Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Sqweegel

                                          
                         
Δεν είδα καμιά ταινία το ΣΚ οπότε όλη η εβδομάδα θα κινηθεί τηλεοπτικά. Κι επειδή για το Dexter γράφουμε όλοι, για το Boardwalk Empire ομοίως, όπως κι με το Terriers ασχολείται κόσμος(τι σειράρα by the way) εγώ θα κάνω την έκπληξη. Θα γράψω για μια σειρά που όλοι βρίζουν, οι περισσότερο έχουν κόψει εδώ και καιρό, η ίδια έχει χάσει τον εαυτό της και μόνο εγώ έμεινα να τη γουστάρω ακόμη και όταν φέρνει τον Justin Bieber για guest(ναι ακόμη κι εκείνο το απαράδεκτο επεισόδιο το αγαπάω)! Για το CSI μιλάω που ενώ κουβαλάει όλα τα κακά του κόσμου, όταν εύκολα μπορεί να θεωρηθεί σύμβολο της κακής/επιφανειακής διασκέδασης, όταν πρόκειτια για καραμερικανιά(με την κακή έννοια) έχει κάποιες εκλάμψεις ώρες ώρες πολύ δυνατές! Θυμάσαι άλλωστε εκείνο το γαμιστερό επεισόδιο του Tarantino από το οποίο θα έπρεπε να πάρει μαθήματα το Buried αν ήθελε να είναι αριστούργημα, ή τα Lab Rats και A Space Oddity(το οποίο κλείνει το μάτι σε κάθε geek) ή την 7η σαιζόν με τον Miniature Killer να σπέρνει τον τρόμο με τα μικρά έργα τέχνης του ή τότε που αποχαιρέτησε για πάντα τη σειρά ο Γουόρικ(πόσο μισώ τους δημιουργούς για τον πόνο που ένιωσα)...

Η φετινή σαιζόν ξεκίνησε κακά! Έχει επιστρέψει το βούρλο η Σάρα, πρώτο επεισόδιο κάνει guest ο Bieber, στο δεύτερο η υπόθεση ήταν για γέλια, στο τρίτο είπαν να εκμεταλλευτούν κι εκεί το hype με τα βαμπίρ με ένα προβλέψιμο(τόσα χρόνια csi-ηδες έχουμε μάθει πια) αλλά καλούλι επεισόδιο... Και ήρθε το τέταρτο να δώσει ελπίδες! Όχι για νέο miniature killer(προς θεού δεν τον φτάνει κανείς αυτόν) αλλά σίγουρα για κάτι φρέσκο! Ήδη από το πρώτο Ντεπαλμικό πλάνο καταλαβαίνεις ότι το επεισόδιο θα είναι το λιγότερο ενδιαφέρον. Αλλά όσο προχώραγε με πώρωσε πραγματικά και μετά από παααρα πολύ καιρό(εξαιρώ το φινάλε της προηγούμενης σαιζόν). Είχε μια απροσδιόριστη καλτ αισθητική, ανησυχητική ατμόσφαιρα και ο νέος killer είναι πολύ creepy. Να πω ότι αγριεύτηκα σε μια δυο φάσεις! Ευφάνταστο και το ονοματάκι που του έδωσαν και υπέροχη η βγαλμένη από παλιό (κακό)σινεμά τρόμου τελευταία σκηνή!

Ότι κακό και να μου πεις γι΄αυτή τη σειρά θα το δεχτώ. Όμως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να με πείσει να μην την αγαπάω. Την έχω αντέξει στις χειρότερες στιγμές της, έχει πέσει πολύ από αυτό που ήταν τον πρώτο καιρό, αλλά συνήθισα κάθε νέα κατάσταση εύκολα. Ακόμη και τη μεγάλη αποχώρηση του Γκρίσομ τη χειρίστηκαν καλά. Μπορεί είναι εύκολη, ρηχή διασκέδαση αλλά στο "βρες το δολοφόνο" ποτέ μου δεν μπόρεσα να αντισταθώ!

ΥΓ: Το επεισόδιο βασίζεται σε βιβλίο

2 σχόλια:

  1. ka pali omws...giati to vlepeis eipame?:P pantws ta ep tou q gamane!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί έχει πολύ ωραίες υποθέσεις, γιατί παίζει ο Μορφέας, γιατί είναι φάση "βρες το δολοφόνο", γιατί είναι η πρώτη σειρά που είδα(από τις καινούριες), γιατί έχουν απομείνει κάποιοι που πάω τρελά, γιατί σκηνοθετικά κάποια επεισόδια είναι τρομερά και κυρίως γιατί το αγαπάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή