Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Precious

                                                          
Ακούστηκε πολύ αυτή η ταινία. Τελικά ήρθε, την είδαμε, τι καταλάβαμε; Γροθιά στο στομάχι και άλλα τέτοια εντυπωσιακά ακούγονται αλλά που τα είδαν; Για τη Μονάκριβη και το δράμα της λέω που κρατεί μια αιωνιότητα και για την ίδια και(κυρίως) για το θεατή.



Η Precious έχει να αντιμετωπίσει όλα τα κακά της μοίρας της. Ο πατέρας τη βιάζει και μένει έγκυος για δεύτερη φορά(και το πρώτο του πατέρα της είναι), η μάνα της της πετάει στο κεφάλι ότι βρει μπροστά της και της φέρεται με το χειρότερο τρόπο, η ίδια δεν ξέρει να διαβάζει, την κοροϊδεύουν στο δρόμο και γενικά το κασελάκι της λείπει. Αποφασίζει να πάει σε εναλλακτικό σχολείο, με εναλλακτική καθηγήτρια για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και ότι τελοσπάντων της αξίζει.


Δεν λέω ότι είναι κακή ταινία. Μια χαρά είναι αλλά φίλε τόση ταλαιπώρια τόση ώρα ε δεν παλεύεται. Και να έλεγα ότι με αφορούσε, ότι με έκανε η Precious να την πονέσω, να την καταλάβω, ε δεν το έκανε. Βαρέθηκα κατά κύριο λόγο. Μου φάνηκε εκβιαστική ανά σημεία, θα μου πεις είναι το θέμα τέτοιο. Επίσης μου φάνηκε ουτοπική, καθόλου ρεαλιστική όπως έλεγαν πολλοί. Αισιόδοξη μέσα στη μαυρίλα της αλλά πραγματικά το όλο νόημα το βρήκα λίγο αφελές. Ψάξε μέσα σου να βρεις το διαμάντι που κρύβεις και θα οι δουν και οι άλλοι! Αν δεν θέλει ο άλλος να το δει, στη μούρη να του το βάλεις χαμπάρι δεν θα πάρει!


Στα θετικά οι εκλάμψεις έξυπνου χιούμορ και οι απίθανες σκηνές των ονείρων. Πρωτότυπες, φρέσκες και ίσως οι μόνες που χάρηκα. Οι ερμηνείες πολύ καλές, η Mo'Nique δίνει ρεσιτάλ αλλά μόνο σε εκείνον το απίθανο μονόλογο στο τέλος. Αυτά δεν ήταν αρκετά για να μου κόψουν το χασμουρητό. Μπορεί η ταινία να είναι μια χαρά και να μην άγγιξε εμένα, δεν ξέρω.


Από τις οσκαρικές το Hurt Locker και το Blind Side μου έχουν μείνει αλλά ξέρω εκ των προτέρων ότι δε ν θα μου αρέσουν, οπότε τις ψιλοαποφεύγω...

15 σχόλια:

  1. και όλο σκέφτεσαι ότι κάπου θα πεταχτεί η τατιάνα και θα μας στείλει σε διαφημίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xexe και μάλιστα η μεγάλη Τατιάνα, η σωστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η δικια μας είναι καλύτερη ρε:p

    πάντως όσο σκέφτομαι από την ταινίες θα χάσουμε το oscar φέτος...τρελαίνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσκαρούχος στην καρδιά μας ρε! Δεν μασάει ο Κουεντινάκος ρε, δεν καταλαβαίνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μωρέ ποιος τα χέζει τα oscar...εγώ θέλω να το πάρει για να τον δω να βγάζει λόγο:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παράνοια η ίδια θα είναι. Και δεν πρέπει να μιλάνε και πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα μιλάνε μετά live στο net.

    ps από sopranos είναι το καινούριο avatar? πάλι καλά που έβγαλες το άλλο...μελαγχολία με φέρνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι από το Sopranos. Ψιλοκόλλησα κι έχω δει μόνο τρία επεισόδια, αλλά τόσο Σκορτσεζικό... Δεν ξέρω αν θα μου αρέσει πολύ στη συνέχεια αλλά οι χαρακτήρες έχουν πολύ ψωμί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθ'ολου εκβιαστική κατα την γνώμη μου,άκρως ρεαλιστική τα θύματα οικογενειακής κακοποίησης υπάρχουν και το γνωρίζουμε όλοι.Βαθιά ανθρώπινη ταινία kai μακριά απο hollywoodiaνές ψευτιές.Οταν το hollywood προτείνει Guy Ritchie προτιμώ σκηνοθέτες στύλ Lee Daniels!Προσωπικές απόψεις πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίγο άτοπη η σύγκριση. Ο Guy κάνει ταινίες για το fan και το χαβαλέ, είναι διαφορετικό. Αληθινές ταινίες έχουμε δει πολλές και καλές. Δεν λέω ότι δεν αγγίζει ευαίσθητο, αληθινό θέμα αλλά για κάποιο λόγο βαρέθηκα πολύ.

    Και το τέλος δεν μου άρεσε καθόλου... Την βρήκα και λίγο επιφανειακή, κάπως σαν "ας τους συγκινήσουμε λίγο και πάμε σπίτι". Καταπιάνεται με πολύ σοβαρό θέμα και μου φάνηκε ότι το αντιμετωπίζει κάπως ελαφρά χωρίς να είναι αυτός ο σκοπός της(που τότε δεν θα με ενοχλούσε καθόλου).

    Πάντως είναι καλή ταινία, αυτό το παραδέχομαι. Ίσως για μένα δεν έκανε, τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχετε βαρεθεί όλοι εσείς οι bloggers να γράφετε για τις ίδιες ταινίες και να πρέπει εμείς οι απλοί επισκέπτες να επαναλαμβανόμαστε παντού;!;!; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άσε μας ρε Jack :Ρ Μπορείς και να μη σχολιάσεις δεν θα σου πάρω το κεφάλι :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. A ναι, μη με ξαναπείς blogger προσβάλλομαι λίγο :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή