Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Broadway Limited

 Boardwalk Empire: Season 1 Episode 3


Το τρίτο επεισόδιο ήταν στο υπέροχο επίπεδο των προηγούμενων. Σκοτεινό και σαρκαστικό στο πνεύμα του δημιουργού. Καταιγιστικές εξελίξεις ευτυχώς δεν έχει. Δίνει ακόμη χώρο στους χαρακτήρες να αναπτυχθούν. Αρκετές οι σοκαριστικές σκηνές για άλλη μια φορά(για να θυμάσαι τι κανάλι παρακολουθείς) και πολύ ωραίες ανατροπές.

Κυρίως η φυγή(ή καλύτερα ο διωγμός) του Τζίμι από το Ατλάντικ Σίτι. Ο Nucky με εξέπληξε που έδιωξε το Τζίμι. Αμετακίνητος, είναι και χρονιά εκλογών, έχει και διάφορα μέτωπα να ανοίγουν. Μου αρέσει όμως που ενώ είναι σκληρός και παγωμένος το βλέπεις στο βλέμμα του ότι έχει μέσα του καλοσύνη. Η σκηνή με τη Lucy ήταν υπέροχη που ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι της έλεγε ψέμματα έβλεπες στα μάτια του ότι στεναχωριόταν που το έκανε. 

Όταν βρέθηκε ο καημενούλης κρεμασμένος τα ΄χασα λίγο. Δεν το περίμενα αλλά είναι κλασσικό Σοπρανικό σκηνικό να πηγαίνουν τα πάντα ταυτόχρονα στραβά. Από τη μία ο δύσμοιρος που βρέθηκε ζωντανός και που που ο Σερίφης δεν κατάφερε να ξεκάνει, το FBI στα ίχνη του Τζίμι και να βρίσκεται κι ένας δολοφονημένος. Κυνικός και ψυχρός ο Nucky βρίσκει γρήγορα τη λύση αν και τελικά θα του κοστίσει κάτι παραπάνω. 

Από εκεί και πέρα για μένα αποκάλυψη του επεισοδίου ήταν ο μπατσούλης ο Nelson Van Alden. Ψυχάκι φαίνεται και τρελή ηθοποιάρα. Η μικρούλα σκηνή με τη γυναίκα του ήταν τόσο αποκαλυπτική για το χαρακτήρα του που άλλοι δημιουργοί θα ήθελαν επεισόδια ολόκληρα για να το πετύχουν. Υπέροχο και το πως είναι γραμμένος ο χαρακτήρας και το πως σκηνοθετήθηκε η συγκεκριμένη σκηνή(με την κάμερα συνειδητά να κρατά απόσταση από τον αγαπημένο μου Timothy Van Patten) και κυρίως το πως είναι ερμηνευμένη από τον Michael Shannon

16 σχόλια:

  1. 1. Επιτέλους το είδα και αυτό! Για το 2ο επεισόδιο είχα τουϊτάρει: "τέλεια παραγωγή, ωραία βυζιά, ΑΛΛΑ η πλοκή δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο... δεν είναι να παθαίνεις κ πλάκα"... Τα ίδια ισχύουν και για το 3ο επεισόδιο το οποίο μου άρεσε περισσότερο σαν κωμωδία (είχε μερικές κωμικοτραγικές καταστάσεις με πρώτη και καλύτερη την αποτυχημένη δολοφονία του θύματος... αλλά και μερικές ατάκες είχαν πλάκα-δεν θυμάμαι παράδειγμα τώρα-αλλά είχαν:p). Σίγουρα πρόκειται για την πιο κινηματογραφική σειρά με εξαιρετική σκηνοθεσία και εμπνευσμένους διαλόγους, αλλά μέχρι εκεί. Μέχρι τώρα δεν ξετρελάθηκα. Μου αρέσει φυσικά, αλλά από τις σειρές που παίζονται ακόμα προτιμώ ας πούμε τα πιο "τηλεοπτικά" Fringe, Breaking Bad, South Park (Cartman ρε!!!)

    2. "Αρκετές οι σοκαριστικές σκηνές για άλλη μια φορά(για να θυμάσαι τι κανάλι παρακολουθείς) και πολύ ωραίες ανατροπές"

    Άλλο επεισόδιο είδαμε;!;!; Ποιες είναι οι σοκαριστικές σκηνές που είχε και μάλιστα για άλλη μια φορά και ποιες οι ανατροπές;!;!; Το διωγμό του Τζίμι δεν τον θεωρώ ανατροπή (τουλάχιστον όχι σοβαρή-δεν είναι κάτι πρωτότυπο ή τελείως αναπάντεχο μετά από όσα έκανε)

    3. Ο Michael Shannon μόνο ηθοποιάρα δεν είναι!!! Συνεχώς έχει αυτό το αποκρουστικά ψυχρό βλέμμα και νομίζει πως ερμηνεύει... Ακόμα και σε όσες ταινίες τον έχω δει παντού ίδιος είναι!!! Μόνο τα ρούχα αλλάζουν!!! Απλά αυτή είναι η μοναδική έκφραση που μπορεί να δείξει με το πρόσωπό του... Είναι κάτι σαν τον Ζουλάντερ (που έκανε συνέχεια τον ίδιο μορφασμό), αλλά στο αποκρουστικό... Ελπίζω να μην έχεις την εντύπωση πως μπορεί να συγκριθεί με τον Chiklis...!!! Πάντως τον θεωρώ κατάλληλο για Joker (λόγω φυσιογνωμίας και μόνο)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Εμένα η πλοκή με τρελαίνει. Αν συνεχίσει έτσι θα γίνει η αγαπημένη μου σειρά. Είναι τόσο κοντά σε αυτά που μου αρέσει να βλέπω. Επίσης σε τρία μόλις επεισόδια έχουμε απίστευτη ανάπτυξη χαρακτήρων... Μόνο στο Shield και στο Sopranos έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Από σκηνοθεσία δεν έχεις δει ακόμη τίποτα(πέρα από το πρώτο βέβαια), θα ακολουθήσει ακόμη πιο καλός και αγαπημένος σκηνοθέτης από τον Van Patten)

    2. Έχει σπλάτερ που δεν το βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση. Και έχει και γυμνό που δεν το βλέπουμε καθόλου σε μη καλωδιακά κανάλια. Ο κρεμασμένος μου ήρθε απότομα πολύ.

    Το διωγμό του Τζίμι σαφώς και το θεωρώ ανατροπή καθώς μέχρι τότε όπως είχε ξεδιπλωθεί ο χαρακτήρα του Nucky δεν περίμενα να κάνει κάτι τέτοιο.

    3."Απλά αυτή είναι η μοναδική έκφραση που μπορεί να δείξει με το πρόσωπό του."

    Εδώ λειτουργεί όμως! Όχι με τον Chiklis δεν μπορεί να συγκριθεί αλλά και ο Chiklis ποτέ δεν πλησίασε το επίπεδο ερμηνείας του Shield. Και στο ίδιο το Boardwalk Empire υπάρχουν καλύτερες ερμηνείες από του Shannon απλά τον βρήκα μικρή αποκάλυψη στο συγκεκριμένο και ιδιαίτερα στη σκηνή που έτρωγε με τη γυναίκα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.Α. "Επίσης σε τρία μόλις επεισόδια έχουμε απίστευτη ανάπτυξη χαρακτήρων... Μόνο στο Shield και στο Sopranos έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο"

    Όπως πάντα υπερβολική... Σιγά την απίστευτη ανάπτυξη χαρακτήρων!!! Από το πρώτο επεισόδιο τους ίδιους χαρακτήρες βλέπουμε (δεν εξελίχθηκαν ουσιαστικά θέλω να πω)... Δεν είναι ότι τους γνώρισα καλύτερα, την εντύπωση που σχημάτισα γι'αυτούς στον πιλότο, ακριβώς την ίδια έχω ακόμα... Για μένα αυτό δεν είναι ανάπτυξη χαρακτήρων.

    Β. "Από σκηνοθεσία δεν έχεις δει ακόμη τίποτα(πέρα από το πρώτο βέβαια), θα ακολουθήσει ακόμη πιο καλός και αγαπημένος σκηνοθέτης από τον Van Patten)"

    Όπως είπα εξαιρετική σκηνοθεσία, αλλά δεν ξετρελάθηκα... Τη μεγαλύτερη δουλειά την κάνουν τα σκηνικά... Με τέτοια σκηνικά και γω αν το σκηνοθετούσα πάλι γαμάτο θα ήταν (αν είχα τις ίδιες κάμερες και τους γερανούς). Β) :p

    2.Α. Νταξ, για το γυμνό συμφωνώ (θεά η γκόμενα του Nucky), αλλά πέρα απ΄τον πιλότο που αλλού είχε σπλάτερ;!;!; Ακόμα κι εκεί δεν είχε και πολύ... Στο 24 έχω δει πολύ πιο άγριες σκηνές (π.χ.1, π.χ.2, π.χ.3, π.χ.4, π.χ.5, π.χ.6, π.χ.7, π.χ.8)... Στο BE δεν τις περνάνε σαν άγριες σκηνές, δεν έχει αυτή την ατμόσφαιρα...

    Β. Εμένα πάλι δεν μου φάνηκε καθόλου απίθανος ο διωγμός του Τζίμι. Έχουμε δει ανατροπές κι ανατροπές (ρώτα και την Ταραντίνα που είδε την 1η σεζόν του 24:p)... Αυτό καμία σχέση με ανατροπή (απλή φυσική εξέλιξη των πραγμάτων). Β)

    3. Για μένα δεν λειτουργεί γιατί βαρέθηκα να τον βλέπω με αυτή την έκφραση (τον είδα και σε μια ταινία πρόσφατα που όλως περιέργως έκανε τον ψυχάκια!!!:p). Ναι... και ο Chiklis δεν πλησίασε ποτέ το επίπεδο της ερμηνείας του στο The Shield, αλλά δεν μιλάμε για 3 επεισόδια, αλλά ίσως για το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του... Δεν υπάρχει αμφισβήτηση πως αν έχει το κατάλληλο υλικό, ο Chiklis θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό... Γενικά δεν με εντυπωσίασε καμία ερμηνεία του BE. Όλοι είναι καλοί… αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, π.χ. τις ερμηνείες που έχει το Breaking Bad δεν τις έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαραμίζεσαι ρε Jack! Σκηνοθέτας έπρεπε να γίνεις!!

    Πάλι τα βγάζεις και τα μετράς; Ε ναι σαν το 24 γαμάτο δεν είναι. Καμία σειρά δεν θα είναι ποτέ. Πως σκέφτηκα κάτι τέτοιο; να πέσει φωτιά να με κάψει αν το ξανακάνω! Αλλά κι εσύ, μη το αδικείς το φτωχό το Boardwalk. Γιατί δηλαδή, επειδή έχωσε το χέρι του μέσα στην πληγή μπροστά στον ανυποψίαστο γιατρό; Ή γιατί γυρνάει ο Nucky και πυροβολάει τον πεθαμένο στην ψύχρα για να φαίνεται ότι πέθανε αλλιώς; Δεν λέω ότι είναι σιχαμένα αλλά είναι σοκαριστικά το πόσο μέσα στην καθημερινή τους ζωή είναι.

    Εντάξει εσύ είσαι mentalist και τα προβλέπεις όλα. Εγώ μετά τις σκηνές που προηγήθηκαν δεν περίμενα να κάνει κάτι τέτοιο. Και είναι σειρά στην οποία δεν θέλω να δω παρά μόνο τέτοιες ανατροπές εννοείται!

    Για τις ερμηνείες: Ο Buschemi είναι τυχαίος ηθοποιός εξάλλου. Απλά καλός ηθοποιούλης, μην περιμένεις ερμηνειάρες! Μήπως άλλωστε είναι κινηματογραφικός ηθοποιός; Μη συνεχίσουμε γιατί δεν έχω δει Breaking Bad και είσαι και πολύ απαιτητικός για ΄μένα, αφού δεν βρίσκεις εξαιρετικές τις ερμηνείες του Pitt, του Williams και της Kelly Macdonald.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Ρε Annie μην χαζοειρωνεύεσαι αν δεν έχεις ιδέα πως είναι μια πραγματικά άγρια σκηνή σε σειρά... "Πως σκέφτηκα κάτι τέτοιο; να πέσει φωτιά να με κάψει αν το ξανακάνω! Αλλά κι εσύ, μη το αδικείς το φτωχό το Boardwalk": Δεν είναι σοβαρή ειρωνεία αυτή (το θέτω κομψά)... Νταξ, καταλαβαίνω πως δεν έχεις δει ποτέ 24 και σου φαίνονται κάπως αυτά... αλλά το BE δεν έχει τίποτα το αγριευτικό σαν ατμόσφαιρα... Ξέρεις πόσες φορές έχουμε δει παρόμοια σκηνικά στην 24άρα (και με την κατάλληλη ατμόσφαιρα);!;!; Δεν ξέρω και γω πόσες φορές έχωσε τα χέρια του ο Jack σε πληγές (και το αντίστροφο)!!! Πυροβολισμός νεκρού; Πάλι (δεν τον πυροβόλησε ο Nucky πάντως-ότι να΄ναι βλέπεις!:p)... Ανυποψίαστοι γιατροί; Πάλι (πρόχειρά θυμάμαι 2 σκηνικά στο 24)... Γενικά δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούριο από άποψη σπλατεριάς το BE. Προφανώς δεν έχεις ιδέα... Ε μην ειρωνεύεσαι (είναι ανόητο και κομπλεξικό)... Αγριευτικά σκηνικά σαν του 24 δεν πρόκειται να δεις ποτέ απ΄το BE.

    2. Ειλικρινά δεν χρειάζεται να είσαι mentalist για να μην αποκλείσεις ένα ενδεχόμενο που δεν είναι καθόλου απίθανο (από τον πιλότο τον είχε απογοητεύσει και ακολουθούν και εκλογές-κάνει λίγο μπαμ νομίζω)

    3. "Κινηματογραφικός ηθοποιός" και παπαριές!!! Αυτά είναι κολλήματα του μυαλού... Ναι ρε, σιγά την ηθοποιάρα στην τελική!!! Απλά είναι μούρη και απλά καλός ηθοποιός. Δεν έχω ξετρελαθεί με καμία ερμηνεία του σε καμία ταινία. Θα προτιμούσα έναν πιο "στιβαρό" ηθοποιό για τον συγκεκριμένο ρόλο (απλά δεν ταιριάζει). "Μη συνεχίσουμε γιατί δεν έχω δει Breaking Bad" Ενώ 24 έχεις δει ξέρω γω και ειρωνεύεσαι... :/ :/ :/ Ερμηνεία σαν του Cranston ή του Aaron Paul δεν έχει καμία το BE. O Pitt απλά καλός (δεν ξετρελάθηκα), ο Williams αδιάφορος-όχι κακός, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι απαιτητικός ο ρόλος του (είμαι σίγουρος πως αν δεν έπαιζε στο Wire δεν θα τον είχες αναφέρει καν-και το αστείο είναι πως δεν έχεις δει Wire) και η Kelly Macdonald αρκετά καλή (θα μπορούσε να έπαιζε και σε remake ταινίας του Ξανθόπουλου:p). Συγγνώμη που δεν εντυπωσιάζομαι τόσο εύκολα!!! Καθόμαστε και μιλάμε για τις ερμηνείες του BE λες και δεν έχουμε δει τις βραβευμένες ερμηνείες στα The Shield, 24 και Breaking Bad (α ναι, εσύ έχεις δει μόνο το 1ο:p)!!! Και την σκηνοθεσία του BE η σκηνογραφία την αναδεικνύει... Φυσικά δεν λέω πως δεν είναι πολύ καλή σειρά, ούτε ότι δεν έχει εξαιρετική σκηνοθεσία και καλές ερμηνείες, απλά δεν ξετρελαίνομαι (συγχώρα με!!!)... Το διευκρινίζω γιατί χαζοειρωνεύεσαι όπως πάντα χωρίς λόγο και με κάνεις να μετανιώνω που έκατσα και είπα τη γνώμη μου... Συγγνώμη, άλλη φορά να κάθεσαι να το σχολιάζεις μόνη σου και να χαίρεσαι με τη γνωμάρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δεν έχω ξετρελαθεί με καμία ερμηνεία του σε καμία ταινία"

    Ok, ας σταματήσει εδώ η συζήτηση...

    "Και την σκηνοθεσία του BE η σκηνογραφία την αναδεικνύει..."

    Διαφωνώ άπειρα! Στις δύο καλύτερες σκηνές του επεισοδίου(εκεί που έτρωγε ο βλαμμένος με τη γυναίκα του και η τελευταία σκηνή με το ασανσέρ) δεν είχε καμία σημασία η σκηνογραφία. Αυτά τα zoom out που που δίνουν τόσο βάθος σε δυο απλές σκηνές, είναι η εξαιρετική σκηνοθεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Πολύ ευχαρίστως! Πάντως συγγνώμη που δεν ξετρελαίνομαι με το παραμικρό (παρά μόνο με τους αγαπημένους μου ηθοποιούς)...

    2. Ο όρος σκηνογραφία δεν νομίζω να περιλαμβάνει μόνο τα εξωτερικά σκηνικά... Τέτοια σκηνοθεσία έχουμε δει άπειρες φορές στον κινηματογράφο (και σιγά τις σκηνές κιόλας!) και στην τελική δεν είπα ποτέ πως δεν έχει εξαιρετική σκηνοθεσία, αλλά πως δεν ξετρελαίνομαι γιατί μου αρέσει πολύ περισσότερο η σκηνογραφία του (ελπίζω να μην χρειαστεί να το πω και 5η φορά:p)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "και σιγά τις σκηνές κιόλας!"

    Οk, ας σταματήσει κι αυτή η συζήτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Πολύ ευχαρίστως! Πάντως συγγνώμη που δεν ξετρελαίνομαι με το παραμικρό"... Λες και δεν έχουμε δει αριστουργηματικές ταινιάρες (ΝΟΝΟΥΣ, 2001, Αποκάλυψη Τώρα, Psycho, Fight Club, Soy Cuba κλπ-κλπ...), περιμέναμε την "αποκάλυψη" Boardwalk Empire για να εντυπωσιαστούμε... Δηλαδή νταξ, ΕΛΕΟΣ ρε...!!! Εντυπωσιάζεσαι με το παραμικρό, δεν μπορείς να δεχτείς μια αντίθετη άποψη και απαντάς και με χαζοειρωνεία!!! Πραγματικά να σταματήσει κι αυτή η συζήτηση γιατί δυστυχώς δεν είσαι για συζητήσεις... Για σένα πρέπει όλοι να εντυπωσιάζονται με το τόσο δα... αλλιώς δεν ξέρουν τι λένε!!! Κάτσε να χαίρεσαι τη γνωμάρα σου Annie... :/ :/ :/ :/ :/

    ΥΓ: "Ουάου, δεν έχω δει ταινιάρες στη ζωή μου και ξετρελάθηκα με το αριστούργημα Boardwalk Empire...!!! Αξεπέραστη σκηνοθεσία, τέλειες ερμηνείες"... και παπάρια μάντολες (Γεωργίου για πάντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στα tags Τηλεόραση δεν έχω βάλει; Μήπως έβαλα movies και δεν το κατάλαβα; Ουφ άντε να τρέχω στον οφθαλμίατρο... Ή μήπως έπρεπε να βάλω movies; Sorry ρε Jack, λάθος μου. Νόμιζα έβλεπα τηλεόραση γι΄αυτό εντυπωσιάστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ μωλέ λέει κι εξυπναδούλες μωλέ...!!! Δεν λέμε πως έχει κινηματογραφικά σκηνικά και κινηματογραφική σκηνοθεσία; Ε ως τέτοιο το κρίνω στους συγκεκριμένους τομείς... Δηλαδή τι να πω; Α είναι σειρά και ξεχνάω όλες τις ταινίες που έχω δει για να εντυπωσιαστώ;!;!; Πλάκα κάνουμε τώρα; Σου είπα πως μόνο η σκηνογραφία του με εντυπωσιάζει (και τα εφέ του προφανώς)... Γενικά όμως προτιμώ άλλες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή (για παλιότερες εννοείται :p). Υπάρχουν σειρές με πολύ πιο ενδιαφέρουσα πλοκή και πολύ καλύτερες ερμηνείες (Breaking Bad, Fringe)... Επαναλαμβάνω: το BE δεν είναι κακό σε κανέναν τομέα, απλά δεν ξετρελαίνομαι μέχρι να γίνει Ο χαμός-αν γίνει κιόλας (λογικά θα γίνει κάποια στιγμή)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Γενικά όμως προτιμώ άλλες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή (για παλιότερες εννοείται :p). Υπάρχουν σειρές με πολύ πιο ενδιαφέρουσα πλοκή και πολύ καλύτερες ερμηνείες (Breaking Bad, Fringe)..."

    Αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα. Απλά έχεις μια τάση να ισοπεδώνεις ότι δεν σε ενθουσιάζει(που όμως απόλυτα λογικό είναι να ενθουσιάσει κάποιον με διαφορετικά γούστα από τα δικά σου). εμένα αυτή τη στιγμή μόνο το Dexter μου αρέσει παραπάνω(από όσα παίζονται όχι όσα έχουν διακοπές) και προβλέπω να το ξεπερνάει κι αυτό στη συνέχεια :)

    Ο Χαμός θα γίνει σίγουρα κάποια στιγμή αν κρίνω από το Sopranos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάποιος πρέπει να ισοπεδώνει αυτά που σε ενθουσιάζουν και σε κάνουν να λες υπερβολάρες του κερατά όμως... :p Πάντως σοβαρά… δεν ξέρω που το είδες, αλλά δεν ισοπέδωσα απολύτως τίποτα! Το μόνο που λέω είναι ότι υπερβάλλεις (δεν είναι και Η σειρά), ότι δεν ξετρελάθηκα και ότι σίγουρα μόνο κακή σειρά δεν είναι (απλά την έχεις υπερεκτιμήσει γενικά)... Έχουμε δει καλύτερες σκηνοθεσίες (γενικά), πολύ καλύτερες ερμηνείες (και σε σειρές) και πολύ πιο ενδιαφέρουσες πλοκές... Δεν ισοπεδώνω απολύτως τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α ξέχασα: Αποκλείεται ρε Annie να ξεπεράσει τον Ρούλη...;!;!; Είναι δυνατόν;!;!; Μη γίνεσαι και ιερόσυλη τώρα...!!! xD :)) :p Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Κάποιος πρέπει να ισοπεδώνει αυτά που σε ενθουσιάζουν και σε κάνουν να λες υπερβολάρες του κερατά όμως"

    Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να υπάρχει μια ισορροπία... Οι υπερβολάρες του κερατά δεν στέκουν και χαλάνε το φενγκ-σούι. :p Πάντως αυτό το είπα για πλάκα... Όπως σου εξήγησα παρακάτω... δεν ισοπεδώνω απολύτως τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή