Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Survival isn't just for the living...

                                                                                               
Ας κρατηθώ στο πεθαμενατζίδικο ύφος των τελευταίων ημερών κι ας γράψω δυο λόγια για το Survival of The Dead. Πως το είχε πει εκείνο το ωραίο ο Aldo για το Terza Madre του Dario; Α ναι “ήθελα να βάλω τα κλάματα”! Πάει το΄χασε ο παππούς και γυρνάει ότι να΄ναι. Seriously; Βλαχαδερά προσπαθούν να κάνουν τα ζόμπι φιλικά προς το χρήστη; Αυτό το βλέπαμε στο Shaun of the Dead που helloooo είναι παρωδία!

Από εκεί και πέρα ξεκινάει ωραία με την τραγωδία να εξελίσσεται. Κάποιοι επιζήσαντες μαθαίνουν για ένα νησί όπου δεν έχει ζόμπια και την κάνουν για εκεί. Μαζεύουν κι ένα emo παιδάκι για παρέα. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως ήταν διαφημιστική πλάνη. Το νησί όχι μόνο έχει ζόμπι αλλά έχει και κάτι τρελούς που προσπαθούν να τα κάνουν να τρώνε ζώα αντί για ανθρώπους… Επίσης μαζί τους πηγαίνει badass παππούς που έχει βεντέτα με τον τωρινό αρχηγό εκεί στο νησί γιατί αυτός σκότωνε τα ζόμπι αντίθετα με τον καινούριο που τα φυλάει στους στάβλους!


Πέρα από την απόλαυση των δυο παππούδων εν δράση, η ταινία ήταν απογοήτευση. Που είναι το gore? Που είναι το χιούμορ; Που είναι οι ορδές των ζόμπι; Κυρ Ρομέρο μήπως δεν το έχεις πια; Γιατί τελευταία δεν μας τα λες αθόλου καλά! Είχε μια δυο ωραίες φάσεις αλλά όταν βλέπεις στο Piranha 3D πιο γαμιστερούς θανάτους απ΄ότι σε ταινία του Ρομέρο, υπάρχει πρόβλημα έτσι δεν είναι; Πάντως αναγνωρίζω ότι αυτές οι έστω και ελάχιστες στιγμές μύριζαν Ρομέρο, παλιό αυθεντικό b-movie και γι΄αυτές δεν μετάνιωσα καθόλου που ξόδεψα το χρόνο μου σ΄αυτή την ταινία!


Αλλά είχε περισσότερα προβλήματα κι από την ελληνική οικονομία: οι χαρακτήρες δεν ήταν αρκετά καλτ, η υπόθεση φαίνεται από χιλιόμετρα πως είναι ύστατη προσπάθεια για πρωτοτυπία αλλά ξέρετε κάτι; Κανείς δεν ζητά πρωτοτυπία σε ταινία με ζόμπι! Το πόσο στεναχωρήθηκα δεν περιγράφεται. Άσε το φινάλε… Φρικτό και παντελώς έξω από το πνεύμα του είδους. Κρίμα ρε George!



Πρωτοτυπία: 4/10 Ήταν λίγο αλλά δεν το θέλαμε καθόλου
Γέλιο: 5/10 Σε ελάχιστα σημεία
Αίμα: 6/10 Τόσο λίγο…Ήθελε πολλά λίτρα ακόμη
Καλτίλα: 4/10 Μόνο για το όνομα του δημιουργού και για το ζόμπι που ιππεύει

19 σχόλια:

  1. Αν ήταν οποιουδήποτε άλλου δημιουργού θα ήμουν λιγότερο αυστηρή, αλλά στεναχωρήθηκα πολύ ρε συ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα βρε Annie, είναι δυνατόν να παίρνεις στα σοβαρά την παρακμή του Romero; Ο άνθρωπος το έχει χάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εγώ έχω σταματήσει να βλέπω την σειρά των νεκρό-ζώντανων από το τέταρτο μέρος του, το “Land of the Dead” που ήταν μετριότατο. Επίσης είχα απογοητευθεί και από το τρίτο μέρος , το “Day of the Dead” όπου για μένα ήταν η παρακμή της σειράς. Η τελευταία αναλαμπή του ήταν το αρκετά ενδιαφέρον “The Dark Half” του 1993.

    Για μένα πρόκειται για έναν πολύ υπερτιμημένο σκηνοθέτη που έκανε όνομα χάρη στο cult αριστούργημά του “Η νύχτα των ζωντανών νεκρών” και στη φήμη του ως πατέρας των ζομπο-ταινιών. Βέβαια πάντα θα των ευγνωμονώ που γύρισε μία από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Για μένα πρόκειται για έναν πολύ υπερτιμημένο σκηνοθέτη που έκανε όνομα χάρη στο cult αριστούργημά του “Η νύχτα των ζωντανών νεκρών” και στη φήμη του ως πατέρας των ζομπο-ταινιών."

    Υπερτιμημένος δεν λες τίποτα, αλλά δεν είναι και ο μόνος... Β) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Τζακ ούτε καν την έχεις δει την Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών!!!! :-/ :-P :B
    Δες την και τα λέμε.


    Άννι τρόμαξα τα μάλα με μια ταινία του Αρτζέντο, κάτι που δεν το περίμενα μετά την εμπειρία του Σουσπίρια (πανέμορφο έργο αλλά καθόλου τρομαχτικό). Αντιγράφω απο το Social Network μου γιατί βαριέμαι να ξαναγράφω:

    "Phenomena" : Φρικιαστικά αριστοτεχνική σπουδή τρόμου και στην μέση η γεμάτη αισθησιασμό 14χρονη Τζένιφερ Κονέλι... Σπουδαίος σκηνοθέτης ο Ντάριο Αρτζέντο αφού κατάφερε να φτιάξει μια τόσο τρομαχτική ταινία με ενα μικρό μπάτζετ και κακούς ηθοποιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Btw ευχαριστώ τον Αλντο που μου την συνέστησε προ αμνημόνευτων χρόνων !! (για το τζενιφεράκι βέβαια μου το πρότεινε αλλά δε βαριέσαι! το τερπνόν μετά του ωφελίμου... :-P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ρε Τζακ ούτε καν την έχεις δει την Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών!!!! :-/ :-P :B
    Δες την και τα λέμε"

    WTF!!! :/ :/ :/ Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και όμως...είναι ταινιάρα! σίγουρα δεν αγγίζει τα 3 πρώτα...αλλα και πάλι είναι μια παρα πολύ καλή επιστροφή.

    αργυρη το day είναι πανέμορφο ρε ιερόσυλε! και φυσικά και δεν είναι υπερεκτιμημένος ο romero.

    α και annie...δεν ήθελα...έβαλα τα κλάματα:)

    μπράβο ναυπ...εισαι σε καλο δρόμο! πιάσε μετά bava και fulci! άντε σε φτιαξα πάλι κουφάλα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "WTF!!! :/ :/ :/ Β)"

    Ρε μα τον Θεό είχες πεί ότι είτε δεν την έχεις δει είτε οτι την έχεις δει τόσο παλιά μου δεν την θυμάσαι σχεδόν καθόλου (αρά κατ'ουσίαν δεν την έχεις δει)

    Διόρθωσε με αν κάνω λάθος!!! :-S

    "μπράβο ναυπ...εισαι σε καλο δρόμο! πιάσε μετά bava και fulci! άντε σε φτιαξα πάλι κουφάλα:)"

    :-))) :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αργύρη υπερεκτιμημένος ο Ρομέρο δεν είναι με τίποτα. Μόνο το ότι ευθύνεται για το υπέροχο αυτό είδος θα έπρεπε να είναι αρκετό. Αλλά έχει κάνει και ταινιάρες!

    Bill συνέχισε με Dario ρε! Μπράβο ρε Aldo με τις προτάσεις σου... Και ναι συνέχισε με Bava μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ήθελα να στεναχωρήσω τον φίλο μου τον Aldo για αυτό του ζητάω συγνώμη που είπα τον υπερτιμημένο Ρομέρο, υπερτιμημένο. :p :)

    Annie όπως το βλέπει ο καθένας. ;)
    Από Ρομέρο θα ήθελα πολύ να δω το "The Crazies" και ειδικά το "Martin". Τα έχει δει κανένας ώστε να μου πει την γνώμη του;

    @bauer
    "Υπερτιμημένος δεν λες τίποτα, αλλά δεν είναι και ο μόνος." - π.χ οι Κοέν :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αργυρη μήπως εννοείς το ""Karantina: O ouranos evrexe thanato""?:) καλο είναι. το martin γαμάει!

    μιας και πιάσαμε του υπερεκτιμημένους.
    kubrick
    godard
    bergman
    tarkovsky
    kar wai
    kurosawa
    mizoguchi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, αυτό εννοώ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.

    Έχω μια ΜΙΚΡΗ ένσταση για kubrick και kurosawa.

    Είχα την εντύπωση ότι σου άρεσε πολύ ο godard...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Wtf aldo? Μήπως είναι υπερεκτιμημένος και ο Μότσαρτ; Και ο Βαν Γκογκ; Μου θυμίζεις την Diane Keaton στο Μανχάτταν με το &*%#@ σχόλιό σου. Μήπως ενώ ήθελες να γράψεις τους υπερεκτιμημένους, μπερδεύτηκες και έγραψες τους καλύτερους; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aldo θέλω να σε υιοθετήσω ρε! Το πιο γαμάτο σχόλιο που έχω δει εδώ και καιρό.

    Εσείς οι από πάνω: είναι ξεκάθαρα ειρωνικός. Όταν ο Aldo πει υπερτιμημένο τον Godard και το εννοεί θα έχει έρθει το τέλος του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. με τον προϋπόθεση όμως πως θα παντρευτείς τον ταραντίνο:)

    και έχεις δίκιο αχιλλέα...έγραψα τους καλύτερους και πιο αγαπημένους μου δημιουργούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1. Ναυπ: "Ρε μα τον Θεό είχες πεί ότι είτε δεν την έχεις δει είτε οτι την έχεις δει τόσο παλιά μου δεν την θυμάσαι σχεδόν καθόλου (αρά κατ'ουσίαν δεν την έχεις δει)"

    Το 2ο ισχύει, αλλά θυμάμαι ΠΑΡΑ πολύ καλά πως δεν ξετρελάθηκα...

    2. Αργύρης: ""Υπερτιμημένος δεν λες τίποτα, αλλά δεν είναι και ο μόνος." - π.χ οι Κοέν :p"

    ΑΚΡΙΒΩΣ. ;)

    3. Άλδε διαφωνώ για τον Kubric, αλλά οι υπόλοιποι είναι όντως υπερτιμημένοι. :p Πάντως πολύ γαμάτο ειρωνικό σχόλιο (πανέξυπνο-πρωτότυπο)...!!! Σλουρπ-σλουρπ:p :)) :/ Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή