είχε αρέσει, αλλά δεν παρατάω μια σειρά απ΄τον πιλότο... Σε αντίθεση με τις επόμενες σεζόν, η 1η ήταν διασκεδαστικότατη κι έξυπνη (όχι στα επίπεδα του LOST βέβαια). Και στην ψηφοφορία, όσες ψήφους πήρε, αποκλειστικά για την 1η τις πήρε...

    3. Η 1η του Prison Break ήταν καταπληκτική. Είχε καμιά 20αριά επεισόδια (και όχι μόνο 12) και δεν μου έσπασε καθόλου τα νεύρα... Δεν γίνεται να βάλω μια σειρά με μόλις 12 επεισόδια πάνω από μία άλλη που τολμά να έχει περισσότερα και που σαν σύνολο μου αρέσει περισσότερο... Στα δύσκολα φαίνονται οι καλές σειρές... Στα λίγα επεισόδια, αναγκαστικά είναι πιο σφιχτοδεμένο το σύνολο... Αν είχε 20-24 επεισόδια ο Ρούλης δε θα άντεχα...

    4. Την κοινωνική (καυστική) κριτική που έχει ασκήσει το Nip/Tuck (στα καλά του επεισόδια) δεν την έχω δει από καμία άλλη σειρά. Δεν το είδα ποτέ ως "να δούμε ποιος θα πηδήξει ποιον πάλι" γιατί δεν με ενδιέφερε απλά κάτι τέτοιο (θα έβλεπα Τόλμη και Γοητεία... :P). Αυτό που με ενδιέφερε ήταν το σχόλιο για τις ανθρώπινες σχέσεις, για τη ματαιοδοξία του σύγχρονου ανθρώπου (για εξωτερική ομορφιά, για πλούτη, γενικά για ότι είναι επιφανειακό και πρόσκαιρο), για το εγώ μας, για τις προσωπικές ανάγκες και τα απωθημένα του καθενός που μπαίνουν πάντα σε πρώτη μοίρα και η επίτευξη επικοινωνίας, κατανόησης και αληθινής αγάπης... είναι σχεδόν αδύνατη και όλα αυτά τα έθιξε με μοναδικό τρόπο η σειρά. Πως γίνεται να μην σε αφορά και πολύ σαν θεματολογία δεν μπορώ να το καταλάβω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 1. 7.8; Επανάσταση :Ρ

    2. Καλά κι εγώ σπάνια τις παρατάω από το πρώτο αλλά μου είχε φανεί τόσο βαρετό που δεν την πάλεψα.

    3. Η πρώτη του Prison Break μου είχε αρέσει πολύ(δεν έβλεπα και πολλές σειρές τότε και είχα ψιλοκολλήσει) αλλά δεν παύει να είναι απλά μια περιπέτεια. Δεν την συζητάς μετά όπως το Dexter, το Lost, το True Blood, άλλες σειρές ρε παιδί μου.

    Εγώ προτιμώ τα λίγα και σφιχτά επεισόδια. Καμία σειρά που το κάνει αυτό δεν μου έχει βγει βαρετή ή να πλατιάζει. Εξαίρεση ίσως το πρώτο μισό του True Blood.

    4. Δεν με αφορά γιατί ποτέ δεν ήμουν ματαιόδοξη, ούτε με πολυενδιαφέρει το χρήμα, η δόξα, η εμφάνιση. Τα απωθημένα μου κινούνται σε άλλο πλαίσιο από αυτό του Nip/Tuck. Εδώ τα πασιφανή και πασίγνωστα θέματα που θίγονται δεν είναι αμπελοφιλοσοφίες ε; Περίμενες το Nip/Tuck να σου ανοίξει τα μάτια; :Ρ

    (μην απαντήσεις στο τελευταίο και χαλάσουμε και αυτή την ανάρτηση, για πλάκα το λέω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Α για το τελευταίο επεισόδιο του Lost(αφού δεν πατάς στην άλλη ανάρτηση) κάτι απορίες που έχω(δεν είναι σχόλια για ερμηνείες και τέτοια) σχετικά με το τι γίνεται(ή τι πιστεύεις ότι γίνεται) δεν μπορώ ούτε αυτές να τις ρωτήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 1. Εσένα μπορεί να σου φαίνεται καλή βαθμολογία, αλλά για tv.com και LOST, είναι χάλια...

    2. Κι όμως ήταν 1000 φορές καλύτερη απ΄το Flash Forward.

    3.Α. Ναι, σε αντίθεση με το 24, το Prison Break ήταν απλά περιπέτεια και γι'αυτό δεν κέρδισε ποτέ κανένα μεγάλο βραβείο (ούτε είχε και τις πολλές υποψηφιότητες σαν την 24ΑΡΑ :P), αλλά είχε κι αυτό λίγη αγωνία και μερικές ανατροπές...

    Β. "Δεν την συζητάς μετά όπως το Dexter, το Lost, το True Blood, άλλες σειρές ρε παιδί μου."

    Εμένα πάντως οι 2 πρώτες σεζόν (στη 2η βάζω ένα 8αράκι, όπως και στην 1η του Ρούλη :P) μου αρέσουν περισσότερο και απ΄τον Ρούλη (σαν σύνολο) και απ΄το True Blood.

    4.Α. "Δεν με αφορά γιατί ποτέ δεν ήμουν ματαιόδοξη, ούτε με πολυενδιαφέρει το χρήμα, η δόξα, η εμφάνιση"

    Και μένα δεν με πολυ-αφορούν αυτά... αλλά σαν κοινωνική κριτική και σχόλιο πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Δεν χρειάζεται να έχεις εσύ τέτοια απωθημένα, η κοινωνία μας γενικά, σαν σύνολο, ασχολείται με τελείως ευτελή πράγματα, με τελείως μλκς...

    Β. Όχι δεν είναι αμπελοφιλοσοφίες γιατί δεν πετάει τσιτάτα γυμνασίου... :P Γενικά δεν πετάει καθόλου τσιτάτα... Αντιθέτως ότι είναι να σου πει, θα στο δείξει με τον πιο ακραίο τρόπο... Γενικά προτιμώ τις εικόνες από τις λέξεις και τα χαζο-αποφθέγματα... Δεν περίμενα το Nip/Tuck να μου ανοίξει τα μάτια, αλλά περίμενα το Nip/Tuck να μου δείξει τις πιο ακραίες καταστάσεις ματαιοδοξίας και ανθρωπίνων σχέσεων... :P

    Κατάλαβα πως το είπες για πλάκα, αλλά δεν γινόταν να μην απαντήσω... Πάντως κακώς νόμιζες πως θα χαλάσω την ανάρτηση με την απάντησή μου!!!

    ΥΓ1: Ρώτα ότι θες ρε Annie!!! Αλλά μη ρωτάς για το αν μπορείς να ρωτήσεις!!! :/ :/ :/ Λες και σου απαγόρεψα ποτέ να πεις το οτιδήποτε!!! Ο καθένας λέει ότι γουστάρει και οι υπόλοιποι αντιδρούν όπως νομίζουν...

    ΥΓ2: Το ότι μπορείς να ρωτήσεις δεν συνεπάγεται με το ότι θα απαντήσω (δεν θα απαντήσω, αλλά μπορεί έτσι κι αλλιώς να μη γνωρίζω... ότι απορίες έχεις, στο grtvs)... Πες πως δεν το βλέπω, πως δεν το ξέρω καν (είναι να μη με πιάσει το ανάποδο!)... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 2. Συμφωνώ και αν δεν τα λέγαμε για το FF δεν θα το συνέχιζα. Τι τραβάω για χάρη σου...

    3Β. Δεν ξέρω ρε συ. Και το έβλεπα με παρέα. Τελειώναμε δυο τρία επεισόδια και δεν το συζητούσαμε. Με το Dexter σπάνε τα τηλέφωνα, το True Blood και το Lost το συζητάμε με την παρέα μου όταν πάμε για καφέ. Ακόμη και το bones. Για το PB είτε το βλέπαμε είτε όχι το ίδιο, αν και πορωνόμασταν εκείνη την ώρα.

    ΥΓ: Για εκείνο το πράγμα με τους καθρέφτες ήθελα να ρωτήσω αλλά τα είπαμε με τον Aldo, μη σε ενοχλώ και σένα... Πάντως στο thread του Λοστ στο φόρουμ δεν πλησιάζω παρά μόνο για να ψηφίσω. Δεν την παλεύω με όλες αυτές τις θεωρίες και τους φανατισμένους. Γράφουν και πολλά πανάθεμά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 2. Ναι, λες και σου ζήτησα ποτέ να συνεχίσεις να το βλέπεις!!! :P

    3. Εγώ αν δεν είχα εσένα, δε θα συζητούσα για Dexter (όχι πως θα με πείραζε κιόλας). Επίσης και για το True Blood δεν μου ερχόταν να συζητήσω... απλά έβλεπα τα επεισόδια, αλλά στο τέλος δεν μου έμεινε κάτι από αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 3. Μπορεί επειδή εγώ είχα παρέα που το βλέπαμε σχεδόν όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή