Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

There are thousands of them and they are pissed...

                                                                                        
Ένα μικρό σπλάτερ έπος! Ιδέα απίστευτα κακή: δόνηση ανοίγει ρήγμα που αποκαλύπτει σπηλιά πολλών ετών μέσα στην οποία διασώζεται εξαφανισμένο είδος πιράνχας. Τα πιράνχας ξεχύνονται στη λίμνη όπου φοιτητές έχουν διαλέξει για τα ξετσίπωτα πάρτι τους και γίνεται…το μεγάλο φαγοπότι! Η ιδέα είναι βέβαια απλά η αφορμή για τον κακό χαμό που θα ακολουθήσει! Γιατί πραγματικά πρόκειται για διασκεδαστικότατο b-movie.


Νεαρός πλανεμένος από τα βυζ…εεεε τα μάτια αιθέριας ύπαρξη παραβαίνει τις ρητές εντολές της μητέρας του να μείνει σπίτι να προσέχει τα αδερφάκια του και ακολουθεί την κοπελιά, τη φίλη της και ένα συνεργείο που αποτελείται από δύο ακόμη άτομα ώστε να τους δείξει τοποθεσίες για να γυρίσουν την τσοντούλα τους(πάντως οι υποβρύχιες σκηνές της ταινίας τους ήταν πολύ καλές). Αφήνει μόνα τους τα πανέμορφα μικρά αδερφάκια, τα οποία με τη σειρά τους παραβαίνουν τις δικές του εντολές και πάνε για ψάρεμα με κανό και ξεμένουν σε μια βραχονησίδα! Βάλε ότι η μάνα είναι deputy κάτι και θα είναι πολύ απασχολημένη και καταλαβαίνεις το μπέρδεμα.


Η ταινία εξελίσσεται ανάμεσα σε τουμπανιασμένα από τη σιλικόνη στήθη, λίτρα αίμα κι ένα κομμένο υποβρύχιο πέος. Όχι απλά χαϊδεύει τα όρια του καλτ αλλά τα έχει καβαλήσει κανονικά! Γεμάτη κλισέ, κακές ερμηνείες, μουσική και μεταλλαγμένες τσιπούρες. Έπος η σκηνή με τον μπατσούλη και τη μηχανή της βάρκας, όπου σαν άλλος Λάιονελ μετατρέπει σε bloody mary ουκ ολίγα ψαράκια! Δυο-τρία θανατικά τα γούσταρα τρελά ενώ πολύ πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν η cameo εμφάνιση του Eli Roth. Παντού τρυπώνει αυτός!


Το 3D ήταν εξαιρετικό, κυρίως στις υποβρύχιες σκηνές που με άφησαν με ανοιχτό το στόμα ουκ ολίγες φορές. Πάντως ακόμη το βρίσκω κουραστικό κι ενοχλητικό(όχι όσο στο Avatar βέβαια αλλά δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακό). Τα σκατόψαρα πετιούνται ξαφνικά και σε κάνουν να πετάγεσαι αλλά την ατμόσφαιρα του γιγάντιου Jaws εννοείται δεν την έχει(ούτε το θέλαμε). Το τέλος είναι ξεκαρδιστικά γαμάτο, το πώς οδηγούνται εκεί τραγικά προβλέψιμο και όσο αίμα λείπει από το πρώτο μισό μας το χαρίζουν γενναιόδωρα στο δεύτερο. Δε νομίζω ότι χρειαζόταν κάτι άλλο.


Πρωτοτυπία: 2/10 Εεεμ καθόλου; Αλλά who cares;
Γέλιο: 8/10 Μερικές σκηνές είναι τόσο απαράδεκτες που γελάς ατέλειωτα
Αίμα: 9/10 Αν και ανακατεμένο με νερό δεν δείχνει τόσο! Είχε μερικούς εξαιρετικούς διαμελισμούς ωστόσο
Καλτίλα: 5/10 Ίσως προσπάθησαν πολύ να το κάνουν καλτ. Το καλό καλτ γίνεται δεν γεννιέται και όσο κι αν στέκεται σαν b-movie δε νομίζω ότι θα δημιουργήσει ποτέ ρεύμα.

13 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα!Το διασκέδασα μου άρεσε που δεν έπαιρνε τον εαυτό της στα σοβαρά η ταινία είχε μερικές cult σκηνές,μέχρι εκεί όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο πολύ χαβαλές και νοσταλγία ήταν για τους δημιουργούς, αυτό ήταν ξεκάθαρο. Απλά η τακτική "σήμερα θα γυρίσω b-movie" δεν πιάνει εύκολα αν δεν είσαι καλά διαβασμένος. Είναι κάτι που συνήθως γίνεται καταλάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν την έχω δει, ωστόσο είδα τα δυο παλιά όπου το πρώτο ήταν μέτριο αλλά βλεπότανε μια χαρά, ενώ το δεύτερο (του Κάμερον) ήταν απλά γελίο και είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν σε ταινία της "Εμανουέλας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν έχω δει κανένα παλιό. Ίσως το κάνω κάποτε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειπα και γω δε θα το βλεπες? πολυ γελιο..βεβαια το 3D (στο Village τουλαχιστον) δεν ηταν τοσο καλο..ειδικα με τους υποτιτλους ειχε προβλημα σε αντιθεση με το Avatar !
    λες να χει και σικουελ με τα "μεγαλα" πιρανχας?
    παντως πιο πολλα ατομα σκοτωσε ο τυπακος με τη μηχανη της βαρκας του παρα τα ψαρια...
    το κακο ειναι οτι φαγανε την Κελυ Μπρουκ !
    δεν ανεφερες και την εφμανιση των Richard Dreyfuss και Christopher Lloyd...ο πρωτος γλυτωσε απο τον μεγαλο λευκο και πεθανε απο προιστορικα ποταμοψαρα!ειρωνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χοχο ο Richard Dreyfuss ξεκίνησε όλη την ιστορία με το μπουκάλι του!!! Όντως έπρεπε να τον αναφέρω καθώς η εναρκτήρια σκηνή ήταν αριστουργηματική, ειρωνική και άκρως νοσταλγική. Κι αυτός μετά από τόσες περιπέτειες δεν θα έμπαινε στη θάλασσα και βολεύτηκε στη λίμνη και να τώρα.

    Κι εδώ να πω ότι ο deputy με τη μηχανή της βάρκας είναι ο Ving Rhames, ο Marsellus από το Pulp!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γαματο φαινεται!Θα το δω το Σαββατο.

    Ειναι ακαταλληλο κατω των 18;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω ρε συ. Εγώ δεν το θεωρώ ακατάλληλο αλλά μήπως ζητάνε ταυτότητα; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Horny sloth, get a life και κράτα κανένα spoiler για την πάρτη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε μη μου κακολογείς τους αναγνώστες! Όταν έλεγες εσύ για τα εντεράκια στον Dario ήταν καλά; Πάρτα τώρα αλήτη :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την ειδα χθες και μπορω να πω οτι μου αρεσε, αλλα δεν τρελαθηκα κιολας.
    Διασκεδαστικες σκηνες, χαβαλες και σκοπιμη προχειροτητα (οπως τα περισσοτερα b-movies).Μερικες φορες παντως ηταν πολυ κακογουστη (η σκηνη με το υποβρυχιο πεος).Οι υποβρυχιες σκηνες με τα πιρανχας παρα πολυ καλες και σκηνοθεσια καλη, μπορω να πω.Το φιναλε ξεκαρδιστικο.Αλλα, οπως ειπα, παραηταν καλτ και κιτς μερικες φορες.

    2.5/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Αλλα, οπως ειπα, παραηταν καλτ και κιτς μερικες φορες."

    Αυτό το ονομάζω win-win situation!

    ΑπάντησηΔιαγραφή