Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Practically Perfect

 Dexter: Season 5 Episode3



Πωωωω τι Dexter ήταν αυτό; Αν και προσωπικά τα δύο προηγούμενα μου άρεσαν περισσότερο εδώ κατάφεραν να ρίξουν κι άλλο σκοτάδι στη σειρά! Μετά το περσινό φινάλε ήθελα κάτι με λιγότερη δράση για τον Dexter, να βρει τον εαυτό του, να παιχτούν τα βασικά κομμάτια μέσα στο μυαλό του. Αλλά οι δημιουργοί είναι σαδιστές φαίνεται! Ας ξεκινήσω όμως με το χειρότερο πράγμα της σειράς, να φεύγει από τη μέση. Άνχελ και Λαγκουέρτα... Πόσο πολύ ΔΕΝ με ενδιαφέρουν τα προσωπικά σας. Die already να ξεμπερδεύουμε... Από πέρυσι που αποφάσισαν να καθαρίσουν τη Ρίτα σκέφτηκαν ότι πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να γεμίσουν τους νεκρούς χρόνους. Μπράβο καμάρια μου με τους δύο πιο άχρηστους χαρακτήρες να το κάνετε!

Μασούκα θεούλης πάλι! "Ο Justin Bieber είναι;" Χαχα τον αγαπάω! Ο Κουίν σαν να πλησιάζει πολύ; Μακάρι η Τρινιτο-οικογένεια να συνειδητοποιήσει ότι ο Dex τους βοήθησε ουσιαστικά και να πουν ψέμματα! Γιατί αυτό μας έλειπε τώρα... Αλλά λατρεύω το πόσο κάφρος είναι με την Ντεμπ. Και πολύ πολύ μου αρέσει η αστυνομικούλα. Πολύ συμπαθητική και μακάρι να γίνουν φιλαράκια με τη Ντεμπ. Εξαιρετική προσθήκη και η νταντά. Και πάρα πολύ μου άρεσε η σκηνή στην ψυχολόγο με τον Dex χεσμένο κυριολεκτικά μη γίνει ο Χάρι το sequel!

Ας πάμε στον Dexter τώρα. Κύριοι δημιουργοί σας μισώ! Μου καταστρέφετε την αγαπημένη μου σειρά. Γιατί μπορεί να καταλαβαίνω απόλυτα τη μεταστροφή του χαρακτήρα και βλέποντας επεισόδια του πρώτου κύκλου η εξέλιξη του χαρακτήρα είναι απίστευτη και κυρίως έγινε πολύ ήρεμα και δικαιολογημένα αλλά σε κάθε επεισόδιο η αγαπημένη μου στιγμή ήταν η ώρα του φόνου και αυτό το γεμάτο ηδονή και ευχαρίστηση βλέμμα του Hall. Αυτό το κενό που είδα στα μάτια του με...άδειασε και μένα. Πονάω να τον βλέπω έτσι, με σκέψεις και γεγονότα να κατακλύζουν το μυαλό του και να μη μπορεί να βρει διέξοδο. Εννοείται καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται διαφορετικά και είναι φυσική εξέλιξη αλλά τον Dexter τον αγάπησα πρώτα απ΄όλα για τα ζωώδη ένστικτά του. Φέτος ο Hall είναι αισθητά καλύτερος από πέρυσι και ειδικά στη σκηνή με το Χάρι! Παράνοια(απλά αφαίρεσε τον "φανταστικό πατέρα" από τη σκηνή και χάζεψε την τρέλα στα μάτια του).

Και πάνω που γίνεται αυτό, και η δολοφονία ενός serial killer δεν τον βοηθάει σε κάτι, βρίσκεται να πρέπει να σκοτώσει μια αθώα! Θα το κάνει; Κανονικά πρέπει. Τον είδε και έχει μάθει να μην αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς. Όμως θα ρισκάρει να χαρίσει άλλη μια...Ρίτα σε κάποια οικογένεια; Ο κώδικας του Χάρι πολύ λίγο βοηθάει κι εγώ απλά θα μισήσω λίγο ακόμη τους σεναριογράφους για όσα τον βάζουν να περνάει. Πάντως δεν θέλω να τη σκοτώσει. Ή μάλλον θέλω... Δεν ξέρω... Πραγματικά βλέπω πολλές τροπές και όλες μπορούν να λειτουργήσουν άψογα. Οπότε απλά μετράω τις μέρες μέχρι την επόμενη Δευτέρα!

12 σχόλια:

  1. 7. Τυρί
    8. Γάλα

    Σαν λίστα για ψώνια είναι με τα νουμεράκια :Ρ Φαντάζομαι δεν περιμένεις απάντηση ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άει να λέμε τα ίδια πάλι... Όπως σου είπα και στο twitter:

    Α. "Αν δεν ενθουσιαστείς με το παραμικρό εσύ δεν μπορείς! Απλά ήταν καλύτερο απ΄τα 2 προηγούμενα... ΟΥΑΟΥ!!!"

    Β. "Σου αρέσουν πολύ τα μελό τελικά... #Xanthopoulos_forever xD :p Πάντως σοβαρά τώρα, η 5η σεζόν είναι στα επίπεδα της 3ης... Β)"

    Γ. "όποια σειρά κάνει αναφορά στον Bieber για να είναι trendy, μόνο σοβαρή δεν είναι..."

    Δ. "Πάντως αν δεν είναι η τελευταία η 5η (π δεν τ εύχομαι), τ καλύτερο φινάλε θ είναι ν μάθει την αλήθεια η Deb..."

    "εδώ κατάφεραν να ρίξουν κι άλλο σκοτάδι στη σειρά!"

    Ε;!;!; Που το είδες το σκοτάδι; Επειδή δεν μπορεί να ευχαριστηθεί τις δολοφονίες;!;!; Όχι ρε γμτ!!! Κρίμα ο καημενούλης!!! :/ :/ :/

    "Μακάρι οι Τρινιτο-οικογένεια να συνειδητοποιήσει ότι ο Dex τους βοήθησε ουσιαστικά και να πουν ψέμματα!"

    Σοβαρά έχεις αμφιβολία;!;!; Είναι τόσο προβλέψιμη σειρά που αυτό ακριβώς θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι διαφορετικό (τουλάχιστον όχι τώρα).

    "Πονάω να τον βλέπω έτσι, με σκέψεις και γεγονότα να κατακλύζουν το μυαλό του και να μη μπορεί να βρει διέξοδο."

    Κλαψ-σνιφ... :( :΄( :((

    "Φέτος ο Hall είναι αισθητά καλύτερος από πέρυσι και ειδικά στη σκηνή με το Χάρι! Παράνοια(απλά αφαίρεσε τον "φανταστικό πατέρα" από τη σκηνή και χάζεψε την τρέλα στα μάτια του)."

    Υπερβολάρες του κερατά. Β)

    "βρίσκεται να πρέπει να σκοτώσει μια αθώα! Θα το κάνει;" + "Πάντως δεν θέλω να τη σκοτώσει. Ή μάλλον θέλω... Δεν ξέρω... Πραγματικά βλέπω πολλές τροπές και όλες μπορούν να λειτουργήσουν άψογα."

    Α καλάαα... Ναι, εμφανίστηκε η Stiles και στο επόμενο θα την σκοτώσει!!! :/ :/ :/ xD :p Β)

    ΥΓ: Αφού δεν σου αρέσουν τα νούμερα και λες εξυπναδούλες... Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΓ2: Τώρα το σχόλιό σου φαίνεται τελείως χαζό... Σαν να τρολλάρεις στο ίδιο σου το blog... xD :)) :p Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα πάλι με απογοήτευσε το νέο επεισόδιο. Αναμασά τα ίδια και τα ίδια πράγματα.
    Όταν βρέθηκε στο ασθενοφόρο με τον Μπόυντ, ήταν σίγουρο πως δε θα προδώσει το Ντέξτερ. Το ίδιο κλισέ το έχουμε δει δεκάδες φορές στη σειρά σε διάφορες εκδοχές, για να γλυτώνει ο ήρωας.
    Το ότι έμαθε μια γυναίκα ότι είναι serial killer δε μου προξενεί κανένα ενδιαφέρον. Από τη δεύτερη σεζόν και μετά, μονίμως κάποιοι το μαθαίνουν και τους σκοτώνει αργά ή γρήγορα.

    Υ.Γ. Για να πειράξω και τον bauer24 πιο πάνω, ο Dexter έχει φτάσει τις απιθανότητες του Jack για να διασώνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς ή κακώς ο Dexter βασίζεται στην τύχη του(που σιγά σιγά τον χαιρετάει)! Θα ήταν ας πούμε λογικό ο άλλος να τον καρφώσει; Όχι. Όπως και ο Dexter σε μια αντίστοιχη περίπτωση θα έκανε ακριβώς το ίδιο.

    Εμένα αυτή η επανάληψη είναι που μου αρέσει στη σειρά. Γιατί κάθε φορά τη ίδια ή παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζει διαφορετικός Dexter. Στην αρχή δεν μπορούσε να διανοηθεί να σκοτώσει αθώο. Με τον Ντόουκς δυσκολευόταν πολύ και η από μηχανής θεά τον σκότωσε για χάρη του. Πέρυσι και φέτος είδαμε να σκοτώνει δυο φορές αθώο και μάλιστα φέτος τον έκανε να νιώσει περισσότερα απ΄ότι το συνηθισμένο του τελετουργικό(by the way η natural born griller ποδιά εξαιρετική).

    Αυτό είναι το ατού της σειράς για μένα. Ότι μπορεί να είναι ίδια και ταυτόχρονα τόσο καινούρια και διαφορετική. Και ότι το πρώτο μέλημα δεν είναι να πουν μια ιστορία αλλά να μας δώσουν ένα χαρακτήρα.

    "Το ότι έμαθε μια γυναίκα ότι είναι serial killer δε μου προξενεί κανένα ενδιαφέρον. Από τη δεύτερη σεζόν και μετά, μονίμως κάποιοι το μαθαίνουν και τους σκοτώνει αργά ή γρήγορα."

    Αυτή τη φορά έχουν αλλάξει τόσα πολλά πράγματα όμως που δεν θα ρίσκαρα να μαντέψω τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Moody:

    Μπράβο ρε, ΜΠΡΑΒΟ...!!! ;)

    ΥΓ: Κανονικά θα πρέπει να το πάρω πίσω το μπράβο, αλλά τέσπα... Β) Μιλάμε για τον Μέγα Jack Bauer (ελπίζω να έχεις πλύνει το στόμα σου πρώτα:p)... Δεν είναι ένας καθυστερημένος μαλάκας που έχει δολοφονικά ένστικτα και που από καθαρή κωλοφαρδία γλιτώνει κάθε φορά... Του έβγαινε η πίστη του Jack για να τα καταφέρει και στα 8 24ωρα (και δεν πετύχαινε και πάντα το σκοπό του)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρεσε πολυ και αυτο το επεισοδιο.Και δε νομιζω να με απογοητευσει ο Ντεξ.Τον εχουμε μαθει πια,εχουμε μαθει τις ιδιοτροπιες,τα παθη,τις παραξενιες,τους προβληματισμους του.Και γι αυτο που ειναι τον αγαπαμε.Οπότε βαδιζουμε στο πλάι του και ζουμε την καθημερινότητά του.Το τελος δε,ηταν εκπληκτικό και πολλά υποσχόμενο για δυνατές εξελίξεις.Μαλιστα, ειδα το trailer του επομενου καταλαθος οποτε οι δυνατες εξελιξεις πλησιαζουν με βημα ταχυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβώς αυτό που λες. Είναι σειρά που τη βλέπεις για τον πρωταγωνιστή της. Αν δεν τον αγαπάς ή δεν ταυτίζεσαι μαζί του είναι προφανές πως δεν είναι για σένα η σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ γουστάρω να τον αντιπαθώ πάντως (δεν φταίω εγώ που είναι τελείως βλάκας και καθυστερημένος:p)... Και δεν είναι τυχαίο που η 4η σεζόν (που είχε τον πιο γαμιστερό κατά συρροή δολοφόνο που πέρασε ποτέ από την tv) ήταν η καλύτερη της σειράς... #Trinity_forever :p

    ΥΓ: Αν ήταν μάγκες οι σεναριογράφοι θα έβαζαν τον Trinity να σκοτώσει τον Ρούλη και θα ονόμαζαν την σειρά "Trinity" και θα ήταν υπεργαμάτο (αλλά δυστυχώς δεν τους έκοψε τους μλκς)... Β) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το επεισόδιο γάμησε! όλα τα αλλα...

    όσο και να με άρεζε να βλέπω τον dex να σφάζει...προτιμώ τον δρόμο που πάει να πάρει η σειρά.

    η επίσκεψη στην ψυχολόγο ήταν μακράν η καλύτερη στιγμή του επεισοδίου!

    άρε masuka θεέ! από τον jb μέχρι το δόρυ που πρέπει να περιποιείται η laguerta...έγραφε ο άνθρωπος!

    α και χω αρχίσει να συμπαθώ τον κουίν! κουκλίτσα και η μπατσίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω όλες οι σκηνές του επεισοδίου ήταν τέλειες. Εκτός ίσως από τη φάση με το ασθενοφόρο και το νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή