Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

The Beauty And The Beast

Dexter: Season 5 Episode 4




Με μερικές σειρές έχουμε το πρόβλημα πως δεν γίνεται τίποτα και τα φίλλερς πέφτουν σύννεφο. Με το Dexter έχουμε το πρόβλημα ότι τρέχει παράλληλα τέσσερις ιστορίες και δεν προλαβαίνουμε να τις αφομοιώσουμε εξίσου! Εγώ προτείνω να παίξουν το χαρτί του Lost με το πηγάδι. Να πετάξουν τη Λαγκουέρτα, τον Άνχελ και τη μίζερη ζωή τους μέσα σε ένα πηγάδι και να τους βγάλουν όταν και αν χρειαστούν ουσιαστικά στη σειρά! Πάντως μου άρεσε πολύ το επεισόδιο και το είδα όλο παρά το ότι νύσταζα φρικτά. Ο Κουίν είναι σούπερ ηλίθιος. Μετά την πρώτη έκπληξη ο μικρός δεν φαντάζομαι να δώσει τον Ντέξτερ. Θα ήταν άλλωστε παράλογο και άκυρο.
                   
Η φάση με τη Ντέμπρα ήταν απίθανη. Κι αυτή έχει ομορφύνει πολύ ενώ και ερμηνευτικά έχει βελτιωθεί τρομερά. Πολύ δυνατή η σκηνή με τον Machete man(Machete γεννιέσαι φίλος, εσύ δεν το΄χεις). Επίσης μου άρεσαν πάρα πολύ όλες οι σκηνές που μοιράστηκε με τον Ντέξτερ. Ειδικά όταν επέστρεψε ο Ντεξ με το μικρό και τη βρήκε να κοιμάται στον καναπέ. Χαλαρές, καλοπαιγμένες, ξεκούραστες. Εντωμεταξύ αυτός ο άμοιρος ο Ντέξτερ από πότε έχει να κοιμηθεί; Πως την παλεύει; Θα αρχίσει τα λάθη του προηγούμενου κύκλου...
                           
Κι εδώ να πω πως όλα τα λεφτά είναι η ιστορία με την...Beauty. Μέχρι ένα σημείο! Πολύ λογικές οι αντιδράσεις της, πολύ καλός ο Ντέξτερ. Μου άρεσε όλο το σκηνικό και κυρίως το leap of faith. Εδώ να πω ότι η μεγαλύτερη σύλληψη της σειράς είναι οι παραλληλισμοί που κάνει στο κεφάλι του ανάμεσα στην καθημερινότητά του και στη δράση του. Και ενώ όλες οι κινήσεις του φαίνονται λογικές, πηγάζουν κατευθείαν από το διαταραγμένο του μυαλό. Η Julia Stiles δεν μου άρεσε καθόλου και στεναχωρήθηκα. Είναι και creepy η φάτσα της και με ενοχλεί. Αλλά περισσότερα από όλα με ενόχλησε το φινάλε. Κοπέλα μου ξέρεις πόσο τυχερή είσαι που είσαι ζωντανή; Τράβα φύγε και άσε μας ήσυχους!
                           
Ομολογώ ότι ήθελα πολύ να δω τον Ντέξτερ να αλληλεπιδρά με κάποιον που ξέρει. Όχι όπως στις προηγούμενες σαιζόν αλλά με κάποιον που γνωρίζει από την αρχή και ομολογώ ότι έχει προοπτικές. Απλά το ήθελα αργότερα. Ήθελα μια σαιζόν ήρεμη, να μη γίνει σχεδόν τίποτα. Να ξεκουραστεί ο Ντέξτερ, να περάσει λίγο χρόνο με το Χάρισον, να προλάβει να βάλει μια τάξη! Anyway, δεν θα γκρινιάξω ακόμη και κυρίως δεν θα γκρινιάξω γιατί πάντα με διαψεύδει αυτή η σειρά. Γιατί όταν έλεγα ότι τίποτα δεν φτάνει τη δεύτερη σαιζόν, έκαναν την τέταρτη. Γιατί η πιο βαρετή σαιζόν της αποδείχτηκε η πιο χρήσιμη. Συνεχίζω όμως να πιστεύω ότι πρέπει να βρει πιο χαλαρό ρυθμό!

10 σχόλια:

  1. Δεν έχει νόημα να κάτσω να σχολιάσω κάτι γιατί διαφωνούμε ΣΧΕΔΟΝ σε όλα!!! Το μόνο που μου άρεσε απ΄το επεισόδιο ήταν η εναρκτήρια σκηνή (είχε και ωραία μουσική) και η Stiles που ήταν πραγματικά εξαιρετική (παίζει να μην άρεσε μόνο σε σένα)... Κατά τα άλλα ήταν άλλο ένα μετριότατο επεισόδιο κι αν συνεχίσει έτσι, η 5η σεζόν θα είναι με διαφορά η χειρότερη. Εντάξει, καταλαβαίνω πως δεν μπορούν όλες οι σειρές να μας χαρίζουν Υπεραριστουργήματα στην 5η σεζόν (ειδικά αν πρόκειται για σειρούλες), να μαμάνε με 24.000 διαφορετικούς τρόπους και να σαρώνουν και στα EMMY... ελπίζω μόνο να είναι η τελευταία σεζόν γιατί παρατράβηξε το αστείο. B) :p

    ΥΓ: Πάντως μην είσαι ΤΟΣΟ αυστηρή με τον Ρούλη ρε Annie... :/ :/ :/ xD ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΓ2: Θα σχολιάσω μόνο αυτό: "Ο Κουίν είναι σούπερ ηλίθιος" και ο Ρούλης σούπερ πανηλίθιος... Πραγματικά αν είναι 1 φορά ηλίθιος ο Κουίν, ο Ρούλης είναι 500. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο εξυπνάδα δεν είναι αυτή η ερώτηση Annie... Νόμιζα πως ήταν πασιφανές πως το "Δεν έχει νόημα να κάτσω να σχολιάσω κάτι" αφορά την "καυστική κριτική" σου... Όσον αφορά το ΥΓ2... απλά έκανα μια εξαίρεση... Ντου γιου αντερστέντ; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το καλύτερο μέχρι στιγμής! κάτω τα χερια από τον κουίν ρε!!! θέλω μια σειρά με πρωταγωνιστεί το masuka...τέλος!!!

    η Stiles ερμηνευτικά δεν ήταν κακή...αλλα θα προτιμούσα κάπως διαφορετικό τον χαρακτήρα της.
    το φινάλε ήταν περίεργο. λες να συνεργαστούνε και να έχουμε και λίγο από την 3 season?:)

    α και βαρετοί είστε και φαίνεστε! μια χαρά γαμάτη ήταν η 3! καλύτερη από την δεύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως σε δυο τρία επεισόδια στην τρίτη βαρέθηκα λίγο!

    Τη Stiles δεν τη βρήκα αλλά κάπως υπερβολική. Επίσης δεν έχει φρύδια! Να συνεργαστούν η απλά να βρει κάποια που θα τον δέχεται για αυτό που είναι και όχι για αυτό που φαίνεται; Περισσότερο μου κολλάει να γίνουν ζευγάρι ή φίλοι ή να την πάρει για νταντά όταν τον ξαναπαρατήσει η Mary Poppins.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με αυτό που του είπε στο τέλος με φάνηκε σαν να θέλει να τον βάλει να σκοτώσει και κάποιους άλλους.
    σαν ζευγάρι δεν με αρέσουν!

    επίσης κάτι που ξέχασα πριν. ποσο μου είχε λείψει ο dex ενδράση! θέλω και άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μμμμ εσένα σου άρεσε που αλλάζει. Αν είναι να σκοτώνει με άδειο βλέμμα τι να το κάνω; Αν χάσει τη χαρά του φόνου, ας τα μαζεύουμε να πάμε σπίτια μας πριν γίνουμε μικρό σπίτι στο λιβάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν εννοώ τους φόνους...την κανονική του δουλειά:)
    4 κύκλους τον βλέπουμε να σκοτώνει! τώρα θέλω να γίνει πιο "εσωτερική" η σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α ok τότε!
    Δε με νοιάζει ρε. Εγώ τον θέλω serial killer :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή